Μετεκλογικές εξελίξεις στο ναυάγιο του σύριζα, aka η πορεία προς το 3%

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Μετεκλογικές εξελίξεις στο ναυάγιο του σύριζα, aka η πορεία προς το 3%

Δημοσίευσηαπό pluton » 21 Ιουν 2024, 18:33

ΑΗΔΙΑ :D :D :D

Συνεχίζονται τα μαχαιρώματα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκκαθαρίσεις στελεχών που τάχθηκαν δημόσια υπέρ της σύγκλισης και της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς.

Μετά τις καταγγελίες του Γιώργου Τσίπρα ο οποίος είδε την πόρτα της εξόδου από το κόμμα την Τετάρτη, η εκπρόσωπος τύπου Βούλα Κεχαγιά επιχείρησε να δώσει άλλη εκδοχή για την απόλυσή του λέγοντας:

«δεν ήταν αιτία ή αφορμή η συνέντευξη του Γ. Τσίπρα για τη λύση της σύμβασης του, άλλωστε αυτά που είπε κινήθηκαν στην επίσημη γραμμή, όπως είχε διατυπωθεί από τον Πρόεδρο του Κόμματος, Στ. Κασσελάκη. Δεν είναι ψύχραιμη ανάλυση ότι απομακρύνθηκε λόγω της συνέντευξης του. Είναι προφανές ότι το μήνυμα που στέλνει ο Πρόεδρος μας, η ηγεσία του Κόμματος, το οποίο δεν αφορά τα συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν α ποχωρήσει, είναι ότι δεν μπορούν να υπάρχουν αργομισθίες στο κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο Στ. Κασσελάκης προσπαθεί να διαχειριστεί τα οικονομικά του κόμματος, τα οποία είναι οριακά. Γίνεται μια προσπάθεια να φτιάξουμε το σπίτι μας, ούτως ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε».

Μεταξύ άλλων η ίδια πρόσθεσε:

«αυτό που συνέβη με τον Γ. Τσίπρα είναι το εξής: τέλη Φεβρουαρίου, ο κ. Τσίπρας αντικαταστάθηκε από τα καθήκοντα του ως διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από τον Θάνο Μωραΐτη, διότι ο κ. Τσίπρας επρόκειτο να κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει από το κόμμα να παραταθεί η σύμβασή του για ένα χρονικό διάστημα ενός μήνα, για να έχει ασφαλιστική κάλυψη. Το αίτημά του αυτό ικανοποιήθηκε από το κόμμα. Και μάλιστα η σύμβασή του παρατάθηκε και δεν διακόπηκε, μολονότι ο ίδιος δεν προσέφερε υπηρεσίες, μέχρι τις ευρωεκλογές. Επομένως, η λύση της σύμβασης -δεν πρόκειται για απόλυση- είναι κάτι το οποίο γνώριζε ο ίδιος, από τη στιγμή που δεν προσέφερε υπηρεσίες στο κόμμα. Ο κ. Τσίπρας δεν ήταν επιστημονικός συνεργάτης. Ανέπτυξε έμμισθη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν τον προηγούμενο Οκτώβρη ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή της ΚΟ, τα οποία τερματίστηκαν τον προηγούμενο Φεβρουάριο».

Η δήλωσή της αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Γιώργου Τσίπρα, ο οποίος έσταξε φαρμάκι για το ήθος του νέου ΣΥΡΙΖΑ:

«Σχετικά με δηλώσεις της Εκπροσώπου Τύπου κ. Βούλας Κεχαγιά. Όλα όσα της είπαν να δηλώνει και με αφορούν είναι απολύτως ψευδή. Το γνωρίζει και η ίδια. Οι αθλιότητες για «αργομισθία», για δήθεν αίτημά μου για «κατ’ εξαίρεση μισθοδοσία», για δήθεν αίτημά μου για «ασφαλιστική κάλυψη» κλπ, είναι εκ των υστέρων κατασκευές νοσηρών εγκεφάλων. Θα ήταν απλώς για γέλια αν δεν σηματοδοτούσαν το ήθος του «νέου ΣΥΡΙΖΑ» της Κουμουνδούρου που προκαλεί το λιγότερο αηδία» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Γιώργος Τσίπρας.

«Είμαι εσωκομματικά «κομμένος» εδώ και πολλούς μήνες όχι γιατί ασκούσα εσωκομματική αντιπολίτευση αλλά γιατί απλώς δεν ανήκω και δεν ανήκα ποτέ μου στους «Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει!». Εκεί καταντήσαμε. Το γνωρίζει και η κ. Βούλα Κεχαγιά. Ότι το «κόψιμό» μου θα το ακολουθούσε η επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα, ήταν επίσης αναμενόμενο. Ότι αυτή η επιχείρηση είναι τόσο παιδαριώδης και πρόδηλα στον καθένα κακεντρεχής, απλώς δείχνει την ποιότητα των νέων αφεντικών της Κουμουνδούρου. Και επικίνδυνοι και πολύ «λίγοι».

Καταλήγοντας, ο ίδιος αναφέρει: «Αναμένω ακόμη, όπως και άλλοι συνυποψήφιοι και ψηφοφόροι, τα αναλυτικά αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πρώτες παγκοσμίως «εκλογές» για τις οποίες δεν ανακοινώθηκαν αποτελέσματα, παρά μόνο μια στεγνή ανακοίνωση για το ποιοι προκρίνονται, κατά το «πίστευε και μη ερεύνα». Κι αυτό, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ, σωστά, ζητά περισσότερη διαφάνεια από την κυβέρνηση, αλλά και διεθνείς παρατηρητές για τις εκλογές στην Ελλάδα…».

Δείτε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Απολύθηκε και https://www.newsbreak.gr/politiki/62894 ... -tsipras/ο Γιώργος Τσίπρας

https://www.newsbreak.gr/politiki/63021 ... w&sfnsn=mo
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 21 Ιουν 2024, 19:05

Οργισμένη δήλωση Γιώργου Τσίπρα για «προεδρικούς»: Για τα περί αργομισθίας τους φτύνω στα μούτρα

Φανερά εκνευρισμένος από τα όσα βλέπουν τις τελευταίες μέρες περί αργομισθίας του στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Τσίπρας πέρασε στην αντεπίθεση χρησιμοποιώντας πολύ σκληρή γλώσσα

Περιγράφοντας πώς ακριβώς απολύθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ κι απαντώντας σε όσα υποστήριξε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά, ότι δηλαδή είχε ζητήσει να παραμείνει έμμισθος για να έχει ασφαλιστική κάλυψη παρότι δεν διατηρούσε το αξίωμά του, ο Γιώργος Τσίπρας δήλωσε χαρακτηριστικά: «για τα περί αργομισθίας, τους φτύνω στα μούτρα».

«Με παίρνει ο οικονομικός υπεύθυνος και μου λέει “λύεται η σύμβασή σου”. Εγώ είπα να λυθεί η σύμβαση, αλλά γιατί ειδικά εγώ, υπάρχει κάποια απόφαση οργάνου; Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός ότι δεν μπορώ να προσφέρω; Απάντηση δεν υπήρξε και έληξε εκεί το θέμα. Ούτε συμφωνία υπήρξε, ούτε αυτές οι αθλιότητες ότι ζήτησα παράταση για ασφαλιστική κάλυψη που δεν έχω τέτοια ζήτημα», είπε ο Γιώργος Τσίπρας απαντώντας στις κατηγορίες

https://www.cnn.gr/politiki/story/42553 ... sta-moytra
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 21 Ιουν 2024, 19:24

Προέλλην έγραψε:
Οργισμένη δήλωση Γιώργου Τσίπρα για «προεδρικούς»: Για τα περί αργομισθίας τους φτύνω στα μούτρα

Φανερά εκνευρισμένος από τα όσα βλέπουν τις τελευταίες μέρες περί αργομισθίας του στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Τσίπρας πέρασε στην αντεπίθεση χρησιμοποιώντας πολύ σκληρή γλώσσα

Περιγράφοντας πώς ακριβώς απολύθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ κι απαντώντας σε όσα υποστήριξε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά, ότι δηλαδή είχε ζητήσει να παραμείνει έμμισθος για να έχει ασφαλιστική κάλυψη παρότι δεν διατηρούσε το αξίωμά του, ο Γιώργος Τσίπρας δήλωσε χαρακτηριστικά: «για τα περί αργομισθίας, τους φτύνω στα μούτρα».

«Με παίρνει ο οικονομικός υπεύθυνος και μου λέει “λύεται η σύμβασή σου”. Εγώ είπα να λυθεί η σύμβαση, αλλά γιατί ειδικά εγώ, υπάρχει κάποια απόφαση οργάνου; Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός ότι δεν μπορώ να προσφέρω; Απάντηση δεν υπήρξε και έληξε εκεί το θέμα. Ούτε συμφωνία υπήρξε, ούτε αυτές οι αθλιότητες ότι ζήτησα παράταση για ασφαλιστική κάλυψη που δεν έχω τέτοια ζήτημα», είπε ο Γιώργος Τσίπρας απαντώντας στις κατηγορίες

https://www.cnn.gr/politiki/story/42553 ... sta-moytra

Ναι το διάβασα μεγάλη πλάκα.

«Τα περί αργομισθίας από ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με την Αριστερά ή η μόνη τους σχέση είναι έμμισθη σε μένα, όχι απλά τους το επιστρέφω, αλλά τους φτύνω στα μούτρα για να τελειώνουμε. Όχι σε μένα αυτά τα πράγματα».

Όσο πάει το πράγμα γίνεται και καλύτερο.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 21 Ιουν 2024, 19:27

Γυρίστε λίγες σελίδες πίσω. Τα μποτς απο την κασσελακική υπόγα μας έγραφαν ότι ο σύριζα στις ευρωεκλογές θα πάρει πάνω πάνω απο 20% και όπου να ναι γίνεται κυβέρνηση.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 21 Ιουν 2024, 19:39

Προέλλην έγραψε:Γυρίστε λίγες σελίδες πίσω. Τα μποτς απο την κασσελακική υπόγα μας έγραφαν ότι ο σύριζα στις ευρωεκλογές θα πάρει πάνω πάνω απο 20% και όπου να ναι γίνεται κυβέρνηση.

Ο Αλέξης θα αφήσει τον ξάδελφο εκτεθειμένο; Που στο φινάλε αυτός τον επέβαλε και έχει σχέση με την αργομισθία που κατηγορείται .... Δεν θα πάρει θέση ο αχαστος.

Ήδη δεν συμμαζευεται αλλά απ' ότι φαίνεται βράζει πολύ πράγμα που δεν φτάνει στην δημοσιότητα....
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 21 Ιουν 2024, 20:17

pluton έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Γυρίστε λίγες σελίδες πίσω. Τα μποτς απο την κασσελακική υπόγα μας έγραφαν ότι ο σύριζα στις ευρωεκλογές θα πάρει πάνω πάνω απο 20% και όπου να ναι γίνεται κυβέρνηση.

Ο Αλέξης

0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 26 Ιουν 2024, 21:44

Κόντρες στον ΣΥΡΙΖΑ για τα μαύρα ταμεία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «δυστυχώς τώρα θα αρχίσει μια επίπονη διαδικασία εξορθολογισμού» και συμπλήρωσε: «Κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: ''πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα''. Λοιπόν, ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης».

Αυτή η δήλωση πυροδότησε νέες κόντρες μέσα στο κόμμα, μετά τη σύγκρουση Πολάκη- Ζαχαριάδη που αντάλλαξαν βαριές κατηγορίες μέσω των κοινωνικών δικτύων για την ευθύνη του καθενός για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα στην περιφέρεια του καθενός. O Κώστας Ζαχαριάδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κασσελάκη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τα όσα είχε γράψει στην ανάρτησή του.

«Εγώ είμαι 20 χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ και τα τελευταία 4 στην Πολιτική Γραμματεία και εδώ και περίπου 8 χρόνια στην Κεντρική Επιτροπή. Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα διαυγή και καθαρά και ήταν η κομματική του επιχορήγηση, ήταν οι εισφορές των βουλευτών, όταν εγώ ήμουν βουλευτής έδινα κάθε μήνα 2.150 ευρώ από τη βουλευτική μου αποζημίωση και βέβαια οι εισφορές των μελών του και έτσι πορεύτηκε αυτό το κόμμα για να το πάρει η σημερινή ηγεσία χωρίς ένα ευρώ χρέος. Αν υπάρχει κάτι άλλο, από αυτά τα οποία λέω, να ειπωθεί καθαρά και χωρίς υπονοούμενα»

Παράλληλα ο Διονύσης Τεμπονέρας μιλώντας στο Action 24 δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προσωπικά μου είναι αδιανόητο να σκεφτώ ότι υπάρχει υπόνοια ειδικά για ζητήματα ηθικής τάξης που αφορούν την ηγεσία Τσίπρα» και πρόσθεσε: «Παρατηρώ μηνύματα ανησυχητικής εσωστρέφειας, να κοιτάξουμε έξω και μπροστά όχι πίσω και μέσα. Ο κόσμος ψάχνει συνθέσεις και υπερβάσεις των αντιθέσεων του χθες» και πρόσθεσε: «θεωρώ ότι όλα αυτά θα πρέπει να διευκρινιστούν και να επεξηγηθούν και αυτό δεν θα γίνει στα πλατό, αλλά στις συνεδριάσεις των οργάνων μας που θα γίνουν το επόμενο διάστημα».

Αίσθηση προκάλεσε επίσης που δήλωσε για το θέμα ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης στα Παραπολιτικά: «Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα; Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρα, όλα τα κόμματα ενισχύονται, όλα τα κόμματα δέχονται χρήματα από υποστηρικτές. Η διαδικασία με την οποία διαχειρίζονται τα χρήματα δεν ξέρω πώς γίνεται, αλλά το ότι διακινούνται χρήματα μαύρα στα κόμματα είναι γεγονός».

Προς το παρόν δεν αναμένεται αντίδραση από τον Αλέξη Τσίπρα, αν και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα, με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα.

Τη σύγκλιση της ΚΟ ζητάνε Μαμουλάκης-Καραμέρος-Κεδίκογλου

Στον ΣΥΡΙΖΑ οι εξελίξεις είναι ραγδαίες καθώς οι κ.κ. Μαμουλάκης-Καραμέρος-Κεδίκογλου ζητούν τη σύγκλιση της ΚΟ.

Τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ζητάνε οι Χαράλαμπος Μαμουλάκης, Γιώργος Καραμέρος και Συμεών Κεδίκογλου.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς:

Πρόεδρο Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κοινοποίηση:

Αξιότιμε Πρόεδρε, αγαπητέ Σωκράτη,

Όπως είναι γνωστό, η συγκληθείσα Κοινοβουλευτική Ομάδα (Κ.Ο.) για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος διακόπηκε μετά την παρέμβαση του Προέδρου Στ. Κασσελάκη, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του. Επανερχόμαστε, λοιπόν, με το εύλογο αίτημα για εκ νέου σύγκληση της Κ.Ο., με το ίδιο θέμα, ώστε να μπορέσουν και οι βουλευτές, σε κατάλληλη χρονική απόσταση από τις Ευρωεκλογές, να εκφράσουν με ενάργεια και ψύχραιμη ματιά τις απόψεις τους για το εκλογικό αποτέλεσμα. Θεωρούμε ότι αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη προετοιμασία για τις μελλοντικές προκλήσεις και το θετικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Είναι, άλλωστε, διαδικασία θεσμική και επιβεβλημένη, αυτονόητη για δημοκρατικά κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με τιμή,

οι υπογράφοντες βουλευτές
Καραμέρος Γιώργος, Κεδίκογλου Συμεών Μαμουλάκης Χάρης.

https://www.cnn.gr/politiki/story/42607 ... yra-tameia

Τι λε ρε παιδί μου, άρπαζε μαύρα λεφτά ο τσιπροσύριζα; Δεν τα πιστεύω τέτοια πράματα, κασσελακικά υπονοούμενα και λάσπη, εικάζω :s_no
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 26 Ιουν 2024, 21:47

Η ομάδα διαχείρισης αυτού του bot λογαριασμούς της συριζαϊκής υπόγας, φαίνεται να ξέφυγε απο τον έλεγχο του επίσημου σύριζα, και να ξεκίνησε αντάρτικο :dunno:

Να θυμηθούμε ότι εδώ μέσα μας το σπαμάραν αυτό τον συριζο υπογα λογαριασμό δίκην ρουά ματ εξυπνάδας :asd03:

Η ομάδα πίσω απο τον λογαριασμό Πεν Νταλάουρα τι λέει άραγε, είναι ακόμη στην μισθοδοσία του επίσημου σύριζα, τι γράφει; :hmmm

Οι ντοκουμεντίστας και ο σπουδαίος πολιτικός νούς Μωραϊτης πάντως είναι κριτικά με τον σύζυγο του Τάηλερ ακόμη
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 26 Ιουν 2024, 21:51

Συγγνώμη, να ρωτήσω κάτι, απο δω, για το 3% καλά πάμε; :asd03: :bigpopcorn:
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 27 Ιουν 2024, 00:45

Όργιο φημών: Η σύζυγος πρώην πρωθυπουργού είναι υπερδραστήριο τρολ στο twitter

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Δεν ήθελαν να πιστέψω, αλλά οι πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά μου και όσα διαβάζω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μου αφήνουν άλλα περιθώρια. Πρέπει να το γράψω.

Η σύζυγος πρώην πρωθυπουργού είναι ένα από το πλέον διάσημα τρολ του twitter. Υπερδραστήριο. Εργαζόταν προσεκτικά. Κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί τι κρυβόταν πίσω από το “δυνατό” ακάουντ.

Τις τελευταίες ημέρες, όμως, ο πρώην πρωθυπουργός έχει βρεθεί στο στόχαστρο. Ο εκνευρισμός του μεγαλώνει. Και μαζί αυξάνεται και ο εκνευρισμός στο περιβάλλον της οικογένειάς του. Το ακάουντ έχει ξεκινήσει τις επιθέσεις στους αντιπάλους και την υπεράσπιση, με δυναμικό τρόπο, του συζύγου. Καρφώνεται. Για το διάσημο τρολ οι υποψίες ήταν πολλές. Τώρα, όμως, που τα πράγματα έχουν δυσκολέψει το διάσημο τρολ λειτουργεί ως το βασικό εργαλείο άμυνας απέναντι στις επιθέσεις και στην κριτική. Καρφώνεται.

Ουδέν κρυπτόν. Αλλά και όλα τα παραπάνω είναι κατάντημα.

https://periodista.gr/όργιο-φημών-η-σύζ ... πρωθυπουρ/

Aυτά τα γράφει το γνωστό ζαίικο site periodista :glasses12:

Έχουν βγεί τα μαχαίρια και σφάζονται μεταξύ τους :ligouri:

Θα βγούν όλα στην φόρα (;), απο τα μαύρα φράγκα που έπεφταν, μέχρι ποιοί είναι πίσω απο τα διάσημα ακάου που μας σπάμαρε και εδώ μέσα ο κάθε αφιονισμένος καψερός με στόμφο.

:bigpopcorn:
0 .
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”