Linux

Τα πάντα για υπολογιστές και πληροφορική.
vallon
Supreme poster
Supreme poster

Re: Linux

Δημοσίευσηαπό vallon » 30 Απρ 2018, 14:38

έχω φτιάξει διπλά μηχανήματα με centos. σκοπός να ξεφύγω τελείως από τα αηδιαστικά win.
ο λόγος γιατί το linux κάνει πιο εύκολα, αυτά που θέλω να δουλεύω.
προς το παρόν παλεύω να μάθω να στήνω τα rpm αρχεία,
δηλ προσπαθώ να στήσω το avast που το κατέβασα σαν rpm. τι μαλακία κάνω δεν έχω πάρει χαμπάρι..
φυσικά
μπορεί κάποιος να μου πει , τι το χρειάζεσαι... ε η ...συνήθεια :)

κανένα καλό manual με τη χρήση των βασικών εντολών και τη λογική τους έχει κανείς χρησιμοποιήσει;
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Γαληνός
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Γαληνός » 30 Απρ 2018, 20:21

Γύπας έγραψε:

Ναι. Είναι πολύ σταθερό και ανταποκρίσιμο. Το είχα παλιά . Αν βάλεις και κανονικό Arch ακόμα καλύτερα

Ωραίος!
Δεν ειμαι ακομα για Arch, ουτε θα το ρισκαρα.

Ήθελα κατι σταθερό, συγχρονο και χωρις upgrade ανα 6μηνο. Νομιζω τα manjaro ειναι οτι πρεπει.

Απο το 2009 εως το 15 ειχα ubuntu. Με gnome 3/ unity ξενερωσα.
0 .
Το χειρότερο είδος εκφοβισμού (bullying) είναι οι οικονομικές διακρίσεις

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 30 Απρ 2018, 22:00

kde βρε. Τέλειο.

Προτείνω Arch καθαρή και όχι manjaro.
0 .

itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις :yesyes: Τέλος!

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 01 Μάιος 2018, 15:15

Επιτέλους, παίζει και το πολυμηχάνημα EPSON. Δεν ήταν plug-and-play κατάσταση, χρειάστηκε λίγο απο δω, λίγο απο κει.. :nono:
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
sys3x
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό sys3x » 01 Μάιος 2018, 15:17

Γαληνός έγραψε:Πως εγίναν έτσι τα ubuntu τα τελευταία χρόνια..
Τα εγκατέλειψα τελείως μετά από μια εργασία που ήθελα οφισ και στατιστικά πακέτα που τρέχουν μόνο win.

Μελλοντικά λέω να πάω σε Arch αλλά με φιλικό περιβάλλον χρήσης και εγκατάστασης:
Δηλαδή: https://manjaro.org/

Τα έχει δοκμάσει κανείς;

Manjaro is a user-friendly Linux distribution based on the independently developed Arch operating system. Developed in Austria, France, and Germany, Manjaro provides all the benefits of the Arch operating system combined with a focus on user-friendliness and accessibility. Available in both 32 and 64 bit versions, Manjaro is suitable for newcomers as well as experienced Linux users.

Μια χαρά είναι, έχω βάλει μάλιστα μια ξεφτίλα ελαφριά έκδοση με xfce νομίζω (πάει καιρός) σε ένα αρχαίο hp λαπ για έναν γνωστό πριν χρόνια που το λαπ του έκανε κάνα 5λεπτο να ανοίξει και το χρησιμοποιεί ακόμη και τώρα.
0 .
Άν δεν είμασταν σπίρτα θα καίαμε για πάντα.

.

Άβαταρ μέλους
sys3x
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό sys3x » 01 Μάιος 2018, 15:20

Διάδοχος έγραψε:Επιτέλους, παίζει και το πολυμηχάνημα EPSON. Δεν ήταν plug-and-play κατάσταση, χρειάστηκε λίγο απο δω, λίγο απο κει.. :nono:

Με ποια διανομή παίζεις;
ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
μην με πεις Ρεντ σταρ ΟΣ ...
0 .

.

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 01 Μάιος 2018, 15:24

Γύπας έγραψε:kde βρε. Τέλειο.

Το πιο βαρύ ντέσκτοπ είναι. Για παλιότερους υπολογιστές νομίζω δεν είναι ότι το καλύτερο.

Γαληνέ, τo Manjaro αυτή τη στιγμή είναι η πιο δημοφιλής διανομή μαζί με το Mint: https://distrowatch.com/

Εγώ μόλις πάρω λίγο το κολάι, θα περάσω σε Fedora ή CentOS. Απ ότι έχω δει το CentOS είναι δημοφιλές στην βιομηχανία, κάποιος λόγος θα υπάρχει.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
sys3x
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό sys3x » 01 Μάιος 2018, 15:48

Διάδοχος έγραψε:
Γύπας έγραψε:kde βρε. Τέλειο.

Το πιο βαρύ ντέσκτοπ είναι. Για παλιότερους υπολογιστές νομίζω δεν είναι ότι το καλύτερο.

Γαληνέ, τo Manjaro αυτή τη στιγμή είναι η πιο δημοφιλής διανομή μαζί με το Mint: https://distrowatch.com/

Εγώ μόλις πάρω λίγο το κολάι, θα περάσω σε Fedora ή CentOS. Απ ότι έχω δει το CentOS είναι δημοφιλές στην βιομηχανία, κάποιος λόγος θα υπάρχει.

Είναι πολύ σταθερό αυτός είναι ο λόγος αλλά εσύ στο σπίτι δεν μπορώ να βρω για ποιον λόγο να πας σε σεντος, επίσης υπάρχουν πολλές εξειδικευμένες σεντος διανομές στην βιομηχανία οι οποίες δεν το λένε καν ότι είναι σεντος.
Ο μοναδικός λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι να κάνεις σαπόρτ σε rhel μηχανάκια αλλά όπως και να έχει εσένα σε κόβω για debian, στην μαμά κατευθείαν δηλαδή.
Θα με θυμηθείς.
0 .

.

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 01 Μάιος 2018, 16:44

Το αστείο είναι ότι unix/linux χρησιμοποιείται ελάχιστα στην βιομηχανία. Παντού βλέπεις windows. Δεν είναι μόνο στα γραφεία η κυριαρχία τους αλλά και στις βιομηχανικές συσκευές και μηχανές

:-/
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 01 Μάιος 2018, 19:26

Διάδοχος έγραψε:Το αστείο είναι ότι unix/linux χρησιμοποιείται ελάχιστα στην βιομηχανία. Παντού βλέπεις windows. Δεν είναι μόνο στα γραφεία η κυριαρχία τους αλλά και στις βιομηχανικές συσκευές και μηχανές

:-/

το centos είναι το επίσημο λειτουργικό στο support της ιβμ
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Επιστροφή σε “Πληροφορική”