Σας συστηνω να διαβασετε τι λεει ο γιατρος Αντωνης Δαρζεντας στο fb του που ανεβασε αρθρο για την αποτυχια της Σουηδιας.
Και τι του απανταει απο κατω στη συζητηση που κανουν ο φιλος του Spiros Konstadellos, ο οποιος προβαλει επειχειρηματα για τη ζημια της καραντινας στην οικονομια.
Ειναι ακριβως η συζητηση που καναμε εγω με το Διαδοχο. Μονο που ο Δαρζεντας ειναι καταξιωμενος γιατρος και ο Κωνσταντελος νομιζω πως εχει ιδιαιτερα σοβαρες γνωσεις στην οικονομια.
H συζητηση ειναι τρελλα ενδιαφερουσα και διεξαχθηκε χωρις χαρακτηρισμους και μπουλινγκ προς τον Κωνσταντελο παροτι υποστηριξε πιο προωθημενες αποψεις απο τις δικες μου..
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 8672956784Spiros Konstadellos Καλα όλα αυτά αλλά από Οκτώβριο τι θα κάνουμε, θα ξανακλείσει η χώρα;
Anna Roddopoulou Spiros Konstadellos στο αγνωστο με βαρκα την ελπιδα... αλλα αφου δεν εχουμε αλλες καλες επιλογες η λογικη να κερδισουμε χρονο δεν ειναι κακη
3
Μου αρέσει!
· 2 ημέρες
Spiros Konstadellos
Spiros Konstadellos Anna Roddopoulou συγνώμη αλλά εγώ στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα δεν πορεύτηκα ποτέ στη ζωή μου. Έμαθα να αξιολογώ το ρίσκο σε κάθε απόφασή μου. Κερδίζω χρόνο καταστρέφοντας μια ήδη καθημαγμένη οικονομία βαδίζοντας στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα... ευχαριστώ πολύ αλλά δεν θα πάρω.
17
Μου αρέσει!
· 2 ημέρες
Antonios Darzentas
Συντάκτης
Antonios Darzentas Spiros Konstadellos δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Η οικονομία θα έμπαινε ούτως ή άλλως σε βαθιά ύφεση όπως και της Σουηδίας που δεν έλαβε κανένα σημαντικό μέτρο
Όποτε θα είχαμε και ύφεση και θανάτους και την αίσθηση παντού του failed state. Αντίθετα τώρα το κλίμα διεθνώς είναι πολύ υπέρ μας. Μπορεί να βοηθήσει πολύ στην ανάκαμψη
34
Μου αρέσει!
· 2 ημέρες
Anna Roddopoulou
Anna Roddopoulou Spiros Konstadellos και ποια ειναι η εναλλακτικη λυση;
Μου αρέσει!
· 2 ημέρες
Athanasios Drakoulis
Athanasios Drakoulis Η λύση είναι να μην κοροϊδευουν τον κόσμο και να αφήσουν την ζωή να συνεχίσει! Οταν σου λένε ότι νοιάζονται για την ζωή των ηλικιωμένων και καρκινοπαθών και ευπαθών ομάδων ενώ οι ίδιοι σαν υπουργοί πετσόκοψαν τις συντάξεις των ηλικιωμένων αλλά όχι των δικών τους και μίλαγαν για βεβαίωση προσδόκιμου ζωής των καρκινοπαθών για παροχή ή μη χημειοθεραπείας μας δουλεύουν ή όχι. Και καλό θα είναι κάποια στιγμή να μας πουν τι υποκείμενο νόσημα είχε ο κάθε ασθενής που πέθανε στην Ελλάδα. Εχει σημασία! Γνώμη μου πάντα!
27
Μου αρέσει!
· 2 ημέρες
Spiros Konstadellos
Spiros Konstadellos Athanasios Drakoulis έτσι ακριβώς είναι. Έχουμε φάει τρελό παραμύθι. Αυτοκτονούμε για να μην πεθάνουμε.
12
Μου αρέσει!
· 2 ημέρες
Spiros Konstadellos
Spiros Konstadellos Antonios Darzentas Αντώνη με όλο τον σεβασμό αλλά άσε εμένα να ανησυχώ για την οικονομία μιας και η εμπειρία μου στην παραγωγική οικονομία είναι μερικές δεκαετίες.
2
Μου αρέσει!
· 2 ημέρες
Spiros Konstadellos
Spiros Konstadellos Anna Roddopoulou ψάξτε και λίγο στο διαδίκτυο.
Μου αρέσει!
· 2 ημέρες
Yannis Kalopastas
Yannis Kalopastas Spiros Konstadellos μαλλον δεν γνωριζετε το survival bias. Υποθέτετε το κοστος για την οικονομία απο το lockdown αλλα αγνοείτε το κοστος απο το μη lockdown
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Survivorship_biasSpiros Konstadellos Yannis Kalopastas
https://www.eleytheriagora.gr/16601-2/Yannis Kalopastas Spiros Konstadellos
Η παγκοσμιοποιημένη οικονομια με την διευρυμενη εφοδιαστικη αλυσιδα του 21ου αιωνα συγκρίνεται με επιδημιες που εγιναν....50 χρονια πριν;;;;;!!!!
Ο κοσμος εχει αλλαξει τοσο πολυ που μοιαζει με ανεκδοτο η συγκριση.
7
Μου αρέσει!
· 2 ημέρες
Spiros Konstadellos
Spiros Konstadellos Yannis Kalopastas ένας λόγος παραπάνω για να μην κάνουμε lockdown.
4
Μου αρέσει!
· 2 ημέρες
Yannis Kalopastas
Yannis Kalopastas Spiros Konstadellos μαλιστα. Καποιο επιχειρημα εχετε η απλα το επαναλαμβανουμε; το κοστος κατάρρευσης του συστήματος υγείας, περιθαλψης χιλιαδων ατομων που δεν θα παραγουν ποτε ξανα κτλ κτλ τα παραβλεπουμε.
9
Μου αρέσει!
· 2 ημέρες
Athanasios Drakoulis
Athanasios Drakoulis Ποιο να καταρρεύσει; Το ανύπαρκτο σύστημα υγείας στην χώρα μας; Αντί να σκορπίζουν τα εκατομμύρια δεξιά και αριστερά, (νομίζω ότι οι κύριοι Αδωνης και Χαρδαλιάς χρωστάνε κάποια στο Ελληνικό δημόσιο και ο δεύτερος έχει και καταδίκη φυλάκισης αν θυμάμαι) , να τα ρίξουν στον τομέα της υγείας, παιδείας και εργασίας!
Εχω αναφέρει και σε προηγούμενη δημοσίευση μου ότι τα 32000000€ που χαρίσθηκαν μέσα στην πανδημία στα κανάλια (11 για την καμπάνια μένουμε σπίτι και 21 από τις άδειες που δεν θα πληρώσουν για το 2020) αρκούν για τους μισθούς 500 ιατρών για 5 έτη! Είπαμε να δουλευόμαστε αλλά όχι και μεταξύ μας!14
Μου αρέσει!
· 2 ημέρες · Τροποποιήθηκε
Spiros Konstadellos
Spiros Konstadellos Athanasios Drakoulis όταν κάποιοι φωνάζουμε ότι η πανδημία θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πλιάτσικο από το κράτος για να μοιράσει τα λάφυρα στα πελατάκια του, μας αποκαλούν ανάλγητους που δεν δακρύζουμε για τη γιαγιά των 95 Μαΐων που αποδήμησε εις Κύριον ενώ είχε όλη τη ζωή μπροστά της αλλά θα πρέπει να αδιαφορήσουμε για τους τριακόσιους που απολύθηκαν στο Βόλο από το εργοστάσιο που έκλεισε εξ’ αιτίας της έλλειψης πρώτων υλών και πελατών.…
Μου αρέσει!
· 2 ημέρες
Athanasios Drakoulis
Athanasios Drakoulis Εντάξει. Αν μπορούμε να σώσουμε και αυτήν την Γιαγιά προς θεού να το κάνουμε! Δεν είπα το αντίθετο. Να την έχουμε πιο προφυλαγμένη, να μην πλησιάζουμε όταν είμαστε αδιάθετοι, να πάμε εμείς στην τράπεζα ή για τα ψώνια αντί για αυτήν κτλ. Υπάρχουν τρόποι. Αλλά όχι να την χρησιμοποιείς σαν δικαιολογία και να παραλύεις ολόκληρη χώρα για να δικαιολογήσεις άλλα και άλλα!
8
Μου αρέσει!
· 2 ημέρες
Spiros Konstadellos
Spiros Konstadellos Athanasios Drakoulis την γιαγιά και τον παππού πάντα τους προστατεύαμε. Δεν χρειαζόταν μια πανδημία για να το κάνουμε. Καλή Ανάσταση!
6
Μου αρέσει!
· 2 ημέρες
Athanasios Drakoulis
Athanasios Drakoulis Το ξέρω, μην μου το λες εμένα! Επίσης καλή Ανάσταση!
1
Μου αρέσει!
· 2 ημέρες
Athanasios Drakoulis
Athanasios Drakoulis Και εννοείται ότι εδώ γίνεται ένας διάλογος με τις συμφωνίες και τις αντιρρήσεις μας! Σεβαστές όλες οι απόψεις! Αλλωστε ο Αντώνης ο οποίος είναι προσωπικός μου φίλος δεν είναι κάποιος άσχετος με το θέμα το αντίθετο μάλιστα! Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση σε όλους μας είτε διαφωνούμε είτε συμφωνούμε!
Μου αρέσει!
· 2 ημέρες
Nefeli Katsafourou Η Σουηδία ευχαριστεί για τα καλά σας λόγια και θα σας ειδοποιήσει τον Σεπτέμβριο όταν με το καλό διανύετε το τρίτο συνεχόμενο λοκνταουν.
.
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".
.