Linux

Τα πάντα για υπολογιστές και πληροφορική.
Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Re: Linux

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 02 Μάιος 2018, 14:56

stavmanr έγραψε:
sys3x έγραψε:
Μια χαρά μπορείς να περάσεις στα καινούργια ομπούντου & ντερίβατιβς τους ιδιοταγής οδηγούς ρε, τις περισσότερες φορές βέβαια δεν χρειάζεται αλλά γίνεται.

Δεν ισχύει για παλαιότερα μοντέλα AMD. Μόνο τα σχετικά καινούργια μοντέλα GPU υποστηρίζονται από όσα γνωρίζω.

Τα mint είναι από τα πιο windows-like συστήματα που έχω δει. Και τα χρησιμοποιώ σχετικά συχνά.
Απλά είναι δύσκολο να κάνεις επαγγελματική δουλειά γραφείου από Linux.

Τι εννοείς επαγγελματική δουλειά γραφείου. Το MS officce δουλεύει (για όποιον θέλει γιατί έγώ μόνο για κάτι εκθέσεις που γράφω στη δουλειά χρησιμοποιώ το libre).
0 .

itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις :yesyes: Τέλος!

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 02 Μάιος 2018, 20:13

Γύπας έγραψε:
stavmanr έγραψε:
Δεν ισχύει για παλαιότερα μοντέλα AMD. Μόνο τα σχετικά καινούργια μοντέλα GPU υποστηρίζονται από όσα γνωρίζω.

Τα mint είναι από τα πιο windows-like συστήματα που έχω δει. Και τα χρησιμοποιώ σχετικά συχνά.
Απλά είναι δύσκολο να κάνεις επαγγελματική δουλειά γραφείου από Linux.

Τι εννοείς επαγγελματική δουλειά γραφείου. Το MS officce δουλεύει (για όποιον θέλει γιατί έγώ μόνο για κάτι εκθέσεις που γράφω στη δουλειά χρησιμοποιώ το libre).

Δυστυχώς, οι περισσότεροι χρήστες-συνάδελφοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το libre και τα linux. Κι αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα.
Επιπλέον, η πιο χρήσιμη για εμένα εφαρμογή είναι η access που δεν έχει καμία συμβατότητα με linux.
Γενικά, τα mint είναι η έκδοση που χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια, ως Dual boot και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Ειδικά όταν τα βάλεις σε SSD πετάνε ... ;)

Κράτησε, πάντως, το πρόβλημα με τους ιδιοταγείς οδηγούς της AMD. Όποιος θέλει να βάλει mint με AMD GPU να ελέγξει καλά τη συμβατότητα του υλικού με τα mint στο forum linuxmint, κι αν δεν είναι συμβατά, να βάλει το πολύ την έκδοση 17.3. Ας μείνει μακριά από την 18.*. :yesyes:
0 .

Άβαταρ μέλους
Ανάφεντος
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Ανάφεντος » 02 Μάιος 2018, 21:22

Γύπας έγραψε:ezgif.com-video-to-gif.gif

το βίντεο είναι σε slow motion ή lag-άρει το desktop; :babies:
0 .

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 03 Μάιος 2018, 00:20

Ανάφεντος έγραψε:
Γύπας έγραψε:ezgif.com-video-to-gif.gif

Το βίντεο καταγράφει το desktop. Βάλε λοιπόν ένα χάσιμο πραγματικότητας από αυτό και μόνο.
Ένα προγραμματάκι εγκατέστησα χωρίς να το ψάξω ιδιαίτερα για να κάνω αυτή τη δουλειά. Ούτε τις ρυθμίσεις του πείραξα, το άφησα ντεφάλτ. Βάλε τώρα ένα δεύτερο χάσιμο ότι το ανέβασα σε μηχανή που τα κάνει gif.

Το σύστημα πετάει. Εγώ περιμένω να βρεθώ σε φάση να χτυπήσω γρήγορο μηχανάκι να πετάει ακόμα πιο πολύ. Θα πάρω Ryzen 7 και μια καλή nvidia και SSD, πράγματα που δεν είχα ποτέ.
Θα γουστάρω να ασχολούμαι! Με τέτοιο εργαλείο θα είναι πιο εύκολο να χακάρω τους λογαριασμούς σας και να βγάζω το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο στα νήματα με ψηφοφορίες. :thuuumbsup:
0 .

itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις :yesyes: Τέλος!

Άβαταρ μέλους
Γαληνός
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Γαληνός » 03 Μάιος 2018, 00:40

sys3x έγραψε:
Γαληνός έγραψε: https://manjaro.org/

Τα έχει δοκμάσει κανείς;

Μια χαρά είναι, έχω βάλει μάλιστα μια ξεφτίλα ελαφριά έκδοση με xfce νομίζω (πάει καιρός) σε ένα αρχαίο hp λαπ για έναν γνωστό πριν χρόνια που το λαπ του έκανε κάνα 5λεπτο να ανοίξει και το χρησιμοποιεί ακόμη και τώρα.

Ευχαριστώ
0 .
Το χειρότερο είδος εκφοβισμού (bullying) είναι οι οικονομικές διακρίσεις

Άβαταρ μέλους
Γαληνός
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Γαληνός » 03 Μάιος 2018, 00:53

Γύπας έγραψε:kde βρε. Τέλειο.

Προτείνω Arch καθαρή και όχι manjaro.

τα kde πάντα τα απέφευγα. Είναι κάπως βαρύτερα, αν και από το unity/gnome3 καλύτερα. Προτιμούσα xfce περιβάλλον.

Σε διάφορα σαιτ που διάβασα οι περισσότεροι συμφωνούν μαζί σου πως καλύτερα τα Arch.
0 .
Το χειρότερο είδος εκφοβισμού (bullying) είναι οι οικονομικές διακρίσεις

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 03 Μάιος 2018, 20:00

Υπάρχουν περιπτώσεις που τα "βαριά" environments (πχ. cinnamon) ανταποκρίνονται καλύτερα από τα ελαφριά πχ.(XFCE).

Γενικά, σε αρχάριο που χρησιμοποιεί ανεκτά νέο PC (όχι P3 με 512mb RAM :D ) προτείνω απευθείας χρήση του Cinnamon. Ολοκληρωμένο περιβάλλον, μικρή δυνατότητα αλλαγών και γενικά πειραματισμού που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα. Είναι πιο ...Set κατάσταση.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ανάφεντος
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Ανάφεντος » 03 Μάιος 2018, 22:34

Γύπας έγραψε:
Ανάφεντος έγραψε:

Το βίντεο καταγράφει το desktop. Βάλε λοιπόν ένα χάσιμο πραγματικότητας από αυτό και μόνο.
Ένα προγραμματάκι εγκατέστησα χωρίς να το ψάξω ιδιαίτερα για να κάνω αυτή τη δουλειά. Ούτε τις ρυθμίσεις του πείραξα, το άφησα ντεφάλτ. Βάλε τώρα ένα δεύτερο χάσιμο ότι το ανέβασα σε μηχανή που τα κάνει gif.

Το σύστημα πετάει. Εγώ περιμένω να βρεθώ σε φάση να χτυπήσω γρήγορο μηχανάκι να πετάει ακόμα πιο πολύ. Θα πάρω Ryzen 7 και μια καλή nvidia και SSD, πράγματα που δεν είχα ποτέ.
Θα γουστάρω να ασχολούμαι! Με τέτοιο εργαλείο θα είναι πιο εύκολο να χακάρω τους λογαριασμούς σας και να βγάζω το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο στα νήματα με ψηφοφορίες. :thuuumbsup:

γέρος άνθρωπος θα πάρεις ryzen 7 και gaming gpu; :sfyri:
:babies:
0 .

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 04 Μάιος 2018, 01:25

Έχω και τσίλντρεν. (και τριντέντ άμα λάχει)
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 14 Μάιος 2018, 10:30

τελικά το centos 7 έχει αρκετά bug, κατέβηκα στο 6.9 είναι πιο σταθερό...
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Επιστροφή σε “Πληροφορική”