ΕΛΛΗΝΕΣ - ΑΛΒΑΝΟΙ, ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ, ΜΙΑ ΦΥΛΗ, ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Re: ΕΛΛΗΝΕΣ - ΑΛΒΑΝΟΙ, ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ, ΜΙΑ ΦΥΛΗ, ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 24 Σεπ 2018, 17:19

Διάδοχος έγραψε:H φουστανέλα είναι συγκεκριμένο ένδυμα και δεν δύναται να αποδωθεί σε αρχαίους χιτώνες, ακριβώς όπως δεν μπορεί και το κίλτ.

Παρθενογεννεση δλδ.
0 .
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 24 Σεπ 2018, 18:02

Οργισμένος έγραψε:
Διάδοχος έγραψε:H φουστανέλα είναι συγκεκριμένο ένδυμα και δεν δύναται να αποδωθεί σε αρχαίους χιτώνες, ακριβώς όπως δεν μπορεί και το κίλτ.

Παρθενογεννεση δλδ.

μπα! το έπιασε ένας . τι άλλο να πεις σε ένα νήμα όπου ο χλευασμός κυριαρχεί
..τιποτα απολύτως τίποτα γιατί αλλιώς καραδοκούν τα πίτουρα και οι κότες
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 06 Φεβ 2019, 09:11

Μολογάνε χωρίς ξύλο #876565

Εικόνα

ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
:giggle02: :giggle02: :giggle02: :giggle02: :giggle02: :giggle02: :giggle02:
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

ελληνας
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ελληνας » 06 Φεβ 2019, 13:28

Adminović έγραψε:Όταν όλοι, αριστεροί, δεξιοί και αριστεροδεξιοι, μασούσαν το σανό περί απογόνων του Περικλή και του Λεωνίδα, κάποιοι λίγοι αγνοί μπαντριώτες ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΓΑΝ... :yesyes:

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

δε ξες τι να ψηφισεις
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 10 Απρ 2019, 09:01

Ας ακουμπήσω λίγο εδώ και αυτά... :fico: :fico:

Εικόνα

Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 05 Νοέμ 2019, 08:37

Έτος 1902, άρθρο της αμερικάνικης εφημερίδας "The Brownsville Daily Herald".

Μιλάμε για το τότε Σάλεσι, νυν Αυλώνας Αττικής. Ξένη γλώσσα τα ελλήνικος λίγο έξω από την πρωτεύουσα και χρειάστηκε μεταφραστή η δασκάλα για να διδάξει τα παιδιά. :-/ :s_no

Εικόνα
0 .

Deutsch Lover
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Deutsch Lover » 27 Ιούλ 2020, 00:40

Βεβαίως και έχουν δίκιο οι Χρυσαυγίτες όταν αναφέρονται στην πραγματική καταγωγή των Αλβανών, ότι είναι Έλληνες κλπ. Φαίνεται ένα ζήτημα ήσσονος σημασίας για την ανθρωπότητα (ποιος ενδιαφέρεται θα πει κάποιος για την καταγωγή των Αλβανών πέραν των ίδιων;). Εάν όμως ισχύει πράγματι ότι οι Αλβανοί κατάγονται από τους αρχαίους Ιλλυριούς, αυτούς που βρίσκονται πίσω από τις ελληνικές πόλεις της ακτογραμμής στο βόρειο Ιόνιο και στην Ανδριατική τότε γίνεται πρόβλημα μείζονος σημασίας για την ανθρωπότητα γιατί αυτό θα σήμαινε ότι οι Αλβανοί είναι αρχαιότατο έθνος αλλά και ότι έχουν συγγένεια με τους Έλληνες σύμφωνα με την αρχαία ελληνική γραμματεία.
Το αν οι Αλβανοί κατάγονται ή όχι από την Αλβανία του Καυκάσου (που είναι μια εκδοχή) είναι εύκολο να αποδειχτεί γιατί τότε θα πρέπει στην αλβανική γλώσσα να υπάρχουν ρίζες, ομόηχα τα οποία θα προέρχονται από τις γλώσσες που ομιλούνται στον Καύκασο (ρώσικα, αρμένικα, αζέρικα, πέρσικα, κοζάκικα κλπ). Αυτές τις ρίζες θα πρέπει να έχουν οι αλβανικές λέξεις εάν κατάγονται από τον Καύκασο. Εάν κατάγονται από την Ιταλία που είναι μια άλλη εκδοχή τότε θα πρέπει το σύνολο σχεδόν των αλβανικών λέξεων να είναι λατινογενείς. Εάν όμως οι Αλβανοί δεν κατάγονται ούτε από τον Καύκασο ούτε από την Ιταλία (και επαναλαμβάνω, φαίνεται αυτό από τις ρίζες) αλλά από το αρχαίο ιλλυριακό φύλο των Ελλήνων τότε οι ρίζες θα πρέπει να προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από τα αρχαία ελληνικά αλλά και τα λατινικά γιατί πάνω από τους Ιλλυριούς είχαν αρχίσει να σχηματίζονται ισχυρά λατινικά φύλα. Άρα λοιπόν με μια απλή μελέτη της καταγωγής των λέξεων της αλβανικής γλώσσας μπορούμε να εντοπίσουμε την φυλετική καταγωγή των Αλβανών, το εάν κατάγονται από την Ιταλία, από τον Καύκασο ή από την Ιλλυρία. Υπάρχουν και ορισμένοι Αλβανοί εθνικιστές που υποστηρίζουν ότι κατάγονται από τους Πελασγούς (οι Πελασγοί σύμφωνα με τον Όμηρο που είναι το Ευαγγέλιο των Ελλήνων είναι ένα από τα πολλά ελληνικά φύλα και τίποτε άλλο).
Το πιο κατάλληλο ελληνο-αλβανικό λεξικό για αυτόν τον σκοπό, δηλαδή για την σύγκριση των δύο γλωσσών, είναι το λεξικό . FJALOR GREQISHT SHQIP. Ο λόγος είναι επειδή αυτό το λεξικό γράφτηκε πριν την διάλυση της ΕΣΣΔ (άρα προτού οι Αλβανοί καταφθάσουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στην Ελλάδα και αρχίσουν να υπάρξουν επιμιξίες μεταξύ των δύο γλωσσών) όταν ακόμη στην Αλβανία υπήρχε κομμουνιστικό καθεστώς. Τότε υπήρχε ένας έντονος ανθελληνισμός στην κομμουνιστική Αλβανία οπότε οι ακαδημαϊκοί που έγραψαν το λεξικό (που ήταν φυσικά όργανα του κόμματος) ήταν πολύ αυστηροί όσον αφορά την ετυμολογία των αλβανικών λέξεων ώστε να προσπαθήσουν να μην δείξουν ότι τα αλβανικά προέρχονται από τα αρχαία ελληνικά. Αυτή τους η αυστηρότητα λόγω της κομματική τους πειθαρχίας μας επιτρέπει να μπορούμε να πούμε με ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια ότι τα αλβανικά (μελετώντας αυτό το λεξικό) έχουν αρχαιοελληνικές ρίζες. Επιπλέον, είναι το μεγαλύτερο ελληνο-αλβανικό λεξικό που υπάρχει (είναι περίπου 2.5000 σελίδες). Όποιος έχει αυτό το λεξικό (εγώ το έχω) μπορεί μελετώντας το να πάρει τα στοιχεία που χρειάζεται για τις ρίζες των αλβανικών. Εάν το ποσοστό των αλβανικών λέξεων που έχουν ελληνικές και λατινικές ρίζες είναι πάνω από 10% σημαίνει πως όντως οι γλώσσες είναι συγγενικές και ότι οι Αλβανοί πιθανότατα κατάγονται από εμάς. (δίχως αυτό να σημαίνει ότι τα αλβανικά είναι ελληνικά ή λατινικά αλλά ιλλυριακά που είναι μια αυτόνομη γλώσσα). Να προσθέσω εδώ ότι οι Ιλλυριείς για αιώνες δεν είχαν δικό τους αλφάβητο γιατί θεωρούσαν ότι συγγενεύουν τόσο πολύ με τους Έλληνες που χρησιμοποιούσαν το ελληνικό αλφάβητο μέχρι νομίζω τον 19ο αιώνα που δημιουργήθηκε η αλβανική γλώσσα.
Εδώ θα ρωτήσει κάποιος εύλογα: μα πώς γίνεται τα αλβανικά και τα ελληνικά να έχουν κοινή καταγωγή και εμείς οι Έλληνες να μην καταλαβαίνουμε τους Αλβανούς όταν μιλάμε στην μητρική τους γλώσσα; Εγώ θα ρωτήσω το εξής. Εάν τα αλβανικά δεν έχουν κοινή καταγωγή με τα ελληνικά, τότε πώς είναι δυνατόν οι Αλβανοί να είναι οι μετανάστες που μαθαίνουν πιο εύκολα από όλους τα ελληνικά σαν γλώσσα;
Σε αυτό το λεξικό για να μην πολυλογούμε, εντοπίζονται πάνω από 45.000 αλβανικές λέξεις με ελληνική και λατινική ρίζα!
0 .

Newbie20
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Newbie20 » 05 Αύγ 2020, 18:54

Έχω ζήσει δέκα χρόνια στην Ελλάδα και πρόσεξα πως υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ των γενεών και μεταξύ Βορρά και Νότου ( όπως και σε πολλές άλλες χώρες). Στην Θεσσαλονίκη, για παράδειγμα, υπήρχε περισσότερος σκεπτισμός κατά των ξένων και τα αρνητικά σχόλια τα άκουγα για την εθνότητα μου συνήθως απο τους ηλικιωμένους. Στην Πάτρα δεν θυμάμαι να μιλούσαν πολύ για τους Αλβανούς και στην Ρόδο σαν να ήμουν σε άλλη χώρα.

Γνώρισα μια γυναίκα στην Ρόδο και ήρθα Αμερική και εδώ πέρα για πρώτη φορά στην ζωή, στα τριάντα μου, διάβασα τον Πλάτων, Ευριπίδη, Σοφοκλή και τόσους άλλους Αμερικανούς, Έλληνες και ξένους συγγραφείς και φιλόσοφους.

Ο "μόνος¨πόνος" που έχω εδώ πέρα είναι γιατί στην Ελλάδα και Αλβανία ήμουν τόσο κολλημένος με τα ιστορικά βιβλία (είχα βγαλει 19.5 στο μάθημα της Ιστορίας στις πανελλαδικές) και δεν είχα καταλάβει πως είχα άλλες κλίσεις στην ζωή μου. Μπορεί να έχω διαβάσει πάνω απο 200 ιστορικά βιβλία τα χρόνια που ζούσα στην Ελλάδα (κυρίως για Βαλκανικά και Μεσαιωνικά θέματα) και τώρα μου φαίνεται πως απλώς είχα χαραμίσει τα μαθητικά μου χρόνια, όταν θα μπορούσα να διαβάζω Καντ, Σοπενχάουερ, Χιούμ, Σπινόζα, Πλάτων, Σοφοκλή, και άλλους.

Πάνω στο θέμα που συζητιέται... με μεγάλη έκπληξη ανακάλυψα φέτος πως στην Ελλάδα υπάρχει σοβαρό θέμα δημογραφικής αλλαγής, γιατί δεν γίνεται σε μια χώρα που τόσοι μετανάστες έρχονται ο αριθμός αυτών που φεύγουν να είναι μεγαλύτερος. Δε με ενδιαφέρει το τι σκέφτεται ο καθένας για την εθνότητα μου και τις Ελληνο-Αλβανικές σχέσεις. Από τότε που ήρθα Αμερική έχασα το ενδιαφέρον σε τέτοιυ είδους θέματα, αλλά αν δείτε τα στοιχεία πιο κάτω θα καταλάβετε πως όλοι οι λαοί αλλάζουν συνεχώς. Οι Αλβανία και Βοσνία, π.χ., αδειάζουν ενώ η Ελλάδα αλλάζει δημογραφικά (στην περίπτωση μόνο που αυτοί που φεύγουν στην πλειοψηφία είναι Έλληνες και αυτοί που έρχονται είναι ξένοι και Μουσουλμάνοι).

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... ation_rate
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 05 Αύγ 2020, 21:49

εχω γνωρισει αλβανο που μου εβαζε βενζίνη καπου στην εθνικη οδο ..οταν πηγα στο ταμειο να πληρωσω
ειδα πολλα βιβλια απο αρχαιους φιλοσοφους και τον ρωτησα ποιος τα διαβαζει αυτα και μου αρχισε να μου λεει
για πλατωνα αριστοτελη σωκρατη κλπ και μου ειπε οτι οι ελληνες δεν ξερουν την ιστορια τους και αλλα πολλα
για την ηλιθιοτητα μας στο τελος και αφου μιλαγαμε για μια ωρα εφυγα περήφανος για τον τυπο
και λυπημενος για τους κοπρους νεοελληνες
στο διαταυτα πιστευω και εγω οτι οι αλβανοι καταγονται απο αρχαιο φυλο κατι ελαχιστοι ειναι τουρκογενεις
μισανθρωποι και κακουργοι στην ψυχη
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 06 Αύγ 2020, 07:53

Newbie20 έγραψε:Ο "μόνος¨πόνος" που έχω εδώ πέρα είναι γιατί στην Ελλάδα και Αλβανία ήμουν τόσο κολλημένος με τα ιστορικά βιβλία (είχα βγαλει 19.5 στο μάθημα της Ιστορίας στις πανελλαδικές) και δεν είχα καταλάβει πως είχα άλλες κλίσεις στην ζωή μου. Μπορεί να έχω διαβάσει πάνω απο 200 ιστορικά βιβλία τα χρόνια που ζούσα στην Ελλάδα (κυρίως για Βαλκανικά και Μεσαιωνικά θέματα) και τώρα μου φαίνεται πως απλώς είχα χαραμίσει τα μαθητικά μου χρόνια, όταν θα μπορούσα να διαβάζω Καντ, Σοπενχάουερ, Χιούμ, Σπινόζα, Πλάτων, Σοφοκλή, και άλλους.

Μια χαρα αντικειμενο ειναι και η ιστορια, ενα λαθος που ισως εκανες ειναι οτι μπορει να διαβασες πολυ εξειδικευμενα πραγματα, ενω αν ειχες διαβασει 200 βιβλια για διαφορες ιστορικες περιοδους θα ειχες πολυ ευρυτερες γνωσεις. Αυτα σου αρεσαν ομως και αυτα διαβασες οποτε δεν πειραζει.

Οι Αλβανία και Βοσνία, π.χ., αδειάζουν ενώ η Ελλάδα αλλάζει δημογραφικά (στην περίπτωση μόνο που αυτοί που φεύγουν στην πλειοψηφία είναι Έλληνες και αυτοί που έρχονται είναι ξένοι και Μουσουλμάνοι).

Λογικο ειναι να αδειαζουν η Αλβανια και η Ελλαδα, τι να κατσει να κανει καποιος εκει και αν μεινει με τι λεφτα να κανει μεγαλη οικογενεια? Δεν το βρισκω κακο να μειωθει ο πληθυσμος μας, ειναι μια προσαρμογη στις οικονομικες δυνατοτητες της χωρας.
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”