Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.

Είσαστε κομμουνιστές; Γιατί;

Είμαι κομμουνιστής γιατί πιστεύω σε ένα δικαιότερο σύστημα διακυβέρνησης και είμαι εναντίον των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
2
13%
Είμαι κομμουνιστής επειδή έτσι γίνομαι πιο εύκολα συντονιστής σε φόρουμς και σε παταροσυζητήσεις του Κράχτη στο Χαλάνδρι, όπου μου διαθέτουν και θέση στο τραπέζι για να φυλάω τα μπόσικα.
1
7%
Είμαι κομμουνιστής επειδή είμαι φίλος ενός κομμουνιστή συντονιστή σε φόρουμ και τον βοηθώ στην προσπάθεια στην οποία μας καθευθύνει ο Περισσός για την αποχαύνωση των μαζών, μέσω υπνωτιστικών μεταμεσονύκτιων αποκαλύψεων του Κράχτη
1
7%
Όχι, απλά δεν είμαι κομμουνιστής.
7
47%
Όχι, υποστήριξα την 21η Απριλίου, τον Ιωαννίδη και την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο; Πως θα μπορούσα να είμαι.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Όχιι, δεν είμαι κομμουνιστής, είμαι ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ.
4
27%

Σύνολο ψήφων: 15

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Re: Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 19 Ιούλ 2022, 11:57

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε: Εκτος και αν νομιζεις οτι θα σε αφησει ο καπιταλας να του παρεις την περιουσια επειδη ετσι αποφασισε μια καλπη. Ακομα και αν εκλεγει καποιο ΚΚ θα πρεπει πρωτα να συγκρουστει με το κεφαλαιο με ορους εμφυλιου πολεμου για να εφαρμοσει τις θεσεις του.

BaKXOS_Lysios έγραψε:... έχεις πλέον ένα πολίτευμα και ένα κράτος που νομιμοποιείται με κάθε μέσο (στρατό, αστυνομία, υπηρεσίες κλπ) να κάνει τα μέσα παραγωγής κοινά (κρατικά).

Τι διαφορετικό λέω στο απόσπασμα; Απλά δεν το ονόμασα "σύγκρουση με όρους εμφυλίου". Αλλά που είναι οι εμφύλιοι και τι περιμένουν οι κομμουνιστές μέσα στα κοινοβούλια για να τους ξεκινήσουν;.... Μυστήριο (που έχει λυθεί 150 χρόνια...)

Οι κομμουνιστές μέσα στα κοινοβούλια δεν περιμένουν τίποτα εφόσον δεν εξαρτάται κάτι από τους ίδιους.
Τα κομμουνιστικά κόμματα δεν είναι σεχταριστικά ώστε να επιβάλλουν βουλησιαρχικά στις κοινωνίες την κοσμοθεωρία τους με πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς..
Έχουν βαθιά γνώση της κίνησης των κοινωνικών νόμων και προσαρμόζουν την πολιτική τους ανάλογα με τις αντικειμενικές και υποκειμενικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε ιστορική περίοδο.
Δεν παίρνουν τους γκράδες και βγαίνουν στα βουνά επειδή κάποιοι αμφισβητούν την επαναστατικότητα τους.
Παίζουν τον ιστορικό τους ρόλο όταν υπάρχει συνάφεια μεταξύ όλων των συνθηκών που απαιτούν κοινωνικές αλλαγές και πάντα με γνώμονα το συμφέρον της τάξης που εκπροσωπούν.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 19 Ιούλ 2022, 12:00

Ραν ταν πλαν έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:Καμία. (Γενικά, για να συνεχίσει γόνιμα η συζήτηση, είναι μια πολύ καλή υπόθεση εργασίας ότι ούτε εγώ ούτε ο συριζα έχουμε καμία ιδεα απο μαρξισμό κι απο κομουνισμό).

Ιδέα μπορεί να έχετε.
Πρακτική σχέση μαζί του δεν έχετε.
Γιατί αν είχατε ο όρος ''κυβερνώσα αριστερά'' δε θα εξαντλούνταν στο ρόλο του διαχειριστή. :D
Αλλά θα μου πεις γιατί όχι όταν ο όρος ''κυβερνώσα δεξιά'' διαφέρει μόνο ως προς τον προσδιορισμό. :fico:

Ειναι θεουλης παντως. Αν προσεξεις ετσι οπως το ειπε ειναι σαν να λεει οτι μου κανει χαρη να μην θεωρηθει ο ΣΥΡΙΖΑ κομμουνιστικος για να παει μπροστα η κουβεντα... :laugh1: Τουλαχιστον εστω και ετσι βγηκε ακρη προς το παρον.

Κάποιος από τους παραπάνω μαρξισταράδες όρισε τον κομμουνισμό ως μια «συνάρθρωση δημιουργική και μεγαλόψυχη της δύναμης των φτωχών, έναν κοινό πόθο αγάπης, ισότητας και αλληλεγγύης» ταυτίζοντας τον στην ουσία με τα καλογερίστικα κοινόβια του αγίου όρους.

Ποιος? Ειχα διαβασει προ διετιας την ''Αυτοκρατορια'' του Νεγκρι και τραβαγα τις κωλοτριχες μου. Χειροτερα και απο την τριμερη εισηγηση της κετουκε στο 21ο συνεδριο. 400 σελιδες βιβλιο και ολες γεματες αερολογιες.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 19 Ιούλ 2022, 12:03

λαχου παπαριες μας λες χωρις καμια αναλυση πραγματοποιησης επι του πρακτικου
πχ ας πουμε οτι καταλμβανουμε την εξουσια με τα οπλα και εξοντώνουμε την αντιδραση
οκ ! και ειμαστε πλεον ετοιμοι να νομοθετησουμε μια ιδεα το πως θα γινει μου λες;

εδω με ενα μηνα καραντινα και με επιδοτησεις και κοντεψαμε να πεινασουμε
με την επανασταση οταν τα παντα θα εχουν ξεχαρβαλωθει πως θα γινει η επανεκκινηση
της οικονομιας; ενταξει μπορει εγω να μην το σκεφτομαι και σωστα και να το θεωρω
αδυνατον εσυ εχεις καμια λυση;
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 19 Ιούλ 2022, 12:04

Λαχουρένιος έγραψε:
Οποτε αν θες να παμε παρακατω, ξεκινα παλι απο την αρχη το επιχειρημα σου αλλα μην το παιζεις παλι ο Τσε Γκεβαρα ανανεωτης γιατι ειναι αστειο. 2022 εχουμε και ακομα κρυβετε την ιδεολογικη σας ταυτοτητα.

Γιατί ρε;
Εδώ ο Τσίπρας το έπαιξε κάποτε Λένιν και δε θα ρολάρει ως Γκεβάρα ο Βάκχος; :D

Και ο Γκεβάρα ήταν μαρξιστής-λενινιστής, άριστος γνώστης της λενινιστικής θεωρίας της επανάστασης αλλά τον έφαγε ο επαναστατικός ρομαντισμός του.
Ρε κάτσε κάτω, του έλεγε ο Φιντέλ, δεν είναι ώριμα τα πράματα για επαναστάσεις κάτω από τον Παναμά αλλά του αλλουνού ο κώλος είχε πάρει φωτιά μετά την Κούβα. :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 19 Ιούλ 2022, 12:08

Ραν ταν πλαν έγραψε:Γιατί ρε;
Εδώ ο Τσίπρας το έπαιξε κάποτε Λένιν και δε θα ρολάρει ως Γκεβάρα ο Βάκχος; :D

Και ο Γκεβάρα ήταν μαρξιστής-λενινιστής, άριστος γνώστης της λενινιστικής θεωρίας της επανάστασης αλλά τον έφαγε ο επαναστατικός ρομαντισμός του.
Ρε κάτσε κάτω, του έλεγε ο Φιντέλ, δεν είναι ώριμα τα πράματα για επαναστάσεις κάτω από τον Παναμά αλλά του αλλουνού ο κώλος είχε πάρει φωτιά μετά την Κούβα. :fico:

Ο Λενιν της Μεσογειου.. :fico:

nemo έγραψε:λαχου παπαριες μας λες χωρις καμια αναλυση πραγματοποιησης επι του πρακτικου
πχ ας πουμε οτι καταλμβανουμε την εξουσια με τα οπλα και εξοντώνουμε την αντιδραση
οκ ! και ειμαστε πλεον ετοιμοι να νομοθετησουμε μια ιδεα το πως θα γινει μου λες;

εδω με ενα μηνα καραντινα και με επιδοτησεις και κοντεψαμε να πεινασουμε
με την επανασταση οταν τα παντα θα εχουν ξεχαρβαλωθει πως θα γινει η επανεκκινηση
της οικονομιας; ενταξει μπορει εγω να μην το σκεφτομαι και σωστα και να το θεωρω
αδυνατον εσυ εχεις καμια λυση;

Μεχρι να ομαλοποιηθει η κατασταση σιγουρα θα πεσει πεινα και θα ειναι δυσκολα τα πραγματα. Χρειαζεται πολλες θυσιες μεχρι να σταθεροποιηθει το καθεστως και δεν γινεται απο την μια μερα στην αλλη. Κατι πιο συγκεκριμενο δεν μπορω να σου απαντησω γιατι ειναι τελειως υποθετικο σεναριο.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 19 Ιούλ 2022, 12:41

Λαχουρένιος έγραψε:

Μεχρι να ομαλοποιηθει η κατασταση σιγουρα θα πεσει πεινα και θα ειναι δυσκολα τα πραγματα. Χρειαζεται πολλες θυσιες μεχρι να σταθεροποιηθει το καθεστως και δεν γινεται απο την μια μερα στην αλλη. Κατι πιο συγκεκριμενο δεν μπορω να σου απαντησω γιατι ειναι τελειως υποθετικο σεναριο.

οχι ρε δεν ειναι ακριβως υποθετικα σεναρια γνωριζεις απο που και πως προερχεται η τροφη
τι παραγουμε και τι εχουμε αναγκη απο τις εισαγωγες
πετρελαια φυσικο αεριο τεχνολογια συν και αγροτικα προιοντα μεχρι να ομαλοποιηθει
η παραγωγη ολα αυτα τα γνωριζουμε πολυ καλα

οταν εγιναν οι πρωτες κεκεδιστικες επαναστασεις η οικονομια ηταν επι το πλειστον αγροτικη
εβρισκαν τα τροφιμα απο την επαρχια που τα διεθετε σε επαρκεια
σημερα δεν υπαρχει τιποτα στις επαρχιες συν οτι οταν τα διπλανα κρατη θα ευημερουν
δεν θα κατσουν τα εξυπνα συντρόφια για να ανακαλυψουν ξανα τον τροχο
....καθε πολιτικοιδεολοικο συστημα γενναται με τις υπαρχουσες περιβαντολογικες συνθηκες
και οχι με τις ονειρώξεις των φιλοσοφικοπολιτικων
του τυπου γνωριζω πολυ καλα τι ειπε ο μαρξ και ο λενιν και αρα θα το πραξω εν ετη 2050
λεμε τωρα -οπως δεν γινεται να αναστησουμε ξανα την αρχαια ελλαδα
ετσι και τωρα δε μπορει να αναστηθει ο κομμουνισμος αλλα κομμουνισμο ή σαν κατι απο κομμουνισμο θα εχουμε για τις μαζες
και μην ξεχνας οτι λιγο απο κομμουνισμο φερνει και η παγκοσμιοποηση
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 19 Ιούλ 2022, 12:44

Λαχουρένιος έγραψε:Εσυ ξεκινησες την κουβεντα με την παραδοχη οτι οχι απλα εισαι κομμουνιστης αλλα μαλιστα πιο κομμουνιστης απο εμας

:o Που το είπα αυτό; Μάλλον απο που συνάγεται ότι εγω υπονόησα ότι είμαι πιο "κομουνιστής απο εσάς" όταν τόσες σελίδες λέω ότι δεν έχω καμία σχέση με ΚΚ; Το μόνο που έκανα είναι ότι άσκησα κριτική στα ΚΚ και είπα ότι θα μπορούσαν να κάνουν παρεμβάσεις που κοινωνικοποιούν τα άυλα και υλικά αγαθά (τετοιο είναι και το λειτουργικό σήμερα και σε ενδεχόμενη κομουνιστική επανάσταση φυσικά και θα χρειαστεί να "κατασχεθεί" ο πηγαίος κώδικας ενός λειτουργικό με τον οποίο στην ουσία κινείται όλη η καπιταλιστική μηχανή σήμερα, μόνο που δεν θα σας τον δώσει κανείς ούτε θα μπορέσει κανείς να τον χακάρει...) Ξέρω είναι για γέλια, ο Μαρξ δεν εχει σχέση με τα λίνουξ... :D

Λαχουρένιος έγραψε: 2022 εχουμε και ακομα κρυβετε την ιδεολογικη σας ταυτοτητα.

Σταμάτα να προσπαθείς να αλιεύσεις την ιδεολογική μου ταυτότητα, δεν ξέρεις κάτι άλλο για μενα εκτός ότι ψήφισα κάποτε σύριζα. Θες ντε και καλά να μου βάλεις την ταμπέλα αλλιως δεν μπορείς να βάλεις την κασέτα να παίξει απ το σωστό τρακ;.... :D
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 19 Ιούλ 2022, 12:51

Λαχουρένιος έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:Τι διαφορετικό λέω στο απόσπασμα; Απλά δεν το ονόμασα "σύγκρουση με όρους εμφυλίου". Αλλά που είναι οι εμφύλιοι και τι περιμένουν οι κομμουνιστές μέσα στα κοινοβούλια για να τους ξεκινήσουν;.... Μυστήριο (που έχει λυθεί 150 χρόνια...)

Πως φανταζεσαι οτι θα προκυψει ενα τετοιο κρατος? Ειρηνικα?

Βρε λαχου έχεις δυσλεξία; Πρόβλημα κατανόησης γραπτού λόγου; Αν ναι πες το δεν υπάρχει πρόβλημα! Αλλα μη με τυραννάς! Οταν λέω ότι θα επιστρατευτεί στρατός, αστυνομία κλπ σου μοιάζει για κατι ειρηνικό αυτό;... επειδή δεν το λέω "σύγκρουση"; Πρέπει να ακουσεις τη συγκεκριμένη λέξη για να καταλάβεις;..... έλεος ρε φίλε! :s_no
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 19 Ιούλ 2022, 12:55

Ραν ταν πλαν έγραψε: και δε θα ρολάρει ως Γκεβάρα ο Βάκχος; :D

:freezing: :freezing: :freezing:
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 19 Ιούλ 2022, 13:01

Ραν ταν πλαν έγραψε:Οι κομμουνιστές μέσα στα κοινοβούλια δεν περιμένουν τίποτα εφόσον δεν εξαρτάται κάτι από τους ίδιους.
Τα κομμουνιστικά κόμματα δεν είναι σεχταριστικά ώστε να επιβάλλουν βουλησιαρχικά στις κοινωνίες την κοσμοθεωρία τους με πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς..
Έχουν βαθιά γνώση της κίνησης των κοινωνικών νόμων και προσαρμόζουν την πολιτική τους ανάλογα με τις αντικειμενικές και υποκειμενικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε ιστορική περίοδο.
Δεν παίρνουν τους γκράδες και βγαίνουν στα βουνά επειδή κάποιοι αμφισβητούν την επαναστατικότητα τους.
Παίζουν τον ιστορικό τους ρόλο όταν υπάρχει συνάφεια μεταξύ όλων των συνθηκών που απαιτούν κοινωνικές αλλαγές και πάντα με γνώμονα το συμφέρον της τάξης που εκπροσωπούν.

Ελπίζω να ήταν κάπου αποθηκευμένο και να το έκανες copy paste, κρίμα θα ηταν να χάλασες φαιά ουσία για αυτό.... :hat44:
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”