Ποιότητα ζωής στην Ελλάδα

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Ποιότητα ζωής στην Ελλάδα

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 20 Ιαν 2024, 17:41

Προέλλην έγραψε:Έχω πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει Ελλάδα. Φίλοι και συμφοιτηταί, αρχικά πολύ ικανότεροι απο μένα, έχουν εξαιρετικές θέσεις στην Ελλάδα ως μηχανικοί, στις κορυφαίες εταιρίες. ΌΛΟΙ ανεξαιρέτως δουλεύουν υπερωρίες και πρέπει να σηκώνουν τηλέφωνα εκτός ωρών εργασίας και στις διακοπές. Το ταβάνι είναι 3.500 ευρώ, με τα γνωστά νοίκια και γενικότερα πάγια έξοδα.

Για μένα εδώ, η υπερωρία είναι κάτι το ανήκουστο, εκτός ωρών εργασίας και σε διακοπές ούτε περνάει στο μυαλό κανενός να σε πάρει τηλέφωνο, δεν ξέρουν ρε παιδί μου οι άνθρωποι εδώ τι είναι αυτό, πως το λέμε.

Ο μισθός σε σχέση με τα έξοδα; Δεν θέλω να μπώ σε λεπτομέρειες, αισθάνομαι σαν μαλάκας που κοκορεύομαι.

Κοίτα, τα 3.500 μια χάρα είναι για Ελλάδα. Τα περισσότερα ζευγαρία δεν φτάνουν αυτό το πόσο αν προσθέσεις και τους δύο μισθούς μαζί. Βέβαια αν εσύ καθαρίζεις 5ψήφιο ποσό εκεί έξω σου φαίνονται λίγα, αλλά για τα δεδομένα της Ελλάδας είναι πένα.

Πάντως και τα 3.500 τραβηγμένα μου φαίνονται ακόμα και αν είναι μεικτά. Σπάνια παίζουν πάνω από 2Κ ακόμα και σε διευθυντικές θέσεις πλέον.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 20 Ιαν 2024, 17:47

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Έχω πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει Ελλάδα. Φίλοι και συμφοιτηταί, αρχικά πολύ ικανότεροι απο μένα, έχουν εξαιρετικές θέσεις στην Ελλάδα ως μηχανικοί, στις κορυφαίες εταιρίες. ΌΛΟΙ ανεξαιρέτως δουλεύουν υπερωρίες και πρέπει να σηκώνουν τηλέφωνα εκτός ωρών εργασίας και στις διακοπές. Το ταβάνι είναι 3.500 ευρώ, με τα γνωστά νοίκια και γενικότερα πάγια έξοδα.

Για μένα εδώ, η υπερωρία είναι κάτι το ανήκουστο, εκτός ωρών εργασίας και σε διακοπές ούτε περνάει στο μυαλό κανενός να σε πάρει τηλέφωνο, δεν ξέρουν ρε παιδί μου οι άνθρωποι εδώ τι είναι αυτό, πως το λέμε.

Ο μισθός σε σχέση με τα έξοδα; Δεν θέλω να μπώ σε λεπτομέρειες, αισθάνομαι σαν μαλάκας που κοκορεύομαι.

Κοίτα, τα 3.500 μια χάρα είναι για Ελλάδα. Τα περισσότερα ζευγαρία δεν φτάνουν αυτό το πόσο αν προσθέσεις και τους δύο μισθούς μαζί. Βέβαια αν εσύ καθαρίζεις 5ψήφιο ποσό εκεί έξω σου φαίνονται λίγα, αλλά για τα δεδομένα της Ελλάδας είναι πένα.

Πάντως και τα 3.500 τραβηγμένα μου φαίνονται ακόμα και αν είναι μεικτά. Σπάνια παίζουν πάνω από 2Κ ακόμα και σε διευθυντικές θέσεις πλέον.

Έχω άλλη εικόνα. Senior μηχανικοί πληροφορικής, Pολιτικοί σε μεγάλες κατασκευαστικές, Hλεκτρολόγοι με δντικες θέσεις, Αθήνα έχουν 2.500-3.500 καθαρά. Δεν είναι για τον καθενα, αλλά τα έχει αρκετός τέτοιος κόσμος. Aυτά τώρα πάντα μαζί με τα κουπόνια του μάρκετ (άλλη ανωμαλία αυτή, τι κουπόνια μάρκετ ρε κατσίβελοι;;) και τoν 13ο/14o συνυπολογισμένο. Ξέρω αρκετούς σε αυτά τα λεφτά. Απλά τα δουλεύουν x2. To να σε πάρει κάποιος τηλ για δουλειά μετά το σχόλασμα ή εκεί που ξύνεις το παπάρι στις διακοπές, θεωρείται δεδομένο, αν δεν σηκώσεις μιά δυό τρείς, απλά θα σε διώξουνε. Το ίδιο ισχύει και με τις υπερωρίες, δεν θα δουλέψεις 8ωρο - 40ωρο τη εβδομάδα, αλλά παραπάνω, πάνω απο το νόμιμο 48ωρο, και θα πρέπει να το θεωρείς και νορμαλ.
Βασικά, αυτά τους τα λέω και Ελλάδα, και ξέρεις τι; ΣΤΡΑΒΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΛΕΝΕ ΤΕΜΠΕΛΗ!
Oι αραπάδες -σαν την Ελλάδα δεν έχει-ναι αλλά εσείς εκεί στο κρύο- ρε μλκ :laugh1:

Πχιότητα ζωής. Τσαπρρρρρ ρε!
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 20 Ιαν 2024, 18:06

Λαχουρένιος έγραψε:Πάντως και τα 3.500 τραβηγμένα μου φαίνονται ακόμα και αν είναι μεικτά. Σπάνια παίζουν πάνω από 2Κ ακόμα και σε διευθυντικές θέσεις πλέον.

Αναφέρομαι σε τέτοιες θέσεις στις 5-10 μετρημένες εταιρίες της Ελλάδας, πχ του κυρίου εξ Α. Γερμανίας. Εκεί ο senior μηχανικός, χωρίς διευθυντική ευθύνη, έχει στ αλήθεια 2.500 συμβατικά καθαρά.

Αλλά αυτό, σε συνδυασμό με τις συνθήκες εργασίες, δεν είναι κάτι που συγκινεί κάποιον που δουλεύει ως μηχανικός σε μεγάλη εταιρία του ανεπτυγμένου κόσμου. Και δεν είναι είναι μόνο τα λεφτά, αλλά το τι κάνεις.

Δεν πλησιάζει καν. Μιλάμε για αστείο.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 20 Ιαν 2024, 18:21

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί που βγάζουν και πάνω από 4Κ, αλλά "μαύρα".
Κάποιον που να εργάζεται υπάλληλος ή έστω και διευθυντικό στέλεχος σε επιχείρηση και να βγάζει πάνω από 3-3.5Κ δεν γνωρίζω.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 20 Ιαν 2024, 18:25

fasistario έγραψε:Την έχω γράψει την τοποθεσία μου ρε, φαίνεται κάτω από το άβαταρ :P

Οργανώνω τους ντόπιους που πρόσφατα ανακάλυψαν την μαγεία της μετανάστευσης.

Γράψε εντυπώσεις στην ενότητα της Μετανάστευσης. :D
1 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 20 Ιαν 2024, 18:55

Adminović έγραψε:Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί που βγάζουν και πάνω από 4Κ, αλλά "μαύρα".
Κάποιον που να εργάζεται υπάλληλος ή έστω και διευθυντικό στέλεχος σε επιχείρηση και να βγάζει πάνω από 3-3.5Κ δεν γνωρίζω.

Ξέρω πλακατζήδες, υδραυλικούς, κτλ, που κάνουν χαμηλής ποιότητας και δουλειά και βγάζουν παραπάνω. Μαύρα. Κλεεψιά απο την κοινωνία. Απο τα νοσκομεία, τα γηροκομεία, τα ιδρύματα, κλπ. Στην εφορία δηλώνουν κάτω του φορολογούμενου εισοδηματος.
Επίσης, κάτι καφετερειούχοι, κλαμπούχοι, bitchμπαρούχοι κτλ πυλώνες της ΕΛ οικονομίας, όλων αυτών των ωραίων που προσφέρει η ΕΛλάδα.
Φωνάζει όμως η αριστερά και η λαϊκίστικη δεξιά, αν βάλεις ένα μίνιμουμ πλαφόν και τους φορολογήσεις έστω για τα μάτια του κόσμου :dunno:
Αυτοί, δεν είναι αγωνισταί αντιπαγκοσμιοποιηταί, αλλά στυγνοί κλέφτες και εγκληματίες, του κοινού ποινικού. Στην ΕΛλάδα βέβαια χαίρουν καθολικής εκτίμησης, αποτελούν πρότυπα, ως τοπικοί παράγοντες και επηρεάζουν κιόλας τα πολιτικά πράγματα. Θα δείς τέτοιους και δημάρχους και περιφερειάρχες.
Φίλε Άδμιν, αν έχεις την δυνατότητα, γιατί να ζείς μαζί με όλους αυτούς, αντί να τους βλέπεις απο μακριά και να τους φτύνεις; Κι αν σε κολλήσουν τίποτα; ΟΚ για τα μπόλια δηλαδή, αλλά εδώ σέρνονται πιο σοβαρές μεταδοτικές ασθένειες :hmmm
Κάτσε να δείς αν έρθουν συναλλαγές μόνο ψηφιακές, τι κακός χαμός θα γίνει με τον κάθε αλητάμπουρα απατεώνα :asd03: Όλοι αυτοί, θα εκφραστούν πολιτικά. Χρέος μας είναι να τους ΕΞΑΥΛΩΣΟΥΜΕ :yesyes:
Φέρτε επιστολική ψήφο να ξηγηθούμε καταλλήλως στην ελληνόφωνη αλητεία :s_cool
1 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 20 Ιαν 2024, 19:05

Προέλλην έγραψε:Φίλε Άδμιν, αν έχεις την δυνατότητα, γιατί να ζείς μαζί με όλους αυτούς, αντί να τους βλέπεις απο μακριά και να τους φτύνεις; Κι αν σε κολλήσουν τίποτα; ΟΚ για τα μπόλια δηλαδή, αλλά εδώ σέρνονται πιο σαβαρές μεταδοτικές ασθένειες :hmmm

Δεν τρελαίνομαι να ζω στην Ελλάδα, για πολλούς λόγους, γι'αυτό και έχω σχεδιάσει να φύγω.
Αλλά και η βόρεια Ευρώπη σίγουρα δεν με τραβάει, για άλλους λόγους.
Αν η νότια Ευρώπη ήταν σε καλύτερη κατάσταση, ίσως πήγαινα σε κάποια χώρα της νότιας Ευρώπης. Αυτό θα ήταν ίσως το ιδανικό.
Από την άλλη ούτε οι αραβικές χώρες μου αρέσουν, για άλλους λόγους αυτές (έχω γνωστούς συναδέλφους που έχουν πάει εκεί).
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 20 Ιαν 2024, 19:12

Adminović έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Φίλε Άδμιν, αν έχεις την δυνατότητα, γιατί να ζείς μαζί με όλους αυτούς, αντί να τους βλέπεις απο μακριά και να τους φτύνεις; Κι αν σε κολλήσουν τίποτα; ΟΚ για τα μπόλια δηλαδή, αλλά εδώ σέρνονται πιο σαβαρές μεταδοτικές ασθένειες :hmmm

Δεν τρελαίνομαι να ζω στην Ελλάδα, για πολλούς λόγους, γι'αυτό και έχω σχεδιάσει να φύγω.
Αλλά και η βόρεια Ευρώπη σίγουρα δεν με τραβάει, για άλλους λόγους.
Αν η νότια Ευρώπη ήταν σε καλύτερη κατάσταση, ίσως πήγαινα σε κάποια χώρα της νότιας Ευρώπης. Αυτό θα ήταν ίσως το ιδανικό.
Από την άλλη ούτε οι αραβικές χώρες μου αρέσουν, για άλλους λόγους αυτές (έχω γνωστούς συναδέλφους που έχουν πάει εκεί).

Βρε όλες οι χώρες καλές είναι, υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Είναι και θέμα δουλειάς του καθενός, και προσωπικών γούστων, κ.α.
Απλά, μην προσπαθείτε να πατρονάρετε κόσμο που ζεί στον ανεπτυγμένο κόσμο, ότι δήθεν κατέληξε εκεί γιατί δεν είχε επιλογές στην Ελλάδα και υποφέρει και παρακαλάει να γυρίσει :dunno:
ΔΕΝ παρακαλάμε να γυρίσουμε. Μας αρέσει ΠΟΛΥ η Ελλάδα για διακοπές, είναι ΥΠΕΡΟΧΗ, για σύντομες ή πιο εκτεταμένες, αλλά για μόνιμη κατοικία, την χέζουμε στο κεφάλι γιατί είναι ημιτριτοκοσμική εσχατοτρυπα που δεν μπορούμε να αντέξουμε :dunno:
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 20 Ιαν 2024, 19:31

Προέλλην έγραψε:Βρε όλες οι χώρες καλές είναι, υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Είναι και θέμα δουλειάς του καθενός, και προσωπικών γούστων, κ.α.
Απλά, μην προσπαθείτε να πατρονάρετε κόσμο που ζεί στον ανεπτυγμένο κόσμο, ότι δήθεν κατέληξε εκεί γιατί δεν είχε επιλογές στην Ελλάδα και υποφέρει και παρακαλάει να γυρίσει :dunno:
ΔΕΝ παρακαλάμε να γυρίσουμε. Μας αρέσει ΠΟΛΥ η Ελλάδα για διακοπές, είναι ΥΠΕΡΟΧΗ, για σύντομες ή πιο εκτεταμένες, αλλά για μόνιμη κατοικία, την χέζουμε στο κεφάλι γιατί είναι ημιτριτοκοσμική εσχατοτρυπα που δεν μπορούμε να αντέξουμε :dunno:

Εγώ σου είπα πρώτος ότι ο καθένας διαλέγει αυτό που του αρέσει/ταιριάζει καλύτερα, όταν απορουσες που κάποιοι ξένοι έρχονται και ζουν μόνιμα στην Ελλάδα. :pardon:

Και αρκετούς ΕΛ ξέρω που έφυγαν για τις "ανεπτυγμένες" χώρες και γύρισαν πίσω, παρόλο που είχαν βρει και καλή δουλειά, γιατί απλά δεν τους άρεσε το εκεί. :pardon:

Εσένα σου αρέσει το κλίμα και το περιβάλλον της Γερμανίας, καλώς. Εμένα αν με βάλεις σε ένα τέτοιο μέρος να ζω μόνιμα, θα βγάλω σίγουρα ψυχολογικά. :pardon:
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 20 Ιαν 2024, 19:40

Adminović έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Βρε όλες οι χώρες καλές είναι, υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Είναι και θέμα δουλειάς του καθενός, και προσωπικών γούστων, κ.α.

Εγώ σου είπα πρώτος ότι ο καθένας διαλέγει αυτό που του αρέσει/ταιριάζει καλύτερα, όταν απορουσες που κάποιοι ξένοι έρχονται και ζουν μόνιμα στην Ελλάδα. :pardon:

Και αρκετούς ΕΛ ξέρω που έφυγαν για τις "ανεπτυγμένες" χώρες και γύρισαν πίσω, παρόλο που είχαν βρει και καλή δουλειά, γιατί απλά δεν τους άρεσε το εκεί. :pardon:

Εσένα σου αρέσει το κλίμα και το περιβάλλον της Γερμανίας, καλώς. Εμένα αν με βάλεις σε ένα τέτοιο μέρος να ζω μόνιμα, θα βγάλω σίγουρα ψυχολογικά. :pardon:

Ελέγχεται αυτό. Όσους ξέρω που γύρισαν είναι άτομα χαμηλής ευθύνης που δεν ταίριαξαν σε περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων. Ξέρεις, αυτά τα πολλά λεφτά που λέμε εδώ, δεν στα πληρώνει ο βορειοευρωπαίος γιατί τον έπιασες κορόιδο, αλλά γιατί τα αξίζεις, τα παράγεις με το παραπάνω. Όταν λέμε δουλεύουμε αυστηρό 8ωρο και μετά ρέκλα, στο 8ωρό βγάζουμε δουλειά ελληνικού 24ωρου. Η παραγωγικότητα στην Ελλάδα είναι αστεία. Θέλει σύστημα, τεχνική, συγκεντρωση, ηθικό και πολύ όρεξη, εσωτερική πειθαρχεία, πάνω απ όλα.
Υπάρχει πολύς κόσμος, που ήρθε εδώ με λάθος εντυπώσεις, ή με ελλιπή προσόντα, ή με μειωμένη θέληση και αντοχή, και μετά όταν απέτυχε τα απέδωσε σε μεταφυσικά αίτια, στους κακούς γερμανούς, στην έλλειψη ήλιου, κτλ.
Προσωπικά, πέρα απο διάφορους γυρολόγους ΕΛ που δεν αξίζουν αναφοράς, τα μόνα άτομα που γνωρίζω που πραγματικά βολευτήκαν αλλά κατέληξαν πίσω, είναι άτομα που είχαν αρρώστους γονείς κτλ.
Ξέρω επίσης πολύ κόσμο που γύρισε Ελλάδα (συνήθως λαζοντάιτς 2ης γενιάς με προσόντα και φαντασιακή εικόνα της Ελλάδας) και σε λίγο καιρό έτρεξαν πίσω τρομοκρατημένοι απο την ΕΛ πραγματικότα.
0 .
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”