Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.

Είσαστε κομμουνιστές; Γιατί;

Είμαι κομμουνιστής γιατί πιστεύω σε ένα δικαιότερο σύστημα διακυβέρνησης και είμαι εναντίον των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
2
13%
Είμαι κομμουνιστής επειδή έτσι γίνομαι πιο εύκολα συντονιστής σε φόρουμς και σε παταροσυζητήσεις του Κράχτη στο Χαλάνδρι, όπου μου διαθέτουν και θέση στο τραπέζι για να φυλάω τα μπόσικα.
1
7%
Είμαι κομμουνιστής επειδή είμαι φίλος ενός κομμουνιστή συντονιστή σε φόρουμ και τον βοηθώ στην προσπάθεια στην οποία μας καθευθύνει ο Περισσός για την αποχαύνωση των μαζών, μέσω υπνωτιστικών μεταμεσονύκτιων αποκαλύψεων του Κράχτη
1
7%
Όχι, απλά δεν είμαι κομμουνιστής.
7
47%
Όχι, υποστήριξα την 21η Απριλίου, τον Ιωαννίδη και την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο; Πως θα μπορούσα να είμαι.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Όχιι, δεν είμαι κομμουνιστής, είμαι ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ.
4
27%

Σύνολο ψήφων: 15

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Δημοσίευσηαπό nemo » 21 Ιούλ 2022, 13:22

BaKXOS_Lysios έγραψε:
nemo έγραψε:μου δινεις το δικαιωμα να σε πω χαζο
προσεξε τι γραφω επακριβως -ειπα αν ειναι ιδιαιτερα ικανος που σημαινει πολυ
πιο πανω απο το οριο των πολιτικων μας - και αν ειναι μια πολιτικη ιδιοφυια
ποιος ειμαι εγω για να πω οχι; δηλαδη με θεωρεις τοσο χαζο που αν δω μια ιδιοφυια
να μη μου αρεσει επειδη θα ειναι γκει;

Μα είμαι χαζός που κάθομαι κι ασχολούμαι μαζί σου, το ξέρω! :D
Τι να μου πεις βρε, αντιφάσκεις δεν το καταλαβαίνεις;; :laugh1: Τη μια λες δεν τους θες σε πολιτικές δημόσιες θέσεις αλλά μετά ότι θα μπορούσες να τους δεχτεις και στη θεση πρωθυπουργού! :laugh1: Αν είναι ικανοί και ιδιοφυής.... το οποίο κρίνεται με το "ικανόμετρο";....γιατί εσύ μπορεί να θεωρείς ικανό και ιδιοφυή τον Κασιδιάρη ας πούμε......... καλά άστο.

καλο ειναι να ζηταμε εξηγησεις για το τι εννοει ο αλλος παμε παλι ο κασι δεν ειναι
πολιτικη ιδιοφυια
κοιτα πως το εννοω απο ολες τις ταξεις και απο ολων των φυλων των ανθρωπων
ξεπεταγονται ατομα με ιδιαιτερα χαρισματα και ειτε απο γκει ΄΄αφου το θες
αυτα τα χαρισματικα ατομα θα βρουν τον δρομο τους χωρις την βοηθεια κανενος
και απλα εγω εγραψα αυτο για τον πρωθυπουργο για να σου πω οτι δεν ειμαι
"κλειστοφοβικος" και αυτο ασχετα αν δεν μου αρεσει και τι θα ηθελα

ε λοιπον αναφερθηκα σε χαρισματικα ατομα πχ που μπορει και να ειναι ενας ζουλου
δευτερης γενιας στην ελλαδα ή μια κατσαριδα με ανεπτυγμενο μυαλο
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 21 Ιούλ 2022, 13:26

bizeli έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Αν μπορεσεις να εφαρμοσεις ενα ολοκληρο κοινωνικοοικονομικο συστημα ατομικα ως μοναδα πες το μου για να σε προτεινω για βραβειο νομπελ οικονομικων :fico: Eμενα που ειμαι απολιθωμας ΚΚΕς δεν μου κοβει για να το κανω :D

Λαχουρένιε δεν μπορώ να περιμένω να αλλάξει ένα ολόκληρο κοινωνικοοικονομικό σύστημα.
Ό,τι μπορεί και θέλει κάνει ο καθένας.
;)

Ο καθένας μόνος του δεν κάνει ό,τι θέλει ούτε ό,τι μπορεί (στην πολιτική).
Το πολύ πολύ να αρχίσει να τρώει (ως πράξη πολιτικής αντίδρασης) ραδικοβλάσταρα γιατί και τα ζώα έχουν δικαιώματα.
Μόνοι τους το παλεύουν όσοι αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας.
Εκείνοι που έχουν συνείδηση της πραγματικής τους θέσης στην παραγωγή συνδικαλίζονται στον ΣΕΒ (Σύνδεσμο επιχειρήσεων κ βιομηχανιών) και στην ΕΕΤ (Ελληνική ένωση τραπεζών).
Η υπόλοιπη συντριπτική πλειοψηφία παίζει το ρόλο του ακόλουθου των επιλογών τους.
Κάποιοι ανεξάρτητοι αριστεροί ριζοσπάστες ψηφίζουν συριζα γιατί αφού το ΚΚΕ δεν τραβάει. :fico:
Και μια ελάχιστη μειοψηφία οργανώνεται στη βάση των κοινών της οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων παλεύοντας να έρθει το συντομότερο η ώρα της αφύπνισης των ακόλουθων. :D
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 21 Ιούλ 2022, 13:28

nemo έγραψε:καλο ειναι να ζηταμε εξηγησεις για το τι εννοει ο αλλος παμε παλι ο κασι δεν ειναι
πολιτικη ιδιοφυια
"κλειστοφοβικος" για αυτο ασχετα αν δεν μου αρεσει και τι θα ηθελα

Οκ μπράβο νέμο (δεν θεωρώ βεβαια κανένα φοβερό κατόρθωμα να μην είναι κανείς ρατσιστής αλλά στην περίπτωσή σου το θεωρώ! :kritiki:
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 21 Ιούλ 2022, 13:33

BaKXOS_Lysios έγραψε:
nemo έγραψε:καλο ειναι να ζηταμε εξηγησεις για το τι εννοει ο αλλος παμε παλι ο κασι δεν ειναι
πολιτικη ιδιοφυια
"κλειστοφοβικος" για αυτο ασχετα αν δεν μου αρεσει και τι θα ηθελα

Οκ μπράβο νέμο (δεν θεωρώ βεβαια κανένα φοβερό κατόρθωμα να μην είναι κανείς ρατσιστής αλλά στην περίπτωσή σου το θεωρώ! :kritiki:

μα ειμαι ρατσιστης ειδικα κατα της βλακειας απο οπου και αν προερχεται
δεν αντεχω τους βλακες
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 21 Ιούλ 2022, 13:33

Ραν ταν πλαν έγραψε:Η υπόλοιπη συντριπτική πλειοψηφία παίζει το ρόλο του ακόλουθου των επιλογών τους.
Κάποιοι ανεξάρτητοι αριστεροί ριζοσπάστες ψηφίζουν συριζα γιατί αφού το ΚΚΕ δεν τραβάει. :fico:
Και μια ελάχιστη μειοψηφία οργανώνεται στη βάση των κοινών της οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων παλεύοντας να έρθει το συντομότερο η ώρα της αφύπνισης των ακόλουθων. :D

Κι όμως αν διαχρονικά γινόταν έτσι όπως το υποστηρίζετε εσείς σήμερα ("αν δεν φύγει το κεφάλαιο τύφλα να'χουν όλα τα άλλα") θα ήμασταν ακόμα σαν τάξη στο 19ο αιώνα. Εφυγε ο καπιταλισμός; Όχι. Βελτιώθηκε η ποιότητα ζωής της εργατικής τάξης; Ναι.
Και μια ερώτηση ακόμα: αν αύριο έρθει κομμουνισμός σε πόσα χρόνια εκτιμάς ότι θα πιάσεις το σημερινό επίπεδο ζωής σου; (Θα πιάσεις το σημερινό ή λίγο χαμηλότερο; Ή λίγο ψηλότερο;)
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 21 Ιούλ 2022, 13:34

nemo έγραψε:μα ειμαι ρατσιστης ειδικα κατα της βλακειας απο οπου και αν προερχεται
δεν αντεχω τους βλακες

Αν είσαι μόνο εκεί καλά κάνεις κι είσαι νεμο! :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Ιούλ 2022, 13:43

Ραν ταν πλαν έγραψε:Το παράκανα ε;
Σε κάτι από alternative left τι θα έλεγες. :D

Ή ακομα καλυτερα, alternative ΠΑΣΟΚ :D :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Ιούλ 2022, 13:47

bizeli έγραψε:Δε θέλω κάποιο βραβείο Νόμπελ πρώτον.
Δεύτερον δεν είμαι κομμουνίστρια. Οπότε δε με ενδιαφέρει να εφαρμόσω κάτι κομμουνιστικό είτε ατομικά είτε συλλογικά.
Και τρίτον το άλλο σύστημα που εφαρμόζω είναι να μην κάθομαι με σταυρωμένα χέρια.

Το ξερω πως δεν εισαι κομμουνιστρια, απλα θελω να μου δειξεις πως γινεται ενα ατομο να κρατικοποιησει τα μεσα παραγωγης σε μια οικονομια ωστε να το κανω και γω αφου ειναι τοσο ευκολο :D

Μάλλον το να είσαι ακτιβιστής το έχεις εξιδανικεύσει πολύ στο κεφάλι σου και νομίζεις ότι είναι για βραβείο Νόμπελ.

Μπορεί ο καθένας να το κάνει. Δεν ειναι κάτι τρομερά δύσκολο.

Αλλά μάλλον έχεις μαύρα μεσάνυχτα ή κάθεσαι απλά και περιμένεις να γίνει κάτι από μόνο του ή κάποιος άλλος να βγάλει το φίδι απο την τρύπα.

Δε σε αδικώ όμως. Αυτή είναι η νοοτροπία των περισσότερων.

Δεν αναφερθηκα σε ακτιβισμο, ουτε το επαιξα ποτε ακτιβιστης και αγωνισταρας. Αναφερθηκα σε πολιτικες ιδεες και συστηματα και ξαφνικα βρεθηκα να ζυγιζομαι με κομμουνιστομετρο απο εσενα και τον Βακχο που μπερδευετε τον Καρολο με τον Γκραουτσο Μαρξ :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 21 Ιούλ 2022, 13:52

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Η υπόλοιπη συντριπτική πλειοψηφία παίζει το ρόλο του ακόλουθου των επιλογών τους.

Κι όμως αν διαχρονικά γινόταν έτσι όπως το υποστηρίζετε εσείς σήμερα ("αν δεν φύγει το κεφάλαιο τύφλα να'χουν όλα τα άλλα") θα ήμασταν ακόμα σαν τάξη στο 19ο αιώνα. Εφυγε ο καπιταλισμός; Όχι. Βελτιώθηκε η ποιότητα ζωής της εργατικής τάξης; Ναι.
Και μια ερώτηση ακόμα: αν αύριο έρθει κομμουνισμός σε πόσα χρόνια εκτιμάς ότι θα πιάσεις το σημερινό επίπεδο ζωής σου; (Θα πιάσεις το σημερινό ή λίγο χαμηλότερο; Ή λίγο ψηλότερο;)

Δεν ξέρω.
Ξέρω όμως ότι όλοι θα έχουν πρόσβαση σε όλα. Αυτό αρκεί.
Στο ξανάπα νομίζω.
Το ότι σήμερα έχουμε επίπεδο ζωής υψηλότερο από αυτό του 19ου αιώνα δεν έχει να κάνει με τη δική σου βούληση αλλά με το στρατηγικό ζήτημα της επιβίωσης του καπιταλισμού.
Πότε συνέβη το μπαμ στο βιοτικό επίπεδο της Δύσης;
Την ιστορική περίοδο που η ΕΣΣΔ αποτέλεσε σημείο αναφοράς της παγκόσμιας εργατικής τάξης.
Και πότε άρχισε το ξήλωμα των χουβαρνταλικιών του καπιταλισμού;
Το 1990 με την πτώση της ΕΣΣΔ.
Και από τότε μέχρι σήμερα το πουλόβερ του βιοτικού σου επιπέδου ξηλώνεται αδιάλειπτα και θα συνεχίσει να ξηλώνεται μέχρι να φτάσει αυτό του 19ου αιώνα τηρουμένων των αναλογιών.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Ιούλ 2022, 13:54

BaKXOS_Lysios έγραψε:Ο τίτλος του νήματος έχει να κάνει με το ΣΥριζα και τον Τσίπρα; Δεν έχει τίτλο ένα συγκεκριμένο ερώτημα; Φυσικά τα bold είναι απ το μυαλό σου και χονδροειδείς απλουστεύσεις.

Λες να μην εχει σχεση το τι ψηφιζει ο καθενας σε μια συζητηση για πολιτικες ιδεες? Προσπαθω να καταλαβω πως με το ιδιο κριτηριο ο Τσιπρας ειναι τιμιος και κομμουνισταρας ενω ο Κουτσουμπας συμβιβασμενος επαγγελματιας. Δεν βγαινει καμια ακρη απο την λογικη σου.

Μπράβο λαχου, γελάστε για το ξεβράκωμα με το εκλεκτό ακροατήριο σας (το οποίο δεν είδα να σε ενόχλησε καθόλου λίγες σελίδες πριν που σας αποκάλεσε λίγο πολύ "συντρόφια"..) κι εγω θα συνεχίσω τη ζωή μου ξεβράκωτος πλην τίμιος πια. :yesyes:

Με τον Νεμο και πολυ περισσοτερο τον Πλουτωνα εχουμε πλακωθει απειρες φορες για τα πολιτικα απο τοτε που ανοιξε το φορουμ.

Να σου θυμισω οτι ολοι οι ροζ ειχατε στα ωπα ωπα τον Αριστο την περιοδο '15-'19. Ενα ατομο που δηλωνει οπαδος του Φρανκο και του Χιτλερ και που θα ψηφισει Εθνικο Μετωπο στις ερχομενες εκλογες. Αφου ομως ψηφιζε τον τιμιο Αλεξη ολα καλα. Εκει δεν σε ενοχλουσαν οι ακροδεξιοι.
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”