Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;

Συζήτηση για θεούς, θρησκείες, κοσμογονία κλπ.
stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Re: Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 26 Απρ 2018, 21:38

Sarastro έγραψε:Αμφισβήτησες αυτό που είπα, ότι δηλαδή η αναμενόμενη διάρκεια ζωής σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερη απ'ό,τι στον Μεσαίωνα ή στην Αρχαιότητα. Αυτό το έκανες αμφισβητώντας τα λεγόμενά μου. Εσύ όμως δεν έφερες όχι στοιχεία, αλλά ούτε κάν ένα επιχείρημα που να στηρίζει αυτά πους λες.

Υποστήριξες μία θέση που δεν αποδεικνύεται. Και ζητάς από εμένα ανταποδείξεις;

Όσο πάει και βουλιάζεις στον παραλογισμό ρε Σαραστρο.

Όταν, λοιπόν, μου έγραψες ότι έκανες στατιστική ανάλυση σου ζήτησα το δείγμα σου. Και απλά το έριξες στην παραπληροφόρηση.
Εγώ, λοιπόν, θεωρώ ότι ο άνθρωπος εμφανίζει διάφορες διακυμάνσεις στο επίπεδο ζωής του, που δεν εξαρτώνται από τις Βιομ. Επαναστάσεις κλπ. Γιατί, όπως έδειξα, η βιομ. επανάσταση δεν φέρνει μόνο καλά, αλλά και πολύ μεγάλα στραβά. Λχ. οι πάνω από 20 εκατ. νεκροί του Α' ΠΠ και οι πάνω από 50 εκατ. νεκροί του Β' ΠΠ σε μόλις 10 χρόνια... Δίπλα σε αυτά τα περιστατικά "αιχμής θανάτου" βάζουμε κι όλα τα άλλα που προκαλούνται από τα παράγωγα της Β. Επανάστασης.
Επιπλέον, οφείλεις να παρατηρήσεις ότι στις "ανεπτυγμένες" κοινωνίες μειώνονται δραματικά οι γεννήσεις και ο πληθυσμός γερνά, οδηγώντας σε αργό θάνατο τις κοινωνίες αυτές.

Είναι υπεραπλουστευτική η στατιστική σου και βασίζεται σε λάθος ή ανύπαρκτα δείγματα.
0 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Re: Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 26 Απρ 2018, 21:45

relativer777 έγραψε:Γιατί μου παραποιείς τα γραφόμενά
μου ; Δεύτερη φορά που το πράττεις.
Επιβεβαιώνεις περίτρανα τον Νικ.
Τί λες να σοβαρευτούμε λίγο ?

υπομονή ρελα θα το συνηθίσεις, πάντα αυτό κάνει ο σταβ. Θα τον μάθεις.

Ο τυπος όπου σταθεί αφορίζει κάθε τι επιστημονικό και μισεί τον διαφωτισμό. Τις προάλλες μας έλεγε πως ο κόσμος φτιάχτηκε το 5500 Π.Χ. και πως όλα τα απολιθώματα που χρονολογούνται παλιότερα είναι απάτες της επιστήμης που θέλει πλήξει την θρησκεία :giggle02:
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

Άβαταρ μέλους
relativer777
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό relativer777 » 26 Απρ 2018, 22:10

Το 5500 Π.Χ ; ΜΌΝΟ τους δεινόσαυρους να σκεφτεί κανείς που έζησαν πρίν 60 εκατομμύρια χρόνια !
Αλλά μου διέφυγε ότι ο Θεός δέν δημιούργησε δεινόσαυρους.
Ποιός λές να τους δημιούργησε αυτούς;
Ρε Νικ δικό σου έργο είταν;
Γιά να κάνεις πλάκα σε μερικούς- μερικούς;
Εάν ναί δέν εξηγήθηκες ορθά.
Έκλεψες την δημιουργικότητα από τον Δυμιουργό;
Καλά δέν αισχήνεσαι ανεπαίσχυντε ;
1 .

Άβαταρ μέλους
Leporello
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Leporello » 26 Απρ 2018, 22:17

stavmanr έγραψε:
Sarastro έγραψε:Αμφισβήτησες αυτό που είπα, ότι δηλαδή η αναμενόμενη διάρκεια ζωής σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερη απ'ό,τι στον Μεσαίωνα ή στην Αρχαιότητα. Αυτό το έκανες αμφισβητώντας τα λεγόμενά μου. Εσύ όμως δεν έφερες όχι στοιχεία, αλλά ούτε κάν ένα επιχείρημα που να στηρίζει αυτά πους λες.

Υποστήριξες μία θέση που δεν αποδεικνύεται. Και ζητάς από εμένα ανταποδείξεις;

Όσο πάει και βουλιάζεις στον παραλογισμό ρε Σαραστρο.

Όταν, λοιπόν, μου έγραψες ότι έκανες στατιστική ανάλυση σου ζήτησα το δείγμα σου. Και απλά το έριξες στην παραπληροφόρηση.
Εγώ, λοιπόν, θεωρώ ότι ο άνθρωπος εμφανίζει διάφορες διακυμάνσεις στο επίπεδο ζωής του, που δεν εξαρτώνται από τις Βιομ. Επαναστάσεις κλπ. Γιατί, όπως έδειξα, η βιομ. επανάσταση δεν φέρνει μόνο καλά, αλλά και πολύ μεγάλα στραβά. Λχ. οι πάνω από 20 εκατ. νεκροί του Α' ΠΠ και οι πάνω από 50 εκατ. νεκροί του Β' ΠΠ σε μόλις 10 χρόνια... Δίπλα σε αυτά τα περιστατικά "αιχμής θανάτου" βάζουμε κι όλα τα άλλα που προκαλούνται από τα παράγωγα της Β. Επανάστασης.

Είναι υπεραπλουστευτική η στατιστική σου και βασίζεται σε λάθος ή ανύπαρκτα δείγματα.
Υποστήριξα την πανταχόθεν παραδεδεγμένη θέση. Κι'εσύ γιά να την αποδεχθείς θέλεις να σου φέρω ληξιαρχικά πιστοποιητικά γέννησης και θανάτου όλων των ανθρώπων που γεννήθηκαν στην Γή. Αυτό το ζητάς, την στιγμή που η αντίθετη άποψη δεν έχει ούτε κάν μία ένδειξη υπέρ αυτής.
stavmanr έγραψε:Επιπλέον, οφείλεις να παρατηρήσεις ότι στις "ανεπτυγμένες" κοινωνίες μειώνονται δραματικά οι γεννήσεις και ο πληθυσμός γερνά, οδηγώντας σε αργό θάνατο τις κοινωνίες αυτές.
Aυτή την στιγμή, το μικρότερο ποσοστό γεννήσεων το έχει η Ιαπωνία. Η χώρα αυτή έχει πληθυσμό περί τα 120.000.000. Πριν από την βιομηχανική επανάσταση. Πριν από την βιομηχανική επανάσταση, κατά τον 18ο αιώνα, οι εκτιμήσεις του πληθυσμού είναι περί τα 30.000.000 https://en.wikipedia.org/wiki/Demographic_history_of_Japan_before_the_Meiji_Restoration
Πως εξηγείς τον τετραπλασιασμό του πληθυσμού τα τελευταία 200 χρόνια; Αρχισαν ξαφνικά οι Γιαπωνέζοι να κάνουν 10 παιδιά ο καθένας; Η δεν υπήρξε καμμία αύξηση, αφού δεν έχω πρόσβαση στα πρωτότυπα αρχεία των απογραφών;

Εναλλακτικά, μπορείς να υποστηρίξεις ότι δεν είναι 120.000.000 ο σημερινός πληθυσμός τής Ιαπωνίας. Η ότι δεν έχει το χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων. Η, ακόμη καλύτερα, ότι δεν υπάρχει κάν χώρα που να ονομάζεται Ιαπωνία.

Τέλος, τι εννοείς ότι η ανύπαρκτη αυτή χώρα κινδυνεύει με αργό θάνατο τώρα και όχι το 1750;
0 .

Άβαταρ μέλους
relativer777
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό relativer777 » 26 Απρ 2018, 22:43

Νίκ να φανταστείς ότι δέν μπαίνω στο .....gr μόνο και μόνο γιατί νόμιζα ότι μόνο εκεί έχουν μαζευτεί όλοι οι ασόβαροι.
Όταν γράφτηκα μέλος στο Ελεύθερο, έτυχα σε κάποιες συζητήσεις με σοβαρούς συζητητές " Υπάρχουν εδώ ! "
Και νόμιζα ότι θα γίνονταν σε όλα τα θέματα.
Αποδείχθηκε ψευδαίσθηση.
Γράψε λάθος.
Το παρήγορο είναι ότι υπάρχουν εδώ και σοβαροί συζήτητές.
0 .

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 26 Απρ 2018, 23:31

relativer777 έγραψε:Νίκ να φανταστείς ότι δέν μπαίνω στο .....gr μόνο και μόνο γιατί νόμιζα ότι μόνο εκεί έχουν μαζευτεί όλοι οι ασόβαροι.
Όταν γράφτηκα μέλος στο Ελεύθερο, έτυχα σε κάποιες συζητήσεις με σοβαρούς συζητητές " Υπάρχουν εδώ ! "
Και νόμιζα ότι θα γίνονταν σε όλα τα θέματα.
Αποδείχθηκε ψευδαίσθηση.
Γράψε λάθος.
Το παρήγορο είναι ότι υπάρχουν εδώ και σοβαροί συζήτητές.

Συμφωνώ. Εγώ βασικά ας πούμε είμαι πολύ σοβαρός συζητητής. Συζητώ σε σοβαρά πλαίσια.
Πλαισιώνω τη σοβαρότητα της συζήτησης και κυρίως, συζητώ σοβαρά τα πλαίσια.
1 .

itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις :yesyes: Τέλος!

Άβαταρ μέλους
Leporello
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Leporello » 27 Απρ 2018, 00:24

stavmanr έγραψε:Εγώ, λοιπόν, θεωρώ ότι ο άνθρωπος εμφανίζει διάφορες διακυμάνσεις στο επίπεδο ζωής του, που δεν εξαρτώνται από τις Βιομ. Επαναστάσεις κλπ.
Αρα δεν υπάρχει πρόοδος, μόνο "διάφορες διακυμάνσεις" που κατά πώς φαίνεται, μάλλον προκαλούνται από φυσικά φαινόμενα. :o
0 .

micro
Basic poster
Basic poster

Re: Είναι θέλημα θεών ο γυπας να τα βρει με το κουλουρι;

Δημοσίευσηαπό micro » 27 Απρ 2018, 00:46

ηρεμα!
0 .

Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό κουλούρι Θεσσαλονίκης » 27 Απρ 2018, 00:48

ο Γύπας είναι μέντορας...
0 .
Μια ακατανίκητη,παθιασμένη,ασυγκράτητη,ακαταγώνιστη, ενθουσιώδης,παράφορη,ζωηρή ορμή μεταξύ των φύλων,που σχετίζεται με την επιθυμία να γίνουν ένα
♪♫•*¨*•.¸¸♫♪ :heartbeat: ♪♫•*¨*•.¸¸♫♪ :heartbeat: ♪♫•*¨*•.¸¸♫♪ :heartbeat: ♪♫•*¨*•.¸¸♫♪

Είναι πολύ ευκολότερο να χαμογελάς...από το να είσαι ευτυχισμένος....

Άβαταρ μέλους
relativer777
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό relativer777 » 27 Απρ 2018, 00:57

Γύπας άσε της μαλαγανιές.
Πές τα σε κανέναν άλλον.
Ξεχνάς ότι σε ξέρω.
Αυτά που λές δέν ισχύουν.
0 .

Επιστροφή σε “Θεολογία”