Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;
-
stavmanr
- Extreme poster

-
stavmanr
- Extreme poster

Re: Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;
Offtopic: Ε; .gif)
Μάλλον μου έρχεσαι τσαντισμένος από άλλο φόρουμ...
Πρόσεχε εκεί. Έχει πολλούς ...σκελετούς από τις ντουλάπες του παλιού.
Εδώ τα πράγματα δείχνουν προς το παρόν κοντρολαρισμένα.
.gif)
Μάλλον μου έρχεσαι τσαντισμένος από άλλο φόρουμ...
Πρόσεχε εκεί. Έχει πολλούς ...σκελετούς από τις ντουλάπες του παλιού.

Εδώ τα πράγματα δείχνουν προς το παρόν κοντρολαρισμένα.
0 .
-
relativer777
- Basic poster

Re: Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;
Φίλε Stavmanr κάνεις λάθος δέν έρχομαι
Καθόλου τσαντισμένος. Τουναντίον είμαι ευδιάθετος και αποδέχωμαι την διαφορετική γνομη και άποψη. Απλά είμαι λύγο μπερδεμένος με την μεθοδικότητα του τρόπου που διατυπώνεται της απόψεις σας.
Προφανώς Χρειάζομαι χρόνο ώστε να μπω στο πνεύμα του τρόπου που διεξάγεται της συζητήσεις.
Απλά υπέθεσα ότι εδώ κάνετε σοβαρότερες συζητήσεις.
Γράψε λάθος φίλε μου.
Και μία λεπτομέρεια Δεν τσαντίζομαι εύκολα ούτε για χαρη γούστου.
Καθόλου τσαντισμένος. Τουναντίον είμαι ευδιάθετος και αποδέχωμαι την διαφορετική γνομη και άποψη. Απλά είμαι λύγο μπερδεμένος με την μεθοδικότητα του τρόπου που διατυπώνεται της απόψεις σας.
Προφανώς Χρειάζομαι χρόνο ώστε να μπω στο πνεύμα του τρόπου που διεξάγεται της συζητήσεις.
Απλά υπέθεσα ότι εδώ κάνετε σοβαρότερες συζητήσεις.
Γράψε λάθος φίλε μου.
Και μία λεπτομέρεια Δεν τσαντίζομαι εύκολα ούτε για χαρη γούστου.
0 .
-
micro
- Basic poster

micro έγραψε:stavmanr έγραψε:Fixed
Τί σημαίνουν "τυχαίες μεταλλάξεις".
Έστω ότι έχεις έναν κώδικα υπολογιστή που αποτελείται από 1000 εντολές. Σε κάποια στιγμή, σε τυχαίο σημείο του κώδικα, γίνεται μία τυχαία αλλαγή. Πχ. στην εντολή Νο50 αλλάζει ο τρίτος χαρακτήρας της εντολής του κώδικα.
Αν ξέρεις ελάχιστα από εντολές, πες μου πόσες πιθανότητες δίνεις αυτός ο κώδικας να μετατραπεί σταδιακά σε κώδικα 1.000.000 χαρακτήρων πλήρως λειτουργικού.
Ο εξελικτιστής Roth, αφού είδε κι απόειδε προσπαθώντας να αποδείξει τον εξελικτισμό, αποφάσισε ότι κάτι τέτοιο είναι παλαβό. Και στράφηκε προς νέα κατεύθυνση την οποία ακολουθούν πλέον και οι άλλοι εξελικτιστές: ότι δεν μπορεί να προκύψει εξέλιξη από τυχαίες μεταβολές, παρά μόνο από προϋπάρχουσες που ενεργοποιούνται ενώ ήταν ημιενεργές ή ενεργές. Ονομάζεται innovation.
Στο παραπάνω παράδειγμα που έδωσα, είναι σαν να έχεις ένα πρόγραμμα από 1.000.000 εντολές, εκ των οποίων μόνο οι 1000 να είναι ενεργοποιημένες, και οι υπόλοιπες σε stand by. Εσύ που παρακολουθείς το φαινότυπο του κώδικα (ας πούμε το αποτέλεσμα στην οθόνη) βλέπεις ξαφνικά μπροστά σου μία λειτουργία που δεν γνώριζες, ενώ αυτή προϋπήρχε στον κώδικα και περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία (ερέθισμα) να ενεργοποιηθεί.
και ποια απ τισ 1000000 πουειναι σ ε σταντ μποαι ενεργοποιτε πρωτη ποια 2η κλπ, ποτε και γτ;
τελικα ποιος ειναι αυτος ο μηχναισμος τοθ ινοβειτονς;;;; γιατι να ενεργοποιηηθει η μια εντολη κιοχι η αλλη;;; Γιατι να ενεργοποιθει καποια απο ολεςσ αυτες βασικα;;;; και να μη μεινουν ολες ανενεργες;
0 .
-
micro
- Basic poster

relativer777 έγραψε:Φίλε micro Καλημέρα.
Βλέπω πως έχεις ενδιαφέρον για τον προγραμματισμό.
Σου συνιστώ να προμηθευτείς μία εύκολη γλώσσα προγραμματισμού όπως η basic Όπως η visual basic Φυσικά το original πακέτο ώστε να έχει και τα βιβλία εκμάθησης της γλώσσας.
Προς ικανοποίηση της περιέργειας σου έχω προγραμματίσει από το 1970 έως το 2000 σε σχεδόν όλες τις γλώσσες προγραμματισμού, και ήμουν επίσημα εγγεγραμμένο μέλος στο hackers computer club που εδρεύει στο Βερολίνο. Αυτά Προς το παρόν απλά για να κατανοήσεις ότι κάποιοι γνωρίζουν κάποια στοιχεία και πράγματα και δεν είναι άσχετοι προς τη θεματολογία τις συζήτησης στην οποία λαμβάνουν μέρος.
Όσο για τη λέξη τυχαίο Δεν ξέρω πώς βρέθηκε στο κείμενό μου αλλά αν πας στην προηγούμενη σελίδα Θα δεις ότι δεν υπάρχει εκεί.
ναι! οντως εχω ενδιαφεορν για τον προγραμματισμο, βασικα προγραμματισης ειμαι, 20 χρονια τωρα ταχω φαει ολα χαχαχ ... το θεμα ειναι πως το καταλαβες εσυ; μηπω ςμε μπερδεψες με αλλον;;;
0 .
-
BaKXOS_Lysios
- Extreme poster

stavmanr έγραψε:Παρακολουθήστε τώρα πόσο "τυχαία" συμβαίνουν τα πράγματα στο DNA.
Μιλάμε, όχι απλά για μηχανισμό, αλλά για ...βιομηχανία κλωνοποίησης. Hi Tech.
Τι σε εντυπωσιάζει τόσο πολύ; Μπορεί να είναι πολύπλοκη η διαδικασία αλλά απο κεί και πέρα είναι ένας τυφλοσούρτης όπως όλα όσα βρίσκουμε στην φύση και στους νόμους της. Οτιδήποτε δημιουργείται μέσα στην φύση έχει την τάση να "θέλει" να διατηρηθεί. Προκειμένου να διατηρηθεί χρειάζεται πολλές φορές να μεταλλαχθεί-μετεξελιχθεί. Σε αυτό τον "νόμο" υπόκειται και η εξέλιξη της έμβιας ζωής. Φύση, φυσική.

0 .
-
relativer777
- Basic poster

Όχι φίλε micro δέν σε μπέρδεψα με
άλον. Απλά στο nick σου λείπει μόνο το soft !
Οπότε όπως δέν κατάλαβες, δέν είναι καθόλου μα καθόλου οφθαλμοφανές.
άλον. Απλά στο nick σου λείπει μόνο το soft !
Οπότε όπως δέν κατάλαβες, δέν είναι καθόλου μα καθόλου οφθαλμοφανές.
0 .
-
Leporello
- Basic poster

Ας συνεχίσουμε λίγο να επιχειρηματολογούμε γιά το αν η Γή είναι επίπεδη ή όχι.
Πριν αμφισβητήσεις τα στοιχεία που σου έφερα, πες μας αν έχεις την παραμικρή ένδειξη γιά το ότι η θνησιμότητα ήταν παρόμοια με σήμερα κατά την Αρχαιότητα και τον Μεσαίωνα και μετά συνεχίζουμε.stavmanr έγραψε:Ποια ακρίβεια ρε Σαραστρο;Sarastro έγραψε:Αλλο χονδρικές εκτιμήσεις και άλλο υποθέσεις. Θα ήθελες να είναι το ίδιο, αλλά δεν είναι. Οταν λοιπόν η διαφορά είναι τεράστια, η ακρίβεια δεν έχει σημασία.
Σου ζήτησα να μου δώσεις το στατιστικό δείγμα. Πόσους νεκρούς κάθε εποχής μελέτησες για να βγάλεις το αντίστοιχο στατιστικό συμπέρασμα;
Δεν μπορεί να μην ξέρεις! Ως τώρα ήσουν βέβαιος για τις θεωρίες...
Ψευδέστατο. Κατ'αρχάς, πουθενά δεν "θερίζει" ο θάνατος όσο θέριζε στο παρελθόν. Δεύτερον, ο πληθυσμός αυξάνει και σε χώρες που εδώ και δεκαετίες έχουν αυστηρή πολιτική λίγων παιδιών, όπως η Κίνα. Τρίτον, ακόμη και σε χώρες που ο αριθμός των γεννήσεων πέφτει ραγδαία, ο πληθυσμός αυξάνει.stavmanr έγραψε:Με μία απλή στατιστική ανάλυση με πραγματικά δεδομένα θα διαπιστώσεις ότι ο πληθυσμός του "πρώτου" κόσμου έπαψε να αυξάνεται. Επομένως, ο παγκόσμιος πληθυσμός δεν εξαρτάται από τη μακροβιότητα του δείγματός σου.Επίσης:
1. Ο πληθυσμός τής Γής δεν αυξανόταν επί χιλιάδες χρόνια. Τώρα αυξάνεται συνεχώς. Οχι επειδή οι άνθρωποι τώρα γεννούν σαν τα κουνέλια, αλλά γιατί έπαψαν να πεθαίνουν σαν τις μύγες.
Αντίθετα, εκεί που ο θάνατος θερίζει, οι άνθρωποι κάνουν 10 παιδιά ο καθένας.
Λες να οφείλεται, λοιπόν, στα καλά της Β. Επανάστασης;
Αν δεν καταλαβαίνεις την ένδειξη αυτή, ρώτα κάποιον μεγαλύτερο να σου εξηγήσει.stavmanr έγραψε:Και;2. Τα περισσότερα ιστορικά πρόσωπα που ξέρουμε, έχασαν πολλά παιδιά από ασθένειες.
Αρα, χωρίς να ξέρεις, δεν έχεις κανέναν ενδοιασμό να συγκρίνεις αυτούς που σήμερα κατατάσσει η Unesco σαν "υποσιτισμένους" με εκείνους του Μεσαίωνα. Χώρια που λίγο πριν τους κατάταξες στους ... πεθαμένους.stavmanr έγραψε:1. Δεν ξέρω. Εσύ όμως είσαι βέβαιος...Ωραίος! Πρώτα γράφεις ότι 1 σους 8 ΠΕΘΑΙΝΕΙ από την πείνα και μετά λες ότι υποσιτίζεται.
1. Ποιός είναι ο υποσιτισμός με τα σύγχρονα κριτήρια και ποιός με τα μεσαιωνικά ξέρεις;
2. Ποιό ήταν το ποσοστό των ανθρώπων που υποσιτιζόταν κατά τον Μεσαίωνα ξέρεις;
3. Οι άνθρωποι αυτοί που σήμερα υποσιτίζονται, τον Μεσαίωνα δεν θα μπορούσαν να φθάσουν τα 5 χρόνια τους.
2. Δεν ξέρω. Αλλά εσύ είσαι βέβαιος...
3. Δεν το ξέρω. Αλλά εσύ τα ξέρεις όλα...
Η τεράστια διαφορά που επιλέγεις να αγνοήσεις, είναι ότι στο παρελθόν οι άνθρωποι όντως ΠΕΘΑΙΝΑΝ από πείνα.stavmanr έγραψε:Υποσιτισμός σημαίνει, όχι μόνο αργός θάνατος για τον ίδιο, αλλά και για τους απογόνους του. Σου το γράφει το άρθρο. Οι 852 εκατ. άνθρωποι που υποσιτίζονται σήμερα παράγουν δυσλειτουργικούς (μη βιώσιμους) απογόνους με σωματικά, ψυχολογικά και πνευματικά προβλήματα.
0 .
-
stavmanr
- Extreme poster

Sarastro, σου ζήτησα στοιχεία και μου γράφεις εκθέσεις ιδεών...
0 .
-
Leporello
- Basic poster

Δεν είσαι ούτε Γενικός Διευθυντής, ούτε φορολογικός ελεγκτής γιά να ζητάς στοιχεία. Δώσε εσύ πρώτα όχι στοιχεία άλλα έστω μία ένδειξη που να υποστηρίζει την άποψή σου και μετά θα κάνω τον κόπο να ψάξω γιά πρωτογενή στοιχεία. Οπως είπα, μας λες ότι η Γή είναι επίπεδη και εγώ πρέπει να βρώ στοιχεία ότι δεν είναι.stavmanr έγραψε:Sarastro, σου ζήτησα στοιχεία και μου γράφεις εκθέσεις ιδεών...
0 .