Ταινίες (και σειρές) που είδατε

Τα πάντα για το θέατρο, την τηλεόραση και την έβδομη τέχνη.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Re: Ταινίες (και σειρές) που είδατε

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 14 Οκτ 2019, 19:51

Λαχουρένιος έγραψε:
bizeli έγραψε:Και να είχε σχέση... την ταινία αυτή την βλέπεις μόνο και μόνο για τον φίνιξ.
Εγώ αυτόν τον ηθοποιό τον ερωτεύτηκα μετά από αυτήν την ταινία ενώ αρχικά δε μου άρεζε και ιδιαίτερα.

Μονο στον Μονομαχο τον ειχα δει πριν 20 χρονια, δεν τον ηξερα γενικα σαν ηθοποιο :ashamed:

Κορυφαιος.
Αν και σε συγκριση με τον Τζοκερ του Λετζερ οφειλω να πω οτι κερδιζει ερμηνευτικα ο Λετζερ καθως εδωσε πολυ πιο αναγλυφα την επικινδυνη τρελα του Τζοκερ διχως ο ρολος του να ειναι οσο αβανταδορικος ηταν του Φινιξ.
Παντως ειναι ηθοποιαρα.
0 .
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 14 Οκτ 2019, 22:30

bizeli έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Μονο στον Μονομαχο τον ειχα δει πριν 20 χρονια, δεν τον ηξερα γενικα σαν ηθοποιο :ashamed:

Εικόνα

Ειμαι πανασχετος απο ταινιες. Βλεπω 2-3 το χρονο και οχι παντα νεες. Απο ηθοποιους ξερω τους πολυ famous πχ Αλ Πατσινο, Νικολσον, Ντε Νιρο κλπ. Μεχρι εκει. Τελευταια οταν βαριεμαι τα βραδια κοιταζω το imbd και βαζω τις top rated ταινιες για να περασει η ωρα και μπας και ξεστραβωθω.

Οργισμένος έγραψε:Κορυφαιος.
Αν και σε συγκριση με τον Τζοκερ του Λετζερ οφειλω να πω οτι κερδιζει ερμηνευτικα ο Λετζερ καθως εδωσε πολυ πιο αναγλυφα την επικινδυνη τρελα του Τζοκερ διχως ο ρολος του να ειναι οσο αβανταδορικος ηταν του Φινιξ.
Παντως ειναι ηθοποιαρα.

Ο Λετζερ δεν μου αρεσε και ο Σκοτεινος Ιπποτης μου φανηκε μετριος. Δεν ξερω αν ευθυνεται ο Λετζερ ή ο Νολαν, αλλα δεν μου εμοιαζε για Τζοκερ αυτο που εκανε ο Λετζερ. Σκεφτομαι να την ξαναδω για να συγκρινω αλλα δεν νομιζω να αλλαξω γνωμη.
0 .

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 14 Οκτ 2019, 23:19

Λαχουρένιος έγραψε:
bizeli έγραψε:
Εικόνα

Ειμαι πανασχετος απο ταινιες. Βλεπω 2-3 το χρονο και οχι παντα νεες. Απο ηθοποιους ξερω τους πολυ famous πχ Αλ Πατσινο, Νικολσον, Ντε Νιρο κλπ. Μεχρι εκει. Τελευταια οταν βαριεμαι τα βραδια κοιταζω το imbd και βαζω τις top rated ταινιες για να περασει η ωρα και μπας και ξεστραβωθω.

Οργισμένος έγραψε:Κορυφαιος.
Παντως ειναι ηθοποιαρα.

Ο Λετζερ δεν μου αρεσε και ο Σκοτεινος Ιπποτης μου φανηκε μετριος. Δεν ξερω αν ευθυνεται ο Λετζερ ή ο Νολαν, αλλα δεν μου εμοιαζε για Τζοκερ αυτο που εκανε ο Λετζερ. Σκεφτομαι να την ξαναδω για να συγκρινω αλλα δεν νομιζω να αλλαξω γνωμη.

Α τι λες.
Δεν θυμαμαι ναχω δει στη ζωη μου πιο ανατριχιαστικη ερμηνεια απο τον Τζοκερ του Λετζερ, ανεξαρτητως τι σοι πραμα ηταν η ταινια η υπολοιπη.
Απιστευτος. Ο Λετζερ ειχε φυσικο χαρισμα στην ερμηνεια κατι που οι αλλοι δεν διαθετουν και αναγκαζονται να δουλεψουν πανω στην ερμηνεια. Μπορει πχ ο Φοινιξ ή ο DD Lewis ναναι πιο στοιβαροι ερμηνευτικά αλλα αυτο το καταφεραν κυριως λογω προσωπικης δουλειας πανω στο θεμα.
Δεν μπορω να φανταστω τιθα βλεπαμε με Λετζερ αργοτερα αν μαλιστα θα ηταν και εργατικος.
0 .
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 15 Οκτ 2019, 09:16

Δεν θα κρίνω τις υποκριτικές ικανότητες των προαναφερθέντων (και όσων υποδύθηκαν τον Τζόκερ), αλλά θα ήθελα να εκφράσω το παράπονό μου για το γεγονός οτι κανένας σεναριογράφος και σκηνοθέτης δεν απεικόνισε τον Τζόκερ έτσι όπως πραγματικά είναι σαν χαρακτήρας. Ο Τζόκερ δεν είναι σχιζοφρενείς, ούτε παρανοϊκός, ούτε πρεζάκιας. Είναι ο μόνος χαρακτήρας του σύμπαντος της DC που αντιλαμβάνεται πως είναι πλασματικός χαρακτήρας κόμικ. Δεν είναι "τρέλα" αυτό που τον διακατέχει, αλλά υπερ-συνείδηση. Θα μπορούσε να πει κανείς πως ο Τζόκερ είναι το αντίστοιχο του Deadpool της Marvel. Βέβαια στα πλαίσια του "σκοτεινού" και "ρεαλιστικού" που προσπαθεί να λανσάρει το φραντσάιζ, καταλαβαίνω πως είναι πιο εύκολο και εύπεπτο να παρουσιάσεις απλώς έναν "τρελό" στο κοινό, ενώ για τους ηθοποιούς τέτοιου είδους χαρακτήρες είναι πεδίον δόξης λαμπρό.
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 15 Οκτ 2019, 12:50

Οργισμένος έγραψε:Α τι λες.
Δεν θυμαμαι ναχω δει στη ζωη μου πιο ανατριχιαστικη ερμηνεια απο τον Τζοκερ του Λετζερ, ανεξαρτητως τι σοι πραμα ηταν η ταινια η υπολοιπη.
Απιστευτος. Ο Λετζερ ειχε φυσικο χαρισμα στην ερμηνεια κατι που οι αλλοι δεν διαθετουν και αναγκαζονται να δουλεψουν πανω στην ερμηνεια. Μπορει πχ ο Φοινιξ ή ο DD Lewis ναναι πιο στοιβαροι ερμηνευτικά αλλα αυτο το καταφεραν κυριως λογω προσωπικης δουλειας πανω στο θεμα.
Δεν μπορω να φανταστω τιθα βλεπαμε με Λετζερ αργοτερα αν μαλιστα θα ηταν και εργατικος.

Tι να σου πω, ποτε δε χωνεψα αυτην την ταινια. Αρχισα να την βλεπω χθες παλι, εφτασα μεχρι την μια ωρα και παραλιγο να με παρει ο υπνος. Πολυ βαρετη και ο Λετζερ πλην της εισαγωγικης σκηνης δεν μου εκανε αισθηση. Θα την τελειωσω σημερα ισως αλλα δεν νομιζω να αλλαξω γνωμη.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 15 Οκτ 2019, 12:57

itteithe έγραψε:Δεν θα κρίνω τις υποκριτικές ικανότητες των προαναφερθέντων (και όσων υποδύθηκαν τον Τζόκερ), αλλά θα ήθελα να εκφράσω το παράπονό μου για το γεγονός οτι κανένας σεναριογράφος και σκηνοθέτης δεν απεικόνισε τον Τζόκερ έτσι όπως πραγματικά είναι σαν χαρακτήρας. Ο Τζόκερ δεν είναι σχιζοφρενείς, ούτε παρανοϊκός, ούτε πρεζάκιας. Είναι ο μόνος χαρακτήρας του σύμπαντος της DC που αντιλαμβάνεται πως είναι πλασματικός χαρακτήρας κόμικ. Δεν είναι "τρέλα" αυτό που τον διακατέχει, αλλά υπερ-συνείδηση. Θα μπορούσε να πει κανείς πως ο Τζόκερ είναι το αντίστοιχο του Deadpool της Marvel. Βέβαια στα πλαίσια του "σκοτεινού" και "ρεαλιστικού" που προσπαθεί να λανσάρει το φραντσάιζ, καταλαβαίνω πως είναι πιο εύκολο και εύπεπτο να παρουσιάσεις απλώς έναν "τρελό" στο κοινό, ενώ για τους ηθοποιούς τέτοιου είδους χαρακτήρες είναι πεδίον δόξης λαμπρό.

:sgrat:

Αυτο ειναι μια πολυ ενδιαφερουσα ερμηνεια αλλα γιατι θεωρεις οτι αυτο ειναι το original concept του Τζοκερ?

Eγω πιστευω πως δε θελει υπεραναλυση το πραγμα. Ο Τζοκερ ειναι οντως ενας τρελος κλοουν. Αυτα ειναι κομιξ που γραφτηκαν για παιδια και εφηβους προπολεμικα, δεν εχουν καποιο ιδιαιτερο βαθος, ειναι αυτο που φαινονται. Εκ των υστερων και για διαφορους λογους διαφοροι δημιουργοι εδωσαν δικες τους ερμηνειες και παραλλαγες στους χαρακτηρες, δεκαετιες αφου δημιουργηθηκαν.

Για αυτο το λογο οι αγαπημενες μου ταινιες με σουπερ ηρωες ηταν εκεινες οι 2 που ειχε βγαλει ο Μπαρτον για τον Μπατμαν στις αρχες του '90, γιατι δεν προσπαθησαν να δειξουν οτι ειναι κατι παραπανω απο αυτο που ειναι, δηλαδη ιστοριες/ταινιες για παιδια. Ο Νολαν απο την αλλη προσπαθησε να το παιξει πολυ βαρια κουλτουρα και για αυτο βρισκω τις ταινιες του βαρετες, αν και ειμαι απο τους λιγους που το λεω αυτο.

Το Τζοκερ ηταν πετυχημενο αν και ''κουλτουρε'' αλλα ξεφυγε σχεδον εντελως απο το συμπαν του κομικς για να το καταφερει αυτο.
0 .

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 15 Οκτ 2019, 13:17

Λαχουρένιος έγραψε: :sgrat:

Αυτο ειναι μια πολυ ενδιαφερουσα ερμηνεια αλλα γιατι θεωρεις οτι αυτο ειναι το original concept του Τζοκερ?

Eγω πιστευω πως δε θελει υπεραναλυση το πραγμα. Ο Τζοκερ ειναι οντως ενας τρελος κλοουν. Αυτα ειναι κομιξ που γραφτηκαν για παιδια και εφηβους προπολεμικα, δεν εχουν καποιο ιδιαιτερο βαθος, ειναι αυτο που φαινονται. Εκ των υστερων και για διαφορους λογους διαφοροι δημιουργοι εδωσαν δικες τους ερμηνειες και παραλλαγες στους χαρακτηρες, δεκαετιες αφου δημιουργηθηκαν.

Για αυτο το λογο οι αγαπημενες μου ταινιες με σουπερ ηρωες ηταν εκεινες οι 2 που ειχε βγαλει ο Μπαρτον για τον Μπατμαν στις αρχες του '90, γιατι δεν προσπαθησαν να δειξουν οτι ειναι κατι παραπανω απο αυτο που ειναι, δηλαδη ιστοριες/ταινιες για παιδια. Ο Νολαν απο την αλλη προσπαθησε να το παιξει πολυ βαρια κουλτουρα και για αυτο βρισκω τις ταινιες του βαρετες, αν και ειμαι απο τους λιγους που το λεω αυτο.

Το Τζοκερ ηταν πετυχημενο αν και ''κουλτουρε'' αλλα ξεφυγε σχεδον εντελως απο το συμπαν του κομικς για να το καταφερει αυτο.

Δεν υπάρχει origin story του Τζόκερ στα κόμικ. Για την ακρίβεια δεν ξέρουμε καν το όνομά του (και σ' αυτήν την ταινία, αλλά και στην ταινία με τον Τζάκ Νίκολσον του Τιμ Μπάρτον, του δόθηκε όνομα από τους σεναριογράφους). Το πιο κοντινό σε origin story του Τζόκερ βρίσκεται στο Arkham Asylum κόμικ κι εκεί γίνεται τέτοια αναφορά (γίνεται αναφορά στο ιατρικό ιστορικό του, όπου δεν μπορούν να τον κατατάξουν σε καμία κατηγορία ψυχικής νόσου και αναφέρουν πως βρίσκεται σε κατάσταση υπερσυνείδησης - επίσης σπάει τον τέταρτο τοίχο :yesyes: ). Επίσης, πουθενά αλλού, εκτός από την ταινία με τον Χουακίν Φίνιξ δεν γίνεται αναφορά πως ο Τζόκερ έχει παραισθήσεις, ή οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα που θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει ως τρελό (γι αυτό και δεν μπορούν να τον κατατάξουν στην κατηγορία της σχιζοφρένειας). Δηλαδή, βίαιος είναι σίγουρα, αλλά τρελό δεν τον λες ούτε στην ταινία με τον Λέτζερ. Επειδή ντύνεται και βάφεται σαν κλόουν δεν σημαίνει πως είναι τρελός. Και ο αντίπαλός του φοράει στολή νυχτερίδας... :rolleyes:
0 .

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 15 Οκτ 2019, 13:39

Πάντως θα συμφωνήσω με αυτό που αναφέρεις για τον Νόλαν. Προσπάθησε να το κάνει υπερβολικά σοβαρό και "ρεαλιστικό" (λέμε τώρα...), υποθέτω από ντροπή (όπως και από ντροπή δηλώνουν οι περισσότεροι οτι τους αρέσουν οι σχετικές ταινίες του με τον Μπάτμαν, γιατί δεν θέλουν να παραδεχθούν οτι τους αρέσει το κόνσεπτ με τους σούπερ ήρωες που είναι μόνο για παιδιά). Γι αυτό οι ταινίες του Μπάρτον που αναφέρεις παραπάνω, όπου σεβάστηκαν την ουσία της πλοκής και δεν αποτελούν σκηνοθετικά και υποκριτικά ouvre είναι καλύτερες Batman ταινίες.
0 .

Habemus filium

Diogos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Diogos » 19 Ιαν 2020, 13:36

Είδα πρόσφατα το The Endless.
Καλούτσικη ταινία τρόμου, που έχει να κάνει με αιρέσεις που κάνουν μαζικές αυτοκτονίες γιατί πιστεύουν ότι έτσι σώζονται από εξωγήινους.

0 .

pavlos.x
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό pavlos.x » 26 Μαρ 2020, 01:47

Locke & Key
σειρά φαντασίας την πρωτινό
https://www.youtube.com/watch?v=6nmDtgZ ... tion=share
0 .

Επιστροφή σε “Θέατρο • TV • Cinema”