atreu73 έγραψε:Σπάει η καρδιά μου όταν διαβάζω τα σχόλια ένθεν δια το ...., ίσως το πιο ελεύθερο φόρουμ στην ελλάδα, που μπορούσε να γράψει οποιοσδήποτε την αποψή του χωρίς φόβο και πάθος. Που οι χρήστες δεν ήσαν έρμαια του συντονισμού και άνθρωποι όλων των χρωμάτων και πιστεύω έγραφαν ελεύθερα τη σκέψη τους. Κομουνιστές, καπιταλιστές, ναζιστές ήσαν όλοι μέρος μιας ωραίας και μεγάλης συζήτησης. Γιατι τόση εμπάθεια δια το .... αναρωτιέται κανείς.
Από πλευράς μου καμία εμπάθεια ( ο Αγις παραπάνω κατάλαβε ποια είναι η ένστασή μου ως προς το γενικό προφίλ).
Απλώς αυτό που λες έχει ιστορικά καταγραφεί
με σαφώς καλύτερο τρόπο σε τουλάχιστον 2 περιπτώσεις ιστο-φόρουμ. (Έχουν κλείσει).
Για να αντιληφθείς τη διαφορά, υπήρξαν χρήστες που στις περιπτώσεις που αναφέρω έμοιαζαν παράταιροι και αούγκανοι σε σχέση με το όλο σύνολο (γι' αυτό και μπαναρίστηκαν εφόσον έδιωχναν τους σοβαρούς με τα γραφόμενά τους ή αποχώρησαν οικειοθελώς διότι διαπίστωναν ότι δεν μπορούν να δέσουν). Ε, στο ακατανόμαστο, κατά ένα μαγικό τρόπο "κούμπωσαν" μια χαρά διότι υπήρχε το γόνιμο έδαφος για κάτι τέτοιο.
Η συνταγή που εξασφαλίζει μεγάλη επισκεψιμότητα είναι ακριβώς αυτή που περιγράφεις. Στο ακατανόμαστο έχει εφαρμοστεί με επιτυχία όπως και στις άλλες δυο περιπτώσεις που έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου.
Από εκεί και πέρα παίζει ρόλο η προσωπική ευθύνη του εκάστοτε χρήστη. Οταν είναι εστω και οριακά συμβατός με τους κανόνες, αλλά από την άλλη επηρεάζεται από παρεούλες ή παιδιαρίζει γιατί βρίσκει επίσης ηλικιακά μικρούς εκεί μέσα, το σύνολο που προκύπτει είναι... Τατιάνα και Τσιμτσιλή.
Και δεν μπορεί να κάνει κάτι η διαχείριση (δεν μπορεί ας πούμε να μπανάρει κάποιον με βάση την αισθητική των γραφομένων του). Η διαχείριση επιθυμεί επισκεψιμότητα και δημοκρατικότητα. Μέχρι εκεί. Παραπέρα δεν μπορεί να κάνει κάτι. ΕΜΕΙΣ είμαστε αυτοί που δίνουν ποστ στα τρολονήματα.