τι σκέφτεσαι τώρα;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: τι σκέφτεσαι τώρα;

Δημοσίευσηαπό nemo » 17 Ιαν 2021, 17:34

κοντευω να τα τιναξω απο τον φορτο εργασιας - τυχεροι !!!
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 17 Ιαν 2021, 17:47

nemo έγραψε:κοντευω να τα τιναξω απο τον φορτο εργασιας - τυχεροι !!!

λίγδωσε τ' αντεράκι σου επαναστάτη της σαλαμούρας;
:laugh1:
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Ιαν 2021, 10:36

vallon έγραψε:
nemo έγραψε:κοντευω να τα τιναξω απο τον φορτο εργασιας - τυχεροι !!!

αυτη ειναι η διαφορα μας εμεις του ιδιωτικου για να λαδωσουμε το εντερο θα πρεπει να ξεκωλωθούμε στο σπασιμο
της πετρας στο νταμαρι ενω εσεις του δημοσιου στο ξυσιμο των α@ ιδων

κατα τα αλλα μπορει να μην μου μενει χρονος αλλα τα χρηματα που μπαινουν στην ακρη ειναι ελαχιστα
γιατι ο φορος παει στο δημοσιο για να πληρωθουν οι δημοσιοι που τα ξυνουν :s_mad

--θα ξαναρθω ζηκο και θα τα πουμε μια αλλη στιγμη ... :laugh1:
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 18 Ιαν 2021, 11:07

nemo έγραψε:
vallon έγραψε:

αυτη ειναι η διαφορα μας εμεις του ιδιωτικου για να λαδωσουμε το εντερο θα πρεπει να ξεκωλωθούμε στο σπασιμο
της πετρας στο νταμαρι ενω εσεις του δημοσιου στο ξυσιμο των α@ ιδων

κατα τα αλλα μπορει να μην μου μενει χρονος αλλα τα χρηματα που μπαινουν στην ακρη ειναι ελαχιστα
γιατι ο φορος παει στο δημοσιο για να πληρωθουν οι δημοσιοι που τα ξυνουν :s_mad

--θα ξαναρθω ζηκο και θα τα πουμε μια αλλη στιγμη ... :laugh1:

μισό κιλό φέτα και σβελτα μπακάληηηηη
:laugh1: :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Ιαν 2021, 22:11

δεν αντεχω να κανω απεργια πεινας γιατι δεν εχω σχεδον καθολου λιπος πανω μου συν οτι αυτες τις ημερες
πρεπει να εχω χασει πανω απο τρια κιλα κατα τα αλλα με αφορμη την αθλητρια που την στησανε στα τεσσερα
εχω να πω οτι καποια μαρια γειτονισα στην β ταξη με εβαζε χερι και μου ελεγε να της κανω τον γιατρο
και ηταν και μεγαλυτερη μου και μια αλλη που δεν θυμαμαι το ονομα με επιανε τον ποπο σε καθε ευκαιρια στην ε ταξη
ολα αυτα με αφησαν ψυχολογικα και το καταγγελω δημοσια τωρα

να παρει θεση ο ραν και ο λαχου και ο βαλλον ή οποιος αλλος εχει παρομοιες ασχημες εμπειριες απο κακα κοριτσια
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 19 Ιαν 2021, 07:29

nemo έγραψε:δεν αντεχω να κανω απεργια πεινας γιατι δεν εχω σχεδον καθολου λιπος πανω μου συν οτι αυτες τις ημερες
πρεπει να εχω χασει πανω απο τρια κιλα κατα τα αλλα με αφορμη την αθλητρια που την στησανε στα τεσσερα
εχω να πω οτι καποια μαρια γειτονισα στην β ταξη με εβαζε χερι και μου ελεγε να της κανω τον γιατρο
και ηταν και μεγαλυτερη μου και μια αλλη που δεν θυμαμαι το ονομα με επιανε τον ποπο σε καθε ευκαιρια στην ε ταξη

να παρει θεση ο ραν και ο λαχου και ο βαλλον ή οποιος αλλος εχει παρομοιες ασχημες εμπειριες απο κακα κοριτσια

και μόνο η έκφραση που χρησιμοποίησες "την στήσανε στα τέσσερα" δείχνει τι κατακάθι είσαι

ντροπή σου

καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς μερικές φορές
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 19 Ιαν 2021, 10:45

vallon έγραψε:
nemo έγραψε:δεν αντεχω να κανω απεργια πεινας γιατι δεν εχω σχεδον καθολου λιπος πανω μου συν οτι αυτες τις ημερες

και μόνο η έκφραση που χρησιμοποίησες "την στήσανε στα τέσσερα" δείχνει τι κατακάθι είσαι

ντροπή σου

νεοταξικε σκεψου παραπανω και με λιγη προσπαθεια θα τα καταφερεις ...επιτηδες χρησιμοποιησα αυτες τις λεξεις
αλλα δεν καταφερνεις να πιασεις το νοημα γιατι το μυαλο σου εχει σκουριασει :s_mad
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 19 Ιαν 2021, 18:54

vallon έγραψε:

ντροπή σου

ρε παπαρα λεω τον πονο μου μετα απο εικοσι χρονια και αντι να με συμπονεσεις μου την λες και απο πανω !!!!
εχεις σκεφτει λιγο τι μου προξένησαν στην αθωα παιδικη ψυχη μου; :angry:
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Ιαν 2021, 21:14

Να πω κι εγώ την άποψή μου με αφορμή το θέμα της Μπεκατώρου. Δε θα μιλήσω για την περίπτωση Μπεκατώρου αλλά γενικά.
Πιστεύω καταρχήν ότι πρέπει να διαχωρίσουμε τις έννοιες "βιασμός" και "σεξουαλική παρενόχληση".
Αν και το δεύτερο ακούγεται ελαφρύτερο, ωστόσο πιστεύω ότι η σεξουαλική παρενόχληση είναι βαρύτερη ως πράξη.
Και εξηγούμαι.
Ο βιασμός αποδεικνύεται. Μπορείς να πας σε ιατροδικαστή, σε νοσοκομείο και να το πιστοποιήσουν. Ο βιασμός αφήνει σημάδια πάνω στο σώμα σου. Δεν χωράει αμφιβολία.
Η σεξουαλική παρενόχληση, όμως, δεν αποδεικνύεται εύκολα εκτός αν υπάρχουν μάρτυρες. Αλλά δύσκολο γιατί συνήθως ο θύτης το κάνει διακριτικά χωρίς να το παίρνουν χαμπάρι οι υπόλοιποι και επίσης μπορεί να επικαλεστεί ότι είναι στο μυαλό σου, παρεξήγησες τις κινήσεις του, θα σε βγάλει τρελή.
Η σεξουαλική παρενόχληση, όμως, μπορεί να σου κάνει τον βίο αβίωτο, γιατί μπορεί να συμβαίνει σε καθημερινή βάση, να είναι στον χώρο εργασίας σου και να μη θες να δημιουργήσεις "πρόβλημα" και να βρεις στο τέλος και τον μπελά σου από ανυπόστατες κατηγορίες.
Ο βιασμός συμβαίνει μόνο μια φορά και αποδεικνύεται. Η σεξουαλική παρενόχληση μπορεί να συμβαίνει επαναλαμβανόμενα και να μην μπορείς να μιλήσεις, γιατί δεν μπορείς να το αποδείξεις.
Η σεξουαλική παρενόχληση έχει μέσα την έννοια της "ενόχλησης". Φανταστείτε κάποιος στη ζωή σας να έκανε κάτι που σας ενοχλούσε συνεχόμενα. Δυνατή μουσική; Παράνομο παρκάρισμα; Ποδοβολητά από τους από πάνω; Τέλος πάντων οποιαδήποτε αντικοινωνική συμπεριφορά θέλετε.
Μικρά καθημερινά περιστατικά της καθημερινότητας που είναι άκρως ενοχλητικά και μπορούν να σε φτάσουν μέχρι και σε νευρικό κλονισμό επειδή δεν μπορείς να τα αλλάξεις. Γιατί είναι τόσο "μικρά" που δε φαίνονται ούτε και σκέφτεσαι να μπεις σε δικαστικές διαμάχες και να ασχοληθείς παραπάνω.
Παρόλα αυτά είναι κάτι που βαραίνει την καθημερινότητά σου και σε ενοχλεί.
Έτσι γίνεται και με τη σεξουαλική παρενόχληση. Είναι κάτι που δεν μπορείς να αντιδράσεις οπότε αναγκάζεσαι να το υπομείνεις και να προσποιείσαι ότι δε συμβαίνει, γιατί μπορεί να είναι όλα στο μυαλό σου.

Σεξουαλική παρενόχληση δεν εννοώ οποιοδήποτε αθώο φλερτ ή παιχνίδι μεταξύ αντρών και γυναικών. Αλλά ακόμα και αυτό πρέπει να είναι συναινετικό και από τις δυο πλευρές. Όταν βλέπεις ότι η μια πλευρά δεν αισθάνεται άνετα με αυτό και στο δείχνει κι εσύ το συνεχίζεις τότε ξεκινά η παρενόχληση.

Διαβάζω από πολλούς να λένε "ναι άμα στην πέσει κανένας ωραίος γκόμενος, δεν είναι παρενόχληση". Ναι φίλε. Δικαίωμά μου να διαλέγω ποιος θα μου την πέφτει. Οφείλεις να το σεβαστείς.

Επίσης, τάσσομαι κατά του κινήματος metoo για έναν και μόνο λόγο.
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει γυναίκα σήμερα που έχει βιαστεί και δεν έχει το θάρρος να το καταγγείλει ή σκέφτεται τι θα πει η κοινωνία κτλ. Αυτά τα θεωρώ βλακείες. Δε ζούμε στον μεσαίωνα.
Ο βιασμός είναι ένα έγκλημα όπως η ληστεία, ο φόνος, ο ξυλοδαρμός κτλ. Γιατί να ντραπείς να πεις πχ ότι σε λήστεψαν; Έτσι και με τον βιασμό.

Ο μοναδικός λόγος που διστάζουν γυναίκες να μιλήσουν είναι σε επίπεδο σεξουαλικής παρενόχλησης, γιατί δεν έχεις στοιχεία και μπορείς να βρεις τον μπελά σου στο τέλος.
Α και ένας άλλος λόγος που μια γυναίκα μπορεί να μην καταγγείλει βιασμό είναι στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας. Εκεί είναι άλλο πακέτο.

Αλλά να σου την πέσει κάποιος άγνωστος σε ένα στενό στο άσχετο και να σε βιάσει και να μην πας να το καταγγείλεις, αυτό πραγματικά δεν το καταλαβαίνω.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Ιαν 2021, 21:24

Α επίσης ήθελα να προσθέσω ότι ο θύτης μπορεί να μην το καταλαβαίνει και ο ίδιος ότι κάνει κάτι που σε ενοχλεί και να το θεωρεί φυσιολογικό.
Πχ αδιάκριτα βλέμματα που σε σκανάρουν από πάνω ως κάτω και ο θύτης νομίζει ότι εσύ δεν τον βλέπεις αλλά αισθάνεσαι το βλέμμα πάνω του να σε κοιτάζει σε ακατάλληλα σημεία. Και δεν εννοώ φευγαλέα ή να σου ξεφύγει κανένα βλέμμα. Εντάξει όλοι κοιτάμε. Δε γίνεται να είναι κολλημένο το μάτι σου σε ένα σημείο.
Αλλά να το κάνει επίμονα και με έναν γλοιώδη τρόπο.
Αυτό είναι κάτι που σε φέρνει σε αμηχανία και σου προκαλεί σφίξιμο και σκέφτεσαι "γιατί είμαι υποχρεωμένη να το ανέχομαι αυτό ρε γμτ;" αλλά όπως είπαμε δεν μπορείς να μιλήσεις, γιατί μπορεί να μη θέλεις να έρθεις και σε δύσκολη θέση.
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”