τι σκέφτεσαι τώρα;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Re: τι σκέφτεσαι τώρα;

Δημοσίευσηαπό itteithe » 22 Μάιος 2019, 19:13

bizeli έγραψε:Εντάξει, λογικό.
Αφού μόνο από βόρεια συνορεύουμε με άλλες χώρες.

Ο Λαχουρένιος όταν γράφει βόρεια Ελλάδα, εννοεί οτιδήποτε πάνω από το Αφίδνες :D . Αλλά δεν έχει άδικο, κι εμείς οι καμπίσιοι ή οι στερεοελλαδίτες, έχουμε 50% (ή και παραπάνω) ξενόγλωσσο καθημερινό λεξιλόγιο. Όταν ήρθα να μείνω στην Πελοπόννησο το κατάλαβα. Π.χ. έμαθα από το σπίτι μου τον κήπο να τον λέω μπαχτσέ, κάτι που δεν κάνουν οι -κατά 91 χρόνια νωρίτερα απελευθερωμένοι- Έλληνες της Πελοποννήσου. Ή ακόμα θυμάμαι την γιαγιά μου να μου λέει, σύρε βρε πουτσαράμ' και φέρε με έναν τζιτζβέ (μπρίκι) νερό (μην παρεξηγείτε το πουτσαράμ', είναι αγαπησιάρικη προσφώνηση στη Θεσσαλία). Σε μια συζήτηση με την πεθερά μου είπα το μπρίκι τζιτζβέ και η καημένη δεν κατάλαβε και ρώτησε ντροπιασμένη την γυναίκα μου (την οποία έχω μυήσει στο λεξιλόγιό μας*) τι εννοούσα.

* Ακόμα θυμάμαι την έκφρασή της όταν της εξηγούσα τι σημαίνει το γομαρογκυλστ(ι)ά, ή οποία είναι μονάδα μέτρησης εμβαδού, ή μήκους (είναι η επιφάνεια ή το μήκος που κυλιέται ένα γαϊδούρι - συνώνυμο με το πατλιά).
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 22 Μάιος 2019, 19:39

itteithe έγραψε:Ο Λαχουρένιος όταν γράφει βόρεια Ελλάδα, εννοεί οτιδήποτε πάνω από το Αφίδνες :D . Αλλά δεν έχει άδικο, κι εμείς οι καμπίσιοι ή οι στερεοελλαδίτες, έχουμε 50% (ή και παραπάνω) ξενόγλωσσο καθημερινό λεξιλόγιο. Όταν ήρθα να μείνω στην Πελοπόννησο το κατάλαβα. Π.χ. έμαθα από το σπίτι μου τον κήπο να τον λέω μπαχτσέ, κάτι που δεν κάνουν οι -κατά 91 χρόνια νωρίτερα απελευθερωμένοι- Έλληνες της Πελοποννήσου. Ή ακόμα θυμάμαι την γιαγιά μου να μου λέει, σύρε βρε πουτσαράμ' και φέρε με έναν τζιτζβέ (μπρίκι) νερό (μην παρεξηγείτε το πουτσαράμ', είναι αγαπησιάρικη προσφώνηση στη Θεσσαλία). Σε μια συζήτηση με την πεθερά μου είπα το μπρίκι τζιτζβέ και η καημένη δεν κατάλαβε και ρώτησε ντροπιασμένη την γυναίκα μου (την οποία έχω μυήσει στο λεξιλόγιό μας*) τι εννοούσα.

* Ακόμα θυμάμαι την έκφρασή της όταν της εξηγούσα τι σημαίνει το γομαρογκυλστ(ι)ά, ή οποία είναι μονάδα μέτρησης εμβαδού, ή μήκους (είναι η επιφάνεια ή το μήκος που κυλιέται ένα γαϊδούρι - συνώνυμο με το πατλιά).

Κάποτε ήμουν και προς τα μέρη σας. :laugh1:
Αυτό που μου έχει μείνει από κει είναι ότι έψαχνα να βρω κουρκουμπίνια να φάω και κανείς δεν ήξερε τι ήταν.
Λέω ρε πάτε καλά; Δεν ξέρετε τι είναι τα κουρκουμπίνια; Είχα γυρίσει όλα τα ζαχαροπλαστεία.

Από τότε κάθε φορά που είναι να μείνω κάπου πρώτα ρωτάω αν ξέρουν τι είναι τα κουρκουμπίνια και μετά εγκαθίσταμαι.
Σαν την ιστορία με τον προφήτη Ηλία που ρωτούσε όλον τον κόσμο αν ξέρουν τι είναι το κουπί.
1 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 22 Μάιος 2019, 21:16

Β. Ελλαδα εννοω Θεσσαλια, Μακεδονια, Ηπειρο και Θρακη.

Πολλα τα λεω μεταξυ σοβαρου και αστειου για να προγγηξω την βορειοελλαδιτικη πλειοψηφια-κατεστημενο του φλωρουμ :D

Αλλα οντως α) θεωρω την ηπειρωτικη Ελλαδα ασχημη (βαζω και τα μερη των γονιων/παππουδων μου μεσα) β) τα παραδοσιακα γιατομπουτσο με εξαιρεση τα νησιωτικα γ) τα βλαχικα/ντοπια/κλπ επισης.

Επισης δεν μου αρεσει το κομπλεξ πολλων επαρχιωτων κυριως χαμηλης μορφωσης εναντι των αθηναιων καθως και τις ενοχικες τασεις πολλων αθηναιων που ολο παινευουν την επαρχια και καθονται να τους βριζουν οι επαρχιωτες.

Πανε οι βλακες οι αθηναιοι και γλειφουν τους θεσ/νικιους και αυτοι ολο μας βριζουν :ohno:

Οσο για τα ντοπια, το λεξιλογιο κλπ, τουρκικες, αρβανιτικες και αλλες λεξεις υπαρχουν στις βλαχοντοπιολαλιες ολης της Ελλαδας. Η διαφορα ειναι οτι στην Β. Ελλαδα σε πολλες περιοχες δεν μιλαμε για απλο λεξιλογιο αλλα κανονικη διαλεκτο παραλληλη και ξεχωρη απο την τοπικη ελληνικη.

Οχι πως το θεωρω κακο, σαν γεγονος το λεω.

Ελπιζω ολα αυτα τα νjι, τα λjι, τα σλαβικα, τα τζιτζβε, τζεμιλε κοκ να τα εξαφανισει η κοινωνικη εξελιξη :yesyes: Δεν εχω κατι με τα ''ντοπια'' συγκεκριμενα, ολα αυτα τα βλαχικα τα απεχθανομαι εξισου.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 23 Μάιος 2019, 07:23

bizeli έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Η φαση με τους διγλωσσους ειναι καθαρα βορειοελλαδιτικη παντως.

Εντάξει, λογικό.
Αφού μόνο από βόρεια συνορεύουμε με άλλες χώρες.

Μην τσιμπάς μωρέ από τις παπαριές του Λαχουρένιου. Προσπαθεί να σε κάνει να πιστέψεις ότι η Αθήνα είναι το Παρίσι ξέρω ’γω, όταν μέχρι πριν 100 χρόνια οι Αρβανίτες έβοσκαν πρόβατα δίπλα από την Ακρόπολη και μέχρι πριν 70 χρόνια στο Κολωνάκι είχαν αγελάδες. :laugh1:

Κι εδώ που ζω εγώ, που επίσης είναι κλασσικός αρβανιτότοπος, οι πιο πολλοί άνθρωποι μεγάλης ηλικίας μιλούσαν με τους Αλβανούς μετανάστες στα αρβανίτικα και συνεννοούνταν μια χαρά. :laugh1:
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 23 Μάιος 2019, 07:36

Στην επαρχια ειναι τοπικιστες οχι στην Αθηνα.

Δεν εχω ακουσει ποτε αθηναιο να νομιζει οτι η Αθηνα ειναι το κεντρο της γης, εκτος απο κατι πλουσια ψωνια της Εκαλης, της Κηφησιας κλπ που παινευουν το προαστιο τους.
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 23 Μάιος 2019, 07:43

τρίχες

είναι γνωστό ότι οι μόνο αμιγείς Έλληνες είναι οι καταυλακιώτες

όλοι οι άλλοι είναι τουρκόσποροι σλαβομακεδόνες αρβανιτόβλαχοι λατσαπλιάδες ληστοσυμμορήτες γκατζόλια μεμέτια κατσαπλιάδες φασιστοκουμούνια

:D
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 23 Μάιος 2019, 08:49

vallon έγραψε:τρίχες

είναι γνωστό ότι οι μόνο αμιγείς Έλληνες είναι οι καταυλακιώτες

όλοι οι άλλοι είναι τουρκόσποροι σλαβομακεδόνες αρβανιτόβλαχοι λατσαπλιάδες ληστοσυμμορήτες γκατζόλια μεμέτια κατσαπλιάδες φασιστοκουμούνια

:D

Σωστός ο παίκτης.
Διότι κάτω από τ’ αυλάκι είστε ένας αχταρμάς από όόόόόλες τις φυλές που απαρτίζουν το Νεοέλληνα (από Σλάβους και Βλάχους μέχρι Άραβες, Κεντροασιάτες και Αρβανίτες). Είστε δηλαδή η μικρογραφία της Ελλάδας.

Απ’ όλα έχει ο μπαξές στη νήσο του Πέλοπα. :laugh1: :laugh1: :laugh1:
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 23 Μάιος 2019, 15:13

μας λείπεις Τζιμάκο

:enamorado:
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 25 Μάιος 2019, 00:13

Σήμερα μου έφεραν στο σπίτι σταυρωμένα ψηφοδέλτια από υποψηφίους Σύριζα,ΝΔ , Κινάλ κλπ. Ανοίγω τους φακέλους ,αλλά δεν είχαν βάλει οι καρμίρηδες κάνα 50άρι γιούρο μέσα . Έτσι δε γίνεται δουλειά :s_mad
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 25 Μάιος 2019, 09:18

κρατηστε τον "αερα μεσα σας ...και ελευθερωστε αυριο στις καλπες
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”