Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;
-
Γύπας
- Extreme poster

Re: Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;
Το άτομο υδρογόνου είναι μία ευφυής δομή;
0 .
itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις
Τέλος!-
relativer777
- Basic poster

Re: Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;
Με την λέξη " τυχαίες " παρότι δεν την έχω γράψει θα μπορούσα κάλλιστα να αναφερθώ στις μεταλλάξεις οι οποίες οφείλονται σε περιβαντολογική επίδραση των εκάστοτε συνθηκών, Όπως θερμοκρασία, ακτινοβολίες υγρασία κ.ο.κ.
Δέν δίνω καμία πιθανότητα απλά γιατί είναι αδύνατο να γίνει τυχαία αλλαγή Εκτός εάν δώσει λάθος εντολη Ο προγραμματιστής πάλι θα το εντοπίσει όταν θα τρέξει το Πρόγραμμα θα το δει στον Debuger και θα το διορθώσει. Οι εν αδρανεία εντολές είναι επιτηδευμένα αδρανείς. Όλες οι εντολές ειπάρχουν στο πρόγραμμα αλλά δέν ενεργοποιούνται όλες.Με ποιά σειρά θα ενεργοποιηθεί η κάθε εντολή,Είναι θέμα της σειράς που έχει οριστεί στα data .
Δέν έγραψα ότι υπάρχει δομή, η οποία δέν είναι ευφυούς δημιουργίας.
Δέν δίνω καμία πιθανότητα απλά γιατί είναι αδύνατο να γίνει τυχαία αλλαγή Εκτός εάν δώσει λάθος εντολη Ο προγραμματιστής πάλι θα το εντοπίσει όταν θα τρέξει το Πρόγραμμα θα το δει στον Debuger και θα το διορθώσει. Οι εν αδρανεία εντολές είναι επιτηδευμένα αδρανείς. Όλες οι εντολές ειπάρχουν στο πρόγραμμα αλλά δέν ενεργοποιούνται όλες.Με ποιά σειρά θα ενεργοποιηθεί η κάθε εντολή,Είναι θέμα της σειράς που έχει οριστεί στα data .
Δέν έγραψα ότι υπάρχει δομή, η οποία δέν είναι ευφυούς δημιουργίας.
0 .
-
relativer777
- Basic poster

Φίλε Stavmanr η λέξη " τυχαίες "
Δέν υπάρχει στο πόστ μου εσύ που την βρήκες ;
Το ποστ που έγραψα είναι το κάτωθι:
Ή εξέλιξη προϋποθέτει έναν ήδη υπάρχοντα οργανισμό ο οποίος δια μέσω μεταλλάξεων εξελίσσεται βιολογικά.
Ο Δαρβίνος δέν ισχυρίστηκε ποτέ ότι από το τίποτα δημιουργείται ένας οργανισμός ο οποίος εξελίσσεται.
Ή Εξελικτική θεωρία δέν αναφέρει το πώς δημιουργήθηκαν οι πρώτοι μονοκύτταροι οργανισμοί όπως η αμοιβάδα η οποία παρόλα τα εκατομμύρια χρόνια δεν εξελίχθηκε και παρέμεινε Όπως ήταν. Ούτε μας περιέγραψε πειραματικά πώς δημιουργήθηκε και για ποιο λόγο δεν εξελίχθηκε.
Δέν υπάρχει στο πόστ μου εσύ που την βρήκες ;
Το ποστ που έγραψα είναι το κάτωθι:
Ή εξέλιξη προϋποθέτει έναν ήδη υπάρχοντα οργανισμό ο οποίος δια μέσω μεταλλάξεων εξελίσσεται βιολογικά.
Ο Δαρβίνος δέν ισχυρίστηκε ποτέ ότι από το τίποτα δημιουργείται ένας οργανισμός ο οποίος εξελίσσεται.
Ή Εξελικτική θεωρία δέν αναφέρει το πώς δημιουργήθηκαν οι πρώτοι μονοκύτταροι οργανισμοί όπως η αμοιβάδα η οποία παρόλα τα εκατομμύρια χρόνια δεν εξελίχθηκε και παρέμεινε Όπως ήταν. Ούτε μας περιέγραψε πειραματικά πώς δημιουργήθηκε και για ποιο λόγο δεν εξελίχθηκε.
0 .
-
relativer777
- Basic poster

Μάλλον δικαιώνεις τον nik που σου γράφει, ότι του βάζεις στο στόμα πράγματα που δέν είπε.
1 .
-
relativer777
- Basic poster

Φίλε Γύπα Καλημέρα.
Ναί το άτομο υδρογόνου είναι ευφυής δομή, καθώς και όλα τα υπόλοιπα άτομα.
Ναί το άτομο υδρογόνου είναι ευφυής δομή, καθώς και όλα τα υπόλοιπα άτομα.
0 .
-
itteithe
- Extreme poster

stavmanr έγραψε:Δεν κατάλαβα το ερώτημα itteithe
Εννοείς, αν θα θεωρήσω ότι μπορεί ο άνθρωπος να κατασκευάστηκε από άνθρωπο στην έρημο;![]()
Η αναλογία σου έχει να κάνει με το οτι αναγνωρίζουμε κατασκευαστική ευφυΐα σε κατασκευές (αν κατάλαβα σωστά). Τι είναι αυτό που σε κάνει να αναγνωρίζεις κατασκευαστική ευφυΐα σε έναν άνθρωπο σαν οργανισμό, από την στιγμή που δεν κατασκευάστηκε, αλλά γεννήθηκε; Αν έβρισκες έναν άνθρωπο στην έρημο θα συμπέρανες οτι κατασκευάστηκε από κάποιον, οτι γεννήθηκε, ή οτι προέκυψε από τυχαίες συνενώσεις άνθρακα και γιατί;
Καταρχήν, δεν πρέπει να λησμονείς την διά ατόπου διαδικασία αποδείξεως. Αν κάτι δεν έχει αυτοεξελιχθεί, κάπως δημιουργήθηκε. Ή όπως έλεγε ένας κοινός γνωστός:
"αν αποκλείσεις όλα τα ενδεχόμενα, αυτό που απομένει, όσο τρελό κι αν ακούγεται, είναι η αλήθεια"![]()
Παλέψαμε, λοιπόν, πειραματιστήκαμε, κόψαμε χέρια-πόδια-κεφάλια από βακτηριάκια, κι εκείνα εκεί: 70.000 γενιές αδράνειας σε εξαιρετικά πλεονεκτικό για μετάλλαξη περιβάλλον. Στο αντίστοιχο διάστημα ο άνθρωπος θεωρούνταν από τον εξελικτισμό ότι άλλαξε 7-10 είδη...
Τί μπορείς να πεις για το πώς τα ίδια βρέθηκαν εκεί, αλλά και πώς όλα τα υπόλοιπα είδη που δεν ξεπήδησαν από εκείνα βρέθηκαν εδώ που βρίσκονται;
Η εις άτοπον απαγωγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως λογική πλάνη και κατά κόρον ως τέτοια χρησιμοποιείται (εκτός από τα μαθηματικά). Π.χ., δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως επιχείρημα υπέρ της τυραννίας το να αποδείξουμε οτι η δημοκρατία είναι ένα κακό πολιτικό σύστημα. Μια επιστημονική θεωρία (των φυσικών επιστημών και όχι των μαθηματικών) πρέπει να στηρίζεται σε θετικές αποδείξεις και όχι ανταποδείξεις άλλων θεωριών. Δεν είναι αρκετό το να μην ισχύει μια άλλη θεωρία. Η ΘτΕΣ δεν προτείνει δικά της πειράματα. Εκτός και αν γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικά με αυτό και μπορεί να μας τα παραθέσει.
Η αυτοαναπαραγωγή της Βιολογίας είναι ακριβώς ο ορισμός της ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΣ του γενετικού υλικού κατά το διπλασιασμό. Ο κώδικας αντιγράφεται σε νέο πανομοιότυπο κώδικα. Είναι ...copy-paste του κώδικα. Γίνεται 1-1 αναπαραγωγή όλων των εντολών του κώδικα σε αντικατοπτρική δομή (mirror).
Το λειτουργικό σύστημα είναι ο κώδικας. Σκέψου το ως windows (Linux κλπ) που αυτοαντιγράφονται σε νέο σκληρό δίσκο.
Ναι, αλλά το mirror ή το clone backup δεν το κάνει trigger το λειτουργικό μόνο του, αλλά γίνεται έπειτα από παρέμβαση και το τελικό αποτέλεσμα είναι κλώνος και όχι συγχώνευση κώδικα, όπως γίνεται στους πολυκύτταρους οργανισμούς. Μην προσπαθείς να βρεις αναλογίες στον τεχνητό μας κόσμο γιατί θα καταλήξεις να καταρρίψεις το σκεπτικό σου. Αν οι κατασκευές μας μιμούνται τον φυσικό κόσμο, τότε δεν υπάρχει κατασκευαστική ευφυΐα πίσω από αυτές, αλλά μιμητισμός.
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω
Habemus filium
Habemus filium
-
relativer777
- Basic poster

Φίλε micro Καλημέρα.
Βλέπω πως έχεις ενδιαφέρον για τον προγραμματισμό.
Σου συνιστώ να προμηθευτείς μία εύκολη γλώσσα προγραμματισμού όπως η basic Όπως η visual basic Φυσικά το original πακέτο ώστε να έχει και τα βιβλία εκμάθησης της γλώσσας.
Προς ικανοποίηση της περιέργειας σου έχω προγραμματίσει από το 1970 έως το 2000 σε σχεδόν όλες τις γλώσσες προγραμματισμού, και ήμουν επίσημα εγγεγραμμένο μέλος στο hackers computer club που εδρεύει στο Βερολίνο. Αυτά Προς το παρόν απλά για να κατανοήσεις ότι κάποιοι γνωρίζουν κάποια στοιχεία και πράγματα και δεν είναι άσχετοι προς τη θεματολογία τις συζήτησης στην οποία λαμβάνουν μέρος.
Σου συνιστώ να προμηθευτείς μία εύκολη γλώσσα προγραμματισμού όπως η basic Όπως η visual basic Φυσικά το original πακέτο ώστε να έχει και τα βιβλία εκμάθησης της γλώσσας.
Προς ικανοποίηση της περιέργειας σου έχω προγραμματίσει από το 1970 έως το 2000 σε σχεδόν όλες τις γλώσσες προγραμματισμού, και ήμουν επίσημα εγγεγραμμένο μέλος στο hackers computer club που εδρεύει στο Βερολίνο. Αυτά Προς το παρόν απλά για να κατανοήσεις ότι κάποιοι γνωρίζουν κάποια στοιχεία και πράγματα και δεν είναι άσχετοι προς τη θεματολογία τις συζήτησης στην οποία λαμβάνουν μέρος.
0 .
-
relativer777
- Basic poster

Φίλε micro Καλημέρα.
Όσο για τη λέξη τυχαίο Δεν ξέρω πώς βρέθηκε στο κείμενό μου αλλά αν πας στην προηγούμενη σελίδα Θα δεις ότι δεν υπάρχει εκεί.
Όσο για τη λέξη τυχαίο Δεν ξέρω πώς βρέθηκε στο κείμενό μου αλλά αν πας στην προηγούμενη σελίδα Θα δεις ότι δεν υπάρχει εκεί.
0 .
-
tanipteros
- Basic poster

τυχαία? τι τυχαία? Καλά βρε μπουμπούνες δεν σας το είπαν ότι δεν υπάρχει το τυχαίο στην φύση?
Ο Θεός δεν παίζει ζάρια, αγαπητοί μου.
Ο Θεός δεν παίζει ζάρια, αγαπητοί μου.
0 .
ΦΩΣ !!! 

-
nik_killthemall
- Extreme poster

stavmanr έγραψε:nik_killthemall έγραψε:
Όπως ακριβώς δεν έχουμε δει και το να κατασκευάζεται ένας γαλαξίας ή ένα ηλιακό σύστημα ή η ανθρώπινη ζωή στη γη, από κάποιον κατασκευαστή.
Επομένως, την παρατηρησιακή και πειραματική εγκυρότητα την απαιτείς κατά συμφέρον, μόνο για την απέναντι θέση αλλά όχι για την δική σου θέση, η οποία προφανώς εξαιρείται αυτής.![]()
Σου έχω ζητήσει 10 φορές να σταματήσεις αυτή την ανοησία με την αναφορά στους γαλαξίες και τα νεφελώματα σε μία συζήτηση στην οποία πασχίζουμε να βρούμε κοινό τόπο καθημερινής παρατήρησης.
Στο διάλογο αναφέρομαι σε πράγματα που μπορούμε να παραητήσουμε καί οι δύο: κομπιούτερς, τηλεοράσεις, μηχανές, αυτοκίνητα, καλώδια, μπαταρίες, πλυντήρια κι ό,τι άλλο θέλεις.
Επιμένεις να στρέφεις τη συζήτηση σε μέρος στο οποίο κρύβεσαι πίσω από την άγνοιά σου. Είναι στρουθοκαμηλισμός.
Ακόμα κι αν κρυβόμουν πίσω από άγνοια είναι πολύ καλύτερο από το να κρύβομαι πίσω από υποκρισία, όπως εσύ.
Σου απάντησα 2 ΦΟΡΕΣ στο φανταστικό και αντι-επιστημονικό παράδειγμα που ρώτησες με τα πισι και που έλεγες πως δεν σου απαντάω, και όπως μου είχες πει ΑΝ σου απάνταγα σε αυτό, θα απάνταγες και εσύ σε αυτά τα ερωτήματα που άφηνες αναπάντητα. Παραμύθια όλα, απλά έγινες λούης.
Η αναφορά στο συμπαντικό σχεδιαστή του γαλαξία και του σύμπαντος ΕΙΝΑΙ η θέση σου, γιαυτό την αντιπαραθέτω ! Η θέση σου είναι πως
"επειδή το φανταστικό εξωγήινο πισί που συναντάμε στην έρημο δεν έχει φτιαχτεί στην τύχη αλλά έχει κατασκευαστεί από κάποιον, άρα και το σύμπαν μας, οι γαλαξίες κλπ δεν έχουν φτιαχτεί ούτε αυτά στην τύχη, άρα υπάρχει ευφυής σχεδιαστής που τα έφτιαξε"
Αν αυτή ΔΕΝ ειναι η ΘΕΣΗ ΣΟΥ τότε σε μία από τις 10 φορές που λες, ακόμα και ΤΩΡΑ, θα την ΔΙΕΨΕΥΔΕΣ ! ΔΕΝ το έκανες κι ούτε τώρα θα το κάνεις. Επειδή όμως στο συγκεκριμένο σημείο έχεις στριμωχτεί, ζητάς να μην ανακατεύουμε την θέση σου η οποία βαρύνεται ΑΚΡΙΒΩΣ από το ίδιο ψεγάδι που καταλογίζεις στην θέση του άλλου
Δεν έχεις αντίλογο μαν. Η παρατηρησιακη και πειραματική εγκυρότητα βαρύνει το ίδιο και περισσότερο την δικιά σου θέση παρά την απέναντι, ωστόσο δεν έχεις κανένα πρόβλημα να τις θέτεις ΜΟΝΟ για την απέναντι θέση ζητώντας εξαίρεση της δικιάς σου
αυτό είναι ο ορισμός του θρησκευτικού ισχυρισμού ! Εξάλλου και ο it που συζητάει μαζί σου υποδειγματικά τοίχο της ίδιας ακριβώς υποκρισίας βρίσκει.
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .