Λαχού vs Μπιζέλι about music

Ελληνική και ξένη μουσική.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 27 Ιουν 2022, 20:42

bizeli έγραψε:@ Λαχούρ
Επειδή άλλαξε το θέμα το σταματώ εδώ.
Θα πω μόνο το εξής γιατί με πλήγωσε πολύ αυτό που είπες.
Εγώ δεν είπα ότι διασκέδαση είναι μόνο τα μπουζούκια. Και η ροκ και η τζαζ και το ραπ και όλα είναι.
Φωτιά να με κάψει που κατάλαβες κάτι τέτοιο για μένα.

Απλά αυτό που σου είπα είναι ότι τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει πόσο ψηλά μπορεί να πιάσει μια οκτάβα κάποιος αλλά το γενικότερο connection που έχει με το κοινό.

Αν παρόλα αυτά πιστεύεις ότι έχουμε κι άλλα να πούμε, το κάνω ξεχωριστό νήμα να συνεχίσουμε εκεί.

Οχι ρε, τι πληγωθηκες, χαβαλε κανουμε :laugh1:

ΟΚ συγγνωμη για την παρεξηγηση. Παντως εγω εκανα σχολιασμο του λαικου απο καθαρα μουσικη αποψη και οχι συναυλιακη.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 27 Ιουν 2022, 20:51

Λαχουρένιος έγραψε:
bizeli έγραψε:@ Λαχούρ
Επειδή άλλαξε το θέμα το σταματώ εδώ.
Θα πω μόνο το εξής γιατί με πλήγωσε πολύ αυτό που είπες.
Εγώ δεν είπα ότι διασκέδαση είναι μόνο τα μπουζούκια. Και η ροκ και η τζαζ και το ραπ και όλα είναι.
Φωτιά να με κάψει που κατάλαβες κάτι τέτοιο για μένα.

Απλά αυτό που σου είπα είναι ότι τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει πόσο ψηλά μπορεί να πιάσει μια οκτάβα κάποιος αλλά το γενικότερο connection που έχει με το κοινό.

Αν παρόλα αυτά πιστεύεις ότι έχουμε κι άλλα να πούμε, το κάνω ξεχωριστό νήμα να συνεχίσουμε εκεί.

ΟΚ συγγνωμη για την παρεξηγηση. Παντως εγω εκανα σχολιασμο του λαικου απο καθαρα μουσικη αποψη και οχι συναυλιακη.

οχι χαβαλε ρε τα γουστα σας εκφρασατε και συ και το μπιζελι και δεν ειπατε και τιποτα
παραπανω ...εγω τσιγκλισα λιγο το μπιζελι ...και λογω συμπαθειας
1 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 27 Ιουν 2022, 22:53

bizeli έγραψε:
ί.

για το παραπονεμένο μπιζελακι μας
1 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 28 Ιουν 2022, 01:02

Λαχουρένιος έγραψε:

Δε θύμωσα.
Απλά την παρανόηση ήθελα να διορθώσω γιατί ειδικά για μένα δεν ισχύει αυτό. Να υποβιβάσω ένα είδος μουσικής έναντι άλλου.
Πραγματικά τους μουσικούς και όσους σχετίζονται με αυτόν τον χώρο τους θεωρώ πολύ τοπ.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 28 Ιουν 2022, 08:05

bizeli έγραψε:Δε θύμωσα.
Απλά την παρανόηση ήθελα να διορθώσω γιατί ειδικά για μένα δεν ισχύει αυτό. Να υποβιβάσω ένα είδος μουσικής έναντι άλλου.
Πραγματικά τους μουσικούς και όσους σχετίζονται με αυτόν τον χώρο τους θεωρώ πολύ τοπ.

Οι συνθετες ειναι πολυ μαγκες και εχουν πολλες γνωσεις. Απλα αυτα που γραφουν αντικατοπτριζουν το 1/100 των ικανοτητων τους γιατι γραφουν για να βγαλουν λεφτα και οχι για να εκφραστουν.

Οι διαφοροι τραγουδιστες ειναι κατω του μετριου με εξαιρεση ορισμενους. Δεν εχουν ουτε σκηνικη παρουσια, ουτε φωνη, ουτε συνθετουν δικα τους τραγουδια. Καποιοι δεν εχουν ουτε καν εμφανιση.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Λαχού vs Μπιζέλι about music

Δημοσίευσηαπό bizeli » 28 Ιουν 2022, 15:26

Λαχουρένιος έγραψε:Αλλο να μαθεις πληροφοριες και αλλο να την ακουσεις. Οπως και αλλο να ακουσεις και αλλο να εντρυφησεις. Καθε ειδος εχει εκατονταδες καλλιτεχνες και χιλιαδες τραγουδια. Επισης καποια ειδη ειναι πολυ πιο απαιτητικα απο τα αλλα. Πχ δεν μπορεις να ανακαλυψεις την κλασικη μουσικη σε ενα απογευμα.

Δεν ειμαι παντα σε μουντ να ανακαλυψω νεα μουσικη και δεν εχω τον χρονο που ειχα ως φοιτητης ή εφηβος.

Ρε αδερφέ άστο.
Αν είναι να αισθάνεσαι τη μουσική σαν κάτεργο ...
Δλδ ο τρόπος που μου βγάζεις όταν ακούς μουσική είναι λες και είσαι στο νταμάρι και σπας πέτρες.
Πολύ κόπο κάνεις για να πεις αν σου αρέσει ή δε σου αρέσει ένα κομμάτι.
Δεν λέω ότι κι εγώ δεν την ψάχνω παραπέρα αλλά άμα πέσω σε αυτήν την παγίδα να εντρυφήσω μόνο σε ένα είδος παραγκωνίζω τα υπόλοιπα.
Εγώ όταν ακούω μουσική είμαι σε φάση και αυτό μου αρέσει και αυτό μου αρέσει και αυτό μου αρέσει...
Και μετά αγχώνομαι αν με ρωτήσει κανείς τι μουσική ακούς τι να απαντήσω.
Ε άντε και...
Δεν υπάρχει απάντηση.

Λαχουρένιος έγραψε:Η μουσικη που αναπαραγεται απο τα mainstream μεσα ειναι πολυ περιορισμενη. Ας πουμε οι ελληνικοι ραδιοφωνικοι σταθμοι ή το ΜΑD παιζουν τα ιδια 20-30 τραγουδια απο 2-3 πολυ συγκεκριμενα ειδη (λαικο, ποπ, τραπ). Αυτα τα μεσα δεν καλυπτουν ουτε το 1% του φασματος της μουσικης.

Έχει τύχει να μου αρέσει τραγούδι που έμαθα από διαφήμιση που ούτε καν το ήξερα και εννοείται ότι το έψαξα παραπέρα. Άμα έχεις τα αυτιά σου ανοιχτά από παντού μπορείς να μάθεις για τη μουσική.
Και σαφώς όταν λέμε mainstream μέσα πλέον δεν εννοούμε μόνο ράδιο τηλεόραση αλλά youtube και άλλες μουσικές πλατφόρμες όπου μπορείς να ακούσεις τα άπειρα.

Όταν ήμουν εγώ μικρή υπήρχε μόνο το MTV που εννοείται ένα μεγάλο μέρος της μουσικής μου παιδείας (χι,χι) οφείλεται σε αυτό και δεν ντρέπομαι καθόλου να το πω.
Μου είχε ανοίξει τα μάτια. MTV και ξερό ψωμί. Οι μόνες ώρες που δεν άκουγα MTV ήταν όταν πήγαινα σχολείο.

Όσον αφορά τους ραδιοφωνικούς σταθμούς υπάρχουν μουσικές εκπομπές που παίζουν όντως καλή μουσική και υπάρχουν άλλες που παίζουν απλά κάτι για να παίξουν λες και ο μουσικός παραγωγός ήθελε να πάει τουαλέτα εκείνη την ώρα κι έβαλε κάτι για να καλύψει την απουσία του.
Άντε βλάκα. Σεβάσου το κοινό που σε ακούει και παίξε κάτι που να δείχνει ότι πήγες προετοιμασμένος για εκπομπή.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 28 Ιουν 2022, 16:15

Λαχουρένιος έγραψε:Αναφερομουν καθαρα στο μουσικο κομματι ως ακροατης και οχι ως καποιος που θα τους δει στα μπουζουκια ή σε συναυλιες. Ειναι πολυ φτωχο και κενο για μενα. Πχ η αμερικανικη ποπ ειναι μιλια μπροστα απο αποψη δημιουργικοτητας και μουσικου περιεχομενου χωρις να ειναι καμια βαρια κουλτουρα.

Ναι αλλά το ξέρεις κι εσύ ότι μέρος της δουλειάς των καλλιτεχνών είναι τα live. Μην σου πω και το κυριότερο.
Για αυτό θα κρίνω τον καλλιτέχνη κυρίως από τα live.
Ωραία και η ενορχηστρωμένη έκδοση ενός τραγουδιού αλλά όταν τον ακούσεις live που σαφώς η φωνή του θα είναι πολύ κατώτερη αλλά περισσότερο είναι ο τζέρτζελος που κάνει με τον κόσμο. Ρε φίλε άμα ξεχνάς ότι υπάρχω σε βλέπω και στο youtube.
Και όταν λέω αλληλεπίδραση με τον κόσμο δεν εννοώ να πεις μόνο ένα "καλησπέρα, καλωσήρθατε".
Ντάξει κάποιοι το έχουν. Είναι χάρισμα.
Δες τον αντύπα (που δεν είμαι καμιά τρελή φαν του) 100 χρονών άνθρωπος, δες επικοινωνία με τον κόσμο.

Λαχουρένιος έγραψε:Ή για να μεινουμε στην Ελλαδα, κανε συγκριση οχι μονο με τα παλια λαικα αλλα με τα ελληνικα παραδοσιακα. Πως γινεται οι ανθρωποι που εγραφαν τραγουδια πριν 2-3 αιωνες να γραφουν πιο ωραιες μουσικες απο τους σημερινους που εχουν τοσα ακουσματα, θεωρητικες γνωσεις και μεσα?

Το πιο ωραίες μουσικές είναι σχετικό. Εγώ θεωρώ ότι και τώρα γράφονται εξίσου καλές μουσικές.
Τώρα εντάξει δεν αναφέρομαι σε κάτι τρολιές που έβγαζε η μπεζαντάκου πχ το μπλουζάκι αλλά ακόμα και αυτά τα εμπορικά κομμάτια που βγαίνουν επιτελούν τον σκοπό τους.
Επίσης, οι παλιότεροι έχουν το αβαντάζ ότι ήταν οι πρώτοι και λιγότεροι. Εφτά νότες έχει μόνο η μουσική. Πόσο να πρωτοπορήσει κάποιος; Που και πάλι γίνεται δουλειά. Μην είσαι άδικος.

Λαχουρένιος έγραψε: Εχεις ακουσει τους στιχους των ελληνικων λαικων τραγουδιων? Μεσα στην κλαψα και την μιζερια ειναι οποτε τι μου λες για αυτοκτονιες? :laugh1:

Δεν έχω θέμα με τα αυτοκτονικά τραγούδια. Η μουσική εκφράζει διάφορα συναισθήματα. Και ίσα ίσα με τα πονεμένα τραγούδια ταυτίζεται ο περισσότερος κόσμος.
Πχ όταν ακούς το "μόνος μου το πέρασα και αυτό και στο τέλος με γονάτισε..."
Το θέμα είναι πώς το επικοινωνείς με τον κόσμο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 28 Ιουν 2022, 16:17

bizeli έγραψε:Ρε αδερφέ άστο.
Αν είναι να αισθάνεσαι τη μουσική σαν κάτεργο ...
Δλδ ο τρόπος που μου βγάζεις όταν ακούς μουσική είναι λες και είσαι στο νταμάρι και σπας πέτρες.
Πολύ κόπο κάνεις για να πεις αν σου αρέσει ή δε σου αρέσει ένα κομμάτι.
Δεν λέω ότι κι εγώ δεν την ψάχνω παραπέρα αλλά άμα πέσω σε αυτήν την παγίδα να εντρυφήσω μόνο σε ένα είδος παραγκωνίζω τα υπόλοιπα.
Εγώ όταν ακούω μουσική είμαι σε φάση και αυτό μου αρέσει και αυτό μου αρέσει και αυτό μου αρέσει...
Και μετά αγχώνομαι αν με ρωτήσει κανείς τι μουσική ακούς τι να απαντήσω.
Ε άντε και...
Δεν υπάρχει απάντηση.

Σου λεω τι πρεπει να κανεις αν θες να μαθεις ενα ειδος και να μπορεις να πεις οτι το ακους. Δεν γινεσαι γνωστης με 5 τραγουδια. Για μενα δεν ειναι κατεργο γιατι μου αρεσει η διαδικασια. Αλλος μπορει να θελει να ειναι casual ακροατης. Γουστα ειναι αυτα.

Έχει τύχει να μου αρέσει τραγούδι που έμαθα από διαφήμιση που ούτε καν το ήξερα και εννοείται ότι το έψαξα παραπέρα. Άμα έχεις τα αυτιά σου ανοιχτά από παντού μπορείς να μάθεις για τη μουσική.
Και σαφώς όταν λέμε mainstream μέσα πλέον δεν εννοούμε μόνο ράδιο τηλεόραση αλλά youtube και άλλες μουσικές πλατφόρμες όπου μπορείς να ακούσεις τα άπειρα.

Όταν ήμουν εγώ μικρή υπήρχε μόνο το MTV που εννοείται ένα μεγάλο μέρος της μουσικής μου παιδείας (χι,χι) οφείλεται σε αυτό και δεν ντρέπομαι καθόλου να το πω.
Μου είχε ανοίξει τα μάτια. MTV και ξερό ψωμί. Οι μόνες ώρες που δεν άκουγα MTV ήταν όταν πήγαινα σχολείο.

Όσον αφορά τους ραδιοφωνικούς σταθμούς υπάρχουν μουσικές εκπομπές που παίζουν όντως καλή μουσική και υπάρχουν άλλες που παίζουν απλά κάτι για να παίξουν λες και ο μουσικός παραγωγός ήθελε να πάει τουαλέτα εκείνη την ώρα κι έβαλε κάτι για να καλύψει την απουσία του.
Άντε βλάκα. Σεβάσου το κοινό που σε ακούει και παίξε κάτι που να δείχνει ότι πήγες προετοιμασμένος για εκπομπή.

Αν θες να ψαξεις αλλες μουσικες περα απο τα πολυ basic και mainstream τοτε δεν μπορεις να βασιστεις στα παραδοσιακα μεσα. Εμενα με εχει βοηθησει πολυ η wikipedia στο να βρισκω καλλιτεχνες και δισκογραφιες. Το ΥΤ βοηθαει μεχρι ενος σημειου με τον αλγοριθμο αλλα ειναι χαοτικος τροπος να ψαξεις μια μουσικη.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 28 Ιουν 2022, 16:22

Λαχουρένιος έγραψε:Οι συνθετες ειναι πολυ μαγκες και εχουν πολλες γνωσεις. Απλα αυτα που γραφουν αντικατοπτριζουν το 1/100 των ικανοτητων τους γιατι γραφουν για να βγαλουν λεφτα και οχι για να εκφραστουν.

Οι διαφοροι τραγουδιστες ειναι κατω του μετριου με εξαιρεση ορισμενους. Δεν εχουν ουτε σκηνικη παρουσια, ουτε φωνη, ουτε συνθετουν δικα τους τραγουδια. Καποιοι δεν εχουν ουτε καν εμφανιση.

Βγες και στάσου απλά σε μια σκηνή χωρίς να κάνεις τίποτα. Απλά να σε κοιτάει όλος ο κόσμος.
Εγώ μια φορά έναν πανηγυρικό πήγα να εκφωνήσω και με μάζεψαν με τα κουταλάκια (χωρίς πλάκα). Διέκοψα την ομιλία και έφυγα. :laugh1: Πήγα ήπια νερό και όταν ξαναγύρισα πήγα κατευθείαν στην τελευταία παράγραφο την διάβασα τσάτρα πάτρα και όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Ήμουν έτοιμη να πέσω κάτω.
Και από τότε είπα ποτέ ξανά.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 28 Ιουν 2022, 21:58

bizeli έγραψε:Βγες και στάσου απλά σε μια σκηνή χωρίς να κάνεις τίποτα. Απλά να σε κοιτάει όλος ο κόσμος.
Εγώ μια φορά έναν πανηγυρικό πήγα να εκφωνήσω και με μάζεψαν με τα κουταλάκια (χωρίς πλάκα). Διέκοψα την ομιλία και έφυγα. :laugh1: Πήγα ήπια νερό και όταν ξαναγύρισα πήγα κατευθείαν στην τελευταία παράγραφο την διάβασα τσάτρα πάτρα και όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Ήμουν έτοιμη να πέσω κάτω.
Και από τότε είπα ποτέ ξανά.

Αυτο που λες εσυ δεν αφορουσε το τραγουδι και ειχε να κανει με το αγχος σου πανω στην σκηνη. Εγω αναφερομαι σε σκηνικη παρουσια. Το να καθεσαι με ενα κοστουμι και να ενα μικροφωνο σαν αγγουρι οπως το 99% των ΕΛ τραγουδιαρηδων δεν ειναι σκηνικη παρουσια. Συχνα εχουν κατι μπαλετα για συνοδεια αλλα οι ιδιοι καθονται σαν αγαλματα.
0 .

Επιστροφή σε “Μουσική”