Ξέρετε τι σκεφτόμουν;
Άκουγα το τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου τώρα "Ας κρατήσουν οι χοροί".
Σε κάποια φάση λέει το τραγούδι
"Να μας έχει ο θεός γερούς πάντα να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε"
Δυστυχώς, το τραγούδι αυτό το έχω συνδυάσει με ένα πολύ άσχημο γεγονός.
Ήταν Τσικνοπέμπτη πριν κάποια χρόνια και είχαμε στήσει γλέντι.
Έπαιζε και το συγκεκριμένο τραγούδι και όλοι περνούσαμε ωραία, ξέγνοιαστες και ανέμελες στιγμές.
Δυστυχώς, ένα άτομο από την παρέα αυτή που ήμασταν λίγο καιρό αργότερα διεγνώσθη με καρκίνο.
Σε έναν χρόνο τον καθάρισε.
Τον άφησε μόνο πέτσα και κόκαλα. Ένας άντρας 2 μέτρα.
Δεν τον αναγνώρισα στην κηδεία του.
τι σκέφτεσαι τώρα;
-
bizeli
- Moderator

Re: τι σκέφτεσαι τώρα;
Ξέρετε τι σκέφτομαι τώρα;
Να είσαι δικαστής, να έχεις να διαβάσεις ένα κάρο χιλιάδες σελίδες δικογραφία, να πρέπει να ξέρεις για 8.000.000 νόμους, να έχεις να εξετάσεις 250 μάρτυρες, να ακούς 30.000 διαφορετικές απόψεις, να ακούς την πίκρα του καθενός και μέσα σε όλα αυτά εσύ να πρέπει να αποφασίσεις πού είναι η αλήθεια και να αποδώσεις δικαιοσύνη.
Όποιος ξαναπεί ότι η δουλειά του είναι δύσκολη, just shoot me.
Ρε μάγκες εγώ που πρέπει να αποδώσω δικαιοσύνη ανάμεσα σε δυο πιτσιρίκια που μαλώνουν και ξεκινάνε τα "αυτός άρχισε πρώτος, όχι αυτός άρχισε πρώτος" και με πιάνει πονοκέφαλος ... πού να είχα να διαχειριστώ καμιά πολύκροτη υπόθεση που όλη η κοινωνία κρέμεται από πάνω σου.
Να είσαι δικαστής, να έχεις να διαβάσεις ένα κάρο χιλιάδες σελίδες δικογραφία, να πρέπει να ξέρεις για 8.000.000 νόμους, να έχεις να εξετάσεις 250 μάρτυρες, να ακούς 30.000 διαφορετικές απόψεις, να ακούς την πίκρα του καθενός και μέσα σε όλα αυτά εσύ να πρέπει να αποφασίσεις πού είναι η αλήθεια και να αποδώσεις δικαιοσύνη.
Όποιος ξαναπεί ότι η δουλειά του είναι δύσκολη, just shoot me.
Ρε μάγκες εγώ που πρέπει να αποδώσω δικαιοσύνη ανάμεσα σε δυο πιτσιρίκια που μαλώνουν και ξεκινάνε τα "αυτός άρχισε πρώτος, όχι αυτός άρχισε πρώτος" και με πιάνει πονοκέφαλος ... πού να είχα να διαχειριστώ καμιά πολύκροτη υπόθεση που όλη η κοινωνία κρέμεται από πάνω σου.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

απο μικρος δεν πιστευα το αποφθεγμα οτι η βλακεια ειναι ανικητη νομιζα οτι αν τους μιλησεις αν τους δωσεις
αποδειξεις και στοιχεια κατι θα παιξει εστω και μια μικρη αμφιβολια (πρωταγορας-σωκρατης)
κι ομως οτι και να τους πεις αυτοι θα επιμεινουν στα δικα τους
χρονο με τον χρονο λοιπον αρχιζα να παρατηρω και να δινω και την παραμικρη σημασια στην βλακεια
γιατι να επιμενουμε; γιατι δεν ρωταμε γιατι να πιστευουμε σε κατι μανιωδες (στην γνωμη μς) και ουτω καθεξης
επειτα απο καιρο παρατησα τους βλακες κουρασμενος και ηττημενος
τελικως η βλακεια ειναι ανικητη και δεν εχει να κανει με το ποσο μορφωμενος ή αμορφωτος ειναι καποιος
και σε εναν αμορφωτο συγχωρεις τα παντα σε εναν μορφωμενο δεν συγχωρεις τιποτα γιατι δεν πρεπει
υπαρχει λοιπον μια πλειονοτητα ζαβων μια τεραστια στρατιά που ακολουθουν τα λαμογια και τους λαοπλανους
και οι αθηναιοι ηταν οι πρωτοι που μιλησαν για την βλακεια λογω της αμεσης δημοκρατια που ειχαν
και αν υπηρχε μια λυση αυτοι παλι θα την ειχαν βρει ... οχι γιατι δεν προλαβαν αλλα γιατι αδυνατουσαν
και παμε στα σημερινα που υπαρχουν ψεκ που πιστευουν χρονια τωρα οτι μας ψεκαζουν με αεριο της βλακειας
ενταξει ειναι παρατραβηγμενο και κανεις λογικος λεμε τωρα δεν θελει να το πιστεψει
αλλα πως μπορουμε να δικαιολογησουμε αυτην την απυθμενη βλακεια του καιρου μας ;
σας εκανα μια ερωτηση πριν απο μερες και θα σας την ξανακανω Πως ορίζει ο καθένας σας την παρακμή
ποια ειναι κατα την γνωμη σας τα ορια -αν υπαρχουν ορια ωστε να στοιχειοθετησετε την παρακμη
-δεν χρειαζονται πολλα λογια μια- δυο φρασεις αρκουν
αποδειξεις και στοιχεια κατι θα παιξει εστω και μια μικρη αμφιβολια (πρωταγορας-σωκρατης)
κι ομως οτι και να τους πεις αυτοι θα επιμεινουν στα δικα τους
χρονο με τον χρονο λοιπον αρχιζα να παρατηρω και να δινω και την παραμικρη σημασια στην βλακεια
γιατι να επιμενουμε; γιατι δεν ρωταμε γιατι να πιστευουμε σε κατι μανιωδες (στην γνωμη μς) και ουτω καθεξης
επειτα απο καιρο παρατησα τους βλακες κουρασμενος και ηττημενος
τελικως η βλακεια ειναι ανικητη και δεν εχει να κανει με το ποσο μορφωμενος ή αμορφωτος ειναι καποιος
και σε εναν αμορφωτο συγχωρεις τα παντα σε εναν μορφωμενο δεν συγχωρεις τιποτα γιατι δεν πρεπει
υπαρχει λοιπον μια πλειονοτητα ζαβων μια τεραστια στρατιά που ακολουθουν τα λαμογια και τους λαοπλανους
και οι αθηναιοι ηταν οι πρωτοι που μιλησαν για την βλακεια λογω της αμεσης δημοκρατια που ειχαν
και αν υπηρχε μια λυση αυτοι παλι θα την ειχαν βρει ... οχι γιατι δεν προλαβαν αλλα γιατι αδυνατουσαν
και παμε στα σημερινα που υπαρχουν ψεκ που πιστευουν χρονια τωρα οτι μας ψεκαζουν με αεριο της βλακειας
ενταξει ειναι παρατραβηγμενο και κανεις λογικος λεμε τωρα δεν θελει να το πιστεψει
αλλα πως μπορουμε να δικαιολογησουμε αυτην την απυθμενη βλακεια του καιρου μας ;
σας εκανα μια ερωτηση πριν απο μερες και θα σας την ξανακανω Πως ορίζει ο καθένας σας την παρακμή
ποια ειναι κατα την γνωμη σας τα ορια -αν υπαρχουν ορια ωστε να στοιχειοθετησετε την παρακμη
-δεν χρειαζονται πολλα λογια μια- δυο φρασεις αρκουν
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
bizeli
- Moderator

nemo έγραψε:αλλα πως μπορουμε να δικαιολογησουμε αυτην την απυθμενη βλακεια του καιρου μας ;
Εγώ έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τις περισσότερες φορές δεν είναι βλακεία αλλά κουτοπονηριά.
Αλλά whatever.Το αποτέλεσμα το ίδιο.
nemo έγραψε:σας εκανα μια ερωτηση πριν απο μερες και θα σας την ξανακανω Πως ορίζει ο καθένας σας την παρακμή
Για μένα η παρακμή ξεκινά και τελειώνει από το σημείο που η βλακεία του ενός έχει αντίκτυπο στον δίπλα και αλυσιδωτά στον παραδίπλα κοκ
Επιγραμματικά αν είχαμε τα άτομα Α Β Γ Δ, η βλακεία του Α θα φτάσει στον Δ δια μέσου των υπολοίπων.
Ο Δ όμως θα κατηγορήσει τον Γ, γιατί υπάρχει άμεση σύνδεση χωρίς να ξέρει ότι η βλακεία αρχικά ξεκίνησε από τον Α που επηρέασε όλους τους ενδιάμεσους.
Ο Α θα συνεχίσει να είναι βλάκας καθώς το αποτέλεσμα της βλακείας του δεν είναι άμεσα εμφανές και κανείς δεν μπορεί συνδέσει τα γεγονότα που προκλήθηκαν από τη βλακεία του.
Κι έτσι οι βλάκες συνεχίζουν να υπάρχουν ανάμεσά μας ταλαιπωρώντας όλο τον κόσμο, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς.
Με πιάνεις;
0 .
-
bizeli
- Moderator

Και ο κουτοπόνηρος το ίδιο αποτέλεσμα θα προκαλέσει στον Δ απλά η διαφορά με τον βλάκα είναι ότι ο κουτοπόνηρος έχει γνώση των συνεπειών που προκαλεί η κουτοπονηριά του στους υπόλοιπους σε αντίθεση με τον βλάκα που το κάνει άθελά του.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

bizeli έγραψε:nemo έγραψε:αλλα πως μπορουμε να δικαιολογησουμε αυτην την απυθμενη βλακεια του καιρου μας ;
Εγώ έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τις περισσότερες φορές δεν είναι βλακεία αλλά κουτοπονηριά.
Αλλά whatever.Το αποτέλεσμα το ίδιο.nemo έγραψε:σας εκανα μια ερωτηση πριν απο μερες και θα σας την ξανακανω Πως ορίζει ο καθένας σας την παρακμή
Για μένα η παρακμή ξεκινά και τελειώνει από το σημείο που η βλακεία του ενός έχει αντίκτυπο στον δίπλα και αλυσιδωτά στον παραδίπλα κοκ
Επιγραμματικά αν είχαμε τα άτομα Α Β Γ Δ, η βλακεία του Α θα φτάσει στον Δ δια μέσου των υπολοίπων.
Ο Δ όμως θα κατηγορήσει τον Γ, γιατί υπάρχει άμεση σύνδεση χωρίς να ξέρει ότι η βλακεία αρχικά ξεκίνησε από τον Α που επηρέασε όλους τους ενδιάμεσους.
Ο Α θα συνεχίσει να είναι βλάκας καθώς το αποτέλεσμα της βλακείας του δεν είναι άμεσα εμφανές και κανείς δεν μπορεί συνδέσει τα γεγονότα που προκλήθηκαν από τη βλακεία του.
Κι έτσι οι βλάκες συνεχίζουν να υπάρχουν ανάμεσά μας ταλαιπωρώντας όλο τον κόσμο, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς.
Με πιάνεις;
σε πιανω ! να συσχετιζεται με την βλακεια; ή δεν συσχετιζεται; ειλικρινα δεν ξερω τι να υποθέσω
τα βρηκα σκουρα με τον εαυτο μου οταν σε μια στιγμη αναρωτηθηκα τι εστι παρακμη
και πως εννοουμε σημερα την παρακμη πως θα την ορισουμε καταρχην
και πως θα την οριοθετησουμε μετα ( χωρις τα χθεσινα στερεότυπα ) τα οποια ειναι ευκολα να τα αναφερει καποιος
και δεν μπορεσα να δωσω μια πειστικη απαντηση και ειπα να το γραψω εδω μηπως και καποιος ριξει τα φωτα του
-αν ακουσουμε καποιον σημερα να λεει διπλα μας οτι ο κοσμος σημερα βρισκεται σε παρακμη
τι θα σκεφτουμε σχετικα με την λεξη και με την εννοια που απορρεει .
...το ξαναλεω πολλες φορες γιατι δεν ειμαι σιγουρος για την διατυπωση
'η ειναι δυσκολο το ερωτημα για να απαντησει καποιος ή κολλησε το μυαλο μου
0 .
-
bizeli
- Moderator

nemo έγραψε:σε πιανω ! να συσχετιζεται με την βλακεια; ή δεν συσχετιζεται; ειλικρινα δεν ξερω τι να υποθέσω
και πως θα την οριοθετησουμε μετα ( χωρις τα χθεσινα στερεότυπα ) τα οποια ειναι ευκολα να τα αναφερει καποιος
και δεν μπορεσα να δωσω μια πειστικη απαντηση και ειπα να το γραψω εδω μηπως και καποιος ριξει τα φωτα του
-αν ακουσουμε καποιον σημερα να λεει διπλα μας οτι ο κοσμος σημερα βρισκεται σε παρακμη
Ρε νέμο δεν έχει σημασία πώς ορίζουμε την παρακμή. Άλλωστε είναι πολυδιάστατη έννοια και συναντάται σε διάφορα επίπεδα.
Σημασία έχει ποια είναι η αιτία της όποιας παρακμής. Αυτό πρέπει να αναζητήσουμε.
Θυμάσαι που σου είχα πει για το φαινόμενο της πεταλούδας;
Η πράξη του Α μπορεί να επηρεάσει τον Ω που βρίσκεται τέρμα μακριά του.
Αυτό δεν το θεωρείς τραγικό;
Εγώ ναι.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

bizeli έγραψε:nemo έγραψε:σε πιανω ! να συσχετιζεται με την βλακεια; ή δεν συσχετιζεται; ειλικρινα δεν ξερω τι να υποθέσω
Ρε νέμο δεν έχει σημασία πώς ορίζουμε την παρακμή. Άλλωστε είναι πολυδιάστατη έννοια και συναντάται σε διάφορα επίπεδα.
Σημασία έχει ποια είναι η αιτία της όποιας παρακμής. Αυτό πρέπει να αναζητήσουμε.
Εγώ ναι.
βρε συ μπιζελι αν δεν ορισουμε τι ειναι η παρακμη τι κανουμε; ωραια ας σε ακολουθησω
ποια ειναι τα αιτια της οποιας παρακμης που δεν ξερουμε τι ειναι .....λες να κολλησε το μυαλο μου;

0 .
-
bizeli
- Moderator

nemo έγραψε:βρε συ μπιζελι αν δεν ορισουμε τι ειναι η παρακμη τι κανουμε; ωραια ας σε ακολουθησω
ποια ειναι τα αιτια της οποιας παρακμης που δεν ξερουμε τι ειναι .....λες να κολλησε το μυαλο μου;
Ρε συ νέμο, όχι δεν μπορούμε να ορίσουμε τι είναι παρακμή, γιατί ο καθένας θα την ορίσει διαφορετικά ανάλογα με τα βιώματά του, τις ηθικές του αξίες και κυρίως κατά πόσο αυτή η παρακμή τον αφορά άμεσα.
Προσπαθώ κι εγώ να σε ακολουθήσω, γιατί κι εσύ δεν εξηγείς σε ποια είδους παρακμή αναφέρεσαι.
Μου βάζεις στην εξίσωση όμως έναν παράγοντα Χ που το ονομάζεις "βλακεία" οπότε έχουμε ένα δεδομένο που από μόνο του οριοθετεί κάπως το πεδίο της συζήτησης και πάνω σε αυτό σου απάντησα.
Γιατί άμα θες να συζητήσουμε γενικά και αόριστα για την παρακμή ξεφεύγει το πράγμα.
Τι ακριβώς είναι αυτό που σε απασχολεί;
0 .
-
nemo
- Supreme poster

bizeli έγραψε:[
Εγώ ναι.
αν θες το πιστευεις εγω ετσι σκεφτομαι τον κοσμο) την κίνηση) και δεν με προκαλει καμια εντυπωση
0 .