Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.

Είσαστε κομμουνιστές; Γιατί;

Είμαι κομμουνιστής γιατί πιστεύω σε ένα δικαιότερο σύστημα διακυβέρνησης και είμαι εναντίον των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
2
13%
Είμαι κομμουνιστής επειδή έτσι γίνομαι πιο εύκολα συντονιστής σε φόρουμς και σε παταροσυζητήσεις του Κράχτη στο Χαλάνδρι, όπου μου διαθέτουν και θέση στο τραπέζι για να φυλάω τα μπόσικα.
1
7%
Είμαι κομμουνιστής επειδή είμαι φίλος ενός κομμουνιστή συντονιστή σε φόρουμ και τον βοηθώ στην προσπάθεια στην οποία μας καθευθύνει ο Περισσός για την αποχαύνωση των μαζών, μέσω υπνωτιστικών μεταμεσονύκτιων αποκαλύψεων του Κράχτη
1
7%
Όχι, απλά δεν είμαι κομμουνιστής.
7
47%
Όχι, υποστήριξα την 21η Απριλίου, τον Ιωαννίδη και την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο; Πως θα μπορούσα να είμαι.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Όχιι, δεν είμαι κομμουνιστής, είμαι ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ.
4
27%

Σύνολο ψήφων: 15

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Re: Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 19 Ιούλ 2022, 22:50

Λαχουρένιος έγραψε:Κατσε ρε Βακχε, ελεγες οτι εισαι κομμουνιστης συμφωνα με τα δικα σου κριτηρια και οτι το ΚΚΕ δεν σου κανει για διαφορους λογους. Φαντασου εγω που ειμαι αθεος να παω σε ενα φορουμ χριστιανων και να τους λεω οτι ειμαι χριστιανος (συμφωνα με εναν δικο μου ορισμο) και οτι πρεπει να κανουν τον σταυρο τους ετσι και την προσευχη τους αλλιως γιατι τωρα δεν τα κανουν καλα. Δε θα ηταν φαιδρο αυτο?

Φαιδρο ξεφαιδρο υπάρχουν δεκάδες εκδοχές του χριστιανισμού που αντιμάχονται (δεν είναι κανένα τρελό υποθετικό σενάριο το παράδειγμα σου) και όλοι ξέρουμε που κατατάσσονται αυτοί που ισχυρίζονται ότι κατέχουν τη μοναδική αλήθεια.......... Είναι συνήθως οι απόλυτοι επαγγελματίες της αγάπης και της φιλανθρωπίας (όπου επαγγελματίας στο δικό μου λεξιλόγιο βλέπε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ευαγγελίζεται) και δεν έχει κανείς δικαίωμα να αμφισβητεί την "αλήθεια" τους. (Κάθε ομοιότητα με εξωθρησκευτικα - πολιτικά attitudes είναι κάθε άλλο παρά συμπτωματική :D )
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 20 Ιούλ 2022, 01:10

Λαχουρένιος έγραψε:Κοινωνικοποιηση των διαφορων αγαθων δεν μπορει να συμβει αν δεν κοινωνικοποιησεις τις αντιστοιχες επιχειρησεις που τα παραγουν. Αυτο ειναι αδυνατο για ενα ΚΚ που δεν εχει την εξουσια.

Άρα μου λες ότι ένας Φινλανδός προγραμματιστής που δεν είναι και κομουνιστής σας ξεφτιλησε γιατί κοινονικοποιησε το software μέσα στην καρδιά του καπιταλισμού και δημιούργησε λειτουργικό ανοιχτού κώδικα που μπορεί ο καθένας όχι μόνο να το χρησιμοποιήσει αλλά να το κάνει κι ότι θέλει....
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 20 Ιούλ 2022, 10:50

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Σταμάτα να προσπαθείς να αλιεύσεις την ιδεολογική μου ταυτότητα, δεν ξέρεις κάτι άλλο για μενα εκτός ότι ψήφισα κάποτε σύριζα. Θες ντε και καλά να μου βάλεις την ταμπέλα αλλιως δεν μπορείς να βάλεις την κασέτα να παίξει απ το σωστό τρακ;.... :D

Σιγά την ιδεολογική ταυτότητα που χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια να ''αλιευθεί''. :D
Αντικομμουνιστής είσαι ό,τι κι αν δηλώσεις και με όποια μουτσούνα κι αν πλασαριστείς.
Από φασίστας, ναζί, δεξιός, κεντροδεξιός, κεντροαριστερός, συριζαριστερός, σοσιαλδημοκράτης, αναρχικός, νεομαρξιστής, φραγκφουρτιανός, νεοαριστερός, τραμουντανιστής, οραματικός αμεσοδημοκράτης κοινοτιστής, μυθηριακός επταναοτιστής και όποιο άλλο φρούτο δραστηριοποιείται ''πολιτικά'' στην υπηρεσία του καπιταλισμού η κοινή συνισταμένη όλων σας είναι ο αντικομμουνισμός. :fico:
Όλοι εσείς οι νεοαριστερίζοντες όταν ζητάτε να μην ταμπελοποιηθείτε, γιατί τάχα είστε ψαγμένοι πολιτικά και έχετε διαμορφώσει ανεξάρτητη αριστεροδεξιά πολιτική άποψη αποδεσμευμένη από τον αναχρονιστικό μαρξισμό και απαιτείτε να σας πάρουμε σοβαρά υπόψη μας γιατί κοιτάξατε δυο σελίδες από τις μαλακίες του Μπερνστάιν μέχρι του σημερινού Ζίζεκ, για εμάς το να σας κατατάξουμε σε πολιτικό στρατόπεδο είναι ίσης δυσκολίας πρόβλημα με το τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. :fico:
Και σίγουρα όταν προκύψει θα συμπορευθείς στην πολιτική δράση εναντίον μας με τον Πλούτωνα και τον Νέμο όπως ιστορικά έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν με τους αντίστοιχους πολιτικούς σας προγόνους.
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 20 Ιούλ 2022, 10:59

Λαχουρένιος έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:
Καλώς τον εκπρόσωπο της φασιστοδεξιάς διανόησης.

Οπως λεει και ο λαος, μιλανε ολοι μιλανε και οι κ*λοι... :D

Και να πεις ότι δεν του έχουμε αποδείξει εκατοντάδες φορές ότι η χούντα άφησε πίσω της ρημαδιό; :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 20 Ιούλ 2022, 11:02

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Κοινωνικοποιηση των διαφορων αγαθων δεν μπορει να συμβει αν δεν κοινωνικοποιησεις τις αντιστοιχες επιχειρησεις που τα παραγουν. Αυτο ειναι αδυνατο για ενα ΚΚ που δεν εχει την εξουσια.

Άρα μου λες ότι ένας Φινλανδός προγραμματιστής που δεν είναι και κομουνιστής σας ξεφτιλησε γιατί κοινονικοποιησε το software μέσα στην καρδιά του καπιταλισμού και δημιούργησε λειτουργικό ανοιχτού κώδικα που μπορεί ο καθένας όχι μόνο να το χρησιμοποιήσει αλλά να το κάνει κι ότι θέλει....

Ε και τι θες τώρα;
Να σπάει το ΚΚΕ παιχνίδια του πλεϊστέσιον και να τα μοιράζει δωρεάν στα δεκάχρονα για να τα πείσει για τα καλά του κομμουνισμού; :D
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 20 Ιούλ 2022, 11:24

Ραν ταν πλαν έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:
Σταμάτα να προσπαθείς να αλιεύσεις την ιδεολογική μου ταυτότητα, δεν ξέρεις κάτι άλλο για μενα εκτός ότι ψήφισα κάποτε σύριζα. Θες ντε και καλά να μου βάλεις την ταμπέλα αλλιως δεν μπορείς να βάλεις την κασέτα να παίξει απ το σωστό τρακ;.... :D

Σιγά την ιδεολογική ταυτότητα που χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια να ''αλιευθεί''. :D
Αντικομμουνιστής είσαι ό,τι κι αν δηλώσεις και με όποια μουτσούνα κι αν πλασαριστείς.
Από φασίστας, ναζί, δεξιός, κεντροδεξιός, κεντροαριστερός, συριζαριστερός, σοσιαλδημοκράτης, αναρχικός, νεομαρξιστής, φραγκφουρτιανός, νεοαριστερός, τραμουντανιστής, οραματικός αμεσοδημοκράτης κοινοτιστής, μυθηριακός επταναοτιστής και όποιο άλλο φρούτο δραστηριοποιείται ''πολιτικά'' στην υπηρεσία του καπιταλισμού η κοινή συνισταμένη όλων σας είναι ο αντικομμουνισμός. :fico:
Όλοι εσείς οι νεοαριστερίζοντες όταν ζητάτε να μην ταμπελοποιηθείτε, γιατί τάχα είστε ψαγμένοι πολιτικά και έχετε διαμορφώσει ανεξάρτητη αριστεροδεξιά πολιτική άποψη αποδεσμευμένη από τον αναχρονιστικό μαρξισμό και απαιτείτε να σας πάρουμε σοβαρά υπόψη μας γιατί κοιτάξατε δυο σελίδες από τις μαλακίες του Μπερνστάιν μέχρι του σημερινού Ζίζεκ, για εμάς το να σας κατατάξουμε σε πολιτικό στρατόπεδο είναι ίσης δυσκολίας πρόβλημα με το τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. :fico:
Και σίγουρα όταν προκύψει θα συμπορευθείς στην πολιτική δράση εναντίον μας με τον Πλούτωνα και τον Νέμο όπως ιστορικά έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν με τους αντίστοιχους πολιτικούς σας προγόνους.

Εντάξει τουλάχιστον εδω η γνωστή κασέτα "μας καταδιώκετε και μας μισείτε - μισείτε τον κομμουνισμό" έγινε κάποια προσπάθεια να διατυπωθεί με δικά σου λόγια... Μπράβο Ραν, άξιος!!! :clap:
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 20 Ιούλ 2022, 11:37

Ραν ταν πλαν έγραψε: κοιτάξατε δυο σελίδες από τις μαλακίες του Μπερνστάιν μέχρι του σημερινού Ζίζεκ,

Πάντως έχω απορία, παραδεχθηκες κι ι ίδιος ότι ο μαρξισμός είναι "αναπτυσσόμενο οικονομικό, φιλοσοφικό, και κοινονικοπολιτικο σύστημα ". Τι έχει αναπτυχθεί και ποιοί εκπροσωπούν αυτή την ανάπτυξη (μιας και τους έχεις πετάξει όλους στα σκουπίδια). Μήπως την εκπροσωπεί ο Κουτσούμπας; Μήπως κάποιος φιλόσοφος ο οποίος κάθε δύο χρόνια βγάζει νέο πόνημα στο οποίο καταλήγει ότι ο μαρξισμός είναι ένας, ομοούσιος και αδιαίρετος και δεν αλλάζει;... αυτό είναι η ανάπτυξη και η εξέλιξη του μαρξισμού;...
(Την υποκρισία φυσικά την μισώ και την πολεμώ. Κάθε φυσιολογικός άνθρωπος αυτό θα έκανε. :good: )
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 20 Ιούλ 2022, 11:58

Ραν ταν πλαν έγραψε:

bre παπαρα εγω δεν πασχω απο αντικομμουνισμο
-προσεχω για να μην εχω το αντι μεσα μου γενικοτερα
και στους δικους μου εθνικιστες ειμαι πολυ πιο αυστηρος στην κριτικη μου
επισης οπως εχω πει πολλες φορες μου αρεσουν πολλες θεσεις του κομμουνισμου
και ειμαι απο τους ελαχιστους ελ που θα ηθελα μια συμπτυξη εθνικισμου με κκε
αφου η ουσια των ιδεολογιων ειναι σχεδον ομοια αρκει να ανοιξουν τα ματια

και αυτο πιστευω οτι θα γινει στο μελλον () γιατι το τερας που λεγεται φιλελευθερισμος
αυτος ο στραβος και κυριαρχος φιλελευθερισμος που επιβάλλεται σημερα θα μας φαει
ολους οποτε χρειαζονται συμμαχιες καταλαβου;!!
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 20 Ιούλ 2022, 12:17

Ραν ταν πλαν έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:Άρα μου λες ότι ένας Φινλανδός προγραμματιστής που δεν είναι και κομουνιστής σας ξεφτιλησε γιατί κοινονικοποιησε το software μέσα στην καρδιά του καπιταλισμού και δημιούργησε λειτουργικό ανοιχτού κώδικα που μπορεί ο καθένας όχι μόνο να το χρησιμοποιήσει αλλά να το κάνει κι ότι θέλει....

Ε και τι θες τώρα;
Να σπάει το ΚΚΕ παιχνίδια του πλεϊστέσιον και να τα μοιράζει δωρεάν στα δεκάχρονα για να τα πείσει για τα καλά του κομμουνισμού; :D

Ξεκινήστε με τη δημιουργία λογισμικού το οποίο θα λάβει τη θέση του ΓΓ και θα αναπαράγει εύκολα και γρήγορα τις κατάλληλες κασέτες και βλέπουμε....η τεχνολογία έχει προχωρήσει πάντως..... :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 20 Ιούλ 2022, 12:22

BaKXOS_Lysios έγραψε:Φαιδρο ξεφαιδρο υπάρχουν δεκάδες εκδοχές του χριστιανισμού που αντιμάχονται (δεν είναι κανένα τρελό υποθετικό σενάριο το παράδειγμα σου) και όλοι ξέρουμε που κατατάσσονται αυτοί που ισχυρίζονται ότι κατέχουν τη μοναδική αλήθεια.......... Είναι συνήθως οι απόλυτοι επαγγελματίες της αγάπης και της φιλανθρωπίας (όπου επαγγελματίας στο δικό μου λεξιλόγιο βλέπε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ευαγγελίζεται) και δεν έχει κανείς δικαίωμα να αμφισβητεί την "αλήθεια" τους. (Κάθε ομοιότητα με εξωθρησκευτικα - πολιτικά attitudes είναι κάθε άλλο παρά συμπτωματική :D )

Ολες οι εκδοχες εχουν ενα κοινο: πιστευουν στον χριστιανικο θεο. Αρα τηρουμενων των αναλογιων εσυ που πιστευεις σε αλλον ''θεο'', δηλαδη τον καπιταλισμο, εξ ορισμου δεν εισαι κομμουνιστης.

BaKXOS_Lysios έγραψε:Άρα μου λες ότι ένας Φινλανδός προγραμματιστής που δεν είναι και κομουνιστής σας ξεφτιλησε γιατί κοινονικοποιησε το software μέσα στην καρδιά του καπιταλισμού και δημιούργησε λειτουργικό ανοιχτού κώδικα που μπορεί ο καθένας όχι μόνο να το χρησιμοποιήσει αλλά να το κάνει κι ότι θέλει....

Παλι πουλας τρελα? Ψηφιζεις τον Τσιπρα που εδωσε ολη την περιουσια του δημοσιου ως ενεχυρο για 99 χρονια και τωρα σε επιασε ο πονος για την κοινωνικοποιηση των αγαθων? :laugh1: Εκει δεν σε ειδα να εξανιστασαι.

Ο δημιουργος του Λινουξ δεν κοινωνικοποιησε τιποτα. Η Μαικροσοφτ υπαρχει ακομα και βγαζει λειτουργικα επι πληρωμη. Απλα εφτιαξε ο ιδιος ενα δικο του λειτουργικο και το μοιρασε δωρεαν.

Εσυ τι προτεινεις να κανουν οι κομμουνιστες δηλαδη? Να φτιαξουν βιομηχανιες αυτοκινητων, ηλεκτρικων, γκατζετ κλπ και να μοιραζουν δωρεαν σμαρτ φον και πλειστεισιον στον κοσμο? :laugh1: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκανε ποτε κατι αντιστοιχο?
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”