ΦΟΡΜΙΓΞ έγραψε:Αγαπητή ΜΥΘΗΡΑ, δεν σχολιάζω, εν αναμονή της ολοκλήρωσης των αρχών σου, έτσι ώστε να τις εξετάσουμε συνολικά.
σχόλιο 79
...από αύριο λοιπόν ...........................

ΦΟΡΜΙΓΞ έγραψε:Αγαπητή ΜΥΘΗΡΑ, δεν σχολιάζω, εν αναμονή της ολοκλήρωσης των αρχών σου, έτσι ώστε να τις εξετάσουμε συνολικά.

nemo έγραψε:ρε μυθηρα αντι να γραφεις αυτες τις παπαριες γιατι δεν παιρνεις το πολιτευμα
της σπαρτης και των ηπα και να δεις πως μπορεις να το βελτιωσεις ;
τουλαχιστον να εχει καποια ουσια ο λογος σου

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΕΠΑΡΚΩΣ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΕΣ ΨΥΧΟΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΙΚΑΝΟΙ

ΦΟΡΜΙΓΞ έγραψε:ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΤΡΙΑΚΟΣΤΟ ΕΚΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
(Οικονομία - Εισαγωγή)
Καταρχάς κάποιες σύντομες αναφορές στις πρόσφατες αναρτήσεις.
1 (ΜΥΘΗΡΑ). Το σχηματάκι για την πολιτειακή δομή, είναι μία απλή αρχική και συνοπτική απεικόνιση και τίποτα παραπάνω. Ακόμα δεν έχουν διαμορφωθεί η εσωτερική δομή του κάθε κόμβου. Προφανώς, στον κόμβο του Πολιτικού Προσωπικού εμπεριέχεται και το περίφημο 1%, εφόσον, σύμφωνα με τον αρχικό ορισμό, εξασκεί μονοπωλιακή εξουσία και λαμβάνει αποφάσεις για τους πολίτες. Επίσης, στον κόμβο της Δημοσίας Διοικήσεως, δεν γίνεται ακόμα διαχωρισμός μεταξύ των λειτουργικών δομών της, ενώ στον κόμβο των Πολιτών, δεν έχει ακόμα αναλυθεί η εσωτερική ταξική διαστρωμάτωσή του.
2 (ΜΥΘΗΡΑ). Δεν μπορώ να σχολιάσω αρκετά σημεία των αναρτήσεών σου γιατί δεν κατανοώ πλήρως αρκετούς από τους όρους που χρησιμοποιείς, για παράδειγμα «Βιοσοφικό Σύνταγμα», «συμβιωτικές συναγωνιστικές, συνεκτικές σχέσεις», «μη συμβιωτικές ανταγωνιστικές, διασπαστικές σχέσεις», μπορώ απλώς να διαισθανθώ κατά προσέγγιση ένα γενικό νόημα, αλλά δεν επαρκεί. Εάν έχεις την καλοσύνη, δώσε μου συγκεκριμένους ορισμούς.

Η στιχομυθία μου θύμισε μία τηλεοπτική συνέντευξη που είχα παρακολουθήσει παλαιότερα μεταξύ της Λιάνας Κανέλλη και του Άδωνη Γεωργιάδη. Και οι δύο «συνομιλητές» ήταν μύωπες και βαρήκοοι και είχαν αντί για στόματα καραμούζες.
Οι υπόλοιπες επτά αρχές της ΜΥΘΗΡΑ, περιλαμβάνονται στα υπόλοιπα σημεία του σχόλιό μου με αριθμό 18 και αναφέρονται, και στα δύο περιπτώσεις, στον καθορισμό των σχέσεων μεταξύ των πολιτών. Παρόλο που η διατύπωσή μου είναι περισσότερο «τεχνική», δεν μπόρεσα να διαπιστώσω ουσιαστικές διαφορές, επομένως θα παρακαλούσα σε κάθε περίπτωση να διαβάσετε το σχόλιο 18 και να προσδιορίσετε τις προσθήκες η τροποποιήσεις σας, υπό την μορφή ενός καταλόγου συγκεκριμένων επισημάνσεων.