ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Πολιτικά συστήματα, πολιτική επιστήμη, πολιτικές ιδεολογίες κλπ.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δημοσίευσηαπό nemo » 10 Απρ 2021, 11:33

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:σχόλιο 83

...έχω να σχολιάσω κάποια θέματα από τα διαγράμματα του Φόρμιγξ ,, πίστη πάντα στην ενασχόληση μου με τις ιδέες των άλλων θα το κάνω με ιδιαίτερα σχόλια αριθμημένα ...

....συν τῷ χρόνῳ ὅμως γιατί ἀσχολοῦμαι και με την ἀνάπτυξη κι ἄλλων θεμάτων ...
( διαφορά τῆς ἰδέας ἀπό τη σκέψη την ξέρετε...;)

τουλαχιστον καταλαβαινεις αντιλαμβανεσαι οτι λες οτι και ο ραν για τον κομμουνισμο
η διαφορα ειναι οτι ο ραν ειναι πραγματιστης και ειλικρινης ως προς την βια
ενω εσυ τα λες υποκριτικά και καμουφλαρισμενα ταχα με εξοριες για οσους δεν συμφωνουν
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
ΦΟΡΜΙΓΞ
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ΦΟΡΜΙΓΞ » 10 Απρ 2021, 16:38

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΤΡΙΑΚΟΣΤΟ ΟΓΔΟΟ ΣΧΟΛΙΟ
(Σχόλια για τις πρόσφατες αναρτήσεις)

Διαπίστωσα πως προς χάριν του καλού κλίματος της συζήτησης είναι απαραίτητο να κάνω κάποιες διευκρινήσεις.

Η μορφή της γραφής μου όταν αναφέρομαι σε θέματα τα οποία θεωρώ σημαντικά, είναι διαφορετική από αυτή την οποία χρησιμοποιώ όταν ανταλλάσσω πειράγματα με φίλους μου. Στην πρώτη περίπτωση δεν περιλαμβάνω κοσμητικά επίθετα ή άλλα καλολογικά στοιχεία ούτε ελλειπτικό λόγο, αντίθετα επιδιώκω να είμαι κατανοητός, σαφής, τεκμηριωμένος και λακωνικός, όσο αυτό μου είναι δυνατόν. Δεν υπάρχει κανείς λόγος να γράψω ότι: 1+8+3-7-5+2-9+4+5=3-1-6+4+5-3, όταν αυτό που θέλω στην πραγματικότητα να δείξω πως 1+1=2, η πρώτη έκφραση δεν είναι απλώς περιττή αλλά, κυρίως, συσκοτίζει την αλήθεια. Υπό την έννοια αυτή, η παρατήρηση της ΜΥΘΗΡΑ πως σε κείμενά της σε έκτασης πολλών σελίδων, απάντησα μέσα σε μία παράγραφο, δεν υποδεικνύει απαξία ή αδιαφορία για τις θέσεις της, αλλά σημαίνει πως κάνω είτε σύνοψη σε απαντήσεις τις οποίες έχω δώσει σε άλλες αναρτήσεις μου (τις οποίες δεν μπορώ να επαναλαμβάνω συνεχώς), είτε σε παραπομπή σε θέσεις τις οποίες θεωρώ τόσο προφανείς ώστε να μην χρήσουν περαιτέρω εξήγησης.

Η αναφορά της ΜΥΘΗΡΑ για την λέξη «καραμούζα» που χρησιμοποίησα σε μία προηγούμενη ανάρτησή μου απευθυνόταν στους Κανέλλη και Γεωργιάδη. Εάν απευθυνόταν σε κάποιον από τους συνομιλητές μου στο νήμα αυτό, θα τον ανέφερα ονομαστικά. Απλώς ήθελα να προβάλλω μία έντονη, καθ΄ υπερβολή εικόνα της φιλονικίας σας με τον ΝΕΜΟ, η οποία είναι, κατά την γνώμη μου ανούσια και απλώς αποπροσανατολίζει μία ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Ναι, παρόλο το παράπονα της ΜΥΘΗΡΑ, συνεχίζω να επικοινωνώ με τον ΝΕΜΟ για τρεις προσωπικούς λόγους, οι οποίοι δεν σχετίζονται με εσάς: α) Πριν εκνευριστώ (και σας διαβεβαιώ πως είναι πολύ νευρικός) με τον τρόπο με τον οποίο γράφει κάποιος, συγκρατούμαι ώστε να καταλάβω τι γράφει και πόσο καλά τεκμηριωμένες είναι θέσεις που περιλαμβάνονται στα γραφόμενα αυτά, τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα, β) μπορεί να σέβομαι την απόφασή σου να σταματήσεις τον συγχρωτισμό με κάποιο πρόσωπο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως συναινώ, ως θέμα αρχής, στην λογοκρισία, την οποία θεωρώ, ανεξαρτήτως της αιτίας, ως έγκλημα καθοσιώσεως, όχι μόνο της Δημοκρατίας αλλά κάθε σκεπτόμενου όντος. Καθένας πρέπει να έχει την δικαίωμα να εκφράσει τις ιδέες του και ταυτόχρονα θα έχει και την ευθύνη αυτών των ιδεών, γ) εφόσον εγώ δεν είμαι τέλειος, δεν θα απαιτήσω τελειότητα από τον συνομιλητή μου.

Ένα σχόλιο για την αναφορά του ΝΕΜΟ για τον ανταγωνισμό ως μέσου ανθρώπινης προόδου. Αυτή η Δαρβίνεια θεωρία περί της εξέλιξης των ειδών μέσω του ανταγωνισμού είναι ιδιαίτερα περιορισμένη και ισχύει μόνο εν μέρει. Οι νέες αντιλήψεις περί της εξέλιξης δέχονται πως όχι ο ανταγωνισμός αλλά η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ συνέβαλε ουσιαστικά στην επιβίωση και στην εξέλιξη ενός είδους.

Θεωρώ πως η ΜΥΘΗΡΑ, ως σκεπτόμενος άνθρωπος, έκανε χρήση του όρου «ανάξιος συνομιλητής» συνειδητοποιώντας την βαρύτητα αυτού του χαρακτηρισμού.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 10 Απρ 2021, 18:21

σχόλιο 84

....περί κοινωνικηῆς εξορίας ...

....είναι η ύστατη των ποινών ...μια κοινότητα που σέβεται τον εαυτο της θα πρεπει δικαιονομικά να έχει αυτη την ύστατη ποινή ως μέτρο αυτοπροστασίας να αποβαλει κι να απομακρυνει εκεινους που δεν τη σεβονται ...και την υπονομεύουν με έργα η με λόγια ,, είναι ενα είδος αμυντικου μηχανισμού σαν τον βήχα όμως όχι σνα την δράση των μακροφάγων ...εξοδου διαταραχτικων στοιχειών ...προφανώς μια κοινοβιοτητα που λειτουργεἰ ως ενα παραλληλα συστημα κοινωνικης διαχειρισης μέσα σε ενα αχανες σκληρο ανισορροπο σύστημα δεν αφηνει τον αποβληθεντα σε μια ερημο κατα κυριολεξιαν αλλα συμβολικα μεσα στην ""ερημο""του κυριαρχου συστηματος του ανισορροπου στο οποιο ψυχονοητικά ανήκει ...αν δνε υπάρχουν διαβιωτικοί πόροι φροντιζει να τους παρέχει για ενα χρονικό διάστημα...

...αυτα με την αξια της γνωμης και της ελευθερίας και του σεβασμου θελουν λοιπον αναθεωρηση... ..

...πχ δεν μπορει ο συνομιλητης να καταρακωνει μια αξια που δουλευεις γιααυτη με κοπο ψυχης και να τον ανεχεσαι σε ενα τραπεζι συνομιλιων για την αξια αυτη ... αν δεν εχεις ως ενασχοληση σου απλα να διαβαζεις μικυ μαους... δεν τον δέχεσαι ως συνομιλητη στο ονομα μιας ασυδωσιας ελευθεριας απο αυτες που μοστραρυν ως αξιες οι ανισορροπες κοινωνιες...

...σκεψου Φορμιγξ ... να χαρακτηριζα τα ΣΗΜΕΙΑ και γενικα τα γραφομενα σου ...<<παπαρες >> να σε χαρακτηριζα <<μπουφο>> να σου μιλαγα με ορους οπως <<χεστηκα>>,,, πως θα σου φαινοταν ...και πριν απο αυτα να εχω δηλωσει περιτρανα οτι <<μοναρχια χρειαζομαστε >> <<ενας να κανει κουμαντο και να επιβληθει >>>...χμμμ...

...αρα ασε κι εσυ τα ψοφια απλά σε δεχομαι εσενα ως συνομιλητη αφου εχεις ευπρεπεια λογου και σεβεσαι τη δημοκρατια ως αξια μαλιστα πνευματικα εχει ασχοληθει με την αναδιοργανωση της ,,, αλλα επισημαινοντας και κατανοωντας πλεον οτι εχεις κι εσυ ενα ειδος κοροιδιας κρυφης ,, μαλιστα απεναντι στις ιδεες των αλλων ...καμουφλαρισμενης ....δεν ειναι τυχαιο που τις δυο κοφτες παραγραφουλες σου τις θεωρεις ισοδυναμες με την ενασχοληση που εκανα με τα ΣΗΜΕΙΑ σου ..εδω λεμε ...ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑ ??.....

.... ελλειψη μετρου κι παρανοησια ειναι αυτο ῞..απαραδεχτη για μαθηματικο πνευμα ...δε ξερεις να συγκρινεις ...

...αλλα εστω... αυτο ειναι ανεχτο για μένα ....δεν εινα ακραιο σαν τις ατασθαλίες του νέμο ...δεν μπορουμε παντα να συνομιλουμε με ισαξιους μας ...ουτε οι κοινοτητεςοι δημοκρατικες ειναι αναγκαστικα κοινοτητες ισαξιων και χωρις συγκρουσεις ατομων ..αλλα ειπαμε υπαρχουν ορια ...

...ετσι αποβληθηκε μη ξεχαμε ο Σατανας απο τον Θεικο Παραδεισο... αυτο δεν σημαινει οτι Αυτος δεν ειχε πως να επιβιωσει ...οτι τον εγκατελεψαν οι Θεοί ΜΟΝΟΝ ΚΙ ΕΡΗΜΟ ...αυτο θα ηταν ολεθριο για Αυτον .. ισα ισα του εδωσαν Νεα Γη και Εγκατασταση Ολοκληρη για να μεινει .. τον αφησαν ελευθερο να δράσει ( και να τα αποτελεσματα ) στο όνομα της ελευθεριας της αυτοπραγματωσης του Πεπρωμενου της Ψυχη Του...αυτη τη Θεικη Ανοχη εχουμε πληρωσει και θα πληρωσουμε ακομη καποιους αιωνες ως Κοσμικος Οικος και Ανθρωποτητα ...αλλα δεν μπορουσε ενας Θεικος Υιος να ριχτεί στον Καιαδα ...και μαζί με Αυτον μια ολοκληρη Ομοφυλια Ανθρωποψυχων της δικής του εξελικτικης γραμμμής ...ο Κοσμος μας ηταν μια Εξορία απο τον Εξευγενισμένο Κοσμο του Ηλιακου Παραδεισου για τον Σταν ...υπέφερε μέχρι να προσαρμοστεί και να ""οικειοποιηθεί"'τον Κοσμο....αλλά του ταιριαζε εδω μέσα αυτοεκπληρωθηκε το Οραμα του για Αποκλιση ...ενα οραμα καταστροφικο οχι ομως χωρις να ελεγχεται απο τους Θεους η καταστροφικότητα του ...ελπιζουμε να μη έχει ξεχασει ο Σταν οτι κι εδω είναι ένας Μέτοικος όπως κι ολοκληρη η Ομοφυλια των ομοίων στο πνεύμα Ανθρωπων Του...

...προφανως αυτα απευθυνονται σε υψηλου επιπεδου βιοσοφιστες ψαγμενους αναγνωστες ...του νηματος αυτού ...γιαυτους κυριως γραφω ,,,γενικα ...οχι για την παιδιαστικη παρεουλα μας ...την συγκρουσιαρικη ... αλλα κι σεις όλο και κατι παιρνετε ...
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 10 Απρ 2021, 18:46

ΦΟΡΜΙΓΞ έγραψε:ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΤΡΙΑΚΟΣΤΟ ΕΚΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
(Οικονομία - Εισαγωγή)

Καταρχάς κάποιες σύντομες αναφορές στις πρόσφατες αναρτήσεις.

1 (ΜΥΘΗΡΑ). Το σχηματάκι για την πολιτειακή δομή, είναι μία απλή αρχική και συνοπτική απεικόνιση και τίποτα παραπάνω. Ακόμα δεν έχουν διαμορφωθεί η εσωτερική δομή του κάθε κόμβου. Προφανώς, στον κόμβο του Πολιτικού Προσωπικού εμπεριέχεται και το περίφημο 1%, εφόσον, σύμφωνα με τον αρχικό ορισμό, εξασκεί μονοπωλιακή εξουσία και λαμβάνει αποφάσεις για τους πολίτες. Επίσης, στον κόμβο της Δημοσίας Διοικήσεως, δεν γίνεται ακόμα διαχωρισμός μεταξύ των λειτουργικών δομών της, ενώ στον κόμβο των Πολιτών, δεν έχει ακόμα αναλυθεί η εσωτερική ταξική διαστρωμάτωσή του.

.............................................

4) Με κίνδυνο να με κράξετε, παραθέτω ένα ακόμα γραφημματάκι, αναφορικά με τα ελάχιστα που πρόλαβα να κοιτάξω για την Οικονομία. α) οι ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ περιλαμβάνουν το υπέδαφος, το έδαφος, τα υπόγεια και υπέργεια ύδατα, το κλίμα, την γεωμορφολογία, την πανίδα και την χλωρίδα μίας περιοχής (Χώρας), β) το ΚΕΦΑΛΑΙΟ παράγεται από τον συνδυασμό των φυσικών πόρων και της ανθρώπινης πνευματικής και σωματικής εργασίας και περιλαμβάνει τις υλικές και τεχνολογικές υποδομές (κτήρια, μηχανήματα, μεταφορές, χρήματα κτλ.), γ) η ΠΑΡΑΓΩΓΗ προκύπτει από τον συνδυασμό του κεφαλαίου και της ανθρώπινης εργασίας. Υπάρχουν διάφορες θεωρητικές προσεγγίσεις σχετικά με τον καθορισμό της παραγωγής εκτός του κεφαλαίου και της εργασίας, όπως η γη (θεωρώ πως ανήκει στους πόρους) ή στην επιχειρηματικότητα (ότι και εάν σημαίνει αυτό και, εν πάσει περιπτώσει θεωρώ πως ανήκει στην ανθρώπινη εργασία). Αυτό που παρουσιάζω είναι το απλούστερο σχετικό μοντέλο.

Economy - 001.jpg

σχόλιο 85

...ας καταπιαστούμε με τα ΣΧΟΛΙΑ του Φόρμιγξ ...λες εδώ ..

1 (ΜΥΘΗΡΑ). Το σχηματάκι για την πολιτειακή δομή, είναι μία απλή αρχική και συνοπτική απεικόνιση και τίποτα παραπάνω. Ακόμα δεν έχουν διαμορφωθεί η εσωτερική δομή του κάθε κόμβου. Προφανώς, στον κόμβο του Πολιτικού Προσωπικού εμπεριέχεται και το περίφημο 1%, εφόσον, σύμφωνα με τον αρχικό ορισμό, εξασκεί μονοπωλιακή εξουσία και λαμβάνει αποφάσεις για τους πολίτες. Επίσης, στον κόμβο της Δημοσίας Διοικήσεως, δεν γίνεται ακόμα διαχωρισμός μεταξύ των λειτουργικών δομών της, ενώ στον κόμβο των Πολιτών, δεν έχει ακόμα αναλυθεί η εσωτερική ταξική διαστρωμάτωσή του.

...αυτό το 1% οι πλούσιοι οίκοι δηλαδή θεωρείς ότι είναι <πολτικο προσωπικό> ;

...υποτίθεται οτι το πολιτικό προσωπικό το εκλέγει ο λαός ενω στην πραγματικότητα είναι επίλεκτοι του 1% μαλιστα καταλληλα εκπαιδευμένοι στο ρόλο τους ως εξυπηρετητες του 1% ...

.. τα γραφήματα του ΣΧΟΛΙΟ αυτού γενικά είναι εν μερει σωστά είναι τα κλασσικά που παρατιθενται σε εγχειρίδια πολιτικής οικονομίας και Οικονομικών θεωριών

...να συμπληρώσω όμως ..

ΚΕΦΑΛΑΙΟ = ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ, ΚΤΙΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ + ΧΡΗΜΑ

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ =ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ = ΚΕΦΑΛΑΙΟ + ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

..για συνέχισε ...πως συνδέονται τα γραφήματα αυτά με εκείνα για το πολιτικό προσωπικό κτλ ??
και όλα αυτα πώς δένουν με το Δημοκρατικό Σύνταγμα ...το ζητούμενο μας ??

θα σε αφησω λίγο για να αναπτύξεις τη γραμμή ιδεών σου κι εγά θα επανέλθω για την δική μου γραμμή αναπτυξης του νήματος αυτού και για ερωτησεις ...στα ΣΧΟΛΙΑ σου
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 10 Απρ 2021, 19:23

to ξαναλεω γραφω χωρις να προετοιμαζω ουτε μια λεξη και πριν απο χρονια θα τα ελεγα
πολυ καλυτερα και με πολλες λεπτομερειες γιατι τα ειχα στο μυαλο μου τωρα οχι

λοιπον να συνοψίσουμε κατι βασικο σχετικα με την διαφωνια μου -που δεν την αρχισα
εγω λογω ευγενειας αλλα η μυθηρα λογω της ανυπαρξιας των επαγωγικων συνδεσμων
του εγκεφαλου της

πως θα συζητησω σοβαρα μαζι της οταν γραφει πως τα ατομα που θα ενσωματωθουν
στο κατασκευασμα της ταδε δημοκ.πρεπει να εχουν μια λογικη επαρκεια

μονο δυο λεξεις φτανουν να γκρεμισει το οικοδομημα που εχει φτιαξει
να μου φερει τον μετρητη της λογικης επαρκειας να αρχισω να μετραω τους γυρω μου
ποιος θα κρινει την ποσοτητα της λογικης επαρκειας ;
αυτα τα λενε οι εφηβοι ή η τελειως ασχετοι με την φιλοσοσφια

φυσικα και υπαρχουν οι συνεργασιες φορμιξ αλλα συνεχως ανταλλάσσουμε κατι παλιο
με κατι το καινουργιο πχ θα βρουμε τον ερωτα σε ενα καινουργιο προσωπο
καταστρεφοντας την παλαια σχεση δημιουργουμε μια κανουργια
με αυτην την εννοια το λεω αν δεν σου αρεσει η λεξη κατααστροφη βρες μια αλλη
εγω χρησιμοποιω αιχμηρες λεξεις γιατι ειμαι πολυ ωμός στο λογο μου
και φυσικα υπερβαλω πολλες φορες αλλα προσπαθω να εχω την ουσια

ειπες για την φαρμα των ζωων οτι δεν ειχαν δημοκρατια τα γουρουνια
και ποιος σου εγγυαται οτι η δημοκρατια ....δεν μπορει να μεταβληθει σε τυραννια ;
ας υποθεσουμε οτι τα γουρουνια ειχαν την βιοσοφιστικη δημοκρατια τη μυθηρας
και καποιος ιος 'η μια επιθεση εξωγηινων θα ηταν αιτια για σκληρα μετρα καταστολης
ή πειθαρχιας του λαου δηλαδη οπως συμβαινει και σημερα που οι ελευθεριες
εχουν περιοριστει κατα πολυ φαντασου παλι αν η φονικοτητα του ιου ενισχυθει
ποσες ελευθεριες θα χασουμε
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 11 Απρ 2021, 08:30

νεμο
μονο δυο λεξεις φτανουν να γκρεμισει το οικοδομημα που εχει φτιαξει
να μου φερει τον μετρητη της λογικης επαρκειας να αρχισω να μετραω τους γυρω μου
ποιος θα κρινει την ποσοτητα της λογικης επαρκειας ;
αυτα τα λενε οι εφηβοι ή η τελειως ασχετοι με την φιλοσοσφια

...ο μετρητης υπαρχει....οταν ο αλλος σου λεει ..θελω <<ενα πολιτευμα οπου ενας θα κανει ο κουμαντο και θα επιβληθει >>και μετα σωνει και καλα θελει να τον παρουμε στα σοβαρα σε μια συζητηση για τη δημοκρατια ...κια καθεται σαν το ζητιανο να γυροφερνει ενα νημα συζητησης που η νηματοθετρια τον εχει αποκλεισει ...μα ποσο πια ξετσιπωσια ελλειψη τσιπας ...να ενας μετρητης παραλογισιας ... παραλογης και ξετσιπωτης εμμονης ... θα μπορουσες απλα να ζητησεις συγνωμη οτι παραλογιστηκες και εκ παραδρομης μιλησες ετσι για τη δημοκρατια ...

...αλλος μετρητης ειναι οταν καταθετεις κατι που εχεις χυσει μοχθο ψυχης...κι να ερχεται ο καφροτσαμπουρνας κια σου λεει μονοκοπανιας <<τι παπαριες ειναι αυτες που γραφεις >>

...αλλος μετρητης εινα οταν σου λεει αλλος στην υπογραφη του
<< το απολυτο ενα που σιχαινεται είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου>>

ή οτι << ελπιζει σε περισσοτερους θανατους ....>>

...δεν σε απεκλεισα αλλα μονο οταν εκφραστηκες ετσι παραλογισμενα και ακραια,, αλλα που να καταλαβεις απο μετρητες λογικης ενας ακραια και βαθια παραλογισμενος ...αλλα και κρυψινους ...δεν το εκδηλωνει παρα μονο σε στιγμες ...

τα λογια και τα εργα ειναι ο μετρητης ....

...παραλογισιες ολοι κανουμε ως ατελη οντα που εξελισσονται ομως προς την εντελειότητα ( οχι ολα ) ...αλλα ειπαμε, υπαρχουν ορια ανοχης ...γιαυτο μιλαμε για επαρκεια λογικης οχι για την τελεια λογικη ...

...και νεμο σου ξαναλεω σε θεωρω οχι αναξιο συνομιλητη μου απλα αλλα ... επικινδυνα ακραιο ατομο ...και μολυσματικο με ιδεες θανατηφορες ( εχεις εκφραστει ετσι ) σε περιμενει σκοτος μετα θανατο ...αν δεν συνελθεις και δεν λογικευτεις ...( γιαυτο κι ελπιζεις τον θανατο των αλλων κρινοντας απο το θανατο της ψυχης σου ... ..τα λογια αυτα δνε τα ξεστομιζει κανεις τυχαια αλλα μονο αν δυναμει μπορει να προκαλεσει μαζικους θανατους ως επαρμα σκοταδιστικο )

...οσο για την ανυπαρξια επαγωγικων συνδεσεων του εγκεφαλου μου .. αυτο ενας ξετσιπωτος σκοταδιστης που επιθυμει νταηλικι θανατηφορο ως πολιτικη λυση...δνε μπορει να το κρινει ...

...κοιτα το σκουπιδαριο του δικου σου εγκεφαλου μαζεψε την ασυναρτησια της σκεψης σου που ενα θεμα δικο σου ποτε δεν εισουν ικανος να ανοιξεις ...κι ασε την επαγωγικοτητα του δικου μου πνευματος να την κρινουν ευπρεπεις ανθρωποι με φως μεσα τους οχι με συναισθηματικο σκοτος...και νοητικο χαος ...

... σε θεματα σοβαρα μου δεν θελω επαφη ...μονος σου περιθωριοποιηθηκες ....

...μπορει να σε κρινω αυστηρα... αλλα σε αυτο συνεβαλλαν κι αλλοι που διαβαζουν και που με παρατηρησαν γιατι αφηνω ενα ακραιο σκοταδιστη να χαλαει το νημα ...κι οτι η παρουσια και συζητηση ενος μοναρχιστη φατριαστη με στιγματιζει κι εμενα ... αυτοι με επεισαν οτι πρεπει να σε αποκλεισω ...

...εγω ομως παντα αφηνω μια πιθανοτητα να υπερβαλλω με αυτη την αυστηροτητα και γιαυτο δε την θεωρω τελεσιδικη ...δεδομενου της καλης συνυπαρξης μας σε αλλα θεματα μεχρι τωρα ...

...αλλα χωρις συγνωμη για τις υβρεις σου και την υβριν κατα της δημοκρατιας δεν κανω πισω ....

...ισχυρο ανδρα να επιβαλλεται δεν ηθελες?? αυτο δεν ειπες οτι μας λειπει ??῞..παρε λοιπον αντρογυναικα ισχυρογνωμωνα με μποτα αγιοβασιλειατικη και τροπους μπουλντοζας για να μαθεις !!!!...
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 11 Απρ 2021, 09:53

ΔΕΜΟ 8

Το μέλλον της Βιοσοφικής Ηλιακής Δημοκρατίας
( ΗΛΙΑΙΑ)
( Αναδιανεμητικής του Πλούτου, της Εξουσίας, της Γνώσης )

Εικόνα
..οι δημοκρατικές, βιοσοφικές, ηλιακές κοινότητες ή ηλιαίες .. είναι θεμελιωμένες σε ισχυρή οντολογική βάση για το τι είναι ο ΄Ανθρωπος, ο Θεός, ο Κόσμος, ο Γαλαξίας μας και το Σύμπαν ολόκληρο ...

... δεν θα επιβληθούν σε κανένα με το ζόρι .. εξάλλου δνε είναι έτοιμοι όλοι οι άνθρωποι να ζήσουν σε κοινότητες αναδιανεμητικές.... απλά θα μπορεί να υπάρξει μια κατάσταση προετοιμασίας κι εκπαίδευσης ανθρώπων μεγαλωμένων μέσα στο συφερτό των συγκεχυμένων ""αξιών""- απαξιών του κυρίαρχου συστηματος ...εκπαίδευσης στις Αρχές τις Βιοσοφικές και μετά ενας είδος κρίσης για την καταλληλότητα του υποψήφιου μελους ...αλλά και το άτομο που εκπαιδεύεται θα μπορεί να αποχωρήσει αυθορμητα ...αν δει οτι οι αρχες αυτες δεν τον εκφράζουν ...

...επίσης η αποχώρηση θα μπορούσε να γίνει οικειοθελώς οποιαδήποτε στιγμή ενώ κανείς είναι αποδεκτό μέλος και ενσωματωμένο ...

.... η αναγκαστική αποχώρηση ως ποινή κοινωνικής εξορίας κι αναγκαστικής απομάκρυνσης προυποθέτει αδικήματα σοβαρά και κατα επανάλειψιν ( πχ φόνο, υπονόμευση των αξιών της κοινότητας, συνεχόμενες παραβάσεις κτλ ) που βλάπτουν την συνοχή της κοινότητας....

...με αυτή την έννοια οι κοινότητες είναι κλειστές αλλά από την άλλη όχι αδιάφορες για την συστημική ""έρημο"" ...ενός συστήματος που θα ζει το Αυτοκρατορικό 1000ετες Σαθώνειο Κύκνειο ΄Ασμα ...που θα παρακμάζει συνεχώς μετά την μεγάλη ακμή του και θα τυρρανάει ύπουλα την ανθρωπότητα ...οι βιοσοφικές κοινότητες θα είναι σε αλληλεπίδραση με την υπόλοιπη κοινωνία άρα με αυτή την έννοια <<ανοικτές>> με δραστηριότητες αφυπνιστικές και με κριτική στις πολιτικές του συστήματος και με άλλες δράσεις

...οι βιοσοφικές δημοκρατικές κοινότητες
από τη μια θα πολεμούν για τα δίκαια των καταπιεσμένων υπό το κυριάρχο σύστημα από την άλλη θα αυτοργανώνονται θα διευρύνονται θα δικτυώνονται και θα αυτοπεριφρουρούνται από διασπαστικά στοιχεία και πολεμικές πολιτικές του κυρίαρχου συστήματος που θα επιδιώκει τη διάλυση τους ...

...από τις χιλιάδες οικοκοινότητες που υπάρχουν ενεργές ελάχιστες θα μπορούσαν να μετατραπούν σε βιοσοφικές αναδιανεμητικές της εξουσίας του πλούτου και της γνώσης κοινότητες ....καθώς οι περισσότερες είναι τσιφλίκια εταιρειών ολιγοκοινοχτησίες εταιρικές με καταχρηστική εξουσία πάνω στα μέλη τους και απρόθυμα να προχωρήσουν σε αναδιανομή της εξουσίας και δημοκρατική αναδιοργάνωση ...πόσο μάλλον να δεχτούν τις βιοσιοφικές αρχεές κι ορίσματα για το τι είναι η Ζωή, το Σύμπαν, ο Γαλαξίας, ο Κόσμος, ο Θεός, ο άνθρωπος, η κοινωνία...
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 11 Απρ 2021, 10:24

ΦΟΡΜΙΓΞ έγραψε:ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΤΡΙΑΚΟΣΤΟ ΟΓΔΟΟ ΣΧΟΛΙΟ
(Σχόλια για τις πρόσφατες αναρτήσεις)

Διαπίστωσα πως προς χάριν του καλού κλίματος της συζήτησης είναι απαραίτητο να κάνω κάποιες διευκρινήσεις.

Η μορφή της γραφής μου όταν αναφέρομαι σε θέματα τα οποία θεωρώ σημαντικά, είναι διαφορετική από αυτή την οποία χρησιμοποιώ όταν ανταλλάσσω πειράγματα με φίλους μου. Στην πρώτη περίπτωση δεν περιλαμβάνω κοσμητικά επίθετα ή άλλα καλολογικά στοιχεία ούτε ελλειπτικό λόγο, αντίθετα επιδιώκω να είμαι κατανοητός, σαφής, τεκμηριωμένος και λακωνικός, όσο αυτό μου είναι δυνατόν. Δεν υπάρχει κανείς λόγος να γράψω ότι: 1+8+3-7-5+2-9+4+5=3-1-6+4+5-3, όταν αυτό που θέλω στην πραγματικότητα να δείξω πως 1+1=2, η πρώτη έκφραση δεν είναι απλώς περιττή αλλά, κυρίως, συσκοτίζει την αλήθεια. Υπό την έννοια αυτή, η παρατήρηση της ΜΥΘΗΡΑ πως σε κείμενά της σε έκτασης πολλών σελίδων, απάντησα μέσα σε μία παράγραφο, δεν υποδεικνύει απαξία ή αδιαφορία για τις θέσεις της, αλλά σημαίνει πως κάνω είτε σύνοψη σε απαντήσεις τις οποίες έχω δώσει σε άλλες αναρτήσεις μου (τις οποίες δεν μπορώ να επαναλαμβάνω συνεχώς), είτε σε παραπομπή σε θέσεις τις οποίες θεωρώ τόσο προφανείς ώστε να μην χρήσουν περαιτέρω εξήγησης.

Η αναφορά της ΜΥΘΗΡΑ για την λέξη «καραμούζα» που χρησιμοποίησα σε μία προηγούμενη ανάρτησή μου απευθυνόταν στους Κανέλλη και Γεωργιάδη. Εάν απευθυνόταν σε κάποιον από τους συνομιλητές μου στο νήμα αυτό, θα τον ανέφερα ονομαστικά. Απλώς ήθελα να προβάλλω μία έντονη, καθ΄ υπερβολή εικόνα της φιλονικίας σας με τον ΝΕΜΟ, η οποία είναι, κατά την γνώμη μου ανούσια και απλώς αποπροσανατολίζει μία ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Ναι, παρόλο το παράπονα της ΜΥΘΗΡΑ, συνεχίζω να επικοινωνώ με τον ΝΕΜΟ για τρεις προσωπικούς λόγους, οι οποίοι δεν σχετίζονται με εσάς: α) Πριν εκνευριστώ (και σας διαβεβαιώ πως είναι πολύ νευρικός) με τον τρόπο με τον οποίο γράφει κάποιος, συγκρατούμαι ώστε να καταλάβω τι γράφει και πόσο καλά τεκμηριωμένες είναι θέσεις που περιλαμβάνονται στα γραφόμενα αυτά, τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα, β) μπορεί να σέβομαι την απόφασή σου να σταματήσεις τον συγχρωτισμό με κάποιο πρόσωπο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως συναινώ, ως θέμα αρχής, στην λογοκρισία, την οποία θεωρώ, ανεξαρτήτως της αιτίας, ως έγκλημα καθοσιώσεως, όχι μόνο της Δημοκρατίας αλλά κάθε σκεπτόμενου όντος. Καθένας πρέπει να έχει την δικαίωμα να εκφράσει τις ιδέες του και ταυτόχρονα θα έχει και την ευθύνη αυτών των ιδεών, γ) εφόσον εγώ δεν είμαι τέλειος, δεν θα απαιτήσω τελειότητα από τον συνομιλητή μου.

Ένα σχόλιο για την αναφορά του ΝΕΜΟ για τον ανταγωνισμό ως μέσου ανθρώπινης προόδου. Αυτή η Δαρβίνεια θεωρία περί της εξέλιξης των ειδών μέσω του ανταγωνισμού είναι ιδιαίτερα περιορισμένη και ισχύει μόνο εν μέρει. Οι νέες αντιλήψεις περί της εξέλιξης δέχονται πως όχι ο ανταγωνισμός αλλά η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ συνέβαλε ουσιαστικά στην επιβίωση και στην εξέλιξη ενός είδους.

Θεωρώ πως η ΜΥΘΗΡΑ, ως σκεπτόμενος άνθρωπος, έκανε χρήση του όρου «ανάξιος συνομιλητής» συνειδητοποιώντας την βαρύτητα αυτού του χαρακτηρισμού.

σχόλιο 86

...θεώρεις την <λογοκρισία> δηλαδή το να κρινουμε τα λογια των αλλων ως προς την αληθεια τους ή το ψεμα τους ,, ""έγκλημα καθοσίωσης""???? ...μηπως γενικα και την κριτική???αναμενομενο απο ενα ανθρωπο καλα ριζωμενο με τις ισοπεδωτικες αξιες τις συστημικες ... που την αναδιοργανωση των δημοκρατιων την βλεπει σαν μαθηματικο φορμαλισμο με μεταρρυθμισουλες ...

...θεωρεις περιττο ..να κρινεις το οτιδήποτε ??? ουτε η λογοκρισια ουτε η ασκηση εξουσιας καθεαυτη ειναι κακο πραγμα .. βεβαιως υπαρχιε η αθεμιτη κακη λογοκρισία αλλα και η ιερη αναγκαι και θεμιτη ... πχ οταν απονεμεις δικαιοσύνη ...

...και υπαρχει και η αθεμιτη καταχρηστικη εξουσία οπως και η θεμιτη ιερη εξουσία αναλογως τι ουσια εκφραζει κανεις μεσα απο αυτην ...

..οσο για το ποσο και τι λογης σκεπτομενη ειμαι αυτο καταμαρτυρά η ολη περσονα μου μεσα στο φορουμ αυτο ...τα κατεβατα της κριτικης μου, η ενασχοληση μου με τα λεγομενα των αλλων λεξη προς λεξη ... ...

για να δεις ΠΌΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΟΝ ειναι να κρινεις τα λογια των αλλων θα σου εκφραστω σαν τον νεμο...

<<τι παπαριες ειναι αυτες που λες Φορμιγξ,, χεστηκαμε τι πιστευεις ... μα καλα ο εγκεφαλος σου δεν κανει καθολου επαγωγικες συνδεσεις ?? αυτα τα λενε οι εντελως ασχετοι με φιλοσοφια>>

...Φορμιγξ μη με κρινεις μη κανεις το εγκλημα καθοσιώσεως να με λογοκρινεις ... ... απλα χαφτες αυτες τις υβρεις .. οπως μου ζητας να κανω εγω με τον νεμο ......

καλη σου χωνεψη !!!
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 11 Απρ 2021, 10:41

ειδες ποσο ακραια ειναι η σκεψη περι επαρκειας λογικης;

και στην ουσια λεμε το ιδιο πραγμα με τις ιδιες αδυναμιες εγω με κυβερνησεις
των αριστων και συ με ατομα με επαρκη λογικη και οι κομμουνιστες
με επιτροπες εργατων βγαλμενες απο τον λαο

ουτε εσυ ουτε εγω δινουμε ψηφο σε ατομα που δεν εχουν μια επαρκεια σχετικης λογικης

η διαφορα ειναι οτι εγω δεν ειμαι υποκριτης ουτε και οι κομμουνιστες ως ενα βαθμο

και μια ακομη διαφορα ειναι οτι εγω δεν θεωρω εφικτο αυτο που θελω να γινει
ενω εσυ το θεωρεις πχ στην δικη μου θεωρηση κανενας σας δεν ρωτησε
πως θα βρεθουν τα ατομα που θα ειναι αριστοι για να κυβερνησουν ;
αν με ρωταγατε θα σας ελεγα οτι δεν μπορουμε και οτι με συνεχες ανατροπες
των κυβερνησεων θα πλησιαζαμε σε αυτο που θα θελαμε

ποτε δεν μιλησα για ενα παγιωμενο συστημα γιατι δεν ειμαι σε θεση ουτε εχω
την ικανοτητα για να το βρω .... ειπα για ηγετες φιλοσοφους που θα κανουν την αρχη
- την αρχη του ενος- και εννοουσα για την χωρα μας οσο για το συστημα που προτεινω
για μια φιλοσοφικη συζητηση θα ηταν ενα στρατικοποιημενο κρατος δυο κοινοτήτων με ελευθερη βουληση για τους ιδιωτες που να εχουν πληρη ελευθερια για το εμποριο
και το στρατικοποιημενο μερος που θα εχει την ευθυνη της αμυνας της υγειας
της παιδειας οτι εχει σχεση με το δημοσιο ....
το ελευθερο μερος του πληθυσμου το εννοω με απολυτες ελευθεριες να πραξουν
οτι θελουν μεσα σε νομιμα ορια αλλα δεν θα εχει δικαιωμα ψηφου και δεν θα εχουν θεση
σε δημοσιες υπηρεσιες οπου θ απαρτιζεται απο πολιτες με στρατιωτικη εκπαιδευση
απο παιδια ακομη και θα ειναι συνηθισμένοι σε πειθαρχια
δεν μπαινω σε λεπτομερειες γιατι δεν εχω τελειωσει με τον καφε ακομη
αλλα το γενικο πλανο το εδωσα ενα συστημα οπου ο πολιτης θα εχει την ελευθερια
για να ασχοληθει ιδιωτικα σε οτι του αρεσει και το δημοσιο οπου θα ιεραρχείται
στρατιωτικα και οι δυο κοινοτητες χρειαζονται η μια στην αλλη ο στρατος τα εσοδα
και οι πολιτες την ασφαλεια ......
προσεξε ομως ουτε και αυτο το συστημα θα δουλεψει τελεια και χωρις προβληματα
αλλα ειναι μια μειξη ολων των πολιτευμάτων που γνωριζουμε
φυσικα και θα δειτε πολλες αδυναμιες σε αυτο που προτεινω φιλοσοφικα
αλλα η διαφορα ειναι οτι μεσα απο την συνεχη εκπαιδευση των στρατιωτικων
θα εχουμε πιο πολλες πιθανοτητες να βρουμε αξιολογα ατομα
συν οτι πρεπει να σκεφτουμε σοβαρα τις αιτιες που κατέρρευσε ο κομμουνισμος
και δεν εννοω τις πιπες που λενε οι ιδιοι κεκεδες
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 11 Απρ 2021, 11:34

συνεχιζω μια και διαβασα κατι σε αλλο νημα ...οι φιλοσοφοι ειναι το ιδιο επικινδυνοι
με τους δικτατορες ,ή με τον χιτλερ και σταλιν προσπαθωντας να βρουν
το ιδανικο πολιτευμα ειναι ικανοι να σκοτωσουν εκατομμυρια κοσμο ή και να βαλουν
τις βασεις για να μεινει μονο ενα μικρο ποσοστο ανθρωπων στο πλανητη
οπου οι γεννησεις και τα μωρα θα ελεγχονται απο υπεργκεφαλους κομπιουτερ
τα ατομα αυτα που προσπαθουν να εξευγενισουν τον ανθρωπο σε μια ιδεωδη μορφη
ειναι οτι χειροτερο στο ειδος μας και στην ουσια προκειται για ψευτοφιλοσοφους

ποτε δεν θα συμφωνησω σε στειρωσεις ανθρωπων και ζωων ποτε δεν θα συμφωνησω
σε ακαταλληλα εθνη και ολοκληρες κοινοτητες που θα πρεπει να εκλειψουν
αυτα τα ατομα ειναι αρρωστα στην ψυχη και στο σωμα και δρουν καλυμμενα
με τον μανδυα ενος γιατρου ενος φιλοσοφου και ενος πολιτευτου

θα συμπληρωσω και κατι για το προηγουμενο ποστ μου
θα συμφωνησω για ενα ολοκληρωτικο πολιτευμα στην ελλαδα υπο ορους
που εχουν να κανουν μονο και μονο για την εδραιωση των αρετων της αρχαιας ελλαδας
και μονο για ατομα που θα το θελουν και για αυτο και μιλησα για εναν διαχωρισμο
της κοινωνιας και συμφωνω με την ευθανασια οπως επισης και για την στειρωση αποδεδεγμενων σχιζοφρενών .. αλλα να θεσω εκτος πλαισιου πολιτισμους
ανθρωπους και κοινοτητες ειναι τελειως αποκρουστικο για εμενα
0 .

Επιστροφή σε “Φιλοσοφία Πολιτικής”