Τλαξκαλτέκος έγραψε:Και πάλι μαλακία μου φαίνεται. Οι Κύπριοι και οι Έλλαδίτες συγγενεύουν περισσότερο με τους Πορτογάλους παρά με τους Ισπανούς ;
Oι Ελλαδίτες συγγενεύουν περισσότερο με τους Ρουμάνους παρά με τους Τούρκους ; Eνώ οι Κύπριοι με τους Τούρκους παρά με τους Ρουμάνους ;
Oi Κύπριοι συγγενεύουν περισσότερο με τους Εσθονούς από ότι με τους Λετονούς και τους Λιθουανούς ;
Oμοίως οι Ελλαδίτες με τους Εσθονούς και τους Λετονούς από ότι με τους Λιθουανούς ;
Για βάλε τον χάρτη για τους Κοσοβάρους. Με ποιους συγγενεύουν περισσότερο ;
Οι «Τούρκοι» υπόψιν είναι και οι Κούρδοι και οι πολλές και διάφορες φυλές του Καυκάσου που ζουν εκεί. Δεν νομίζω να είναι περίεργο που είσαι πιο κοντά στους Ρουμάνους.
Τον χάρτη του Κοσόβου δεν τον έχω. Οι Αλβανοί πάντως συγγενεύουν πιο πολύ με τους Έλληνες παρά με τους Κοσοβάρους. Οι Αλβανοί του βορρά (Γκέγκηδες) είναι γενετικά πιο κοντά στους Κοσοβάρους.
Να τονίσω ότι πάντα μιλάμε για το Υ χρωμόσωμα, δηλαδή την πατρική πλευρά και μόνον.
Οργισμένος έγραψε:Οχι. Οι Κροατες δεν ειναι κροατες αλλα σερβοι...
Με βαση την οπτικη σου
Οι Κροάτες και οι Σέρβοι είναι γενετικά πολύ κοντά και διαφέρουν σε σχέση με αλλους λαούς των Βαλκανίων.
Αυτό φυσικά και είναι αναμενόμενο διότι και ιστορικά ήταν παρόμοιες φυλές και επί χρόνια ζούσαν σε κοινά βασίλεια.
Και όχι, δεν σημαίνει ούτε ότι οι Κροάτες είναι Σέρβοι ούτε ότι οι Σέρβοι είναι Κροάτες. Κοινή καταγωγή δείχνει αυτό, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Αν θες τώρα να βρεις πώς προκύπτει αυτή η κοινή καταγωγή, αναγκαστικά θα πας στα ιστορικά δεδομένα.