BaKXOS_Lysios έγραψε:Λαχουρένιος έγραψε: Εκτος και αν νομιζεις οτι θα σε αφησει ο καπιταλας να του παρεις την περιουσια επειδη ετσι αποφασισε μια καλπη. Ακομα και αν εκλεγει καποιο ΚΚ θα πρεπει πρωτα να συγκρουστει με το κεφαλαιο με ορους εμφυλιου πολεμου για να εφαρμοσει τις θεσεις του.BaKXOS_Lysios έγραψε:... έχεις πλέον ένα πολίτευμα και ένα κράτος που νομιμοποιείται με κάθε μέσο (στρατό, αστυνομία, υπηρεσίες κλπ) να κάνει τα μέσα παραγωγής κοινά (κρατικά).
Τι διαφορετικό λέω στο απόσπασμα; Απλά δεν το ονόμασα "σύγκρουση με όρους εμφυλίου". Αλλά που είναι οι εμφύλιοι και τι περιμένουν οι κομμουνιστές μέσα στα κοινοβούλια για να τους ξεκινήσουν;.... Μυστήριο (που έχει λυθεί 150 χρόνια...)
Οι κομμουνιστές μέσα στα κοινοβούλια δεν περιμένουν τίποτα εφόσον δεν εξαρτάται κάτι από τους ίδιους.
Τα κομμουνιστικά κόμματα δεν είναι σεχταριστικά ώστε να επιβάλλουν βουλησιαρχικά στις κοινωνίες την κοσμοθεωρία τους με πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς..
Έχουν βαθιά γνώση της κίνησης των κοινωνικών νόμων και προσαρμόζουν την πολιτική τους ανάλογα με τις αντικειμενικές και υποκειμενικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε ιστορική περίοδο.
Δεν παίρνουν τους γκράδες και βγαίνουν στα βουνά επειδή κάποιοι αμφισβητούν την επαναστατικότητα τους.
Παίζουν τον ιστορικό τους ρόλο όταν υπάρχει συνάφεια μεταξύ όλων των συνθηκών που απαιτούν κοινωνικές αλλαγές και πάντα με γνώμονα το συμφέρον της τάξης που εκπροσωπούν.

Τουλαχιστον εστω και ετσι βγηκε ακρη προς το παρον.
Που το είπα αυτό; Μάλλον απο που συνάγεται ότι εγω υπονόησα ότι είμαι πιο "κομουνιστής απο εσάς" όταν τόσες σελίδες λέω ότι δεν έχω καμία σχέση με ΚΚ; Το μόνο που έκανα είναι ότι άσκησα κριτική στα ΚΚ και είπα ότι θα μπορούσαν να κάνουν παρεμβάσεις που κοινωνικοποιούν τα άυλα και υλικά αγαθά (τετοιο είναι και το λειτουργικό σήμερα και σε ενδεχόμενη κομουνιστική επανάσταση φυσικά και θα χρειαστεί να "κατασχεθεί" ο πηγαίος κώδικας ενός λειτουργικό με τον οποίο στην ουσία κινείται όλη η καπιταλιστική μηχανή σήμερα, μόνο που δεν θα σας τον δώσει κανείς ούτε θα μπορέσει κανείς να τον χακάρει...) Ξέρω είναι για γέλια, ο Μαρξ δεν εχει σχέση με τα λίνουξ...