oldjedi έγραψε:Admin έγραψε:Γω είμαι απόγονος του Λεωνίδα. Καρατσεκαρισμένο λαίμαι.
Η ιδέα μου πάντως δεν είναι καλή; Τους κάνουμε βορειοέλληνες, σταματάνε οι διεκδικήσεις και παράλληλα τους τραβάμε εκτός της αγκαλιας της Βουλγαρίας.

Τωρα , το "καρατσεκαρισμενο" , αστο ...Ολοι κατω απο το αυλακι , ιδιοι ειστε ...
Και να τους ονομασεις ΒορειοΕλληνες , δεν τους τραβας απο την αγκαλια της Βουλγαριας , αφου αυτοι αισθανονται Βουλγαροι και παιρνουν βουλγαρικα διαβατηρια ...
Αρα , θα κανεις μια τρυπα στο νερο ... Σκεψου κατι αλλο ...
Ολντ
Δεν είμαι κάτω απ' τ' αυλάκι. Η γιαγιά μου μόνο έχει καταυλακιώτικη ρίζα, από τους Τσάκωνες, που θεωρούνται ότι είναι οι τελευταίοι εναπομείναντες Δωριείς (τουλάχιστον από την ανάλυση της διαλέκτου που ομιλούν). Δια τούτον τον λόγον λέγω πως είμαι απόγονος του Λεωνίδα.
Κατά τα λοιπά, καταγομαι από περιοχές όπου ζούσαν Κροάτες κυρίως ή/και Σέρβοι. Το επώνυμο μου, όπως και τα επώνυμα 4-5 γενιές πίσω είναι σερβοκροάτικης προέλευσης. Ακόμα και η γιαγιά μου που σχετίζεται με τους Καραγκούνηδες, έχει σερβοκροάτικης προέλευσης επώνυμο. Στο σόι του παππού μου είναι όλοι ξανθοι και πρασινομάτηδες, οπότε μάλλον επιβεβαιώνεται η κροάτικη καταγωγή μας. Θα κάνω πάντως και τεστ dna, να το έχω και σε χαρτί. Ο Άγγλος ιστορικός Χάμοντ (τον θεωρούν φιλέλληνα, να μη λέτε κι ότι επικαλούμαι ανθέλληνες) την περιοχή από όπου καταγομαι την επισημαίνει ως κροάτικη μειονότητα. Όλη η Θεσσαλία άλλωστε ήταν τμήμα της αυτοκρατορίας των Σέρβων (Στέφαν Ντούσαν και διάδοχοι). Από τους Σέρβους πέρασε στους Οθωμανούς και μετά στο ελληνόφωνο κρατίδιο.
Μην αρπαζεσαι πάντως, εγώ δεν έχω θέμα με τους βορειοελλαδίτες. Στη Χαλκιδική, Ιερισσό συγκεκριμένα, έχω πετύχει άτομα που μάλλον έχουν κοινή καταγωγή με εμάς.
Εγώ είμαι περήφανος για την κροάτικη και σέρβικη καταγωγή μου και είμαι από εκείνους που δεν έχουν πρόβλημα να το δηλώσουν οπουδήποτε. Το ελληνόφωνο κρατίδιο έχει πρόβλημα και δεν θέλει με τίποτα να ακούει για μη Έλληνες στην Ελλάδα.