Cecily Anne έγραψε:
Υπάρχουν οι εξής εναλλακτικές νέων χρηστών:
1. Μερικά πρεζάκια φορουμικά που αναμένουν εναλλακτική κι ως τότε κάθονται.
2. Μερικά γλειφτρόνια που θα προσαρμοστούν όπου και να τα πετάξεις, για να "φανούν", βρίζοντας τη προηγούμενη φωλιά και το ίδιο θα κάνουν μόλις φύγουν από'δω και πάνε αλλού.
3. Μερικοί ήσυχοι χρήστες, που γράφουν για το χαβαλέ τους και ενοχλούνται από υποβόσκουσες απειλές υπό μορφή αστεϊσμών.
Ο Πάνας ανήκει στο 3.
Όχι σέσιλυ. Εγώ δεν το είπα για να βρίσω την προηγούμενη φωλιά. Απλά είναι κάποια πράγματα που αποτελούν βασικές αρχές για μένα όπου και να συμμετέχω.
Το θέμα για μένα είναι ότι θα υπερασπίζομαι πάντα την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης και την ανταλλαγή απόψεων αλλά σε ένα υγιές επίπεδο.
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν σηκώνω πλάκες, κόντρες, μπινελίκια, ειρωνείες και όλα τα μέσα πειθούς που υπάρχουν αρκεί να μην περνάμε σε επίπεδα εμπάθειας και εμμονών.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο λόγος μας είναι δημόσιος γι' αυτό και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο τι γράφουμε γιατί μπορεί να υπάρχουν και επιπτώσεις και η ανωνυμία σου δεν θα σε προστατέψει.
Προσωπικά δεν είχα πρόβλημα με κανένα από τα δύο φόρουμ. Κι εδώ έγραφα κι εκεί έγραφα. Θα μπορούσα να γράφω και μόνο εδώ αλλά εδώ δεν είχε τόση κίνηση. Εδώ μου άρεζε ο συντονισμός εκεί μου άρεζαν τα μέλη.
Πολλές φορές είχα σκεφτεί αν γινόταν να συνδυαστούν με κάποιον τρόπο αυτά τα δύο.
Τέσπα, εγώ πραγματικά δεν είχα κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα με τον προηγούμενο συντονισμό. Κατανοώ ότι η δουλειά τους ήταν δύσκολη και δεν μπορούσαν να επεμβαίνουν με το παραμικρό. Ήμασταν πολλοί και αυτοί λίγοι.
Απλά κάποιες περιπτώσεις χρηστών έκαναν μπαμ στην παραβίαση των κανόνων και δεν είχαν την ανάλογη αντιμετώπιση.
Μόνο αυτό μου είχε κάνει αρνητική εντύπωση.
Επίσης, για να επιβιώσεις σε εκείνο το "άγριο" περιβάλλον έπρεπε ή να αποκτηνωθείς και ο ίδιος ή να αποχωρήσεις.
Και σε αυτό δεν φταίει ο συντονισμός αλλά το επίπεδο κάποιων χρηστών που δεν σέβονταν κάποια πράγματα.