τι σκέφτεσαι τώρα;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Пэпи
Crazy poster
Crazy poster

Re: τι σκέφτεσαι τώρα;

Δημοσίευσηαπό Пэпи » 10 Νοέμ 2019, 01:32

nemo έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Δλδ οι ΕΛ δουλεύουν τζάμπα για κάποιους επειδή δεν είναι με τον εχθρό; Eίναι πατριωτικό καθήκον, μαζί με το όποιος μπορεί να μην αποδίδει φόρους στο κράτος;

Περίεργα πράγματα.

Αυτός που δουλεύει πραγματικά μια χαρά πληρώνεται σήμερα
....

Τώρα αυτά τα πιστεύετε ή λες ρε νεμο οτι σου ερθει στο κεφαλι?
Δουλευω σε μεγαλη εταιρεια σχεδον 30μυρια τζιρο το χρονο, οχι σε καμια μικροεπιχειρηση της γειτονιας, το καλοκαιρι δουλευω πλεον του 40ωρου περιπου 20 ωρες την εβδομαδα κ δεν πληρωνομαι για τις ωρες αυτες. Αλλα ακομα κ αν αφησω στην ακρη τις υπερωριες, για τη δουλεια που κανω επισης δε θεωρω οτι αμειβομαι καλα.
Κ φυσικα δεν ειμαι το μοναδικο παραδειγμα, υπαρχει πολυς κοσμος εκει εξω που εργαζεται κ δεν πληρωνεται τις υπερωριες ή κακοπληρωνεται για αυτα που προσφερει.
Το οτι μπορει να αμειβομαι λιγο παραπανω απο τον μεσο εργαζομενο δε σημαινει οτι αμειβομαι καλα.
Ή θες να μου πεις ποσα λεφτα χανω για 4 μηνες με 15-20 ωρες την εβδομαδα επιπλον του 40ωρου?
Τι διαολο που ζειτε? Δε συναναστρεφεστε με κοσμο?
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 10 Νοέμ 2019, 09:39

Пэпи έγραψε:Τι διαολο που ζειτε? Δε συναναστρεφεστε με κοσμο?

Ειναι μικροεπιχειρηματιας και ναζι. Πιο ασχετος απο αγορα εργασιας ακομα και απο μεσηλικα δεκοτζη.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 10 Νοέμ 2019, 11:00

Пэпи έγραψε:
nemo έγραψε:Αυτός που δουλεύει πραγματικά μια χαρά πληρώνεται σήμερα
....

Δουλευω σε μεγαλη εταιρεια σχεδον 30μυρια τζιρο το χρονο, οχι σε καμια μικροεπιχειρηση της γειτονιας, το καλοκαιρι δουλευω πλεον του 40ωρου περιπου 20 ωρες την εβδομαδα κ δεν πληρωνομαι για τις ωρες αυτες. Αλλα ακομα κ αν αφησω στην ακρη τις υπερωριες, για τη δουλεια που κανω επισης δε θεωρω οτι αμειβομαι καλα.
Κ φυσικα δεν ειμαι το μοναδικο παραδειγμα, υπαρχει πολυς κοσμος εκει εξω που εργαζεται κ δεν πληρωνεται τις υπερωριες ή κακοπληρωνεται για αυτα που προσφερει.
Το οτι μπορει να αμειβομαι λιγο παραπανω απο τον μεσο εργαζομενο δε σημαινει οτι αμειβομαι καλα.
Ή θες να μου πεις ποσα λεφτα χανω για 4 μηνες με 15-20 ωρες την εβδομαδα επιπλον του 40ωρου?

οχι δεν τα πιστευω !καμια φορα για να ξεφυγω απο τα σοβαρα που κατσικωνονται στο μυαλο λεω και μαλακιες
για αποσυμφορηση του εγκεφαλου .....νομιζα οτι με τοσο καιρο που γραφω εδω το κατανοησατε

ειμαι υπερ των οσων εχουν αμεσες αναγκες και μου την δινει σε απιστευτο τονο οι ανθρωποι που δεν αγωνιζονται
για τους πραγματικα ανεπαρκουντες σε ζητηση Δεν θα ξεχασω ευκολα την 55 γυναικα που εργαζεται
απο τις εφταμιση μεχρι στις πεντεμιση με 22 ευρω και με τετραωρη ασφαλιση και μη μου πει καποιος για το κκε!
οτι θα κανει ντα οταν καλοδεχεται τον ξενο μεταναστη και που δεν συμπιεζει τα μεροκαματα =σαν τον λαχουρ
καλη ωρα Ο ελλην -αυτος ο ελλην της μεταμεταπολιτευσης ειναι ενα μπαζο που καμωνεται
οτι ειναι κατι το ξεχωριστο Και οτι ειμαστε πολυ κατω απο τους μισθους της εε ειμαστε !!!
αλλα υπαρχουν περιπτωσεις που δεν αξιζουμε αυτην την αμειβομενη εργασια με μισθο εε
για αυτες μιλαω και εχω στο νου και στην ελ γενικως πασχουμε στο μετρο
ενα ακομη παραδειγμα ειναι η νοσηλεια που αμειβεται σημαντικα πολυ κατω απο οτι προσφερει
και τοσο αλλα επαγγελματα ενω διδονται σε άλλα μισθοι που δεν ανταποκρινονται σε προσφορα
ηθελα και θελω να πω γιατι εχω σταματησει πλεον να μιλαω και απλως γκαριζω οτι το αδικο αυτο συστημα
που ζουμε καποιοι το στηριξαν και αυτοι οι καποιοι εχουν ονομα και πρεπει καποτε να αναλαβουν τις ευθυνες
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 10 Νοέμ 2019, 11:37

Пэпи έγραψε:
nemo έγραψε:Αυτός που δουλεύει πραγματικά μια χαρά πληρώνεται σήμερα
....

Eν τω μεταξύ, αν ανοίξεις καμιά κουβέντα γι όλα αυτά με συναδέλφους σου, θα σε κοιτάνε περίεργα και γενικότερα δεν θα είσαι κούλ :laugh1:
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Пэпи
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Пэпи » 10 Νοέμ 2019, 11:58

Τι εννοεις δε θα ειμαι κουλ? Ολοι οι συναδελφοι πανω κατω τα ιδια πιστευουμε. Οταν ομως εχεις υποχρεωσεις δυστυχως καπου κανεις πισω κ το καταλαβαινω τωρα.
Παλαιοτερα μπορει να ειχα φυγει κ να ξεκινουσα παλι απο την αρχη, οπως το εχω κανει στο παρελθον.
Οταν ομως τρεχουν υποχρεωσεις, παιδια κλπ δε σε παιρνει να μεινεις χωρις εργασια ή να πας καπου που θα σου δινουν τον βασικο, οποτε αναγκαζεσαι να ριξεις λιγο νερο στο κρασι σου, χωρις βεβαια να σημαινει οτι δεν τα βλεπεις κ δε σε ενοχλει ολο αυτο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 10 Νοέμ 2019, 12:19

Εννοώ ότι το θέμα αποτελεί ταμπού. Σπάνια θα βρείς ΕΛ να διαμαρτύρεται, έστω και σε κλειστό κύκλο για το ότι τον βάζουν σαν δουλικό να εργάζεται τζάμπα (εδώ δεν μιλάμε καν για το ύψος των μισθών, αλλά το γεγονός ότι δουλεύετε συστηματικά υπερωρίες δωρεάν).
Oι περισσότεροι που έχουν μια αναλογικά καλή και σταθερή θέση εργασίας, προβάλουν το στύλ του επιτυχημένου, και το να δηλώνουν ότι κάποιος τους στήνει στα 4 και τους βάζει να του δουλεύουν τζάμπα, χαλάει το προφίλ.
Έπειτα, είναι και ψυχολογικό το θέμα, δεν είναι μόνο ότι δεν θέλουν να φαίνονται δουλικά στα μάτια των άλλων δουλικών, αλλά κυρίως δεν θέλουν να το πιστέψουν οι ίδιοι, αυτιστικά αρνούνται την κατάστασή τους.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 10 Νοέμ 2019, 12:28

Το «αφεντικό» πάντα έχει και κάποιον που ρουφιανεύει ποιος είπε και τί είπε.
Δεν είναι να ξανοίγεσαι.
Αν κάνεις τώρα καμιά μαλακία και πας στα δικαστήρια, επιθεώρηση εργασίας κοκ, δουλειά δεν ξαναβλέπεις και τίποτα δεν θα πετύχεις.

Για Ελλάντα μιλάμε πάντα, όχι για Ευρώπη.
Ανάλογα ισχύουν και σε άλλες τριτοκοσμικές σκατότρυπες σαν το Ελλάντα.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 10 Νοέμ 2019, 12:34

Προέλλην έγραψε:Εννοώ ότι το θέμα αποτελεί ταμπού. Σπάνια θα βρείς ΕΛ να διαμαρτύρεται, έστω και σε κλειστό κύκλο για το ότι τον βάζουν σαν δουλικό να εργάζεται τζάμπα (εδώ δεν μιλάμε καν για το ύψος των μισθών, αλλά το γεγονός ότι δουλεύετε συστηματικά υπερωρίες δωρεάν).
Oι περισσότεροι που έχουν μια αναλογικά καλή και σταθερή θέση εργασίας, προβάλουν το στύλ του επιτυχημένου, και το δηλώνουν ότι κάποιος τους στήνει στα 4 και τους βάζει να του δουλεύουν τζάμπα, χαλάει το προφίλ.
Έπειτα, είναι και ψυχολογικό το θέμα, δεν είναι μόνο ότι δεν θέλουν να φαίνονται δουλικά στα μάτια των άλλων δουλικών, αλλά κυρίως δεν θέλουν να το πιστέψουν οι ίδιοι, αυτιστικά αρνούνται την κατάστασή τους.

Iσχυει αυτο και υπαρχει μια ταση κλαψας τυπου Βασιλης Καιλας οπου θεωρειται μαγκια να τρεχεις ολη μερα για ψιχουλα για να ζησεις την οικογενεια σου και αν παραπονεθεις το κανεις γιατι εισαι τεμπελης και ανεπροκοπος :laugh1: Και οτι αυτο συμβαινει επειδη ετσι ειναι η ζωη οχι επειδη το κρατος ειναι ανυπαρκτο και δεν τιμωρει τους εργοδοτες που παραβιαζουν την νομοθεσια.

Η νοοτροπια του δουλου καλλιεργειται πολυ και στα πανεπιστημια οπου σου περνανε την αποψη οτι στην αρχη θα εισαι δουλακι του καθηγητη και αργοτερα του εργοδοτη μεχρι να μαθεις την δουλεια.

Αυτο ομως δεν ειναι μονο ελληνικο φαινομενο, υπαρχει σε ΗΠΑ και Ιαπωνια (εκει ακομα περισσοτερο) και μεχρι ενος σημειου και στην Ευρωπη. Καλλιεργουν μια κουλτουρα οτι η επιχειρηση ειναι ομαδα και οικογενεια και πρεπει ο καθενας να θυσιαστει και να δωσει το κατι παραπανω για το συνολο χωρις να γκρινιαζει.

Adminović έγραψε:Το «αφεντικό» πάντα έχει και κάποιον που ρουφιανεύει ποιος είπε και τί είπε.
Δεν είναι να ξανοίγεσαι.

Ισχυει, υπαρχει ενα τετοιο ατομο στην δουλεια μου που μαλιστα αμοιβεται χαμηλοτερα απο τους υπολοιπους (και εχει τα χαμηλοτερα προσοντα επισης). Μαλιστα απ'οτι εχω καταλαβει εχει παθει καποιου ειδους συνδρομο της Στοκχολμης γιατι πολλες φορες τον εχω πιασει να ταυτιζεται σε υπερβολικο βαθμο με τα συμφεροντα του εργοδοτη οχι μονο για δικο του ωφελος αλλα και γιατι ειλικρινα εχει πορωθει και ιδρυματοποιηθει. Κανονικος γενιτσαρος.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 10 Νοέμ 2019, 12:56

Λαχουρένιος έγραψε:Καλλιεργουν μια κουλτουρα οτι η επιχειρηση ειναι ομαδα και οικογενεια και πρεπει ο καθενας να θυσιαστει και να δωσει το κατι παραπανω για το συνολο χωρις να γκρινιαζει.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Στην εταιρία που δουλεύω ο Eλβετός CEO νομίζει ότι διοικεί την Google. Κάθε 2η βδομάδα εταιρικό event, motos, λόγοι, μέχρι κάθε μήνα βγαίνει αντιπρόσωπος κάθε ομάδας και παρουσιάζει τι θετικό έγινε με πρωτοβουλία των εργαζόμενων για το καλό της εταιρίας, λες και είσαι σε Κολχόζ ή φάμπρικα στην Β. Κορέα :D

Η διαφορά είναι ότι εδώ θυσία σημαίνει κάθομαι 8 έξτρα ώρες την εβδομάδα μάξιμουμ, είτε πληρωμένες με προσαύξηση είτε ρεπό. Δλδ ναι μεν θυσία (γιατί αν δεν θες ή δεν μπορείς, δεν σε αναγκάζει κανείς να κάτσεις), αλλά χωρίς να παραβιάζεται η εργατική νομοθεσία.

Αυτά για δουλειές γραφείου. Αν είσαι στην παραγωγή, εκεί υπάρχουν βάρδιες (η νυχτερινή έχει προσαύξηση 50%, η απογευματινή 25%, Σάββατα ακολούθως), κλαδικές συμβάσεις κλπ (δλδ οι +8 ώρες υπερωρία δεν είναι στην διακτριτική σου διάθεση). Ακόμη και στα swetshops με ενοικιαζόμενους εργάτες, μπορεί να τους δίνουν 9 ευρώ την ώρα μεροκάματο πείνας και να τους απολύουν όποτε θέλουν, αλλά το 48ωρο μαξ εργασίας στην εβδομάδα και η πληρωμένη υπερωρία, δεν παραβιάζονται.

Γενικά, οπουδήποτε στην Ευρώπη το να βγεί κάποιος και πει, παιδιά, καθίστε 2 ώρες παραπάνω, απλήρωτες, αποτελεί κάτι το αδιανόητο. Η επιθέωρηση εργασίας θα τον ξεκωλιάσει χωρίς έλεος και το συνάφι του θα τον καταστήσει ξένο σώμα γιατί θα τους χαλάει το προφίλ.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 10 Νοέμ 2019, 13:16

Пэпи έγραψε:Τι εννοεις δε θα ειμαι κουλ? Ολοι οι συναδελφοι πανω κατω τα ιδια πιστευουμε. Οταν ομως εχεις υποχρεωσεις δυστυχως καπου κανεις πισω κ το καταλαβαινω τωρα.
Παλαιοτερα μπορει να ειχα φυγει κ να ξεκινουσα παλι απο την αρχη, οπως το εχω κανει στο παρελθον.
Οταν ομως τρεχουν υποχρεωσεις, παιδια κλπ δε σε παιρνει να μεινεις χωρις εργασια ή να πας καπου που θα σου δινουν τον βασικο, οποτε αναγκαζεσαι να ριξεις λιγο νερο στο κρασι σου, χωρις βεβαια να σημαινει οτι δεν τα βλεπεις κ δε σε ενοχλει ολο αυτο.

Μα, στο κάτεργο που σας έχουν, που να πας; Και η παραδίπλα επιχείρηση τα ίδια ακριβώς κάνει.
0 .
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”