Φασολαδα κοκκινη
-
Μπακάλης
- Rookie poster

-
Χαοτικός
Re: Φασολαδα κοκκινη
Μπακάλης έγραψε:Diadochos έγραψε:Μπακάλης έγραψε:και σε βαμβάκι με οινόπνευμα γίνεται αλλά καλύτερα σε εφημερίδα ή σε ξύλο...
Θα καπνίσεις δλδ την ρέγγα με καπνό απο καμμένο μελάνι εφημερίδας
Πατροπαράδοτη μέθοδος με ρίζες στις σκοτεινές αίθουσες ημερησίων κινηματογράφων! (ψάξτο...γκούγκλ...ρέγγα ...σινεμάς...Ριάλτο)
Στο ρόζικλαιρ μου έλεγε η μάνα μου ότι γινόταν αυτό Το οποίο μάζευε λέει αλητεία.
Όσο για την εφημερίδα Διάδοχε κι εγώ έχω ένσταση. Ωστόσο πολλοί το κάνουνε. Τέλος πάντων. Κάποια φορά θα δοκιμάσω με κάρβουνα αν έχω αναμένα.
Πάντως ο λόγος είναι για να νοστιμήσει έτσι; Όχι για να ψηθεί. Όχι δηλαδή ότι δεν τρώγεται και κατευθείαν η ρέγγα;
Δεν είναι ωμή έτσι;
0 .
-
Μπακάλης
- Rookie poster

Όχι δεν είναι ωμή...καπνιστή είναι έτσι κι αλλιώς...απλά την βάζεις πάνω από η φωτιά 9εφημερίδα,μπαμπάκι,γκάζι δεν έχει σημασία) για να καεί η πέτσα της και να ακούσεις το "κρακ" από το κόκκαλό της.
Μετά την βουλιάζεις σε λαδολέμονο και μετά....ουφ...πάω να αγοράσω ρέγγα!
Μετά την βουλιάζεις σε λαδολέμονο και μετά....ουφ...πάω να αγοράσω ρέγγα!

0 .
-
Διάδοχος
- Danchō

Το ζέσταμα γίνεται για να καθαριστεί απο την πέτσα και κόκκαλα πιο εύκολα. Αν δεν την ζεστάνεις είναι πραγματικό μαρτύριο, εγώ δεν την ζεσταίνω αλλά έτσι όπως την παίρνω κρύα απο το ψυγείο του μάρκετ χρειάζομαι κανένα μισάωρο για να την καθαρίσω.
Η καπνιστή ρέγγα είναι πάμφθηνη σε όλες τις χώρες, αλλά κατά τη γνώμη μου απίστευτα γευστική. Το ίδιο και ο μπακαλιάρος.
Σχετικά με το κάπνισμα, έχω δει πως γίνεται, σε λαϊκή όπως προανέφερα. Έχουν ένα μεταλλικό κουτί σαν ντουλάπα, κάτω βάζουν βρεγμένο καλής ποιότητας ξύλο και πιο κάτω βάζουν φωτιά. Απο πάνω κρέμονται τα ψάρια, μερικές φορές φρέσκα αλλά συνήθως κατεψυγμένα. Η διαδικασία κρατάει μερικές ώρες. Στην λαϊκή εδώ μπορεί να τα πάρεις φρεσκοκαπνισμένα και ζεστά, λίγο πιο ακριβά απ ότι αυτά του ψυγείου του μάρκετ.
Η καπνιστή ρέγγα είναι πάμφθηνη σε όλες τις χώρες, αλλά κατά τη γνώμη μου απίστευτα γευστική. Το ίδιο και ο μπακαλιάρος.
Σχετικά με το κάπνισμα, έχω δει πως γίνεται, σε λαϊκή όπως προανέφερα. Έχουν ένα μεταλλικό κουτί σαν ντουλάπα, κάτω βάζουν βρεγμένο καλής ποιότητας ξύλο και πιο κάτω βάζουν φωτιά. Απο πάνω κρέμονται τα ψάρια, μερικές φορές φρέσκα αλλά συνήθως κατεψυγμένα. Η διαδικασία κρατάει μερικές ώρες. Στην λαϊκή εδώ μπορεί να τα πάρεις φρεσκοκαπνισμένα και ζεστά, λίγο πιο ακριβά απ ότι αυτά του ψυγείου του μάρκετ.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»