τι σκέφτεσαι τώρα;
-
bizeli
- Moderator

-
itteithe
- Extreme poster

Re: τι σκέφτεσαι τώρα;
Τι γίνεται ρε παιδιά; Να κάνουμε κανένα αντάμωμα που συνηθίζεται στα μέρη μας
Αντάμωμα απανταχού ελευθεριωτών 2020:
Προσφέρεται γίδα βραστή, αρνιά στη σούβλα, σουβλάκια και κρασί. Στο κλαρίνο ο Λάμπρος Τσιοτίκας και στο τραγούδι η Σούλα Δέλλιου.
Αντάμωμα απανταχού ελευθεριωτών 2020:
Προσφέρεται γίδα βραστή, αρνιά στη σούβλα, σουβλάκια και κρασί. Στο κλαρίνο ο Λάμπρος Τσιοτίκας και στο τραγούδι η Σούλα Δέλλιου.
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω
Habemus filium
Habemus filium
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Τα Τρίκαλα ένα φρούριο ήταν πριν αποφασίσουν οι Σέρβοι να τα κάνουν διοικητικό κέντρο Θεσσαλίας και Ηπείρου, οπότε επεκτάθηκαν και αναπτύχθηκαν ως πόλη.
Και χωρίς τους Σέρβους δεν θα υπήρχε η μοναστηριακή κοινότητα στα Μετεωρα, που είναι ο τοπ τουριστικός προορισμός της περιοχής (και μέχρι σήμερα απορουν πώς τα κατάφεραν να χτίσουν τέτοια οικοδομηματα πάνω σε απόκρημνα βράχια).
Και χωρίς τους Σέρβους δεν θα υπήρχε η μοναστηριακή κοινότητα στα Μετεωρα, που είναι ο τοπ τουριστικός προορισμός της περιοχής (και μέχρι σήμερα απορουν πώς τα κατάφεραν να χτίσουν τέτοια οικοδομηματα πάνω σε απόκρημνα βράχια).
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.

-
Adminović
- Sloboda Narodu

bizeli έγραψε:Κι εγώ είμαι Λαρισαία. Εκτός του πατρός την πλευρά.
Από τα ορεινά της Λάρισας;

0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

-
bizeli
- Moderator

-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

Bλάχοι και Σλάβοι πήγαιναν πακέτο το απο τον 11ο και μετά:
The Vlachs of Thessaly first appear in Byzantine sources in the 11th century, in the Strategikon of Kekaumenos and Anna Komnene's Alexiad. Kekaumenos, who wrote in the late 1070s, in particular stresses both their transhumance as well as their disdain of imperial authorities. Kekaumenos records a failed Vlach uprising of 1066, under the unwilling leadership of Nikoulitzas Delphinas, a relative of his and grandson of the original Nikoulitzas, whom Emperor Basil II (r. 976–1025) placed to rule over the Thessalian Vlachs.
https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Vlachia
Nikulitsa (Bulgarian: Никулица) was a Bulgarian noble from Larissa, governor of Servia during the reign of Samuil. He received his name ("little Nicholas") because of his short height. In 1001 the Byzantines led by Basil II besieged the city and after a long siege they managed to break through despite the garrison's desperate defence. To secure the fortress, the entire Bulgarian population deported in the area called Boleron between the rivers Nestos and Hebros (Maritsa).
Nikulitsa was taken to Constantinople and given the title patrikios. Soon however he fled Constantinople and rejoined Samuil's forces, who were trying to take back Servia. Basil II reacted quickly, heading to the town with an army and repulsing the Bulgarians. Samuil and Nikulitsa retreated but soon after the latter was ambushed and captured again. He was taken back to the Byzantine capital where he was imprisoned.
He managed to escape once more and continued to fight. After the death of Emperor Ivan Vladislav in 1018 he was among the few nobles who continued the resistance in the mountainous areas of the country. After his troops were surrounded by a Byzantine army he understood that further resistance was pointless and surrendered to Basil II with the rest of his troops. Basil II sent him in Thessalonica under arrest.
His grandson, Nikoulitzas Delphinas, led an unsuccessful Vlach rebellion in Thessaly in 1066.
https://en.wikipedia.org/wiki/Nikulitsa
Koίταν να δείς πράματα, ο Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος έκανε Ρωμιό ευγενή τον Βούλγαρο επαναστάτη και άρχοντα της Μεγάλης Βλαχίας

0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
-
Τλαξκαλτέκος
- Extreme poster

Adminović έγραψε:Τλαξκαλτέκος έγραψε:Οι Σέρβοι ήρθαν και μας τυράννησαν.![]()
Οι Σέρβοι σας ξεβλάχεψαν και σας έκαναν ανθρώπους (όχι εσένα τέλος πάντων, διότι εσύ είσαι μάλλον από το «Μεγάλο Αλγέρι» της Ελλάδας).
Πολύ θα ήθελες να είχες κι εσύ μια «υποδούλωση» σαν κι αυτή των Χρωβατών σε Ούγγρους ή Αυστριακούς, αλλά δεν......
Εσύ είχες οθωμανικό δίκαιο (που δε σε χάλασε κιόλας, διότι «καλύτερα οθωμανικό σαρίκι, παρά παπική τιάρα»).
Εάν είμαι απ' το Μεγάλο Αλγέρι τότε ήμουν πάντοτε ελεύθερος.
Όχι σαν τους Χρωβάτους που τους είχαν κατακτήσει Βενετοί , Ούγγροι και Τούρκοι.

0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )
-
ILIAS GR
- Rookie poster

bizeli έγραψε:Κι εγώ είμαι Λαρισαία. Εκτός του πατρός την πλευρά.
Μπιζελάκι; Ποιο είναι το ποιο όμορφο μέρος της Λάρισας;

0 .
Κανένα παιχνίδι δε θεωρείται χαμένο όσο αυτό εξακολουθεί να παίζεται !...
-
bizeli
- Moderator

ILIAS GR έγραψε:bizeli έγραψε:Κι εγώ είμαι Λαρισαία. Εκτός του πατρός την πλευρά.
Μπιζελάκι; Ποιο είναι το ποιο όμορφο μέρος της Λάρισας;
Κοίτα δεν έχω μεγαλώσει στη Λάρισα. Ο πατέρας μου ήταν από κει και πηγαίναμε στον παππού και στη γιαγιά και σε άλλους συγγενείς. Εγώ Θεσσαλονίκη μεγάλωσα.
Τα κλασικά ξέρω. Το κέντρο εκεί στην πλατεία ταχυδρομείου και στο φρούριο που βγαίναμε (αν θυμάμαι καλά).
Πάντως γλυκά παίρναμε από τον Σαράφη και μιλφέιγ από τον Κωνσταντινίδη.
0 .
-
ILIAS GR
- Rookie poster

Η πινακίδα προς Βόλο…
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .
Κανένα παιχνίδι δε θεωρείται χαμένο όσο αυτό εξακολουθεί να παίζεται !...