Πασιφάη έγραψε:ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:σχολιο 3
.... αλλα εννοειται οτι ι θεισμος μου ειναι πολυ προχωρημενος σε αλλα υψιπεδα ...κια βεβια σε αρμονικα μετο πανθεισμο μου που ειναι λογικη συνεπεια αλλιως πως θα ενεργουσε ο προσωπικος θεοςαν ολη η πλαση δεν ειχε κατι απο τηνουσια την θεικη ???
..... τυγχανει να εχω παρακολουθησει κι ενα μεταπτυχιακο φιλοσοφιας και εχω να πω κι αλλα επι τουτου ...ενημερωτικα... που δεν γνωστα στο ευρυ κοινο με την γενικη μορφωση την φιλοσοφικη ....εχω κανει και μικρη πτυχιακη εργασια και θα πω πραγματα που δνε ξερετε
Να χαρώ εγώ τα υψίπεδα του Γκολάν και τα μεταπτυχιακά φιλοσοφίας.

σχολιο 4...σημειωτεον
μπουμπουκα οτι αυτο το μεταπτυχιακο δεν το τελειωσα ποτε ...δεν ειμουν αρκετα πειθαρχημενη και αρα ικανη για υποταγη ακαδημαικο πνευμα και γιαυτο συγκρουστηκα για μια εργασια .. και δεν ξαναπατησα σε αυτο ...ωστοσο μου αφησε πολλα θετικα ... και δαμασε καπως το αγριο περιθωριακο κορακιστικο φιλοσοφικο πνευμα μου ...
... με αφορμη μια εργασια για το Σωκρατη που ειναι το θεμα μας εκεινο τελικα που αποκομισα ηταν οτι ο Σωκρατης ειναι μια ιστορικα αμφιλεγομενη προσωπικοτηα υπαρχει στην φιλολογια ολοκληρο
Σωκρατικο Προβλημα ...για το αν υπηρξε τετοια προσωπικοτητα .. η ηταν απλα ενα μυθιστορηματικος ηρωας κια τιποτε περισσοτερο που βεβαια αντανακλουσε πολλες προσωπικοτητες εκεινης της εποχης ...
...επισης ενα αλλο ενδιαφερον θεμα ειναι οτι πολυ πριν το Πλατωνα αλλα και μετα απο αυτον κυκλοφουσαν διαλογοι φιλοσοφικοι και δνε ηταν ο Πλατωνας ο μονος που εγραψε τεοιους διαλογους ... οι φιλοσοφικοι διαλογοι που μαλιστα γινονταν και θεατρικες παραστασεις με αυτους ηταν ενα διαδεδομενο ειδος λογοτεχνιας της εποχης της κλασσικης αλλα κια προκλασσικης μαλιστα καποιοι τετοιοι διαλγοι ενταχθηκαν στο κορπους του Πλατωνα ενω κατα καιρους υπαρχαν μελετες που αμφισβητησησαν την πατροτητα τους ....
πχ το <<Συμποσιο>> ...εχει στοιχεια που θετουν το διαλογο σε αμφισβητηση ως προς τον συγγραφεα του ...εκει υποτιθεται παρατιθεται
η πλατωνικη θεωρια του ερωτα ( γνωστος ως πλατωνικος ερως) που δεν ειναι ποτε αλλο απο τον κεθειασμο του ομοφυλοφιλικου ερωτα του ανωτερου που μπορει να νιωσει ενα νεαρος αντρας για ενα αντρα ωριμο ευεργετη του τον οποιο εχιε ως πνευματικο ιδαλμα του ,,κι αντιστροφως ο ωριμος για τον νεο αντρα εξαιτιας οχι μονο του καλλους του σωματικου και της σωματικης ηδονης αλα και της ηδονης που προφερει η ψυχη του νεαρου και το ευγενες παθος του ...
....οι σωκρατικοι διαλογοι ηταν το αγαπημενο θεμα των διανοουμενων της Αθηνας της εποχης εκεινης .. ο ηρωας ηταν φτωχος και περιπλανωμενος στους δρομους και στην αγορα αλλα και απο γευμα σε γευμα που οργανωναν οι πλουσιοι στα σπιτια τους ...φιλοσοφος ρακενδυτος κατα τα προτυπα των κυνικων που καυτηριαζε πολιτικες συνηθειες των Αθηναιων κι αλλα πολλα κακα ηθη ουσιαστικα ο ηρωας αυτων των διαλογων ηταν ενας κυνικος στο πνευμα ενα αληθινος κορακοφιλοσοφος ...αντανακλουσε ως προτυπο κατι αναμεσα σε σοφιστη και σκυλοφιλοσοφο..
.. επειδη εδω πολλοι λιγοι εχουν μορφωτικα ενδιαφεροντα για το Σωκρατη ...χμμ...γιαυτο θα απευθυνθω στον
τανιπτερο που εχει δειξει γενικα μια ερευνητικη διαθεση .. να το ψαξει ....για τους
προ πλατωνικους σωκρατικους διαλογους ..
....
αλλα και μετα πλατωνικους ...σκεφτειτε οτι κι ο Αριστοτελης ακομη ειχε γραψει διαλογους στα νειατα του οταν ηταν μαθητευομενος στην Ακαδημεια ...μαθαινουμε για αυτους τους διαλογους απο το Διογενη Λαερτιο κι απο αναφορες αλλων αρχαιων συγγραφεων καθως δεν εχει διασωθει κανεις απο αυτους η τουλαχιστον ετσι λεν οι μελετητες μπορει απλα καποιοι διαλογοι να ενταχθηκαν στο πλατωνικο κορπους ...
απλα τα λεω αυτα για να ξεκαθαρισουμε οτι οι φιλοσοφικοι διαλογοι μαλιστα με ηρωα κεντρικη φιγουρα ενα περιθωριακο φιλοσοφο ηταν πολυ της μοδας εκεινης της εποχης και καθε νεαρος διανοουμενος δοκιμαζε το ταλαντο του σε αυτο το ειδος με την ελπιδα να γινει και θεατρικη παρασταση προς μυηση των λαικων στις φιλοσοφικες ιδεες και προβληματισμους ..χμμ.....να καποιοι τιτλοι απο το χαμενο διαλογικο εργο του Αριστοτελη ..και μαλλον σε αυτους τους διαλογους πρεπει να υπηρχε ενας ηρωας φιλοσοφος τυπου Σωκρατη ...οπς στους περισσοτερους προπλατωνικους και μεταπλατωνικους σωκρατικους διαλογους ..
Πολιτικος , Σοφιστης , Μενεξενος , Συμποσιον , Γρυλος , Ευδημος ή Περι Ψυχης , Προτρεπτικος , Περι Φιλοσοφιας , Αλεξαντρος , Περι Βασιλειας , Περις Δικαιοσυνης , Περι Ευγενειας , Περι Παιδειας , Περι Ηδονης , Ερωτικος κτλ ( σελ 21-23, D. Ross < Aριστοτελης> εκδ. Μορφωτικου Ιδρυματος Εθνικης Τραπεζας 1993 )