ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Πολιτικά συστήματα, πολιτική επιστήμη, πολιτικές ιδεολογίες κλπ.
Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Re: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 10 Απρ 2021, 09:33

ΦΟΡΜΙΓΞ έγραψε:ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΔΕΚΑΤΟ ΟΓΔΟΟ ΣΧΟΛΙΟ
(Συγκέντρωση κάποιων σημείων)

ΣΗΜΕΙΟ 1: Έλληνες πολίτες θεωρούνται εκείνοι οι οποίοι α) των οποίων και οι δύο φυσικοί γονείς είναι Έλληνες πολίτες, β) έχουν περατώσει τις εγκύκλιες σπουδές τους και γ) έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
[Υποσημείωση: Η ύπαρξη ενός έθνος – κράτος είναι αναγκαία συνθήκη για την εφαρμογή μίας Δημοκρατικής Πολιτείας. Η ιδιότητα του πολίτη εξασφαλίζει την ύπαρξη του κράτους (για την ακρίβεια της Πολιτείας) ενώ οι υπόλοιπες απαιτήσεις εξασφαλίζουν κατ’ ελάχιστον την ύπαρξη του έθνους, δηλαδή το όμαιμον (καταγωγή), το ομόγλωττον (σπουδές) και το ομόδοξον (σπουδές και θητεία)]

ΣΗΜΕΙΟ 2: Όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι ισοδύναμοι μεταξύ τους ως προς τα θεμελιώδη κοινωνικά τους δικαιώματα, δηλαδή την Ισονομία, την Ισοπολιτεία και την Ισομοιρία.
[Υποσημείωση: Η σχέση ισοδυναμίας ορίζεται πλήρως από τις ιδιότητές της, δηλαδή την Ανακλαστική, την Συμμετρική και την Μεταβατική.]

ΣΗΜΕΙΟ 3: Σκοπός της Πολιτείας είναι η αύξηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ των Ελλήνων πολιτών και μεταξύ αυτών και του εξωτερικού περιβάλλοντός τους.
[Υποσημείωση: α) Ως Πολιτεία ορίζεται το υποσύνολο εκείνο του συστήματος του Έθνους, το οποίο αποτελείται από όλους του Έλληνες πολίτες (άρθρο 1) β) Ως Κράτος ορίζεται το υποσύνολο εκείνο της Πολιτείας το οποίο έχουν αναλάβει το καθήκον της ηγεσίας και λειτουργίας του έθνους και περιλαμβάνει την Κυβέρνηση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Δημόσια Διοίκηση]

ΣΗΜΕΙΟ 4: Η Κυβέρνηση λειτουργεί ως αντιπρόσωπος των πολιτών για τις ελευθερίες εκείνες (όρα το δέκατο έβδομο σχόλιο) τις οποίες οι πολίτες έχουν αναστείλει προκειμένου να συνθέσουν μία κοινωνία. Εφόσον αυτές έχουν μετασχηματιστεί σε ανεξάρτητα μεταξύ τους θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα (όρα σημείο 2), η Κυβέρνηση, αναλογικά, θα λειτουργεί μέσω της συνεργασίας τριών ανεξαρτήτων μεταξύ τους εξουσιών, δηλαδή την Νομοθετική (Ισονομία), την Εκτελεστική (Ισοπολιτεία) και την Ελεγκτική (Ισομοιρία), κάθε μία από τις οποίες θα εξασκείται μέσω ενός δικό της ανεξάρτητο Σώμα.

ΣΗΜΕΙΟ 5: Η σχέση μεταξύ της Κυβερνήσεως ως συνόλου και του κάθε Σώματος ξεχωριστά και μεταξύ των πολιτών θα είναι αυτή της σχέσεως ισοδυναμίας, όπως αναφέρθηκε στο σημείο 2 και θα αναλυθεί στα σημεία 6, 7 και 8.

ΣΗΜΕΙΟ 6: Όποια απόφαση (εξουσία) ασκείται από οποιοδήποτε Σώμα της Κυβερνήσεως προς τους λοιπούς πολίτες, θα εφαρμόζεται κατά τον τρόπο, ένταση και χρόνο και σε κάθε μέλους της Κυβερνήσεως (ανακλαστική ιδιότητα).

ΣΗΜΕΙΟ 7: Οποιαδήποτε εξουσία ασκείται από οποιοδήποτε από τα τρία Σώματα προς τους λοιπούς πολίτες, θα αντιστοιχεί σε μία εξουσία η θα ασκείται από τους πολίτες προς κάθε Σώμα. Η εξουσία αυτή των πολιτών δύναται να περιλαμβάνει τακτικές εκλογές, δημοψηφίσματα, προσφυγή στην Δικαιοσύνη κτλ. (συμμετρική ιδιότητα).

ΣΗΜΕΙΟ 8: Η Δημόσια Διοίκηση δεν είναι αυτεξούσια αλλά λειτουργεί ως εντολοδόχος (εργαλείο εφαρμογής και διαχείρισης των αποφάσεων) της Κυβερνήσεως και ορίζεται και ελέγχεται απολύτως από αυτήν. Επομένως, η ευθύνη κάθε ενέργειας της Δημόσιας Διοίκησης μεταφέρεται απευθείας στην Κυβέρνηση, η οποία είναι με την σειρά της άμεσα υπόλογη στους πολίτες (μεταβατική ιδιότητα).
[Υποσημείωση: Προφανώς, δεν υφίσταται μονιμότητα για οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο, εφόσον αδυνατίζει τον Κυβερνητικό έλεγχο, αντιβαίνει την έννοια της ισοδυναμίας μεταξύ των πολιτών και, ούτε άλλως είναι, ασύμβατη με κάποια άρθρο του ισχύοντος Συντάγματος (ειδικά με το άρθρο 4 περί ισονομίας).

ΣΗΜΕΙΟ 9: Κάθε Σώμα έχει τον ίδιο αριθμό βουλευτών, κάθε ένας από τους οποίους εκλέγεται για το συγκεκριμένο Σώμα (τρεις Βουλές). Ενδεχομένως να απαιτείται και ένα τέταρτο Σώμα, το οποίο δεν θα εξασκεί εξουσία αλλά θα έχει το καθήκον του συντονισμού των υπολοίπων Σωμάτων.
[Υποσημείωση: Προκειμένου αφενός να εξασφαλιστεί η συνέχεια του Κράτους και αφετέρου να μειωθεί η δράση των κομματικών μηχανισμών, όπως υφίστανται σήμερα, οι εκλογές μπορούν να διεξάγονται ως εξής: α) Θα διεξάγονται εκλογές ανά έτος, οι οποίες θα είναι τριπλές, δηλαδή θα υπάρχουν τρία ψηφοδέλτια για κάθε εκλογή, ένα ψηφοδέλτιο για κάθε Σώμα. Κάθε ψηφοδέλτιο θα υπάρχουν δύο στήλες, μία για αυτούς οι οποίους οι πολίτες επιθυμούν να αποχωρήσουν και μία για αυτούς θα προσχωρούν, λαμβάνοντας την θέση των αποχωρήσαντας. Σε κάθε εκλογή, από κάθε Σώμα θα αποχωρεί το ένα τέταρτο των βουλευτών (κατά πλειοψηφία της στήλης αποχώρησης) και θα αναπληρώνεται από νέους (κατά πλειοψηφία της στήλης προσχώρησης). Κατ’ αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται ο αμεσότερος έλεγχος των πολιτών προς το Κράτος.]

Νομίζω πως μία παρόμοια δομή όπως η ανωτέρω περιλαμβάνει τις περισσότερες από τις αρχές τις οποίες ανέφερε η Μύθηρα κατά την τελευταία ανάρτησή της. Περιμένω σχόλια και διορθώσεις, προκειμένου να συστηματοποιήσουμε την συνέχεια της δομής.

σχόλιο 82

..λες λοιπον Φορμιγξ οτι δεν υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές ανάμεσα στα 9 ΣΗΜΕΙΑ που παρέθεσες ( χωρίς βέβαια να εξηγήσεις γιατι είναι χρήσιμα αυτά τα σημεία ) και στις 10 Αρχές που παράθεσα εγώ ..

...θα σου βρω εγώ λοιπον τις διαφορες ....

..καταρχής μιλας για ΣΗΜΕΙΑ ενω μιλώ για ΑΡΧΕΣ ...αρχή είναι ο,τιδήπτε αξιωματικό που έχει μια χρησιμότητα ή μια αντικειμενική αλήθεια γενικά όμως τη οποία και εξηγώ ...σημείο είναι ένα σημείο μέσα σε ένα κείμενο, μέσα στην ροή τς σκέψης πολύ ανάξιο ως έννοια να θεμελιωθεί σε τέτοια ΣΗΜΕΙΑ ένα Σύνταγμα..

... σε χαρακτηρισα αναξιο μου συνομιλητη γιατι ενω εσύ την<<κριτική> σου που μαλιστα περίμενες να ολοκληρωσω για να την κανεις ..χμμμ...την ""κριτική"" σου για τις 10 Αρχε ςκαι της επεξηγήσεις της χρησιμότητας τους τις ξεπετάς σε μια παράγραφο μάλιστα του τύπου <<αυτά που λες περιλαμβάνονται στα δικα μου σημεία >>να εδώ ...
στο τελευταίο σου ΣΧΟΛΙΟμάλιστα κανωντας την υπαναχώρηση να διορθώσεις στην διατυπωση και να συμπληρωσεις το ΣΗΜΕΙΟ 1

Καθώς συνέτασσα το κείμενο το οποία θα κωδικοποιούσε της θέσεις της ΜΥΘΗΡΑ και τις δικές μου, σε ένα εφαρμοστικό και συνοπτικό κατάλογο σημείων, συνέλαβα τον εαυτό μου να επαναλαμβάνω την προηγούμενη ανάρτησή μου με τίτλο ΣΧΟΛΙΟ ΔΈΚΑΤΟ ΟΓΔΟΟ. Πράγματι, το ΣΗΜΕΙΟ 1 περιγράφει τις συνθήκες των μελών του συνόλου ενός κοινωνικού συστήματος, όπως ακριβώς αναφέρει και η ΜΥΘΗΡΑ στις αρχές της με αριθμούς 1, 2 και 3, με μία προσθήκη. Επομένως αναθεωρώ το ΣΗΜΕΙΟ 1 ως εξής:
ΣΗΜΕΙΟ 1) Έλληνες πολίτες είναι εκείνοι οι οποίοι πληρούν τις κατωτέρω προϋποθέσεις: α) και οι δύο γονείς να είναι Έλληνες πολίτες, β) να έχουν ολοκληρώσει τις εγκύκλιες σπουδές τους (οι οποίες προς το παρόν είναι η αποφοίτηση από το Λύκειο), γ) να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές (οι κοινωνικές) τους υποχρεώσεις και δ) να μην έχουν καταδικαστεί τελεσιδίκως για ιδιαίτερα ειδεχθή για την κοινωνία εγκλήματα (Εθνική προδοσία, ιδιαιτέρως μεγάλη υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος, παιδεραστία, εξακολουθητική τέλεση εγκλημάτων κτλ.)

Οι υπόλοιπες επτά αρχές της ΜΥΘΗΡΑ, περιλαμβάνονται στα υπόλοιπα σημεία του σχόλιό μου με αριθμό 18 και αναφέρονται, και στα δύο περιπτώσεις, στον καθορισμό των σχέσεων μεταξύ των πολιτών. Παρόλο που η διατύπωσή μου είναι περισσότερο «τεχνική», δεν μπόρεσα να διαπιστώσω ουσιαστικές διαφορές, επομένως θα παρακαλούσα σε κάθε περίπτωση να διαβάσετε το σχόλιο 18 και να προσδιορίσετε τις προσθήκες η τροποποιήσεις σας, υπό την μορφή ενός καταλόγου συγκεκριμένων επισημάνσεων.

...συνεχίζω ...ενω εσυ με τις δυο παραγραφους απλα τσουβαλιαζεις τις αρχες μου μεσα στις δικές σου ... ΑΝΤΙΘΈΤΩς εγώ ..μάλιστα ζητώντας από όλους χρονο... αφιέρωσα κατεβατά ολόκληρα για να σχολιάσω ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ τα ΣΗΜΕΙΑ σου επι της ουσίας τους κι εννοειται οχι συγκρίνοντας τα με τις Αρχες μου ...αυτές τις εβγαλα απέξω ..
...ΚΑΙ ΜΌΝΟ ΌΤΑΝ ΟΛΟΚΛΉΡΩΣΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΣΟΥ παράλληλα ζητώντας λιγο χρονο απο τα παράπλευρα άσχετα σχολια τα ασυναρτητα από όσα έχει τσουβαλιάσει στο πνεύμα του ο νέμο ,,μόνο τότε άρχισα να εκθέτω τις δικές μου ΑΡΧΕΣ ..

ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΧΙ ΩΣ ΞΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ( αυτά ειναι πάρτε τα ) ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΝΑ ΕΞΗΓΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ..

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΜΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ
...και πραγματικά πλεόν διαπιστώνω ότι δυστυχώς από σένα κριτική επι τις ουσίας φαίνεται δεν έχω να πάρω ...μήπως να αρχίσω να διαβάζω κι εγώ μίκυ μάους μπας και σε δω με άλλο μάτι ...απλά απογοητεύτηκα !!!
( πώς λεγόταν το τεύχος που διάβασες??.. το λέω μήπως βρούμε κανένα συμβολικό συνειρμό )

...το μικρό μας ""καλύβι"" διαλόγου διαλύθηκε... τώρα απλά εχουμε δυο ""καθίσματα"" που ο καθένας λεει τα δικα του και βέβαια εγώ θα συνεχίσω να ρωτάω και να κάνω παιχνίδι με ερωτήματα για αυτά που λες ....αλλά παιχνίδι τίποτε άλλο ...αφού κι ο Παύλος έχει εξαφανιστεί ...η μικρούλα αυτή κοινότητα μας διαλύθηκε ...
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 10 Απρ 2021, 09:43

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:σχόλιο 47

...ας ξεκινήσω καταρχήν την κριτική των ΣΗΜΕΙΩΝ του ΦΟΡΜΙΓΚΟΣ που προλόγισα στο σχόλιο 46...μετά θα επανέλθω με σχόλια για τα λεγόμενα του νέμο ...

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΔΕΚΑΤΟ ΟΓΔΟΟ ΣΧΟΛΙΟ

ΣΗΜΕΙΟ 1: Έλληνες πολίτες θεωρούνται εκείνοι οι οποίοι α) των οποίων και οι δύο φυσικοί γονείς είναι Έλληνες πολίτες, β) έχουν περατώσει τις εγκύκλιες σπουδές τους και γ) έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
[Υποσημείωση: Η ύπαρξη ενός έθνος – κράτος είναι αναγκαία συνθήκη για την εφαρμογή μίας Δημοκρατικής Πολιτείας. Η ιδιότητα του πολίτη εξασφαλίζει την ύπαρξη του κράτους (για την ακρίβεια της Πολιτείας) ενώ οι υπόλοιπες απαιτήσεις εξασφαλίζουν κατ’ ελάχιστον την ύπαρξη του έθνους, δηλαδή το όμαιμον (καταγωγή), το ομόγλωττον (σπουδές) και το ομόδοξον (σπουδές και θητεία)]

...η ιδιότητα του πολίτη πρέπει να οριστεί με τρόπο τέτοιο ώστε να συνάδει με την λειτουργικότητα που θέλουμε να πετύχουμε σε μια πολιτειακή οργάνωση ...και επομένως το να αποκτά κάποιος την ιδιότητα του πολίτη μόνο επειδή έχει ορισμένη καταγωγή είναι εντελώς κατά την γνώμη μου άστοχο για την λειτουργία της πολιτείας ...επίτρεψε μου Φορμιγξ να έχω τις ισχυρές μου αντιρρήσεις ..

..αν όμως ορίσουμε ως πολίτη εκείνο τον ανθρωπο που πληρεί τις δύο βασικές αρχές της δημοκρατίας την 1η και 2η κατά το σχόλιο 45, άρα εκείνον που έχει την επάρκεια λογικής και την ακεραιότητα ηθικής κι επιπλεον την επάρκεια οικοκοινωνικης επιγνωσης συνειδητοτητας τοτε αμέσως αμέσως οδηγουμαστε σε ενα ελλογο όν που είναι ικανο να αποφασίζει για τα ζητήματα οικοκοινωνικής διαχείρισης ...που τελικά αυτο ειναι το λειτουργικά ζητούμενο μιας ουσιαστικής δημοκρατικής διακυβέρνησης να μετέχουν στις αποφάσεις εκείνοι που είναι ικανοί για να παίρνουν λογικές και συνετές αποφάσεις ...

...δίνω λοιπόν ένα λειτουργικό για την δημοκρατική διακυβέρνηση ορισμό της έννοιας του πολίτη

...Κάθε άτομο μέλος μια οικοκοινωνίας στην οποία έχει ενταχθεί επισήμως και νομίμως για
2 τουλάχιστον χρόνια αποκτά την ιδιότητα του πολίτη αν έχει την επάρκεια λογικής και την ακεραιότητα ηθικής κι επιπλέον την επάρκεια οικοκοινωνικης επίγνωσης -συνειδητότητας...

...αυτό σημαίνει ότι όλοι ανεξαιρέτως που πληρούν το κριτήριο της επίσημης και νόμιμης διαμονής σε μια οικοκοινωνία... που δεν είναι υπόδικοι ή κατάδικοι του ποινικού μητρώου , που δεν πάσχουν από σοβαρές ψυχονοητικές διαταραχές και που έχουν ολοκληρώσει μια βασική εγκύκλια παιδεία ( συμπεριλαμβανομένης της πανεπιστημιακής ) είναι ικανοί να λαμβάνουν αποφάσεις για την κοινωνική διαχείριση άρα μπορούν να αποκτήσουν ιδιότητα του πολίτη και να έχουν πολιτικά καθήκοντα ( δικαιώματα και υποχρεώσεις )

ΣΗΜΕΙΟ 2: Όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι ισοδύναμοι μεταξύ τους ως προς τα θεμελιώδη κοινωνικά τους δικαιώματα, δηλαδή την Ισονομία, την Ισοπολιτεία και την Ισομοιρία.
[Υποσημείωση: Η σχέση ισοδυναμίας ορίζεται πλήρως από τις ιδιότητές της, δηλαδή την Ανακλαστική, την Συμμετρική και την Μεταβατική.]

...δεδομένου ότι οι πολίτες και γενικά τα μέλη μιας οικοκοινωνίας μπορεί να έχουν ως ανθρώπινα όντα ουσιώδεις ποσότικες- εντατικές και ποιοτικές διαφορές που έχουν να κάνουν με τις σωματο ψυχονοητικές ανάγκες και δυνατότητες τους δεν μπορούν να θεωρηθούν απλουστευτικά ""ισότιμοι"" ενώπιον μιας δικαιονομικής κοινωνίας ...
....η απλουστευτική αυτή ""ισότητα"" είναι ένα κενό νοηματικώς ιδεολόγημα που διαχρονικά προβάλλουν οι ανισόρροπες άδικες ολιγαρχούμενες κοινωνίες, όπου υποκριτικά ισοπεδώνονται όλοι οι άνθρωποι για να ευνοηθεί με διεφθαρμένο μη νόμιμο τρόπο μέσω της συγκέντρωσης κοινωνικής ισχύος, μια κοινωνική ελιτ ολιγοπληθής ...και παράλληλα να δημιουργηθεί η ψευδοαντίληψη της ""ισονομής""...
...το ιδανικό για μια ουσιαστικη δημοκρατική κοινωνία αναδιανεμητική κια δικαιονομική είναι η εφαρμογή της αναλογικής ισότητας - ανισότητας και η αντιμετώπιση των μελών μιας οικοκοινωνίας ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες τους οι οποίες διαρκώς διερευνώνται κι επαναθεωρούνται με στόχο την τελειοποίηση της αναλογικής νομής ....

σ υ ν ε χ ί ζ ε τ α ι ......>>>>>>> ( λίγο χρόνο ζητώ να ολοκληρώσω την κρίτική μου παρέμβαση πάνω στις θέσεις- ΣΗΜΕΙΑ από το ΔΕΚΑΤΟ ΟΓΔΟΟ ΣΧΟΛΙΟ του Φόρμιγκος )

....επαναφέρω χωρίς αρίθμηση... τα σχόλια εκείνα ( κατεβατά μου ) .. στα οποία απάντησα και ΜΆΛΙΣΤΑ ένα προς ένα στα 9 ΣΗΜΕΙΑ απο ΣΧΟΛΙΟ ΔΕΚΑΤΟ ΟΓΔΟΟ του Φορμιγξ σελίδα 13 ...

...ΖΗΤΏΝΤΑΣ ΛΊΓΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΩ... φυσικά ένα αίτημα που δεν έγινε σεβαστό ειδικά απο τον τσαλαπατεινό νέμο με τα χύμα άσχετα σε μεγάλο μέρος ασυνάρτητα ότι του ερχόταν στο μυαλό από το τσουβάλιασμα των γνώσεων μιάς ζωής ) σχόλια του παρασύρωνατς τους υπόλοιπους συνομιλητές χωρίς κανεις να θυμηθεί οτι είχα ζητήσει λίγο χρόνο να ολοκληρώσω τα σχόλια μου...χμμμ....σαν διαλογικό πείραμα επί ηλεκτρονικής επικοινωνίας ετεροχρονισμένης αυτό το νήμα είναι αληθινό ""κόσμημα"" του διαδικτύου !!!
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 10 Απρ 2021, 09:48

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:σχόλιο 49

μια συνεχώς κι αξιοκρατικά αναρυθμιζόμενη πυραμίδα ή ηλιοκεντρική οργάνωση κοινωνικών τάξεων είναι η εγγύηση μιας δικαιονομικής κοινωνιας

από το αίτημα της αταξικής κοινωνίας στο αίτημα της αξιοκρατικά ιεραρχούμενης κοινωνίας

...συνεχίζω με τηνκριτική επί των ΣΗΜΕΙΩΝ του ΔΕΚΑΤΟΥ ΟΓΔΟΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ του ΦΟΡΜΙΓΞ..

ΣΗΜΕΙΟ 3: Σκοπός της Πολιτείας είναι η αύξηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ των Ελλήνων πολιτών και μεταξύ αυτών και του εξωτερικού περιβάλλοντός τους.
[Υποσημείωση: α) Ως Πολιτεία ορίζεται το υποσύνολο εκείνο του συστήματος του Έθνους, το οποίο αποτελείται από όλους του Έλληνες πολίτες (άρθρο 1) β) Ως Κράτος ορίζεται το υποσύνολο εκείνο της Πολιτείας το οποίο έχουν αναλάβει το καθήκον της ηγεσίας και λειτουργίας του έθνους και περιλαμβάνει την Κυβέρνηση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Δημόσια Διοίκηση]

... η εκφραση <<αύξηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ των Ελλήνων πολιτών και μεταξύ αυτών και του εξωτερικού περιβάλλοντός τους>> έχει πολύ αοριστία επιτρεψέ μου να πώ Φορμιγξ...
.. η Πολιτεία σε μια αναδιανεμητική δικαιονομική αληθή ουσιαστική δημοκρατία εννοείται ταυτίζεται με το Κράτος είναι η ευρύτερη κοινωνική οργάνωση που ασκεί την κοινωνικη διαχείριση παίρνει δηλαδη αποφάσεις για τα χιλιαδες προβλήματα μαις κοινωνίας είναι η μεγαλη εκεινη κοινωνκη οργάνωση που συνεχει την κοινωνία κι αυτο ακριβως εκφραζει ο προσδιορισμός της ως <<Κρατος>> με την ετυμολογική σημασία του όρου ..αναμεσα στα προβλήματα είναι βέβαια κι αυτά που καθοριζουν σχέσεις με άλλες κοινωνίες είτε έχουν δικαιονομική δημοκρατία είτε είναι σε κατάσταση ψευδοδημοκρατική κι ολιγαρχική .. βέβαια η δημοκρατική διακυβέρνηση δεν εξαντλείται στην λειτουργία της Πολιτείας αλλά επεκτείνεται σε όλες τις κοινωνικές οργάνωσεις και τα πεδία κοινωνικής δραστηριοποίησης ...

ΣΗΜΕΙΟ 4: Η Κυβέρνηση λειτουργεί ως αντιπρόσωπος των πολιτών για τις ελευθερίες εκείνες (όρα το δέκατο έβδομο σχόλιο) τις οποίες οι πολίτες έχουν αναστείλει προκειμένου να συνθέσουν μία κοινωνία. Εφόσον αυτές έχουν μετασχηματιστεί σε ανεξάρτητα μεταξύ τους θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα (όρα σημείο 2), η Κυβέρνηση, αναλογικά, θα λειτουργεί μέσω της συνεργασίας τριών ανεξαρτήτων μεταξύ τους εξουσιών, δηλαδή την Νομοθετική (Ισονομία), την Εκτελεστική (Ισοπολιτεία) και την Ελεγκτική (Ισομοιρία), κάθε μία από τις οποίες θα εξασκείται μέσω ενός δικό της ανεξάρτητο Σώμα.

..σε μια αναδιανεμητικη κοινωνία η διακυβέρνηση ασκειται απο τους πολίτες και στα ανωτερα επιπεδα απο τους αντιπροσωπους τους που ελέγχονται ομως ως προς τις αποφασεις τους απο τους πολίτες της βάσης τη Πολίτειας ...και οι τρεις εξουσιες ( νομοθετική, εκτελεστική και ελεγκτική ) εφοσον πολιτεια ειναι οι πολιτες ιεραχημενης εξουσιας και πολιτικων αξιωματων και οι τρεις λοιπον εξουσίες περιερχονται στους πολίτες με ιεραρχημένο τρόπο αρα αναλογικά κατανεμημένο ..σε αυτό το σημείο ισχύει η αρχής της αναλογικότητας της πολιτικής εξουσίας, της πλειοψηφικότητας και της ανακλητότητας των αξιωμάτων ...

ΣΗΜΕΙΟ 5: Η σχέση μεταξύ της Κυβερνήσεως ως συνόλου και του κάθε Σώματος ξεχωριστά και μεταξύ των πολιτών θα είναι αυτή της σχέσεως ισοδυναμίας, όπως αναφέρθηκε στο σημείο 2 και θα αναλυθεί στα σημεία 6, 7 και 8.

...ισοδυναμία ή ισότητα ( με τον μαθηματικό ορισμό της έννοιας ) και ομοιότητα δεν μπορεί να νοηθεί μεταξυ ελλόγων οντοτητων ανισων και διαφορετικών ως προς τις αναγκες και δυνατότητες τους ...η ισοτητα έχει αναγκαστική αναλογική χροια και στην πραγματικότητα ειναι μια αναλογικη ανισοτητα πχ...ένα ατομο μεσης εκπαιδευση δεν μπορει ως προς τα πολτικα δικαιωματα του και το κυρος που εχουν οι ψηφοι του να εξισωθει με εκεινον με εχει ανωτερη μορφωση ...λυπαμαι για οσους δεν αποκτησαν ποτε τετοια μορφωση και νιωθουν μειωμενοι ..χμμ αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα και εννοειται μια πραγματικοτητα τελικα ψευδής που δεν εκφραζει τις νοητικες δυνατοτητες των ατομων ,,καθώς μιλαμε για την μορφωτικη κατασταση διαμορφωμενοι μεσα σε ενα ανισορροπο συστημα που απαξιωνει με πολλους μηχανισμους την γνωση και προωθει απο την κουνια μας της νοητικη συγχυση και αγνωσια και το μισος για την γνωση ....
...βεβαια μια δικαιονομική κοινωνία θα έχει ασφαλιστικες δικλειδες απο αυτον τον κανόνα που δημιουργει ταξεις πολιτων και θα δίνει την ευκαιρεια σε ατομα εξαιρετικά δραστηρια που έχουν παράξει κοινωνικό εργο να εξισώνονται με τους έχοντες ανωτερη μορφωση η ακομη και να υπερέχουν κι ας έχουν τυπικά χαμηλό μορφωτικό επίπεδο ...

πχ σε ενα πολιτειακό συλλογικο σώμα δεν μπορει αυτός που έχει βγαλει μονο το γυμνασιο να εξισωθεί με τον πτυχιούχο πανεπιστημιου ..εκτος εκτος αν υπαρχει εμπεριστατωμενο κοινωνικό εργο που αναβαθμίζει ην αξία του ως μελος της κοινωνίας ..

...επισης αδικήματα ποινικά είναι δυνατον κι ενα καθηγητη πανεπιστημίου να τον κατεβαζουν ως προς την αξια της πολτικης ψηφου του πάντα κατω απο το επιπεδο αυτών που είναι αναλφαβητοι ..

ΣΗΜΕΙΟ 6: Όποια απόφαση (εξουσία) ασκείται από οποιοδήποτε Σώμα της Κυβερνήσεως προς τους λοιπούς πολίτες, θα εφαρμόζεται κατά τον τρόπο, ένταση και χρόνο και σε κάθε μέλους της Κυβερνήσεως (ανακλαστική ιδιότητα).

...εννοείται εδω Φορμιγξ ότι οι νομοι μιας δικαιονομικης εξελιγμενης κοινωνιας έχουν διατάξεις πολυ εκλεπτυσμένες που λαμβανουν υποψιν την κοινωνική ιεραρχηση ...

πχ σε ένα περιορισμό κινήσεων λόγω μιας επιδημίας πχ οι πολιτες χαμηλής κοινωνικής αξίωσης υπόκεινται σε αυστηρότερους περιορισμούς απο τους πολίτες υψηλης κοινωνικής αξίωσης ...

...αν η κοινωνική αξιωση προκυπτει με δικαιονομικο τρόπο και η πυραμιδα των κοινωνικών ταξεων είναι αξιοκρατική και συνεχώς αναρυθμιζόμενη τότε δεν μπορεις με νομοθετικες διατάξεις ιδιες να ρυθμιζεις συμπεριφορές των ατομων υψηλής κοινωνικής αξίωσης και χαμηλής κοινωνικής αξίωσης...

...πχ πέφτει ενας μετεωρίτης σε μια περιοχή και ψηφίζεται νομος αποκλεισμου της περιοχής και περιορισμού των κινήσεων σε αυτήν ... όμως ο αποκλεισμός αυτός δεν μπορει να ειναι το ίδιο αυστηρός για ενα πχ καθηγητη γεωλογίας ...ή για ενα αξιωματουχο πολιτικο επιπεδου δήμου ή περιφέρειας κτλ ...ή για εναν γιατρό αστροβιολόγο ....αν θελουμε να μιλησουμε συστηματικά κι χωρίς αοριστολογιες γενικολογίες μιας πιθανης μελλοντικης ισοτητας τρεχα γυρευε, θα πρεπει να σκεφτουμε όλες αυτες τι περιπτωσεις ανισοτητων υφισταμενων κι αντικειμενικών ..

...οι υπάρχουσες ολιγαρχουμενες και ανισορροπες κοινωνίες μιλουν ισοπεδωτικα με ιδεολογηματα εξισωτικα τρεχα γυρευε γιατι ποτε στην νομοθετική τους πραξη δεν θα βρεθουν στο διλημμα να μοιρασουν στον καθενα μας αυτο που του αναλογει ως εξουσία...

...θα επανέλθω για να ολοκληρώσω το σχολιασμό-κριτική πάνω στα ΣΗΜΕΙΑ που έθεσε ο ΦΟΡΜΙΓΞ.............

κι εδω ενα ακομη αναρίθμητο... η κριτική κι ο σχολιασμός μου με τα κατεβατά μου της σελιδας 15 δικαιολογώντας γιατί ο Φορμιγξ θεωρηθηκε από μένα
ΑΝΑΞΙΟΣ ΜΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 10 Απρ 2021, 09:56

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:
ΦΟΡΜΙΓΞ έγραψε:ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΔΕΚΑΤΟ ΟΓΔΟΟ ΣΧΟΛΙΟ
............................

ΣΗΜΕΙΟ 7: Οποιαδήποτε εξουσία ασκείται από οποιοδήποτε από τα τρία Σώματα προς τους λοιπούς πολίτες, θα αντιστοιχεί σε μία εξουσία η θα ασκείται από τους πολίτες προς κάθε Σώμα. Η εξουσία αυτή των πολιτών δύναται να περιλαμβάνει τακτικές εκλογές, δημοψηφίσματα, προσφυγή στην Δικαιοσύνη κτλ. (συμμετρική ιδιότητα).

ΣΗΜΕΙΟ 8: Η Δημόσια Διοίκηση δεν είναι αυτεξούσια αλλά λειτουργεί ως εντολοδόχος (εργαλείο εφαρμογής και διαχείρισης των αποφάσεων) της Κυβερνήσεως και ορίζεται και ελέγχεται απολύτως από αυτήν. Επομένως, η ευθύνη κάθε ενέργειας της Δημόσιας Διοίκησης μεταφέρεται απευθείας στην Κυβέρνηση, η οποία είναι με την σειρά της άμεσα υπόλογη στους πολίτες (μεταβατική ιδιότητα).
[Υποσημείωση: Προφανώς, δεν υφίσταται μονιμότητα για οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο, εφόσον αδυνατίζει τον Κυβερνητικό έλεγχο, αντιβαίνει την έννοια της ισοδυναμίας μεταξύ των πολιτών και, ούτε άλλως είναι, ασύμβατη με κάποια άρθρο του ισχύοντος Συντάγματος (ειδικά με το άρθρο 4 περί ισονομίας).

ΣΗΜΕΙΟ 9: Κάθε Σώμα έχει τον ίδιο αριθμό βουλευτών, κάθε ένας από τους οποίους εκλέγεται για το συγκεκριμένο Σώμα (τρεις Βουλές). Ενδεχομένως να απαιτείται και ένα τέταρτο Σώμα, το οποίο δεν θα εξασκεί εξουσία αλλά θα έχει το καθήκον του συντονισμού των υπολοίπων Σωμάτων.
[Υποσημείωση: Προκειμένου αφενός να εξασφαλιστεί η συνέχεια του Κράτους και αφετέρου να μειωθεί η δράση των κομματικών μηχανισμών, όπως υφίστανται σήμερα, οι εκλογές μπορούν να διεξάγονται ως εξής: α) Θα διεξάγονται εκλογές ανά έτος, οι οποίες θα είναι τριπλές, δηλαδή θα υπάρχουν τρία ψηφοδέλτια για κάθε εκλογή, ένα ψηφοδέλτιο για κάθε Σώμα. Κάθε ψηφοδέλτιο θα υπάρχουν δύο στήλες, μία για αυτούς οι οποίους οι πολίτες επιθυμούν να αποχωρήσουν και μία για αυτούς θα προσχωρούν, λαμβάνοντας την θέση των αποχωρήσαντας. Σε κάθε εκλογή, από κάθε Σώμα θα αποχωρεί το ένα τέταρτο των βουλευτών (κατά πλειοψηφία της στήλης αποχώρησης) και θα αναπληρώνεται από νέους (κατά πλειοψηφία της στήλης προσχώρησης). Κατ’ αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται ο αμεσότερος έλεγχος των πολιτών προς το Κράτος.]

Νομίζω πως μία παρόμοια δομή όπως η ανωτέρω περιλαμβάνει τις περισσότερες από τις αρχές τις οποίες ανέφερε η Μύθηρα κατά την τελευταία ανάρτησή της. Περιμένω σχόλια και διορθώσεις, προκειμένου να συστηματοποιήσουμε την συνέχεια της δομής.

σχόλιο 52

η πολυεθνική πολυφυλετική πολυδιαβουλευόμενη πολυσυμμετοχική οικουμενικη πολυεπίπεδη πολιτεία

...Φορμιγξ για να αυτο διοικηθεί σωστά μια εθνικη επικρατεια ...χρειαζεται πολλαπλων επιπεδων βουλες -συνελεύσεις διαβουλευσης και τα συμβουλια αντιρποσωπευσης τους .. οσα είναι και τα επιπεδα οργανωσης της οικοινωνικης ζωης ...

...τα επιπεδα οικοκοινωνικης οργανωσης τα ευρυτερα μιας οικογενειας ή συμβιωτικης μοναδας ...ειναι η συνοικια, ο δημος, η πολη , η συμπολιτεια κτλ ...

..αρα αν μιλαμε για αληθινη, συμμετοχικη, ουσιαστικη δημοκρατια με τους πολιτες να παίρνουν μερους σε διαφορων επιπεδων αποφάσεις, χρειαζομαστε οχι μονο τρεις βουλες...αλιμονο ..αλλα τοσες οσες ειναι οι συνοικιες, οι δημοι, οι πολεις, οι συμπολιτειες-περιφερειες κτλ κτλ ..

...φανταζομαι ενα πολιτειακό μελλον οπου ο πολιτης εχει ανακτησει πλήρως τα πολιτικα του δικαιωματα και περνει μερος σε αποφασεις της συνοικιας μεσα απο την συνοικιακη του συνελευση, του δήμου του μεσα απο τις αποφασεις της συνοικιας του που μεταφερουν αντιπροσωποι των συνοικιων ,,,αποφασεις στη πολη του μεσα απο αποφασεις που μεταφερουν αντιπροσωποι των δημων ...κοκ ..ναι αυτο το πολτικο σχημα μπορει να φτανει μεχρι οικουμενικο επιπεδο ...μιλαμε για μια ενωμενη πολυεθνικη πολυ φυλετικη ανθρωποτητα σε διαρκη ειρήνευση οχι για μια βαβυλωνια αλληλοσπαρασσομενων ετοιμοπόλεμων εθνων ...
ΕΛΘΕΤΩ !!! :coming:

...ένα ακόμη αναρίθμητο κι εδώ ...σελιδα 16..κλείνοντας επίτελους χωρίς να μου δινει κανείς σημασία ...χμμ..το σχολιασμό των ΣΗΜΕΙΩΝ του Φορμιγξ ...την ώρα που οι συνομιλητες βεβαίως δεν περίμεναν να ολοκληρώσω ενώ τους το είχα ζητήσει αλλά είχαν ανοίξει παράλληλα πηγάδακια και μιλούσαν για διάφορα άσχετα με το νήμα που είχαμε ξετυλίξει θέματα ..και σέρνονταν από τις σκέψεις τις χύμα ενός τσαλαπετεινού...εθνοαναρχικού του απόλυτου τίποτε όπως δηλώνει θαρσώς στην υπογραφή του ..χμμμ.....

ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ....ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΤΥΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΗ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΦΟΡΜΙΓΞ... ΑΝΑΞΙΟ ΜΟΥ ΩΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ...
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 10 Απρ 2021, 09:59

........................>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 10 Απρ 2021, 10:31

ακουστε κατι και οι δυο σας μαλλον εγω συνεχιζω να γραφω και να απαντω σε λαθος νημα
με την εξης εννοια εσεις γραφετε για τους κανονες μιας ιδανικης δημοκρατιας
μεχρι εδω συμφωνω απολυτα και με την μυθηρα και με τον φορμιξ
οπως και ειπα δεν θυμαμαι που ειπα οτι αν το κανει η μυθηρα σαν ενα φαντασιακο σεναριο
μπορω και εγω να απαντησω και να ασκησω μια κριτικη ή να συμπληρωσω κατι
αλλα δεν το κανω γιατι η μυθηρα το πιστευει σαν μια εφαρμογη οπου πατωντας ενα κουμπι
θα το κανει πραξη και εκει βρισκεται η πληρης διαφωνια μου
και προσπαθω να τις δειξω οτι δεν ειναι ετσι αυτη ομως επειδη ειναι ολιγον μπουφος
αντιδραει σε αυτο και πιστευει αλλα αντι αλλων

μεχρι εδω ελπιζω να εγινα κατανοητος

οσο για συστηματα δεν χρειαζεται να ξανακαλυψουμε τον τροχο και την φωτια
υπαρχει η σπαρτη η ηπα και η ελβετια οπου εχουν θαυμασια συστηματα οπως και η δανια

οσο για τις προσθεσεις ----και εδω ειναι το σοβαρο που πρεπει να καταλαβει η μυθηρα
ειναι οτι δεν γνωριζουμε τι θα χρειαστει περαιτερω γιατι δεν τα γνωριζουμε δεν ξερουμε
τι θα προκυψει στο μελλον μεσα απο τις συνεχομες διεργασιες που θα προκυψουν
οποτε και θα μιλαμε με τελειως υποθετικες καταστασεις

οι νοηματικες προσεγγίσεις δεν αγγιζουν το συνολο των κατοικων
αυτο σημαινει οτι και δυο χιλιαδες ιδιοφυείς ελληνες αν γραψουν ενα συνταγμα
για τους ελληνες αυτο δεν ειναι ικανο απο μονο του να τεθει σε λειτουργια
γιατι το υποστρωμα του λαου δεν το αντιλαμβανεται
οποτε θα χρειαστει χρονια προσπαθειας η βίαιη προσαρμογη δηλαδη σκοτωμα
και στρατοπεδα τυπου σιβηριας
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 10 Απρ 2021, 10:50

..απαντώ στο νεμο εκ παραδρομής .. με αναρίθμητο σχολιο για ειναι αποκλεισμένος από το νημα ...και δε θα δώσω συνέχεια ...

λες λοιπον...
μπορω και εγω να απαντησω και να ασκησω μια κριτικη ή να συμπληρωσω κατι
αλλα δεν το κανω γιατι η μυθηρα το πιστευει σαν μια εφαρμογη οπου πατωντας ενα κουμπι
θα το κανει πραξη και εκει βρισκεται η πληρης διαφωνια μου

και προσπαθω να τις δειξω οτι δεν ειναι ετσι αυτη ομως επειδη ειναι ολιγον μπουφος
αντιδραει σε αυτο και πιστευει αλλα αντι αλλων

.. που μιλησα τσαλαπετεινε μας για το πατημα του κουμπιου .. για πες σε πιο ακριβως σχολιο μιλαω για πατημα κουμπιου ??
( γιαυτο τα αριθμιζω για να ξερω τι λεω και που το λεω ) ... μηπως αυτο θα θελες εσυ ολα να γνουν με ενα πατημα του κουμπιου οπως και μια πυρηνικη καταστοφη με θανατους που τοσο πολυ <<ελπιζεις>> .. ως <<οπαδος της καταστροφολογίας>> ?? ( δικα σου λογια)

αυτο σημαινει οτι και δυο χιλιαδες ιδιοφυείς ελληνες αν γραψουν ενα συνταγμα
για τους ελληνες αυτο δεν ειναι ικανο απο μονο του να τεθει σε λειτουργια
γιατι το υποστρωμα του λαου δεν το αντιλαμβανεται
οποτε θα χρειαστει χρονια προσπαθειας η βίαιη προσαρμογη δηλαδη σκοτωμα
και στρατοπεδα τυπου σιβηριας

... ποιος μιλησε για ολους τους ελληνες .. εδω μεσα σε ένα φορουμ αποδεικνυονται καποιοι σαν εσενα ακαταλληλοι για δημοκρατικο διαλογο .. εννοειται μονο για τους 10 % των εγκατοικων με ιθαγενεια ελληνικη η αλλοδαπη ...ναι θα μπορουσε να δημιουργηθει ενα παραλληλο συστημα διακυβερνησης .. που ατομα σαν το νεμο αυτοκαταστρφικα και απιστα στις αρχε ςτις δημοκρατιες εννοειται δνε θα μπορυν να υπαρξουν αυτα θα συνεχισουν να ζουν μεσα στο κολαστηριο συστημα που εινα οτιπριε για το τομαρακι τους το εγωπαρμενο ... τι παραπονο εχετε ... ο δημοκρατικος παραδεισος δεν ειναι για ολους κι οποις ζησει σε αυτον και δνε αντεχει απλα εκουσιως αποσύρεται και βγαινει απο την κοινοτητα ...τιαλλο θέλετε??

..αυτο εινα το λαθος του κατεστημενου κομμουνισμου εγινε δικτατορικος για να ενσωματωσει ατομα ακαταλληλα διασπαστικα κι επικινδυνα για τις κομμουνιστικε ςιδεες ανετοιμα για αυτες τετοιος ητανκι ο Σταλιν ΕΠΡΕΠΕ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΕΚΤΟΣ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΡΧΙΚΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΥΓΜΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ........θα μου πειτε τι να κανουμε... αυτο θα το εξηγησουμε αλλου στο θεμα που θα ανοιξω συντομα <<ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ >> σε αντιπαραβολή με το < ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ > του Νικολαυ Τσερνικεφσκυ και το < ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ > του Βλαδιμηρ Ουλιανωφ ( Λενιν)
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 10 Απρ 2021, 11:01

επιετα ειναι και το αλλο η μυθηρα δεν γνωριζει ιστορια οτι νομιζει οτι ξερει προερχεται απο
την ιδεοληψια της και την συγκρινω με τον χριστιανισμο τον κομμουνισμο και τα ουμανιστικα
κινηματα - δεν αντιλαμβανεται τον συσχετισμο ........επισης στο συνταγμα της δεν υπαρχει
καμια μεριμνα για αμυνα για το συνολο των κατοικων οποτε ειναι και εκει μειον
οπωσδηποτε εχει μερικες θαυμασιες ιδεες αλλα ειναι σαν τον μαγειρα που ενω εχει
ολα τα υλικα για να φτιαξει ενα καλο φαγητο στο τελος το καιει

και επειδη πεφτω κι εγω συχνα στην παγιδα οπου η διανοηση βρισκεται σε αλλη
διασταση με αυτην την πραγματικοτηκα που ζουμε την συγχωρω μεχρι ενος σημειου

πχ θα το δωσω με ενα παραδειγμα ειμαστε ανεργοι δεν εχουμε να φαμε και σκεφτομαστε
το ιδανικο πολιτευμα ε!!! ειναι περα για περα ηλιθιο

και ν το παω και πιο περα τον καφε δεν τον εχω τελειωσει ακομη ουτε και τα πεντα τσιγαρα
για να στρωσω το εγω μου οποτε γραφω και σκεφτομαι γρηγορα

δεν υπαρχει τελεια δημοκρατια ουτε τελειο πολιτευμα και ουτε θα υπαρξει οσο ο ανθρωπος
εχει την μορφη που γνωριζουμε
και αυτο που θα πω ειναι για τον φορμιξ γιατι η μυθηρα ουτε που θα το πλησιασει
το τελειο το ιδανικο σημαινει το σταθερο το παγιωμα μιας σταθερης μορφης
και μια σταθερη κατασταση δεν μπορει να υπαρξει σε ενα συμπαν που συνεχως ελίσσεται
και μεταβαλλεται ..... ο ανθρωπος ειναι πλασμα της καταστροφης
και για αυτο δημιουργει παντα μεσα απο τις καταστροφες
ειναι ηλιθιος ειναι ανοητος αλλα και για αυτο ειναι και θαυμασιος

επισης οταν δημιουργουμε πολιτικα σωματα και ελεγκτες για να προσεχουν
τα βουλευτικα σωματα και ελεγκτες για να προσεχουν τους επομενους ελεγκτες
στο τελους θα δημιουργησουμε ενα χαωδη γραφειοκρατικό αχταρμα
οπου καθε εννοια δημοκρατιας θα εχει χαθει αναμεσα σε νομους

ας πουμε οτι θελω να φτιαξω ενα κοτετσι στις παρυφες μιας πολης
θα χρειαστουν εκατο εγγραφα και θα πρεπει ν περασει η αποφαση απο εκατο γραφεια
οπου θα πρεπει να γνωμοδοτησουν εκατο υπηρεσιες

για τετοιο ειδους συνταγμα μιλαει η μυθηρα και κοκκορευεται
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 10 Απρ 2021, 11:23

πες μου μυθηρα εχεις σταμπαρει καποιο μερος στην γη ή καποιον πλανητη
οπου θα μαζευτουμε εμεις οι λιγοι εκλεκτοι για να δημιουργησουμε και να ζησουμε
με το βιοσοφικο δημοκρατικο πολιτευμα σου;
λογικεψου λιγο γιατι εχεις τα μυαλα και τις σκεψεις του περασμενου αιωνα
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 10 Απρ 2021, 11:26

σχόλιο 83

...έχω να σχολιάσω κάποια θέματα από τα διαγράμματα του Φόρμιγξ ,, πίστη πάντα στην ενασχόληση μου με τις ιδέες των άλλων θα το κάνω με ιδιαίτερα σχόλια αριθμημένα ...

....συν τῷ χρόνῳ ὅμως γιατί ἀσχολοῦμαι και με την ἀνάπτυξη κι ἄλλων θεμάτων ...
( διαφορά τῆς ἰδέας ἀπό τη σκέψη την ξέρετε...;)

=====================

κανένα Δημοκρατικο Σύνταγμα δεν μπορεί να είναι ατομικό επίτευγμα ...αλλα μόνο συλλογικό !!!

...δεν ξερω αν το πηρατε χαμπαρι αλλα αν ενημερωνεστε μονο απο τα χαζοβιολικα ΜΜΕ σιγουρα οχι .. στο κοσμο μας υπαρχουν πανω απο 10.000 οικοινοτητες εναλλακτικες ... ανιεντε ξυπνηστε λοιπον ...χιλιαδες ειναι στην εποχη μας οι ενεργες μεγαλες εναλλακτικες κοινοτητες ... ..μερικα εκατομμυρια το εργατικο δυναμικο τους και πολλα δις το παραγομενο προιον τους ..

... οσο κοιμωμαστε με το τσαρουχι μας κι η ενημερωση μας εινα υτη απο τα ΜΜΕ οι κοινοτητες αυτες απλα θα απλωνονται σε ολο τον κοσμο εινα ζητημα χρονο η ομοσπονδιωση τους σε οικουμενικο και ηπειρωτικο εθνικο και τοπικο επιπεδο ...αλλα για να γινεις δεκτος πρπει να εχει αξιες ζωης ... αλλιως καταρχην δεν θα αντεξεις και θα θελει να φυγεις .. αμεσα ...εχω ανοιξει θεμα με αυτες τις Οικοκοινοτητες ...γκεεεε ..

....διαβαστε ενημερωθειτε για το δικτυο GEN
viewtopic.php?f=6&t=12188
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Επιστροφή σε “Φιλοσοφία Πολιτικής”