konaplyta έγραψε:Προέλλην έγραψε:Δεν σε αγχώνει η ιδέα να μείνεις Ελλάδα; Δεν σε τρομοκρατεί; Δεν θες να πέσεις σε εμβρυακή στάση και να κλαίς σπαρακτικά με λυγμούς;![]()
Αναλογίσου, ότι θα δουλεύεις μέχρι τα 67+ τζάμπα υπερωρίες, για 800 ευρώ, και με μόλις 25 μέρες διακοπές τον χρόνο. Τα λεφτά ίσα που θα σου φτάνουν νοίκι και καφέδες, άντε και 5-6 μέρες διακοπές αλά χίπισσα.
Παράλληλα, στο χώρο εργασίας σου θα υπάρχει αναξιοκρατία και οι πιθανότητες να ανελιχθείς θα είναι απο εξαιρετικά περιορισμένες έως μηδενικές.
Φύγε έξω να δεις πως είναι ο κόσμος. Ειδικά στον τομέα σου, θα γνωρίσεις και θα κάνεις παρέες άτομα απ όλο τον πλανήτη, θα δεις πως είναι να εργάζεσαι σε οργανωμένο περιβάλλον, υπό κράτος όπου κυριαρχεί η εργατική νομοθεσία, κοκ.
Ίσως επειδή δεν έχω βγει ποτέ έξω από Ελλάδα δεν ξέρω τι χάνω και για αυτό να μην αγχώνομαιΠάντως το θεωρώ δύσκολο να φύγω μονη μου καπου έξω, δεν θα ξέρω που μου παν τα τέσσερα. Σαν ιδεα μου αρέσει πολυ βέβαια αλλά φοβάμαι ότι δεν θα ξέρω να επιβιώσω. Στο μέλλον ίσως συμβεί, ομως δεν ξέρω ακόμα.
Θαρσείν χρη. Εκεί έξω, υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος να κατακτήσεις. Βγες να γνωρίσεις την ζωή, να την ευχαριστηθείς, και να γίνεις σοφότερη. Μην χαντακώνεσαι, μην αφήσεις την μαύρη τρύπα να σε καταπιεί.
Δεν θα πας σαν λαντσιέρης, αλλά σαν επαγγελματίας. Το επάγγελμά σου είναι περιζήτητο σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, υπάρχει τεράστια έλλειψη. Δεν υπάρχει κυριολεκτικά κανείς άνεργος νοσοκόμος.

Πάντως το θεωρώ δύσκολο να φύγω μονη μου καπου έξω, δεν θα ξέρω που μου παν τα τέσσερα. Σαν ιδεα μου αρέσει πολυ βέβαια αλλά φοβάμαι ότι δεν θα ξέρω να επιβιώσω. Στο μέλλον ίσως συμβεί, ομως δεν ξέρω ακόμα.