Κορονοϊός COVID-19, πρόκληση ή ευκαιρία για το ανθρώπινο είδος;

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Κορονοϊός COVID-19, πρόκληση ή ευκαιρία για το ανθρώπινο είδος;

Δημοσίευσηαπό bizeli » 06 Μαρ 2020, 01:32

Προέλλην έγραψε:Πέραν τούτου, η Κίνα πήρε άμεσα πρωτόγνωρα μέτρα περιορισμού της διασποράς του ιού, τέτοια που καμιά άλλη χώρα δεν παίρνει αυτή την στιγμή.

Ναι, βέβαια ήταν πλέον αργά αφού το κακό έγινε.
Το μόνο που κατάφεραν ήταν να τον καθυστερήσουν.
Τίποτε άλλο.
Αυτή τη στιγμή μολύνθηκε όλη η οικουμένη.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 06 Μαρ 2020, 08:23

Προέλλην έγραψε:
bizeli έγραψε:Σήμερα αισθάνθηκα λες και είμαι τίποτα χειρουργός που δεν επιτρέπεται να πιάσουν τίποτα πριν την εγχείρηση.
Αποφεύγω να πιάνω έξω επιφάνειες με τα χέρια μου.
Χρησιμοποιώ είτε τους αγκώνες μου είτε τα μανίκια μου
.

Eγώ έτσι ήμουν και πριν την πανδημία πάντως.

Καλα μλκ, εσυ εχεις μικροβιοφοβια :laugh1:
1 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 06 Μαρ 2020, 09:06

Χαλαρώστε λίγο ρε σεις.
Ιώσεις και επιδημίες πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν.
Και στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν τέτοιες επιδημίες με ιούς που είχαν αυξημένο ποσοστό θανάτων ασθενών.

Δεν είναι ούτε ένα απλό κρυολόγημα, αλλά ούτε και AIDS. Χρειάζεται να τηρούμε κάποιους κανόνες (που καλό θα ήταν να τηρούνταν ούτως ή άλλως, διότι και η γρίπη και άλλες ιώσεις κυκλοφορούν κάθε χρόνο και σκοτώνουν κόσμο), αλλά όχι και πανικός. Ο πανικός θα ρίξει το ανοσοποιητικό σας και θα αρρωστήσετε πιο εύκολα μετά... :pardon:

Εγώ έχω χρόνια να πάθω κρυολόγημα ή γρίπη που να μου κάνει σοβαρά συμπτώματα (ενώ παλιότερα πάθαινα πιο συχνά και πιο σοβαρά). Ο λόγος είναι ότι γενικά τηρώ κάποιους κανόνες υγιεινής και παίρνω διάφορα δικά μου φυσικά «φάρμακα» που βοηθούν να εξοντωθούν οι όποιοι ιοί (και αν το προλάβω όταν είναι λίγο πριν το ξεκίνημα των συμπτωμάτων, μπορεί να μην αρρωστήσω και καθόλου). :)
1 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 06 Μαρ 2020, 09:35

Δεν τηρώ κανέναν κανόνα υγιεινής.
Πιάνω ό,τι να 'ναι, κατουράω και δεν πλένω χέρια, γλείφω ''πόμολα'' και χώνω τη μούρη μου χωρίς φόβο στο σημείο μηδέν, :fico: αλλάζω κάλτσες και σώβρακο μια φορά στις δεκαπέντε και κάνω ό,τι έκανα με πολύ μεγαλύτερη ένταση από πριν.
Μια ζωή την έχουμε κι αν δεν την γλεντήσουμε κλπ κλπ.
Αποφεύγω όμως τις κωλόγριες με τις μάσκες και κάθε μαλάκα που την κοτσάρει και νομίζει ότι αποστειρώθηκε φορώντας την ίδια μάσκα δέκα μέρες. Όχι από φόβο μην κολλήσω αλλά από αηδία για τη μαλακία που τους δέρνει.
Κι αν είναι να 'ρθει θε να ρθει, αλλιώς θα προσπεράσει και γενικά τα παπάρια μας κουνιώνται για τους καραϊούς.
Αυτοί τη δουλειά τους και μεις τη δική μας. :D
:reklas:
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 06 Μαρ 2020, 14:18

Βιολογικό όπλο κατά Κίνας και Ιράν ισχυρίζονται οι Ιρανοί ότι είναι ο κοροναϊός...

Iran blames coronavirus outbreak on a ‘US biological attack’ as death toll jumps to 107 and it locks down cities

Meanwhile, σε κάποιο μυθιστόρημα...

Viral απόσπασμα βιβλίου του 2008 που μιλά για βιολογικό όπλο με το όνομα «Wuhan-400»

[...]

Πώς συνδέεται ο κορωνοϊός με το απόσπασμα του βιβλίου

Διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως η New York Post και η Daily Mail, αναπαρήγαγαν αποσπάσματα από το βιβλίο του Κουντζ, κάνοντας ειδική αναφορά στην αίσθηση που έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο.
«"Για να το καταλάβεις αυτό", είπε ο Ντόμπεϊ, "πρέπει να πας πίσω είκοσι μήνες. Εκείνη την περίοδο ένας Κινέζος επιστήμονας ονόματι Λι Τσεν αυτομόλησε στις ΗΠΑ, μεταφέροντας σε δισκέτα αρχεία για το πιο σημαντικό και επικίνδυνο νέο βιολογικό όπλο της Κίνας εδώ και μια δεκαετία. Το αποκαλούν Wuhan-400 επειδή αναπτύχθηκε στα εργαστήρια RDNA έξω από την πόλη Ουχάν και ήταν το 400ο βιώσιμο στέλεχος μικροοργανισμών που δημιούργησαν άνθρωποι σε εκείνο το κέντρο έρευνας"». Λίγο πιο κάτω στη σελίδα, αναφέρεται ότι το «Wuhan-400 είναι το τέλειο όπλο» και πλήττει μόνο ανθρώπινα πλάσματα».

Εικόνα

0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 06 Μαρ 2020, 15:40

Προέλλην έγραψε:Aυτό μου το λένε και άλλοι.
Συνήθως πρόκειται για άτομα που στο εστιατόριο βήχουν πάνω απο τα φαγητά όλων, που δεν πλένουν ή απλά βρέχουν τα χέρια στην τουαλέτα, που τρώνε φαγητά που πέφτουν κάτω χασκογελώντας "χα χα χα ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων", που ενώ είναι έξω, έχουν πιάσει λεφτά, χερούλια σε μμε, τα πάντα όλα, βγάζουν το σάντουιτς απο την συσκευασία και το κάνουν κομματάκια με το χέρι και το τρώνε, κοκ,
κοντολογίς, όλοι όσοι δεν έχουν την παραμικρή συναίσθηση κανόνων υγιεινής και αποτελούν δημόσιο κίνδυνο.

Όχι εγώ δεν είχα ποτέ υστερία με την καθαριότητα.
Τα βασικά.
Απλά τώρα προσέχω λίγο παραπάνω.
Αν και δε νομίζω ότι μπορεί να το αποφύγω.
Είναι θέμα χρόνου να κολλήσω.
0 .

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 06 Μαρ 2020, 15:43

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Aυτό μου το λένε και άλλοι.
Συνήθως πρόκειται για άτομα που στο εστιατόριο βήχουν πάνω απο τα φαγητά όλων, που δεν πλένουν ή απλά βρέχουν τα χέρια στην τουαλέτα, που τρώνε φαγητά που πέφτουν κάτω χασκογελώντας "χα χα χα ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων", που ενώ είναι έξω, έχουν πιάσει λεφτά, χερούλια σε μμε, τα πάντα όλα, βγάζουν το σάντουιτς απο την συσκευασία και το κάνουν κομματάκια με το χέρι και το τρώνε, κοκ,
κοντολογίς, όλοι όσοι δεν έχουν την παραμικρή συναίσθηση κανόνων υγιεινής και αποτελούν δημόσιο κίνδυνο.

Όχι εγώ δεν είχα ποτέ υστερία με την καθαριότητα.
Τα βασικά.
Απλά τώρα προσέχω λίγο παραπάνω.
Αν και δε νομίζω ότι μπορεί να το αποφύγω.
Είναι θέμα χρόνου να κολλήσω.

Ανήκεις στις ομάδες υψηλού κινδύνου;
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 06 Μαρ 2020, 15:49

Adminović έγραψε:Βιολογικό όπλο κατά Κίνας και Ιράν ισχυρίζονται οι Ιρανοί ότι είναι ο κοροναϊός...

Αντί να φτιάχνουμε συνωμοσιολογικά και εσχατολογικά σενάρια, ας σκεφτούμε κάτι πιο απλό και ρεαλιστικό.
Ότι μπορεί να φταίει και η ανθρώπινη βλακεία ή αλαζονεία αν θέλετε.
Να αναλογιστεί ο άνθρωπος τη θέση του στην τροφική αλυσίδα και να δείχνει σεβασμό στο περιβάλλον.
Οι θεωρίες που θέλουν τον άνθρωπο σε θέση παντοδυναμίας και εξουσιαστή, δεν μπορούν να έχουν εφαρμογή πλέον τα επόμενα χρόνια που έρχονται.Και αυτό αποδεικνύεται κάθε μέρα.
Πρέπει να καταλάβει ο άνθρωπος ότι είναι μέρος του συστήματος και όχι δυνάστης του.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 06 Μαρ 2020, 15:50

ΩRIΩNAS7 έγραψε:

Θεωρητικώς όχι.
Τώρα αν πάσχω από κάτι και δεν το γνωρίζω...
:pardon:

Αααα είμαι καπνίστρια.
0 .

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 06 Μαρ 2020, 15:53

bizeli έγραψε:
ΩRIΩNAS7 έγραψε:

Θεωρητικώς όχι.
Τώρα αν πάσχω από κάτι και δεν το γνωρίζω...
:pardon:

Μην αγχώνεσαι. Απλή γρίπη είναι.
Ξερεις πόσος κόσμος έχει περάσει τον Η1Ν1 και δεν το έχει καταλάβει;
Την προηγούμενη εβδομάδα πάλι άκουσα μια περίπτωση τέτοια, από αθλητή μου.
Πέρασε όλη του η οικογένεια τον Η1Ν1 και το κατάλαβαν όταν πήγε η μικρή του κορη στο νοσοκομείο για εξετάσεις επειδή δεν της έπεφτε ο πυρετός. Βρέθηκε θετική στο τεστ, πήρε την αντιβίωσή της και όλα καλά.
0 .

Επιστροφή σε “Διεθνή”