Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;

Συζήτηση για θεούς, θρησκείες, κοσμογονία κλπ.
stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Re: Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 18 Απρ 2018, 22:26

tanipteros έγραψε:
Nandros έγραψε:Τα ιστορικά στοιχεία αποδεικνύονται από αναφορές από τρίτες πηγές, αρχαιολογικά ευρήματα, κλπ.
Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι αυτά που περιγράφει η Βίβλος κατά 50% ΔΕΝ έγιναν και το υπόλοιπο 50% είναι ψέματα ή διαστρέβλωση στα μέτρα και σταθμά των Εβραίων.
Στα ίδια ψέματα στηρίζεται και η χριστιανική θρησκεία! :yesyes:
.
.

δεν νομίζω ποτέ δεν μου έτυχε μια επιστημονική μελέτη με τέτοια συμπεράσματα... μάλλον είναι ψέματα.

Και δεν θα σου δώσει ποτέ τέτοια "επιστημονική μελέτη". Αναφορές σε μπλογκς και σε γκουγκλαρίσματα, το πολύ-πολύ. ;)

Η τακτική του Νάνδρου είναι "αν χώσω τη λέξη επιστήμη μέσα σε μία μπούρδα που έχω στο μυαλό μου, θα φανεί σαν αλήθεια!".
0 .

Άβαταρ μέλους
relativer777
Basic poster
Basic poster

Re: Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;

Δημοσίευσηαπό relativer777 » 18 Απρ 2018, 22:32

Την καλησπέρα μου στην παρέα.
Ένα μικρό βιντεάκι για το πώς αντιλαμβάνονται οι επιστήμονες
το θέμα που συζητάμε.

0 .

Άβαταρ μέλους
Nandros
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Nandros » 18 Απρ 2018, 23:51

tanipteros έγραψε:η Π.Δ. είναι η ιστορία του Εβραϊκού λαού και η σχέση της με τον Θεό Γιαχβέ. τι δεν ισχύει από κει? οι πολέμοι που κάνανε?
η Κ.Δ. είναι η ιστορία του Ιησού...και πάλι τι δεν ισχύει από κει?

Η ΠΔ είναι 50% ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ και το υπόλοιπο ιστορία αλλά διαστρεβλωμένη και γεμάτη ψέματα εθνικοθρησκευτικής προπαγάνδας. Η Αρχαιολογία και οι άλλες πηγές την διαψεύδουν κατά μεγάλο ποσοστό. Τί δεν καταλαβαίνεις;
Η ΚΔ είναι μεταγενέστερες αφηγήσεις θρήσκων για κάποιο πρόσωπο που δεν αναφέρεται από κανέναν ιστορικό της εποχής και οι 2-3 αναφορές που υπάρχουν είναι πλαστογραφίες. Τί δεν καταλαβαίνεις;
.
0 .

Άβαταρ μέλους
Nandros
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Nandros » 19 Απρ 2018, 00:00

stavmanr έγραψε:
tanipteros έγραψε:δεν νομίζω ποτέ δεν μου έτυχε μια επιστημονική μελέτη με τέτοια συμπεράσματα... μάλλον είναι ψέματα.
Και δεν θα σου δώσει ποτέ τέτοια "επιστημονική μελέτη". Αναφορές σε μπλογκς και σε γκουγκλαρίσματα, το πολύ-πολύ. ;)
Η τακτική του Νάνδρου είναι "αν χώσω τη λέξη επιστήμη μέσα σε μία μπούρδα που έχω στο μυαλό μου, θα φανεί σαν αλήθεια!".

Είστε και οι δυο - ειδικά ο δεύτερος, ο δημιουργιστής - ανίκανοι για διάλογο!

The Bible Unearthed

Egypt in the 15th century BC, the time of the Exodus and the conquest of Canaan as described in the Book of Joshua according to the Biblical chronology. As the map indicates, Canaan was occupied by Egypt at that time, a fact which the Bible fails to register.

Η περίληψη του βιβλίου είναι πολύ κατατοπιστική, αλλά δεν θα την διαβάσετε, δεν τολμάτε να την διαβάσετε, γιατί φοβάστε μην κλονιστεί η πίστη σας!
Και θα επανέλθετε απορρίπτοντας το ασυζητητί! :yesyes:
.
0 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 19 Απρ 2018, 00:06

stavmanr έγραψε:
nik_killthemall έγραψε:
Νόουπ, η ΒΕΒΑΙΗ κατανόηση του σύμπαντος και της προέλευσής του, μέσω της φεράρι και του μίξερ είναι ο ορισμός όχι απλά της κωμικής ανοησίας, αλλά είναι και ο ορισμός της μεσαιωνικής σκέψης και της ΑΝΤΙ-επιστημονικότητας.

Φυσικά και η απάντησή σου είναι "νόουπ" όταν έχει να κάνει με κάτι που διαλύει τον ακραίο δογματισμό σου, και φυσικά το "νόουπ" ακολουθείται από ένα μίγμα παραφιλολογίας και ψευδοεπιστημολογίας.

Επαναλαμβάνω, λοιπόν προς κάθε κατεύθυνση, αφού η δική σου είναι προβληματική.
Δεν πρόκειται ποτέ να βρει κάποιος ένα αυτοκίνητο, ένα μίξερ και γενικά μία πολύπλοκη συσκευή ακριβείας κατασκευσμένη τυχαία στον κόσμο. Όσους αιώνες κι αν αφήσει την άμμο στην έρημο να κόβει βόλτες μέσα σε ανέμους και βροχές, θα βρει απλά άμμο και έρημο. Ποτέ του δεν θα βρει μία φεράρι ή μία μπετονιέρα να προκύπτουν από τυχαίες συνενώσεις υλικών. Η δυνατότητα παραγωγής πολύπλοκων δομών ακριβείας και οργάνωσης της ύλης σε μηχανές στη φύση μας ονομάζεται κατασκευαστική ευφυΐα.

Εξ ορισμού ο δογματισμός αφορά αυτόν που ισχυρίζεται πως ΞΕΡΕΙ (δηλ. εσένα) και ΌΧΙ αυτόν που ισχυρίζεται πως ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ (δηλ. εμένα) ! Όταν λοιπόν μου αποδείξεις πως και απο ποιον σχεδιάστηκε ο πλανήτης Διας και οι 67 δορυφόροι του, τότε το επιχείρημά σου θα ισχύει και θα είμαι ο πρώτος που θα συμφωνήσω μαζί σου.

Μέχρι να συμβεί αυτό όμως, εσύ θα γράφεις κωμικά ανέκδοτα του στυλ "Υπάρχει θεός γιατί το κομπινεζον και η ζαρτιέρα δεν φτιάχτηκαν μόνα τους αλλά τα σχεδίασε ευφυώς ο Κωστετζος" τα οποία εσύ θα τα αποκαλείς επιχείρηματα και εμείς γύρω σου θα γελάμε.

:xaxax:
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 19 Απρ 2018, 00:15

tanipteros έγραψε:
nik_killthemall έγραψε:
:s_crazy

από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια... τα δικά μου βιώματα μοιάζουν του τρελού για σένα....

Τα βιώματα ειναι οι αποδείξεις των τσαρλατάνων. Η θεωρία της σχετικότητας, η κβαντομηχανική και η κατανοηση του σύμπαντος δεν αποδεικνύεται με βιώματα.

Οπότε κράτα τα για τον εαυτό σου

tanipteros έγραψε:πολλοί από τους άθεους είναι άνθρωποι με κάποιο ψυχικό τραύμα που έχει να κάνει σχέση με την εκκλησία. Κάποια σεξουαλική παρενόχληση από παπάδες, παιδιά κακοποιημένα σε χριστιανικά ιδρύματα κτλ.....

Ρε απίθανε τύπε, εσυ έλεγες ότι εβλεπες φωτεινες σφαίρες με σωματίδια, οντοτητες που σου μιλαγαν και τον γκανταλφ, αλλά το ψυχικό τραύμα το έχουν οι άθεοι ?

:xaxax: οχι ρε μλκα
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

Άβαταρ μέλους
relativer777
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό relativer777 » 19 Απρ 2018, 03:26

Επειδή γίνεται πολύς λόγος για επιστήμη στην συζήτηση " αναφερόμενοι μόνο και μόνο ως πρόφαση " Για τρολάρισμα. Η συζήτηση έχει χάσει το όποιο ενδιαφέρον. Εάν είχαται ως συζητητές, πραγματικό ενδιαφέρον για το ποιά είναι η επιστημονική γνώση, που μόνο την επικαλείστε κατά το δοκούν.
Θα είχαται αποφύγει της ατέρμονες ανούσιες επαναλήψεις. Όσα παραδείγματα και επιχειρήματα σας παραθέσει κάποιος εσείς κοιτάζετε το πώς να τα γελοιοποιείται.
Τεσπα. Ένα ακόμη βίντεο με επιστημονική εξήγηση για όποιον ενδιαφέρεται πραγματικά.

0 .

Άβαταρ μέλους
relativer777
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό relativer777 » 19 Απρ 2018, 03:40

0 .

Άβαταρ μέλους
relativer777
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό relativer777 » 19 Απρ 2018, 03:53

0 .

Άβαταρ μέλους
relativer777
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό relativer777 » 19 Απρ 2018, 10:24

Καλημέρα σε όλους.
Για την θεωρία της εξέλιξης των ειδών
Του Δαρβίνου υπάρχει αρκετό υλικό.
Ένα βιντεάκι, για απλή ενημέρωση.

0 .

Επιστροφή σε “Θεολογία”