Ακρίδης Κατσαριδόπουλος έγραψε:Τλαξκαλτέκος έγραψε:Τα 'χω ξαναβάλει μου φαίνεται.
Από τα μέσα του 15ου αι. εχεις τίποτα;
Δεν κατάφερα να βρω κάτι, αλλά δεν θυμάμαι κιόλας να έχω δει κάτι από αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ακρίδης Κατσαριδόπουλος έγραψε:Τλαξκαλτέκος έγραψε:Τα 'χω ξαναβάλει μου φαίνεται.
Από τα μέσα του 15ου αι. εχεις τίποτα;

Τλαξκαλτέκος έγραψε:Ακρίδης Κατσαριδόπουλος έγραψε:Από τα μέσα του 15ου αι. εχεις τίποτα;
Δεν κατάφερα να βρω κάτι, αλλά δεν θυμάμαι κιόλας να έχω δει κάτι από αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ακρίδης Κατσαριδόπουλος έγραψε:Τλαξκαλτέκος έγραψε:Δεν κατάφερα να βρω κάτι, αλλά δεν θυμάμαι κιόλας να έχω δει κάτι από αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο.
Γιατί είναι τόσο δυσεύρετες; Δεν ζωγραφίζανε εκείνη την περίοδο;

Τλαξκαλτέκος έγραψε:Ακρίδης Κατσαριδόπουλος έγραψε:Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβες τι ακριβώς εννοούσα. Όχι του Γιανόπουλου αλλά απεικονίσεις Βυζαντινών πολεμιστών του 15ου αι. γενικότερα. Παλιές όμως, όχι σύγχρονες.
Τα 'χω ξαναβάλει μου φαίνεται.
Ο άγιος Μερκούριος ως Βυζαντινός μαχητής του 14ου αι.
Η τοιχογραφία προέρχεται από τον ναό της Επισκοπής Ευρυτανίας, ο οποίος καταβυθίστηκε στην τεχνητή λίμνη που κατασκευάστηκε για τις ανάγκες του φράγματος Κρεμαστών. Πριν την καταβύθιση, πραγματοποιήθηκε αποτύπωση του μνημείου και αποτοίχιση των τοιχογραφιών του. Η παράσταση, η οποία χρονολογείται τον 13ο αιώνα, αποτελούσε τμήμα ευρύτερης σύνθεσης με τρεις από τους πέντε μάρτυρες της Σεβάστειας. Νεότερος ο άγιος Ορέστης αριστερά, που φορά στρατιωτική στολή και κόκκινο μανδύα στερεωμένο με κόμπο στον δεξιό ώμο.
Άγιος Νικόλαος του Κασνίτζη.
Οι στρατιωτικοί Άγιοι Νέστωρ και Μερκούριος.
Troyes Casket
Μονή Οσίου Λουκά
Τοιχογραφία του Ιησού του Ναυή, 12ος με 13ος αι.

Τλαξκαλτέκος έγραψε:Ακρίδης Κατσαριδόπουλος έγραψε:Γιατί είναι τόσο δυσεύρετες; Δεν ζωγραφίζανε εκείνη την περίοδο;
Μπορεί να υπάρχουν και να μην τις έχει πάρει το μάτι μας.

Προέλλην έγραψε:Aυτά τα βλέπεις για φουστανέλες;

Προέλλην έγραψε:

Ακρίδης Κατσαριδόπουλος έγραψε:Προέλλην έγραψε:
Ο τύπος δεν φέρνει κάπως στους stradioti; Λες να είναι Αλβανός;Εξάλλου ο στρατός του Δεσποτάτου του Μυστρά εκείνη την εποχή αποτελούνταν κυρίως από Αλβανούς μισθοφόρους.