Κορονοϊός COVID-19, πρόκληση ή ευκαιρία για το ανθρώπινο είδος;

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: Κορονοϊός COVID-19, πρόκληση ή ευκαιρία για το ανθρώπινο είδος;

Δημοσίευσηαπό nemo » 22 Απρ 2020, 11:18

μεχρι στιγμης απο ολες τις πληροφοριες που εχω ---λεω που εχω δεν σημαινει οτι τις εχω ολες

βλεπω οτι αυτα που υποστηριζει ο αριστο συγκεντρωνουν ολες τις βασιμες πιθανοτητες
για το τι παιζεται τωρα ......δεν μπορει η γερμανια η σουηδια να ειναι τοσο πολυ βλακες
ή παλι η αγγλια η γαλλια η ισπανια ναι εχουν νεκρους και λογικα θα ξεμπερδεψουν
πιο γρηγορα απο οτι εμεις .... αυτην την στιγμη υπολογιζω οτι οι ελ εχουν μια καποια ανοσια
οτι τα μετρα της καραντινας δεν ειναι τα μονα μετρα που μας γλυτωσαν απο τις εκατομβες των νεκρων
που λεει και ο διαδοχος ας υποθεσουμε ομως οπως τα λεει ο διαδοχος οτι μας γλυτωσε η καραντινα
και τωρα που θα χαλαρωσουμε δεν θα εχουμε μια εξαρση του ιου; θα εχουμε λεει και ο διαδοχος
αλλα θα ειναι διαχειρισιμη ΟΚ θα αφησουμε λιγο χρονο ακομη για να το δουμε στην πραξη
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 22 Απρ 2020, 11:22

ΗΠΑ - 45.000 νεκροί
Ιταλία - 25.000
Ισπανία - 21.000
Γαλλία - 21.000
Ηνωμένο Βασίλειο - 17.000

Βέλγιο - 6.000 :o :o :o
Γερμανία - 5.000
Ολλανδία- 4.000

Σουηδία - 1765
Ελβετία-1500
Πορτογαλία-762
Ιρλανδοί-730 :o
Αυστρία - 454
Πολωνία - 401
Δανία - 370
Ουγγαρία -213
Τσεχία - 201
Ισραήλ-184
Νορβηγία - 182
Φινλανδία -141
Λουξεμβούργο - 78 :o
Σλοβακία - 14

Στην Χερσόνησο του Αίμου :

Ρουμανία- 482
Σερβία-130
Ελλάδα- 121
Σκόπια - 55
Βουλγαρία - 47
Αλβανία- 26

https://en.wikipedia.org/wiki/2019–20_coronavirus_pandemic
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 22 Απρ 2020, 11:22

nemo έγραψε:
Προέλλην έγραψε:[

Tην κατάρρευση του εθνικού συστήματος υγείας και την αποφυγή χιλιάδων νεκρών συμπολιτών μας, τα οποία με την σειρά τους θα έφερναν και οικονομική ύφεση.

θα ειχαμε την ξεφτιλα του εθνικου συστηματος υγειας μπροστα στα ματια του λαου
-οταν πηγαινα τον πατερα μου στα διαφορα νοσοκομεια ειχα δει τι σημαινει καταρρευση απο τοτε
ξερεις τι σημαινει να ειμαι εκει απο τις πεντε το απογευμα και να φευγω στις πεντε ξημερωματα ;
και την αποφυγη δεν την γλυτωνουμε ουτε τωρα απλα θα εχει μια σειρα προτεραιοτητας

την οικονομικη υφεση οχι σε τοσο βαθμο αλλά πανω κατω τα ιδια με τωρα .....η διαρκεια εχει σημασια

δεν παιρνω θεση με βαση το 100%γιατι δεν εχω ολα τα δεδομενα ολες τις πληροφοριες
ωστε να βγαλω συμπερασμα και ετσι ειναι το σωστο
καταλαβαινεις οτι πεθανε ο 35ρης απο πνευμονια ... αλλα λογω του φοβου του κοροναιου
τον αφησαμε να πεθανει ετσι και το κριμα ειναι οτι και αλλα ατομα πέθαναν απο αλλα συμπτωματα
δηλαδη αφησαμε να πεθαινουν ανθρωποι γιατι το συστημα υγειας δεχοταν μονο αρρωστους απο τον ιο
καταλαβαινεις την παράνοια;

Δεν θα είχαμε απλά ξεφτίλα, αυτή υπήρχε ανέκαθεν. Ολική κατάρρευση θα είχαμε.

Και ναι, όπως λίγο-πολύ όλοι, ξέρω τι γινόταν και γίνεται στα νοσοκομεία. Το κύριο πρόβλημα είναι η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού. Δλδ ενώ στις ανεπτυγμένες χώρες ο συγγενής επιτρέπεται αυστηρά λίγες ώρες μόνο κατά τα επισκεπτήρια, στην Ελλάδα πρέπει να είναι συνέχεια εκεί, και τα βράδια για τους βαριά αρρώστους, για να αντικαθιστά τους νοσοκόμους που δεν υπάρχουν.

Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα, οι γιατροί απαιτούν να διανυκτερεύει εκεί συγγενής. Και όλο αυτό πλαισιώνεται απο μια απίστευτη κατσιβελαρία, με ενοικιαζόμενα ράντζα για συγγενείς, ορδές συγγενών σε διαδρόμους και αυλές να τρώνε, πίνουν, κουτσομπολεύουν, γκαρίζουν σε κινητά, κοκ.

Στον ανεπτυγμένο κόσμο ο συγγενής πάει στο νοσοκομείο απλά επίσκεψη 1-2 ώρες, βλέπει τον άνθρωπό του, πάει σπίτι, στην δουλειά του. Ο ασθενής είναι στα χέρια του συστήματος υγείας.

Τώρα, σκέψου την κατάσταση που γνώρισες στα ΕΛ νοσοκομεία, αλλά με υπερπολλαπλάσιους ασθενείς και δη μολυσματικούς. Απλά δεν θα λειτουργούσε το σύστημα, θα πέθαινε κόσμος στους δρόμους.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 22 Απρ 2020, 11:28

nemo έγραψε:ή παλι η αγγλια η γαλλια η ισπανια ναι εχουν νεκρους και λογικα θα ξεμπερδεψουν
πιο γρηγορα απο οτι εμεις .... αυτην την στιγμη υπολογιζω οτι οι ελ εχουν μια καποια ανοσια

οτι τα μετρα της καραντινας δεν ειναι τα μονα μετρα που μας γλυτωσαν απο τις εκατομβες των νεκρων
που λεει και ο διαδοχος ας υποθεσουμε ομως οπως τα λεει ο διαδοχος οτι μας γλυτωσε η καραντινα
και τωρα που θα χαλαρωσουμε δεν θα εχουμε μια εξαρση του ιου; θα εχουμε λεει και ο διαδοχος
αλλα θα ειναι διαχειρισιμη ΟΚ θα αφησουμε λιγο χρονο ακομη για να το δουμε στην πραξη

Δεν έχουν την παραμικρή λογική αυτά που γράφεις.

Αγγλία, Γαλλία και Ισπανία δεν ξεμπέρδεψαν με τον ιό, απλά με το lockdown κατάφεραν να περιορίσουν τα νέα κρούσματα (και ακολούθως τους θανάτους).

Η διαφορά με την Ελλάδα είναι ότι εκεί είχαν προλάβει να κολλήσουν πολλοί πριν το lockdown, γι αυτό είχαν μια έξαρση με πολλά κρούσματα και θανάτους, ενώ η Ελλάδα ή οι χώρες των Βαλκανίων όχι.
0 .
Ich bereue nichts

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 22 Απρ 2020, 11:47

Προέλλην έγραψε:
nemo έγραψε:ή παλι η αγγλια η γαλλια η ισπανια ναι εχουν νεκρους και λογικα θα ξεμπερδεψουν

Δεν έχουν την παραμικρή λογική αυτά που γράφεις.

Αγγλία, Γαλλία και Ισπανία δεν ξεμπέρδεψαν με τον ιό, απλά με το lockdown κατάφεραν να περιορίσουν τα νέα κρούσματα (και ακολούθως τους θανάτους).

Η διαφορά με την Ελλάδα είναι ότι εκεί είχαν προλάβει να κολλήσουν πολλοί πριν το lockdown, γι αυτό είχαν μια έξαρση με πολλά κρούσματα και θανάτους, ενώ η Ελλάδα ή οι χώρες των Βαλκανίων όχι.

Σήμερα διάβασα ότι ξεκινάνε οι δοκιμές του εμβολίου σε ανθρώπους. Ευτυχώς, γιατί ενώ σε Ιταλία, ΗΠΑ, Ισπανία, Μ Βρετανία κλπ κόλλησαν πάρα πολλοί, εμείς εδώ δεν είχαμε τέτοιο φαινόμενο. Και λέω ευτυχώς γιατί του χρόνου τον χειμώνα μας έβλεπα για άλλο ένα ακόμα lockdown, ενώ οι άλλοι θα ήταν σε καλύτερη θέση από εμάς, λόγω της Γενικής ανοησίας που δημιουργήθηκε αυτούς τους μήνες.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 22 Απρ 2020, 12:20

ΩRIΩNAS7 έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Δεν έχουν την παραμικρή λογική αυτά που γράφεις.

Σήμερα διάβασα ότι ξεκινάνε οι δοκιμές του εμβολίου σε ανθρώπους. Ευτυχώς, γιατί ενώ σε Ιταλία, ΗΠΑ, Ισπανία, Μ Βρετανία κλπ κόλλησαν πάρα πολλοί, εμείς εδώ δεν είχαμε τέτοιο φαινόμενο. Και λέω ευτυχώς γιατί του χρόνου τον χειμώνα μας έβλεπα για άλλο ένα ακόμα lockdown, ενώ οι άλλοι θα ήταν σε καλύτερη θέση από εμάς, λόγω της Γενικής ανοησίας που δημιουργήθηκε αυτούς τους μήνες.

Ο Μπιλ Γκέητς τους εμβολιάζει; :giggle02:
0 .
Ich bereue nichts

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 22 Απρ 2020, 12:28

Προέλλην έγραψε:
ΩRIΩNAS7 έγραψε:

Ο Μπιλ Γκέητς τους εμβολιάζει; :giggle02:

Μην γελάς. Εχει βάλει το χεράκι του (χοντρά στην τσέπη) ο Μπιλαρος για να βρεθεί το σωτήριο εμβόλιο.
Και μπράβο του για άλλη μια φορά.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 22 Απρ 2020, 13:51

Τώρα, σκέψου την κατάσταση που γνώρισες στα ΕΛ νοσοκομεία, αλλά με υπερπολλαπλάσιους ασθενείς και δη μολυσματικούς. Απλά δεν θα λειτουργούσε το σύστημα, θα πέθαινε κόσμος στους δρόμους.

ακου! καταλαβα τωρα που διαφωνουμε απο την αρχη και θα προσπαθησω να το ξεκαθαρισω
1συμφωνω σε ολα που γραφεις απο την αρχη των μετρων
εδω εχουμε την πρωτη αντφαση ενω συμφωνω διαφωνω ταυτοχρονως
γιατι δεν εχουμε να κανουμε με ενα μερος αλλα με πολλα μερη του ολου ταυτοχρόνως
γιατι ο κοσμος ειναι διαχωρισμενος σε πολλες επαγγελματικες πτυχες
αν το παρουμε ατομικα ο καθενας θα πω πως αν ημουν δημοσιος υπαλληλος ή συνταξιουχος
δεν θα με πειραζε μια καραντινα δυο και τριων μηνων ουτε πεντε και δεκα μηνες
-.σκεφτομαι το τομαρι μου και περιμενω να μου καλυψουν τα εξοδα
οποτε και θα ειχα διαφορετικη αντιληψη περι καραντινας
ειμαι ομως ελευθερος επαγγελματιας ιδωτης και αρα οπως συμβαινει στην ελλαδα τα παντα κρινονται
σε λεπτομερειες και ειναι φυσικο να σκεφτομαι το τομαρι μου την επιχείριση μου και τα ατομα
που βασιζονται σε μενα δηλαδη το ιδιο πραγμα με τον δημοσιο και τον συνταξιουχο
που σκεφτεται το τομαρι του

ας φυγουμε απο το ατομικο-μερισμο και ας το σκεφτουμε συλλογικα -οπως πρεπει να το σκεφτει ενας ηγετης
εσυ αν ησουν υπευθυνος στρατηγος και επρεπε να κερδισεις τον πολεμο με το αντιπαλο στρατευμα =ιο
τι θα πρότεινες; ή μαλλον πως θα κερδιζες τον πολεμο φυλαγοντας τους στρατιωτες μη σκοτωθουν στην μαχη;
μη κολλας καπου και πες τι θα εκανες εσυ στην θεση του κουλη
για οπως καταλαβες η διαφωνια μας εχει να κανει με την προοπτικη ... για να δω

υσ..επισης αυτο με τις εκατομβες των νεκρων να πω οτι υπαρχουν χιλιαδες νεοι νοσηλευτες απο σχολες
που ειτε καθονται ειτε κανουν αλλες δουλειες θα μπορουσε το συστημα να τους προσλαβει
σε μια εβδομαδα και να επανδρωσει τα νοσοκομεια θα το προτιμησω αυτο και να δωσω και μια ωθηση
οικονομικη παρα να την εχω στον γυψο ---συν οτι και σημερα διαβαζουμε οτι κατηγορουνται 19 ατομα
για υπερκοστολογηση της εγνατιας οδου με 43 εκατομ.- αυτα βρηκαν οτι λειπουν ειναι περισσοτερα βεβαια
οποτε ΝΑΙ θα προτιμουσα να εβλεπα νεκρους στους δρομους μπας και ξυπνησουμε επιτελους
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 22 Απρ 2020, 14:06

nemo έγραψε:

ακου! καταλαβα τωρα που διαφωνουμε απο την αρχη και θα προσπαθησω να το ξεκαθαρισω
1συμφωνω σε ολα που γραφεις απο την αρχη των μετρων
εδω εχουμε την πρωτη αντφαση ενω συμφωνω διαφωνω ταυτοχρονως
γιατι δεν εχουμε να κανουμε με ενα μερος αλλα με πολλα μερη του ολου ταυτοχρόνως
γιατι ο κοσμος ειναι διαχωρισμενος σε πολλες επαγγελματικες πτυχες
αν το παρουμε ατομικα ο καθενας θα πω πως αν ημουν δημοσιος υπαλληλος ή συνταξιουχος
δεν θα με πειραζε μια καραντινα δυο και τριων μηνων ουτε πεντε και δεκα μηνες
-.σκεφτομαι το τομαρι μου και περιμενω να μου καλυψουν τα εξοδα
οποτε και θα ειχα διαφορετικη αντιληψη περι καραντινας
ειμαι ομως ελευθερος επαγγελματιας ιδωτης και αρα οπως συμβαινει στην ελλαδα τα παντα κρινονται
σε λεπτομερειες και ειναι φυσικο να σκεφτομαι το τομαρι μου την επιχείριση μου και τα ατομα
που βασιζονται σε μενα δηλαδη το ιδιο πραγμα με τον δημοσιο και τον συνταξιουχο
που σκεφτεται το τομαρι του

Είμαστε πολλοί αυτοί που δεν είμαστε ΔΥ και έχουμε δικές μας επιχειρήσεις. Επειδή λοιπόν σκεφτόμαστε και τους εργαζόμενους και τους πελάτες και το τομάρι μας, μια χαρά υποστηρίζουμε την καραντίνα. Γνωρίζουμε σε τι τσίρκο χώρα ζούμε.

nemo έγραψε:ας φυγουμε απο το ατομικο-μερισμο και ας το σκεφτουμε συλλογικα -οπως πρεπει να το σκεφτει ενας ηγετης
εσυ αν ησουν υπευθυνος στρατηγος και επρεπε να κερδισεις τον πολεμο με το αντιπαλο στρατευμα =ιο
τι θα πρότεινες; ή μαλλον πως θα κερδιζες τον πολεμο φυλαγοντας τους στρατιωτες μη σκοτωθουν στην μαχη;
μη κολλας καπου και πες τι θα εκανες εσυ στην θεση του κουλη
για οπως καταλαβες η διαφωνια μας εχει να κανει με την προοπτικη ... για να δω

Ο συλλογισμός σου έχει πρόβλημα.
Αν ο εχθρός είναι ο ιος, τότε οι στρατιώτες είναι οι επαγγελματίες υγείας και όλοι οι υπόλοιποι είναι ο αμάχους πληθυσμός. Κανεις στρατηγός δεν θα έβαζε τον αμαχο πληθυσμό στο πεδίο της μάχης, ή θα τον άφηνε εκτεθειμένο στα εχθρικά πυρά.

nemo έγραψε:
υσ..επισης αυτο με τις εκατομβες των νεκρων να πω οτι υπαρχουν χιλιαδες νεοι νοσηλευτες απο σχολες
που ειτε καθονται ειτε κανουν αλλες δουλειες θα μπορουσε το συστημα να τους προσλαβει
σε μια εβδομαδα και να επανδρωσει τα νοσοκομεια θα το προτιμησω αυτο και να δωσω και μια ωθηση
οικονομικη παρα να την εχω στον γυψο ---συν οτι και σημερα διαβαζουμε οτι κατηγορουνται 19 ατομα
για υπερκοστολογηση της εγνατιας οδου με 43 εκατομ.- αυτα βρηκαν οτι λειπουν ειναι περισσοτερα βεβαια
οποτε ΝΑΙ θα προτιμουσα να εβλεπα νεκρους στους δρομους μπας και ξυπνησουμε επιτελους

Αντί να λες ότι προτιμάς να βλέπεις νεκρους, καν το λίγο πιο προσωπικό και πες ότι δεν θα είχες κανένα πρόβλημα να έβλεπες την μανα σου νεκρή, την κοπέλα σου νεκρή, τα αδέρφια σου κλπ αρκεί να υπάρχει η πιθανότητα κάποιος να 'ξυπνήσει".
Εκεί θα είχε κάποια βάση.
0 .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 22 Απρ 2020, 14:16

Ο ΟΗΕ συμφωνει με Αριστο.

Περισσοτεροι, δεκαδες φορες περισσοτεροι οι νεκροι της υφεσης.

Λεει μαλιστα οτι η υφεση θα φερει πεινα βιβλικων διαστασεων.

UN: WORLD IS HEADING FOR FAMINE OF BIBLICAL PROPORTIONS

The world is heading for a famine of "Biblical proportions" caused by the corona pandemic. So says David Beasley, the head of the UN's World Food Program (WFP).

Urgent action is needed to avoid a catastrophe, Beasley said.

WFP estimates that the number of people starving to death from the corona pandemic may rise from 135 million to over 250 million.

https://myprivacy.dpgmedia.be/?siteKey= ... 30f6c55%2f

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Επιστροφή σε “Διεθνή”