Η τρομοκρατία της Κεραμέως στην εκπαίδευση θα βρει μεγάλη αντίσταση από τους εκπαιδευτικούς

Κοινωνικά θέματα.
vallon
Supreme poster
Supreme poster

Re: Η τρομοκρατία της Κεραμέως στην εκπαίδευση θα βρει μεγάλη αντίσταση από τους εκπαιδευτικούς

Δημοσίευσηαπό vallon » 27 Φεβ 2021, 17:38

bizeli έγραψε:
vallon έγραψε:https://erkyna.gr/e_docs/periodiko/dimosieyseis/ekpaideytika/t02-05.pdf

Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του έργου τους: νομοθετικό πλαίσιο και αντιδράσεις Μαρία‐Φωτεινή Αναστασίου

vallon έγραψε:http://12dim-n-irakl.att.sch.gr/autosch/joomla15/images/SYNEDRIO%20DRAMAS%202.pdf

ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αθανάσιος Μήνας*, Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε.Ευδοκία Γρηγοράτου, εκπαιδευτικόςΣοφία Μυλωνά, εκπαιδευτικός

Ξέρεις κάτι ρε βάλλον;
Τα βαρέθηκα όλα αυτά. Πραγματικά τα βαρέθηκα.
Τα έχω χιλιοδιαβάσει όλα αυτά. Τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια...
Κάθε φορά που είναι να βγει ένα νομοσχέδιο που είναι να μας "ξεβολέψει" ... γράφουμε δακρύβρεχτα κείμενα για την εκπαίδευση.
Πραγματικά τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα χρόνια τώρα.
Έχουμε καταντήσει ένας μίζερος κλάδος με δημιοσιουπαλληλίστικο τρόπο σκέψης που μόνο "δικαιούμαστε". Μιλάμε για κατάχρηση δικαιωμάτων.
Όλοι δικαιούνται και μόλις τους θίξεις τα δικαιώματά τους απειλούν θεούς και δαίμονες. Κανείς δε μιλάει για τις υποχρεώσεις μας.
Οποιαδήποτε συζήτηση γίνει για τη βελτίωση της εκπαίδευσης, σηκώνουμε ένα κάρο από δήθεν εμπόδια γιατί δεν είμαστε ικανοί να δεχθούμε καμιά αλλαγή.

Κανείς δεν πονάει στα αλήθεια την παιδεία.
Εκτός από ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις εκπαιδευτικών που δίνουν την ψύχη τους ... όλοι οι υπόλοιποι είναι για φάπες.
Τους βαρέθηκα όλους.
Και τους υπουργούς και τους εκπαιδευτικούς.
Κανείς δεν ακούει κανέναν.
Κανείς δεν νοιάζεται πραγματικά για την εκπαίδευση.
Ούτε οι υπουργοί ακούνε τους εκπαιδευτικούς ούτε οι εκπαιδευτικοί ακούν τις προτάσεις του υπουργείου.
Καμιά επαφή συνεννόησης και από τις δυο πλευρές χρόνια τώρα.

Από την πλευρά του υπουργείου υπάρχει πάντα μια εκδικητική στάση απέναντι στους εκπαιδευτικούς (δεκαετίες τώρα) και από την πλευρά των εκπαιδευτικών μια έμφυτη αντίδραση για τα πάντα.

Δεν γίνεται έτσι να πάει μπροστά η παιδεία.
Χρειάζεται αληθινή συνεργασία και από τις δυο πλευρές χωρίς σκοτεινές σκοπιμότητες.

Η παιδεία χρειάζεται αληθινό ενδιαφέρον, ψυχή, συνεργασία και χρήματα.
Καληνύχτα σας.

Κάποια στιγμή ίσως κάτσω και αναπτύξω με μεγαλύτερο ειρμό τις απόψεις μου.
Αυτή τη στιγμή τα λέω όπως μου βγαίνουν.

Ξέρεις κάτι ρε μπεζέλι;
κι εγώ τα βαρέθηκα να πρέπει να κάθομαι να εξηγήσω σε άτομα που δεν μπορούν να καταλάβουν τι λέω για ποιο λόγο κάνω απεργία.
Δεν πειράζει μπιζέλι μου, όσοι καταλαβαίνουν καταλαβαίνουν
δεν περιμένω να κριθώ από το κάθε πλούτωνα ή νεμο
ούτε καν από εσένα
εσύ μπορέις να θέλεις να κάτσεις με τους διοικούντες και να είσαι ευχαριστημένη που θα κλείσουν τα σχολεία αν περάσει η φιλοκυβερνητική τακτική για την ταξική εκπαίδευση, εγώ δεν είμαι και όπως φάνηκε και από εκείνους που έκαναν απεργία που ήταν όλοι οι παλιοί συνάδελφοι που κάτι παραπάνω ξέρουν από υπουργείο παιδείας..
βέβαια αυτό μπορεί εσένα να μην σε αγγίζει ή να μην σε ενδιαφέρει που το 2010? επι αρβανιτόπουλου έκλεισε τον τομέα υγείας μέσα σε μια νύχτα από τα επαλ. Μπορεί να μην σε ενδιαφέρει που τώρα έχουν εξαπολύσει επίθεση στους συναδέλφους των καλλιτεχνικών γιατί και πάλι δεν χτύπησαν την πόρτα σου, όμως όταν ο λύκος φτάσει έξω από τη δική σου πόρτα , δεν θα έχει μένει κανείς να ακούσει τις φωνές σου , δεν πειράζει..
Γι αυτό , για όλους εμάς που σταθήκαμε και είπαμε δεν θα περάσει , αυτό αξίζει και από μόνο του, δεν περιμένουμε κανενός είδος αναγνώριση
όπως πάντοτε έτσι έγινε και γινότανε στην ιστορία μας
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Η τρομοκρατία της Κεραμέως στην εκπαίδευση θα βρει μεγάλη αντίσταση από τους εκπαιδευτικούς

Δημοσίευσηαπό bizeli » 27 Φεβ 2021, 19:54

vallon έγραψε:
Ξέρεις κάτι ρε μπεζέλι;
κι εγώ τα βαρέθηκα να πρέπει να κάθομαι να εξηγήσω σε άτομα που δεν μπορούν να καταλάβουν τι λέω για ποιο λόγο κάνω απεργία.
Δεν πειράζει μπιζέλι μου, όσοι καταλαβαίνουν καταλαβαίνουν
δεν περιμένω να κριθώ από το κάθε πλούτωνα ή νεμο
ούτε καν από εσένα
εσύ μπορέις να θέλεις να κάτσεις με τους διοικούντες και να είσαι ευχαριστημένη που θα κλείσουν τα σχολεία αν περάσει η φιλοκυβερνητική τακτική για την ταξική εκπαίδευση, εγώ δεν είμαι και όπως φάνηκε και από εκείνους που έκαναν απεργία που ήταν όλοι οι παλιοί συνάδελφοι που κάτι παραπάνω ξέρουν από υπουργείο παιδείας..
βέβαια αυτό μπορεί εσένα να μην σε αγγίζει ή να μην σε ενδιαφέρει που το 2010? επι αρβανιτόπουλου έκλεισε τον τομέα υγείας μέσα σε μια νύχτα από τα επαλ. Μπορεί να μην σε ενδιαφέρει που τώρα έχουν εξαπολύσει επίθεση στους συναδέλφους των καλλιτεχνικών γιατί και πάλι δεν χτύπησαν την πόρτα σου, όμως όταν ο λύκος φτάσει έξω από τη δική σου πόρτα , δεν θα έχει μένει κανείς να ακούσει τις φωνές σου , δεν πειράζει..
Γι αυτό , για όλους εμάς που σταθήκαμε και είπαμε δεν θα περάσει , αυτό αξίζει και από μόνο του, δεν περιμένουμε κανενός είδος αναγνώριση
όπως πάντοτε έτσι έγινε και γινότανε στην ιστορία μας

Όχι φίλε μου λάθος κατάλαβες. Ευχαριστημένη δεν είμαι σε καμιά περίπτωση.
Απογοητευμένη είμαι με την όλη κατάσταση και από τους άνωθεν εκάστοτε κυβερνώντες που κανένας δεν προσεγγίζει τα πραγματικά προβλήματα της παιδείας με αγάπη αλλά και από πολλούς συναδέλφους που κοιτάνε μόνο το προσωπικό τους συμφέρον και το βόλεμά τους.
Είχα την ατυχία να υπηρετήσω την παιδεία από διάφορες θέσεις και το μόνο που έχω να πω είναι πλήρης απογοήτευση από αυτά που είδα. Και λέω "ατυχία" γιατί καλύτερα να είχα άγνοια.
Καλύτερα να ζούσα στο ροζ συννεφάκι μου ότι όλα είναι ρομαντικά πλασμένα.

Δυστυχώς, στον χώρο του δημοσίου υπάρχει μια ευρεία, αόριστη και πολύπλοκη νομοθεσία όπου κάθε υπάλληλος βρίσκει ένα κάρο "παραθυράκια", ώστε να γίνει ο μεγαλύτερος ξύστρας και μάλιστα με τη βούλα του νόμου. Στην πραγματικότητα δουλεύουν ένας δυο μαλάκες και οι υπόλοιποι είναι χωρίς αντικείμενο εργασίας και κάθονται και ξύνονται και κοροϊδεύουν το κράτος, την κοινωνία και κυρίως τον κρατικό προϋπολογισμό όπου ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ για τους μισθούς τους.
Κάτω από την ομπρέλα "εργασιακά δικαιώματα" τελούνται οι μεγαλύτερες κοροϊδίες του αιώνα.
Τα "εργασιακά δικαιώματα" έχουν τεντωθεί τόσο πολύ που κάθε μαλάκας τα επικαλείται για να κάθεται και να λουφάρει. Και άμα αναφερθείς στις εργασιακές του υποχρεώσεις αντιδρά λες και είναι αφροαμερικανός σκλάβος στα χωράφια του αμερικανικού νότου, θα σου αρχίσει ιστορίες για οικονομική εκμετάλλευση, για την εργατική πρωτομαγιά, για τον Μάη του '86 και άλλα παλαβά που δεν έχουν καμιά σχέση.
Αντιθέτως, όλοι αυτοί ξεφτιλίζουν το νόημα όλων αυτών των μεγάλων ιστορικών στιγμών που άλλαξαν τον ρου της εργασιακής ιστορίας. Όλοι αυτοί οι δήθεν αγωνιστές, που αγωνίζονται για το συλλογικό καλό (γελώ) και που αισθάνονται ότι κάθετι τούς παραβιάζει κάποιο εργασιακό δικαίωμα, να είσαι σίγουρος ότι είναι οι μεγαλύτεροι ξύστρες του αιώνα.

Εγώ για όλους αυτούς δε θα αγωνιστώ. Αρκετά τους καλύπταμε τόσα χρόνια.
Γιατί όλοι αυτοί κρύβονται μέσα στο "αγωνιστικό πλήθος" και επωφελούνται από όλη αυτήν την κατάσταση και συνεχίζουν να παρασιτούν εις βάρος όλων μας.
Δε θα βγαίνουμε εμείς μπροστά για να επωφελούνται όλοι αυτοί μέσα από "δήθεν" αγώνες με προσχηματικά αιτήματα.
Γιατί ξέρεις τι;
Αδικούνται και υποβαθμίζονται οι πραγματικοί αγώνες που πρέπει να δίνονται, όταν υπάρχει όντως αδικία.
Στο τέλος δε θα μας παίρνει κανείς στα σοβαρά.

Διορίστηκα 23 ετών. Μικρή και άβγαλτη.
Παρότι πάντα είχα μια α΄ κριτική ικανότητα και τη δική μου άποψη, ωστόσο πήγαινα μαζί με το πλήθος.
Απεργία ήθελε το πλήθος; Απεργία.
Αντίσταση ήθελε το πλήθος; Αντίσταση.
Δε με πολυένοιαζε κιόλας και ούτε ήξερα και γιατί κάναμε απεργία αλλά και να διαφωνούσα ποια ήμουν εγώ στα 23 μου που θα τα έβαζα με θεούς και δαίμονες όλων αυτών των κινητοποιήσεων;
Η απεργοσπάστρια;
Συμμετείχα, λοιπόν, σε κάθε κάλεσμα.

Τώρα έχω φτάσει κοντά 40 ετών.
Κάπου ώπα.
Έχω διαμορφώσει ένα διαφορετικό επαγγελματικό προφίλ που μου επιτρέπει να κάτσω και να φιλτράρω πρώτα, προτού αγωνιστώ.

Το ρεζουμέ είναι:
Κάθαρση στο δημόσιο.
Επαναδιάρθρωση της εργασιακής νομοθεσίας υπό πιο αυστηρά πλαίσια, ώστε να μην αφήνονται περιθώρια στον κάθε επιτήδειο για εκμετάλλευση της νομοθεσίας προς ιδίον όφελος.

Εγώ δηλώνω παρούσα στους αγώνες που πραγματικά πλήττονται οι επαγγελματικοί κλάδοι ή το συλλογικό καλό, αλλά πρώτα αξιολόγηση φίλε.
Πρώτα θα ξεκαθαριστεί όλη η βρωμιά του δημοσίου και μετά συζητάμε για τα υπόλοιπα.
1 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 27 Φεβ 2021, 20:02

Και αν τυχαίνει να ακούγομαι φιλοκυβερνητική, λυπάμαι.
Βγαίνει λάθος συμπέρασμα.

Από καμιά κυβέρνηση δεν είμαι ευχαριστημένη στον χώρο της παιδείας.
Ούτε από την τωρινή ούτε από καμία.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 27 Φεβ 2021, 20:06

βαλλον αν δεν ηξερα θα νομιζα οτι εισαι δεκαπενταχρονος που το παιζει 9 φορες την ημερα
παρεμπιπτοντως ο καλυτερος φιλος μου εφτανε στις 9 καθε μερα εγω που και που στις τρεις :laugh1:
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 27 Φεβ 2021, 20:50

nemo έγραψε:βαλλον αν δεν ηξερα θα νομιζα οτι εισαι δεκαπενταχρονος που το παιζει 9 φορες την ημερα
παρεμπιπτοντως ο καλυτερος φιλος μου εφτανε στις 9 καθε μερα εγω που και που στις τρεις :laugh1:

γι'αυτο κι εγινες αυγο :yesyes:
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 27 Φεβ 2021, 20:52

pluton έγραψε:
Η πλάκα είναι ότι εδώ έχουμε ένα σύλλογο εκπαιδευτικών "Ν Πλουμπίδης" δηλαδή έβαλαν το όνομα του ανθρώπου που δεν πάτησε ποτέ σε τάξη να διδάξει. Κατ όνομα εκπαιδευτικός.

Οι ονοματοδοσίες των σχολείων είναι πταίσματα μπροστά στα πραγματικά προβλήματα της παιδείας.
Ξέρεις ποια είναι η τακτική όλων των κυβερνήσεων απέναντι στην παιδεία;
Θα σου πω
"Δουλειά δεν είχε ο διάολος, #@*& τα παιδιά του"

Ξέρεις τι σημαίνει αυτό;
Ότι καμιά μα καμία μα καμία κυβέρνηση δε στάθηκε έως τώρα στο ύψος των περιστάσεων και δεν έχωσε το μαχαίρι βαθιά στο κόκαλο.
Τα κύρια προβλήματα της εκπαίδευσης είναι:
1. Η πενιχρή πενιχρότατη χρηματοδότηση των σχολείων.
2. Η αξιολόγηση των υπαλλήλων του υπουργείου παιδείας και δεν αναφέρομαι μόνο στους εκπαιδευτικούς αλλά και σε όλους τους διοικητικούς. Από τον υπουργό παιδείας μέχρι τον τελευταίο παρατρεχάμενο.
3. Η επαναδιάρθρωση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα.
4. Η έλλειψη συνεργασίας ανάμεσα σε όλους όσους εμπλέκονται με τον χώρο της παιδείας.
5. Η έλλειψη κοινού οράματος και κοινής στοχοθεσίας. Ας καταλήξουμε όλοι καταρχήν τι σχολεία θέλουμε.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που αδυνατείς να ασχοληθείς με όλες αυτές τις καυτές πατάτες, ασχολείσαι με ανούσια θέματα όπως η ονοματοδοσία, κάτι καινοτόμα προγράμματα τύπου "η τσάντα στο σχολείο" κτλ για να δείξεις ότι παράγεις κάποιο έργο.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 27 Φεβ 2021, 21:16

λενε για ισοτητα στην μεταχείριση των μαθητων -αυτο υπονοει και ο βαλλον ασχετα αν δεν ξερει τι εννοουμε
με αυτη η λεξη αλλα στην ουσια θελουν μαθητες του σωρού μια και τα δικα τους παιδια σπουδαζουν σε ιδιωτικα
'και σε ξενα πανεπιστήμια αν βαλουν αξιολογητες των εκπαιδευτων αναγκαστικα θα αξιολογηθουν
και οι μαθητες και αυτο δεν το θελουν
οποτε μια τρυπα στο νερο θα γινει και τουτο στον καιρο της νδ

η ηλιθιοτητα ομως που δερνει τους εκπαιδευτικους εχει φτασει στο ταβανι κακοριζικοι μεσα στην αριστερη μουργα
μιλανε ή παπαγαλιζουν συνεχως τσιτατα του 70 με το 80.... η επανασταση αν ερθει στην ελλαδα θα πρεπει να αρχισει
απο αυτους το ..... :madwoman:
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 27 Φεβ 2021, 21:31

bizeli έγραψε:
Οι ονοματοδοσίες των σχολείων είναι πταίσματα μπροστά στα πραγματικά προβλήματα της παιδείας.
Ξέρεις ποια είναι η τακτική όλων των κυβερνήσεων απέναντι στην παιδεία;
Θα σου πω
"Δουλειά δεν είχε ο διάολος, #@*& τα παιδιά του"

Ξέρεις τι σημαίνει αυτό;
Ότι καμιά μα καμία μα καμία κυβέρνηση δε στάθηκε έως τώρα στο ύψος των περιστάσεων και δεν έχωσε το μαχαίρι βαθιά στο κόκαλο.
Τα κύρια προβλήματα της εκπαίδευσης είναι:
1. Η πενιχρή πενιχρότατη χρηματοδότηση των σχολείων.
2. Η αξιολόγηση των υπαλλήλων του υπουργείου παιδείας και δεν αναφέρομαι μόνο στους εκπαιδευτικούς αλλά και σε όλους τους διοικητικούς. Από τον υπουργό παιδείας μέχρι τον τελευταίο παρατρεχάμενο.
3. Η επαναδιάρθρωση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα.
4. Η έλλειψη συνεργασίας ανάμεσα σε όλους όσους εμπλέκονται με τον χώρο της παιδείας.
5. Η έλλειψη κοινού οράματος και κοινής στοχοθεσίας. Ας καταλήξουμε όλοι καταρχήν τι σχολεία θέλουμε.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που αδυνατείς να ασχοληθείς με όλες αυτές τις καυτές πατάτες, ασχολείσαι με ανούσια θέματα όπως η ονοματοδοσία, κάτι καινοτόμα προγράμματα τύπου "η τσάντα στο σχολείο" κτλ για να δείξεις ότι παράγεις κάποιο έργο.

Απλα πρεπει καπου να χωσουν τους δικους τους.
Ελεος πια, σαν να κατέβηκες χθες απο το αεροπλανο στο ρουσφετισταν εσυ.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 27 Φεβ 2021, 21:33

ВладимирВладимирович έγραψε:Απλα πρεπει καπου να χωσουν τους δικους τους.
Ελεος πια, σαν να κατέβηκες χθες απο το αεροπλανο στο ρουσφετισταν εσυ.

γουατς δατς σαπόουζ του μιν;
0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 27 Φεβ 2021, 22:52

Κάνετε ακόμα μαθήματα γυμναστικής και μουσικής;

Μένω κοντά σε σχολικό συγκρότημα και ποτέ δεν ακούγεται τίποτα.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Επιστροφή σε “Κοινωνία”