Έχω καταλήξει ότι η επταετία της χούντας, ήταν....

Οικονομικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Έχω καταλήξει ότι η επταετία της χούντας, ήταν....

Δημοσίευσηαπό pluton » 17 Δεκ 2020, 10:43

Ραν ταν πλαν έγραψε:
pluton έγραψε:Χαίρομαι πραγματικά που έβαλες το ερώτημα για το ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

ΡΩΤΑΩ λοιπόν [b]Τι έγιναν αυτά τα χρήματα μετά την «Μεταπολίτευση»;

Έλα μου ντε.
Από τα 453.300.000 που μάζεψαν έβγαλαν φτερά και πέταξαν τα 406.000.000 πριν τον Ιανουάριο του 1974. :fico:
Έτσι είπε δλδ το ίδιο το δικό τους ''ειδικό ταμείο'' διαχείρισης της ''ανωτάτης επιτροπής επίβλεψης'' του έργου που την αποτελούσαν οι Παπαδόπουλος, Παττακός, Μακαρέζος και το χουντικό υπουργικό συμβούλιο, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο δήμαρχος Ρίτσος με την τεχνική επίβλεψη του έργου να την έχουν διάφοροι διορισμένοι χουντικοί πρυτάνεις και ακαδημαϊκοί.
Με δυο λόγια όλοι μαζί έφαγαν τον άμπακα προς δόξα θεού και πατρίδας. :fico:

Υπεβλήθη μήνυση εναντίον του Αριστείδη Σκυλίτση για δήθεν κατάχρηση των χρημάτων του Ταμείου.... Αντί καταδίκης, το βούλευμα τον εξύμνησε για τον χρηστό τρόπο διαχειρίσεως των χρημάτων.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 17 Δεκ 2020, 11:39

Πράκτορες των δημοκρατών και κοθμόθνια που είχαν παρεισφρήσει στην Επανάσταση ήταν αυτοί που ξεκοκάλισαν τα λεφτά του Τάματος, για να δυσφημιστεί η Χούντα. Οι ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ Χουνταίοι ποτέ δεν μάσαγαν κρατικό χρήμα. Και τις αυξήσεις που κάναν στους μισθούς τους ήταν για να κάνουν αγαθοεργίες, δεν τα τρώγαν. :fico:
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 17 Δεκ 2020, 11:47

pluton έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:
Έλα μου ντε.
Από τα 453.300.000 που μάζεψαν έβγαλαν φτερά και πέταξαν τα 406.000.000 πριν τον Ιανουάριο του 1974. :fico:
Έτσι είπε δλδ το ίδιο το δικό τους ''ειδικό ταμείο'' διαχείρισης της ''ανωτάτης επιτροπής επίβλεψης'' του έργου που την αποτελούσαν οι Παπαδόπουλος, Παττακός, Μακαρέζος και το χουντικό υπουργικό συμβούλιο, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο δήμαρχος Ρίτσος με την τεχνική επίβλεψη του έργου να την έχουν διάφοροι διορισμένοι χουντικοί πρυτάνεις και ακαδημαϊκοί.
Με δυο λόγια όλοι μαζί έφαγαν τον άμπακα προς δόξα θεού και πατρίδας. :fico:

Υπεβλήθη μήνυση εναντίον του Αριστείδη Σκυλίτση για δήθεν κατάχρηση των χρημάτων του Ταμείου.... Αντί καταδίκης, το βούλευμα τον εξύμνησε για τον χρηστό τρόπο διαχειρίσεως των χρημάτων.

Ο χουνταίος Σκυλίτσης που μας τον κοπανάς συνέχεια ήταν αυτός που τους κάρφωσε όταν οι υπόλοιποι χουνταίοι τον έκαναν πρόεδρο του ''ειδικού ταμείου'' για το τάμα, υποθέτοντας ότι θα έκανε τα στραβά μάτια στις καταχρήσεις τους λόγω χουντικής αλληλεγγύης, και που όταν διαπίστωσε ότι τα 406 από τα 453.3 εκατομμύρια αναλήφθηκαν στους ουρανούς από τους κολλητούς του χουνταίους και αυτός δεν έγλειψε ούτε ένα κοκκαλάκι τα πήρε και τους ξεμπρόστιασε για το ρίξιμο που του έκαναν.
Αυτά που λες άντε πες τα σε κανα σύλλογο απογόνων ταγματασφαλιτών και όχι στο ''ελεύθερο''.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 17 Δεκ 2020, 12:01

Και ας μην πιάσουμε τα δανεικά και αγύριστα ''θαλασσοδάνεια'' σε δικούς τους ανθρώπους που πήγαινε η μίζα σύννεφο.
Τότε που μέχρι και η χουντοεφημερίδα της Θεσσαλονίκης ''ελληνικός βορράς'' τους έκραζε ότι στην Αθήνα ''πολλοί φίλα προσκείμενοι στο καθεστώς συνέπηξαν εταιρείας περιορισμένης ευθύνης, δηλαδή εταιρείας 200.000 δραχμών και επήραν χαριστικά δάνεια εκατό και διακοσίων εκατομμυρίων'' έναντι ευλόγου αντιτίμου.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 17 Δεκ 2020, 12:55

Ραν ταν πλαν έγραψε:
pluton έγραψε:

Ο χουνταίος Σκυλίτσης που μας τον κοπανάς συνέχεια ήταν αυτός που τους κάρφωσε όταν οι υπόλοιποι χουνταίοι τον έκαναν πρόεδρο του ''ειδικού ταμείου'' για το τάμα, υποθέτοντας ότι θα έκανε τα στραβά μάτια στις καταχρήσεις τους λόγω χουντικής αλληλεγγύης, και που όταν διαπίστωσε ότι τα 406 από τα 453.3 εκατομμύρια αναλήφθηκαν στους ουρανούς από τους κολλητούς του χουνταίους και αυτός δεν έγλειψε ούτε ένα κοκκαλάκι τα πήρε και τους ξεμπρόστιασε για το ρίξιμο που του έκαναν.
Αυτά που λες άντε πες τα σε κανα σύλλογο απογόνων ταγματασφαλιτών και όχι στο ''ελεύθερο''.

Σαν Πειραιώτης σου λέω ότι σαν τον Σκυλίτση Δήμαρχο δεν έχει δει όχι Πειραιάς αλλά η Ελλάδα όλη.

Ο Σκυλίτσης ήταν ευπατρίδης με μεγάλη περιουσία και τεράστιες ικανότητες, στο τάμα βρέθηκε να έχει βάλει μεγάλα ποσά από την προσωπική του περιουσία. Στις πρώτες "μεταπολιτευτικές" δημοτικές εκλογές ήρθε πρώτος (ποσοστό 48,7%) και στον δεύτερο γύρο επιστρατεύτηκαν οι πάντες, κουβάλησαν ψηφοφόρους μισοπεθαμένους και απ όλη την Ελλάδα για να χάσει μ αυτή την πανστρατιά για λιγότερους από μια εκατοντάδα ψήφους.

Φυσικά τα έργα που ξεκίνησε ακόμα η "μεταπολίτευση" δεν μπορεί να τα ολοκληρώσει πχ την Δημοτική αγορά, το Δημαρχείο κλπ και είναι ακόμα γιαπιά και για να καλύψουν την ανικανότητά τους κρεμάνε μουσαμάδες. Τώρα τα βγάζουν στο σφυρί .... αυτά είναι τα χάλια σας, που τολμάτε να μιλάτε για Σκυλίτση.

Και ας μην πιάσουμε τα δανεικά και αγύριστα ''θαλασσοδάνεια'' σε δικούς τους ανθρώπους που πήγαινε η μίζα σύννεφο.
Τότε που μέχρι και η χουντοεφημερίδα της Θεσσαλονίκης ''ελληνικός βορράς'' τους έκραζε ότι στην Αθήνα ''πολλοί φίλα προσκείμενοι στο καθεστώς συνέπηξαν εταιρείας περιορισμένης ευθύνης, δηλαδή εταιρείας 200.000 δραχμών και επήραν χαριστικά δάνεια εκατό και διακοσίων εκατομμυρίων'' έναντι ευλόγου αντιτίμου.

Αποδείξεις υπάρχουν;

Θα πρέπει να ξέρεις ότι η "μεταπολίτευση" έψαξε μετά μανίας να βρει σκάνδαλα ... ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ.... ότι ξεκίνησε να ερευνήσει έβγαινε πόρισμα "ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ" και έπαινοι.... περίμενε και θα σου βάλω στοιχεία να γελάσουμε.

Έτσι τι έμεινε στους δημοκράτες; Αοριστολογίες είπε κάποιος, μίζες, θαασσοδάνεια και κουραφέξαλα...

Έγιναν τόσες δίκες για όλα τα πράγματα. Πες μου μια καταδικαστική απόφαση.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 17 Δεκ 2020, 13:45

Δεν υπήρχαν δήμαρχοι στη χούντα, διορισμένοι υποτακτικοί κωλογλείφτες υπήρχαν που παρίσταναν τους πατριώτες και πλούτισαν όλοι από το κλέψιμο.
Όσο για τις μη καταδίκες όσων μεσολαβούσαν στη χορήγηση δανείων με το αζημίωτο υπάρχουν πολλά στοιχεία για εταιρείες με μηδαμινά κεφάλαια που έπαιρναν χαριστικές δανειοδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων που δεν εξόφλησαν ποτέ.
Ας πούμε, έτσι για την ιστορία, η ξενοδοχειακή ''αε Καναβός'' που με εταιρικό κεφάλαιο 30 εκατομμυρίων πήρε με τη μεσολάβηση του Μπαλόπουλου, διορισμένου διοικητή του τότε ΕΟΤ, 402.715.000 δραχμές και δεν επέστρεψε τίποτα.
Και πώς να πάει φυλακή ο Μπαλόπουλος όταν το όνομα του δεν εμφανιζόταν πουθενά, αφού πήρε τη χοντρή μίζα του από την εταιρεία, και η τότε ΕΤΒΑ στράφηκε εναντίον την οφειλέτριας εταιρείας από την οποία πήρε τα παπάρια μας αφού δήλωσε κατά την τότε πάγια τακτική πτώχευση.
Δλδ τσίμπαγαν το χρήμα, με τη μεσολάβηση των χουνταίων που έπαιρναν τη μίζα τους, και σε δυο μήνες πτώχευαν και πάρτε έλεγαν στις τράπεζες τα παπάρια μας.
Τα ήξεραν τα κόλπα της ρεμούλας οι χουνταίοι από την εποχή της κατοχής που έκαναν δουλειές με τους Γερμανούς.
Μήπως είναι ψέμα ότι ο Παπαδόπουλος ήταν αξιωματικός στα τάγματα ασφαλείας του Κουρκουλάκου στην κατοχή και μάζευε την αγροτική παραγωγή της Πελοποννήσου για τους Γερμανούς κατακτητές με αποτέλεσμα να πεθάνει η μισή Αθήνα από την πείνα;
0 .

Deutsch Lover
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Deutsch Lover » 17 Δεκ 2020, 14:27

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Μήπως είναι ψέμα ότι ο Παπαδόπουλος ήταν αξιωματικός στα τάγματα ασφαλείας του Κουρκουλάκου στην κατοχή και μάζευε την αγροτική παραγωγή της Πελοποννήσου για τους Γερμανούς κατακτητές με αποτέλεσμα να πεθάνει η μισή Αθήνα από την πείνα;

Αυτην την παπαρια απο τον Τραγκα την εχω ακουσει και φυσικα ειναι ανιστορητη τελειως.
Ο Γεωργιος Παπαδοπουλος δεν ηταν καν στην Πελοποννησο την εποχη της Κατοχης. Στην Αθηνα βρισκοταν ως φοιτητης.
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 17 Δεκ 2020, 14:36

Deutsch Lover έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:

Αυτην την παπαρια απο τον Τραγκα την εχω ακουσει και φυσικα ειναι ανιστορητη τελειως.
Ο Γεωργιος Παπαδοπουλος δεν ηταν καν στην Πελοποννησο την εποχη της Κατοχης. Στην Αθηνα βρισκοταν ως φοιτητης.

Γι αυτό έμεινε....Λοχίας?
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Deutsch Lover
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Deutsch Lover » 17 Δεκ 2020, 15:05

Η απαντηση του Μανου Χατζηδακη σε οσους κατηγορουν τον Παπαδοπουλο οτι δηθεν ηταν ταγματασφαλιτης.

https://youtu.be/i4jBVCa3Qtw

Αλλα εγω ρωτω: υπηρξαν μεγαλυτεροι ταγματασφαλιτες απο τους σοβιετικους που μαζι με τους ναζι διαμελυσαν την Πολωνια και τους ΚΚΕδες που το 40-41 ελεγαν στους στρατιωτες μας να πεταξουν τα οπλα και να μην πολεμαν Ιταλους και Γερμανους; Υπηρξαν χειροτεροι ταγματασφαλιτες απο του κατσαπλιαδες τουΕΑΜ-ΕΛΑΣ που μια χαρα συνεργαζονταν με τους Γερμανους ειςβαρος των υπολοιπων αντιστασιακων ομαδων και οταν το 1944 εφευγαν οι Γερμανοι απο την Αθηνα οι συμμοριτες ουτε μια τουφεκια δεν τους εριξαν;

Αμα κοτατε πειτε μας ποσους Γερμανους σκοτωσαν οι δηθεν αντιστασιακοι του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Καπου 230 (ο τυφος θερισε γυρω στους 730 Γερμανους αλλα δεν ειδα κανενα μνημειο προς τιμην του τυφου :laugh1: ).
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 17 Δεκ 2020, 19:32

Ραν ταν πλαν έγραψε:Δεν υπήρχαν δήμαρχοι στη χούντα, διορισμένοι υποτακτικοί κωλογλείφτες υπήρχαν που παρίσταναν τους πατριώτες και πλούτισαν όλοι από το κλέψιμο.
Όσο για τις μη καταδίκες όσων μεσολαβούσαν στη χορήγηση δανείων με το αζημίωτο υπάρχουν πολλά στοιχεία για εταιρείες με μηδαμινά κεφάλαια που έπαιρναν χαριστικές δανειοδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων που δεν εξόφλησαν ποτέ.
Ας πούμε, έτσι για την ιστορία, η ξενοδοχειακή ''αε Καναβός'' που με εταιρικό κεφάλαιο 30 εκατομμυρίων πήρε με τη μεσολάβηση του Μπαλόπουλου, διορισμένου διοικητή του τότε ΕΟΤ, 402.715.000 δραχμές και δεν επέστρεψε τίποτα.
Και πώς να πάει φυλακή ο Μπαλόπουλος όταν το όνομα του δεν εμφανιζόταν πουθενά, αφού πήρε τη χοντρή μίζα του από την εταιρεία, και η τότε ΕΤΒΑ στράφηκε εναντίον την οφειλέτριας εταιρείας από την οποία πήρε τα παπάρια μας αφού δήλωσε κατά την τότε πάγια τακτική πτώχευση.
Δλδ τσίμπαγαν το χρήμα, με τη μεσολάβηση των χουνταίων που έπαιρναν τη μίζα τους, και σε δυο μήνες πτώχευαν και πάρτε έλεγαν στις τράπεζες τα παπάρια μας.
Τα ήξεραν τα κόλπα της ρεμούλας οι χουνταίοι από την εποχή της κατοχής που έκαναν δουλειές με τους Γερμανούς.

Πετάτε λόγια στον αέρα, χωρίς να τα τεκμηριώνεται και μετά ο άλλος με στοιχεία πρέπει να ανατρέψει τις μπαρούφες.

Δεν λέω όλοι μπορούμε να κάνουμε λάθη, αλλά εσείς γκεμπελίζετε, λέτε συνειδητά ψέματα.

Άκου εγώ θα σου μιλήσω με στοιχεία και όχι αέρα μπανά. Τα περί μιζών ....τουλάχιστον στην ηγεσία το αποκλείω, εξ άλλου οι άνθρωποι πέθαναν θεόφτωχοι, τώρα στις κατώτερες βαθμίδες κανείς δεν ξέρει, το σίγουρο ήταν ότι το φαινόμενο κυνηγήθηκε, δεν βρέθηκε κανείς να πει "Είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του αλλά όχι και 500.000.000" και κυνηγήθηκε με φανατισμό δηλαδή.

Εξ άλλου αν βρισκόταν το παραμικρό μετά την "μεταπολίτευση" θα το ανάδειχναν και θα το έκαναν σημαία.... το έχουν βουλώσει όλοι και μόνο αερολόγοι λένε ανυπόστατα πράγματα.

Έτσι δεν ασχολούμαι άλλο, ότι έχεις να πεις επί αυτού με στοιχεία.

Αυτό που πραγματικά με απασχόλησε ήταν αυτό περί ΤΑ, θυμάμαι ότι το είχα ψάξει πάρα πολύ ... ένα μόνο έχω να σου πω .... σαχλαμάρες... βρε αν ήταν αλήθεια θα το κοπανούσαν διαρκώς, δεν βλέπεις ότι υπάρχει μούγκα για το θέμα;

Τέλος πάντων πως ξεκίνησε αυτό το ζήτημα το έψαξα, μόλις το ανάφερες έτρεξα να φρεσκάρω τις γνώσεις μου, δυστυχώς η βιβλιοθήκη μου είναι πολύ μεγάλη και είναι μοιρασμένη σε τρία σπίτια, εδώ που είμαι δεν βρήκα τις σημειώσεις μου για το θέμα.... βρήκα όμως στο βιβλίο του Φάνη Χαμοδράκα του μόνου που επέζησε από την οικογένειά του, η οποία ήταν Χίτες τον πλήρη κατάλογο των μαχητών της Χ εκεί λοιπόν αναφέρει και τον

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Χρ υπολοχαγός Π/Β Ιούνιος 1943 μέχρι Σεπτέμβριο 1944

Δηλαδή την εποχή που δημιουργήθηκαν τα ΤΑ ο Γ Παπαδόπουλος ήταν ήδη στην αντιστασιακή οργάνωση του Γρίβα. Άρα μετά συγχωρήσεως λες @@@@ ας το πω πιο ευγενικά ανοησίες.
0 .

Επιστροφή σε “Οικονομία”