Η εθνοσωτήριος Επανάστασις
-
nemo
- Supreme poster

Re: Η εθνοσωτήριος Επανάστασις
δεν το λεμε εμεις αλλα ο χρονος που απεδειξε οτι ειχαμε μια χρυση επταετια
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

nemo έγραψε:δεν το λεμε εμεις αλλα ο χρονος που απεδειξε οτι ειχαμε μια χρυση επταετια
Φυσικα, οσοι ετρωγαν απο το καθεστως με χρυσα κουταλακια, ετσι λενε.
Το ιδιο και θα σου πουν για την οχταετια Παπανδρεου οι πρασινοφρουροι.
0 .
-
Διάδοχος
- Danchō

Admin έγραψε:
Άδικο είχε ο Αλβανός δλδ;
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Admin έγραψε:
Άδικο είχε ο Αλβανός δλδ;
Αν μιλάμε για δυτική Τουρκία και κυρίως τα παράλια, οκ.
Αλλά αν εννοούμε κράτος με όλη την Τουρκία μέσα (δηλαδή όλο τον κατιμά της Ανατολίας), ας λείπει το βύσσινο.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.

-
pluton
- Supreme poster

![]()
Αγαπητε Πλουτωνα ...
........Ολντ
Μα και εγώ δημοκράτης είμαι αγαπητέ μου oldjedi φυσικά υπάρχουν λαοί που μπορούν να έχουν δημοκρατία και υπάρχουν λαοί που δεν μπορούν (ευτυχώς εμείς μπορούμε να έχουμε δημοκρατία, διαχρονικά μεγαλουργήσαμε με την δημοκρατία, όλοι οι μεγάλοι μας ηγέτες από την αρχαιότητα ακόμα δημοκράτες ήταν πχ Βίας, Πιτακός, Λεωνίδας, Μ Αλέξανδρος, Φίλιππος, Μίνωας, όλοι σχεδόν οι ηγέτες της Μ Ελλάδος, της Ταυρίδος, της Μ Ασίας, του Πόντου κλπ αλλά και στο Βυζάντιο λάμπρυναν τον Ελληνισμό οι δημοκράτες Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος, οι Τσιμισκήδες κλπ Τα λαμπρότερα παραδείγματα όμως δόθηκαν στα νεότερα χρόνια ξεκινώντας από τον δημοκράτη Καποδίστρια, μέχρι τον δημοκράτη Ελευθέριο Βενιζέλο για να μη κατονομάσω άλλους δημοκράτες).
Διαφωνώ όμως με μερικά πράγματα πχ
Δεν γουσταρω τον καθε αγραμματο καραβανα
Γουστάρης δηλαδή να σε διοικούν εγγράμματα λαμόγια πολιτικοί; Αν και όπως είναι γνωστό ΠΟΤΕ δεν παρουσιάστηκε κλέφτης, ψεύτης, απατεώνας, προδότης πολιτικός..... ΕΥΤΥΧΩΣ στην Ελλάδα.
να με διαταζει και να συμπεριφερεται σαν να ειναι ο απολυτος αρχων
Πόσο δίκαιο έχεις, στην δημοκρατία μας ΕΥΤΥΧΩΣ οι οικογένειες των πολιτικών δεν συμπεριφέρονται ΣΑΝ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ, ΠΑΝΤΑ λαμβάνουν υπόψη την γνώμη του λαού και το μήνυμα των εκλογών πχ λέει το 34% του 50% θέλω κυβέρνηση του Α κόμματος (εντελώς συμπτωματικά ας πούμε το Α κόμμα ΣΥΡΙΖΑ) και ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά με το 34% του 50% δηλαδή με ένα 17% εξ ονόματος του 100%
Δεν γουσταρω τα καμωματα του Ασλανιδη ...
Για θύμησέ μου τι ακριβώς έκανε αυτός ο καραβανάς;
δεν γουσταρω τα καμωματα του Μπαλοπουλου ...
Κάποιοι εδώ μου λένε ότι ο Μπαλόπουλος απογείωσε τον τουρισμό στην Ελλάδα, στο τέλος σε άλλο υπουργείο απ ότι φαίνεται συμμετείχε σε ένα σκάνδαλο με κάτι κρέατα με τους Αφούς Τσώνη και πήγε φυλακή.... επειδή μου διαφεύγει για θύμησέ μου από συστάσεως Ελληνικού κράτους ποιος ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΗΓΕ ΦΥΛΑΚΗ;
Η Δημοκρατια , ειναι ενα ΕΛΕΥΘΕΡΟ πολιτικο συστημα ... ΔΕΝ γουσταρω ολοκληρωτικα καθεστωτα ...
Συμφωνώ η δημοκρατία είναι ένα ελεύθερο πολιτικό σύστημα, αφού γνωρίζουμε τι είναι ολοκληρωτικό σύστημα, σε παρακαλώ μπορείς να μου πεις όταν λες δημοκρατία για την Ελλάδα σε ποια περίοδο αναφέρεσαι; Ποια ακριβώς ΕΛΕΥΘΕΡΗ δημοκρατική περίοδο εννοείς;
Και όταν λες δημοκρατία τι ακριβώς εννοείς διότι όλοι για δημοκρατία μιλούν πχ Ισλαμική δημοκρατία, Σοβιετική δημοκρατία (αυτοί το λένε και λαοκρατία), Νοτιοαμερικάνικη δημοκρατία (πχ δημοκρατία είχε και ο Πινοσέτ), να φανταστείς ότι και ο Παπαδόπουλος για δημοκρατία μίλαγε (Θου φυλακή τω στόματί μου).
Την δημοκρατια την καταστρεφουμε , εμεις οι ιδιοι γιατι ρεπουμε προς την ασυδοσια ...
Σωστά αυτό το είπε και ο δημοκράτης Πάγκαλος "Μαζί τα φάγαμε".
Η ΑΠΟΛΥΤΗ εξουσια , προκαλει και ΑΠΟΛΥΤΗ διαφθορα ... Το ειδαμε στις αληστου μνημης κουμμουνιστικες χωρες ...
Σωστά, πολύ σωστά .... "ΑΠΟΛΥΤΗ διαφθορα " που ευτυχώς "ΑΠΟΛΥΤΗ διαφθορα" δεν εμφανίζεται ΠΟΤΕ στην δημοκρατία. Ρε τι καλά που κάνουμε και έχουμε δημοκρατία και αποφύγαμε την "ΑΠΟΛΥΤΗ διαφθορα " του Παπαδόπουλου και του Λαδά που μίλαγε για "καθαρά χέρια".... για να τους αποστομώσουμε για ρίξε μερικά σκάνδαλα της "αληστου μνημης " χούντας.
Οσο για την "Εθνοσωτηριο" λυπαμαι γιατι εγινε με "ελληνικο τροπο" ...τσαπατσουλικα δηλαδη ... Χωρις σχεδιο , χωρις αρχη και χωρις προγραμματισμενο τελος ....
Σωστά και πάλι σωστά έπρεπε να γίνει με νοτιοαμερικάνικο τρόπο δηλαδή εξαφανίσεις πολιτικών (στην Χιλή ακόμα ψάχνουν μερικές χιλιάδες που εξαφανίστηκαν σαν τους λαθρομετανάστες της δημοκράτισσας Τασίας) ή με σοβιετικό τρόπο ( Γκούλαγκ, μαζική λιμοκτονία βλέπε Ουκρανία, εθνοκαθάρσεις, τρελοκομεία κλπ) η με Ισλαμικό τρόπο ή....
Να σε ρωτήσω η συνενόηση με πολιτικούς (Αβέρωφ, Καραμανλής κλπ), η παράδοση της εξουσίας σε πολιτικούς (κυβέρνηση Μαρκεζίνη) και εκλογές ελεύθερες τον Φεβρουάριο του 1974 δεν είναι " προγραμματισμενο τελος ";
Και για τις ηλιθιοτητες περι ομοσπονδιας με την Τουρκια , εχω να πω οτι επιεικως ο Παπαδοπουλος , ηταν πολιτικα και γεωπολιτικα ΑΣΧΕΤΟΣ ...Κανενα αλλο σχολιο ...
Καλά κάνεις και δεν το σχολιάζεις διότι θα βρισκόταν κανένας που θα ήξερε και θα σου έλεγε ότι αυτά είναι λόγια για την εκτόνωση μια κρίσης στην Κύπρο που οδήγησε στην αποχώρηση της Μεραρχίας Κύπρου.... λόγια που και λόγια έμειναν και θα έμεναν εν αντιθέσει με την επαρχιοποίηση της Ελλάδος στην ΕΕ των Βρυξελών και των Γερμανών του Σόιμπλε.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».
-
pluton
- Supreme poster

Μιζες και διορισμοι στην Ελλαδα, υπηρχαν προ χουντας, υπηρχαν και επι χουντας και θα υπαρχουν για παντα στην Ελλαδα. Διαβασε εκθεση Πορτερ.
Πες μου τωρα οτι θα μας βγαλεις την αθηναικη δημοκρατια κατωτερη απο την 7ετια, να βγω στο Συνταγμα να τραβαω τα βυζια μου δημοσιως
Το θέμα των μιζών δες πως γράφει ότι το αντιμετώπισε η Χούντα, ο δημοκρατικότατος Κάτρης τα έγραψε
http://pluton22.blogspot.gr/2015/02/blog-post_8.html
Η έκθεση Πόρτερ αναφέρεται στην περίοδο 1945-1947 είναι αξιολογότατη και έχει πιάσει το ζουμί της Ελληνικής πραγματικότητας ΟΛΟΙ πρέπει να την διαβάσουν (και εγώ να την διαβάσω για τέταρτη φορά).
Πριν τραβήξεις τα βυζιά σου στο Σύνταγμα για πες μου ξέρεις τι προέβλεπε η Αθηναϊκή δημοκρατία; Δηλαδή ένα σύστημα σαν αυτό του Περικλή θα σου άρεσε; (φυσικά για την εποχή του ήταν μίλια μπροστά σε σχέση με τα υπάρχοντα τότε σήμερα έχουμε πολύ καλύτερα πχ το σοβιετικό μοντέλο
) αλλά εσύ θα το ήθελες σαν σύστημα διακυβέρνησης σήμερα; Ξέρεις μας διαβάζουν και φιλόλογοι και μπορούν να σου πουν τι προέβλεπε η Αθηναϊκή δημοκρατία (που ήταν μια πολύ μικρή ιστορική χρονική περίοδος που αφορούσε την αρχαία μας ιστορία και σε πολύ περιορισμένη περιοχή του Ελληνικού κόσμου) .... τι λέει επί αυτού ο Στύγιος (ποταμός);
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».
-
pluton
- Supreme poster

Λαχουρένιος έγραψε:nemo έγραψε:δεν το λεμε εμεις αλλα ο χρονος που απεδειξε οτι ειχαμε μια χρυση επταετια
Σωστά επί επταετίας είχαν ρέψει στην φτώχια οι Έλληνες και μάλιστα με δανεικά, γνωστά πράγματα....
0 .
-
Άρης Κλάρας
- Extreme poster

Λαχουρένιος έγραψε:nemo έγραψε:δεν το λεμε εμεις αλλα ο χρονος που απεδειξε οτι ειχαμε μια χρυση επταετια

Ας μη παραπονιόμαστε...7 χρόνια πέρασαν γρήγορα...
Ευτυχώς ήρθε ο Εθνόρχις και μας έφερε τη Δυμωκρατύα
από το Παρίσι, μαζί με 4 κρουασάν βουτύρου...

0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

pluton έγραψε:Σωστά επί επταετίας είχαν ρέψει στην φτώχια οι Έλληνες και μάλιστα με δανεικά, γνωστά πράγματα....
Ενω στην μεταπολιτευση πεινουσαν, τι να σου πω. Πετρινα τα χρονια στα 80s και τα 90s
0 .
-
pluton
- Supreme poster

Λαχουρένιος έγραψε:pluton έγραψε:Σωστά επί επταετίας είχαν ρέψει στην φτώχια οι Έλληνες και μάλιστα με δανεικά, γνωστά πράγματα....
Ενω στην μεταπολιτευση πεινουσαν, τι να σου πω. Πετρινα τα χρονια στα 80s και τα 90s
Βεβαίως και δεν πεινούσαν, είχε φτιαχτεί δυνατή οικονομία μέχρι το 1974 χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να φαγωθεί και να καταστραφεί ότι οικοδομήθηκε και να χρεωθούμε κιόλας.
Κάνε μια σύγκριση να δεις πως ήλθε η καταστροφή:
Ρυθμός Ανάπτυξης, Πληθωρισμός, Ανεργία (%)
Έτος Ρυθμός ανάπτυξης Πληθωρισμός Ανεργία
1961 …13,2 …..1,8 ……….5,9
1962 ….0,4….. -0,3………. 5,1
1963 …11,8….. 3,0……….. 5,0
1964 …..9,4 …..0,9 ………..4,6
1965 ….10,8 ….3,0 ………..4,8
1966 ……6,5 ….4,9………. 5,0
1967 ……5,7 ….1,7 ……….4,4
1968 ……7,2 ….0,3 ……….5,6
1969 …..11,6 ….2,5 ……….5,2
1970 ……8,9 ….3,0 ……….4,2
1971 ……7,8 ….3,0 ……….3,1
1972 ….10,2 …..4,3 ……….2,1
1973 ……8,1 …15,5 ………2,0
1974 …..-6,4 ….26,8 ………2,1
1975 ……6,4 ….13,4 ………2,3
1976 ……6,9 ….13,3 ………1,9
1977 …….2,9 …12,2 ………1,7
1978 …….7,2 ….12,5 ……..1,9
1979 …….3,3 ….19,0 ………1,9
1980 …….0,7 ….24,9 ………2,7
1981 ……-1,6 ….24,5 ………4,0
1982 ……-1,1 ….21,1 ………5,8
1983 ……-1,1 ….20,2 ………7,9
1984 ……..2 ……18,5 ………8,1
1985 ……..2,5 ….19,3 ………7,8
1986 ……..0,5 ….23,0 ………7,4
1987 …….-2,3 ….16,4 ……….7,4
1988 …….4,3 …..13,5 ……….7,7
1989 …….3,8 …..13,7 ……….7,5
1990 …….0,0 ……20,4 ………7,0
1991 ……..3,1 …..19,5 ………..7,7
1992 ……..0,7 …..15,9 ………..8,7
1993 …….-1,6 …..14,4 ……….9,7
Δες ρυθμό ανάπτυξης, πληθωρισμό και ανεργία μετά το 1974.
Τι λες δεν είναι ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ; απλά δεν το καταλαβαίναμε διότι τρώγαμε ακόμα το ψωμί της χούντας, μετά δεν το καταλαβαίναμε διότι δανειζόμασταν χωρίς να παράγουμε.
Οι Κινέζοι για να βράσουν μια μεγάλη χελώνα την βάζουν να κολυμπήσει σε ένα καζάνι με νερό από κάτω βάζουν σιγανή φωτιά, η χελώνα ευτυχισμένη κολυμπάει στο νερό που από κρύο γίνεται χλιαρό και χαίρεται, ζεστό... βραστό και γίνεται σούπα (κολυμπώντας).... Αυτό περιέγραψες με το
Και να φανταστείς ότι το 1973 ……με ρυθμό ανάπτυξης 8,1 και ανεργία ………2,0% οι ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ είχαν σύνθημα ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Αυτοί οι ήρωες του Πολυτεχνείου όταν κυβέρνησαν έφεραν το ΔΝΤ και μνημόνια στην Ελλάδα.... 
0 .

Ολντ