Για ποιον λόγο μεταναστεύσατε ή έχετε σκοπό να το πράξετε.

Μετανάστευση και ζωή στο εξωτερικό.
Mira

Re: Για ποιον λόγο μεταναστεύσατε ή έχετε σκοπό να το πράξετε.

Δημοσίευσηαπό Mira » 27 Ιουν 2018, 12:42

Athos έγραψε:
Mira έγραψε:Έχω ζήσει αρκετά χρόνια στη Γερμανία. Θα παρέμενα, αν έκανα εκεί καριέρα φυσικού (είχα αρχίσει σπουδές), σε αυτή την περίπτωση ο καιρός θα έμπαινε σε δεύτερη μοίρα. Στην Ελλάδα έχασα την ζωή μου. Έτσι απλά. Εξαϋλώθηκε. Ζω για να δουλεύω και σηκώνω ένα σωρό παράσιτα στους ώμους μου που καλοπερνάνε.
Αν μπορούσα, θα έπειθα τους κοντινούς μου ανθρώπους να πάμε Γερμανία ή ΗΠΑ. Να μην γίνουν τα παιδιά τους σκλάβοι για τα παράσιτα. Εξάλλου δεν έχουμε πολλά εδώ.

Δεν εξηγείς γιατί έφυγες από τη Γερμανία.

Όσο για Ελλάδα βασική φιλοδοξία πολύ κόσμου είναι να γίνουν παράσιτα.
Όσοι δεν τα καταφέρουν προφανώς κουβαλάνε αυτούς που τα κατάφεραν.

Bλακεία μου. Γιατί μου είπαν ότι ένα τέκνο πολυτέκνων δικαιούται να δουλέψει στο δημόσιο. Έτσι γύρισα και διορίσθηκα στη ΔΕΗ. Στον έναν χρόνο ήθελα να φύγω γιατί κατάλαβα τι παίζει, αλλά αρρώστησα και άρχισαν οι απειλές. Το πως αρρώστησα, το γιατί η μητέρα μου που μπορούσε να με φιλοξενήσει στη Γερμανία (όπως πριν), άρχισε να λέει βλακείες "δεν σε θέλουν εδώ κλπ." ακόμη δεν το έχω καταλάβει. Αν είναι αυτά που πιστεύω μετά από τόσα χρόνια, πρόκειται για έγκλημα (διακίνηση προσωπικών δεδομένων, δηλητηριάσεις).
Ακόμη και αν δεν τελείωνα το φυσικό (που κάποια στιγμή σίγουρα θα ξανάρχιζα) εκεί μου είχαν προτείνει εργασία γραφείου. Εργασία, όπου από την πρώτη μέρα κάνεις μικρά όνειρα για το διαμέρισμά σου, το αυτοκίνητό σου, την αποταμίευσή σου. Όχι όπως εδώ που έφτασα 46 και δεν έχω μεταφορικό μέσο για τη δουλειά και μετράω το πεντάευρω. Για αποταμίευση ούτε λόγος.
0 .

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 27 Ιουν 2018, 13:01

Συγγνώμη Mira, δεν θέλω να υπεισέλθω στα προσωπικά σου, αλλά πόσα παίρνεις; Καταλαβαίνω πως αν προσλήφθηκες πρόσφατα οτι ο μισθός σου μπορεί να κυμαίνεται στα εφτά κατοστάρικα (αναλόγως την ειδικότητά σου πάντα), αλλά αν έχεις πάνω από τρία έτη προϋπηρεσίας στο δημόσιο, μου φαίνεται περίεργο να παίρνεις κάτω από χιλιάρικο. Επίσης δεν ξέρω αν έχεις παράπλευρα προσωπικά έξοδα (π.χ. ιατρικές δαπάνες) και ζητώ ξανά συγγνώμη για την αδιακρισία, αλλά μου φαίνεται περίεργο ένα άτομο να μην μπορεί να τα βγάλει πέρα, ακόμη και με μισθό κοντά στα εφτά κατοστάρικα. Τώρα αν είναι πολύ λιγότερα αυτά που παίρνεις, πάω πάσο, γιατί στην Αθήνα είναι αλήθεια πως δεν μπορείς να την παλέψεις.
1 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Mira

Δημοσίευσηαπό Mira » 27 Ιουν 2018, 13:21

Έχω είκοσι χρόνια προυπηρεσία και παίρνω 1123 καθαρά. Πληρώνω ενοίκιο και 200 ευρώ περίπου δόσεις δανείου (γιατί μέσα σε 20 χρόνια έχεις κάποια έξοδα, για μετακομίσεις, ιατρικές δαπάνες, οικιακό εξοπλισμό για τα οποία δεν φτάνει ο μισθός αν είναι μονίμως κάτω από 1000 ευρώ). Φυσικά όσο μεγαλώνεις αυξάνονται οι ιατρικές δαπάνες, δεν έχω όμως την περίθαλψη που θα ήθελα, ότι κάνει ο ΕΟΠΥΥ.
Επίσης παίρνω 1123 στο χέρι και 1000 ευρώ τον μήνα είναι κρατήσεις και φόροι δικοί μου και εισφορές του εργοδότη. Εγώ δεν ξέρω αν θα πάρω σύνταξη, έχω κακή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πληρώνονται 1000 ευρώ τον μήνα από τον μισθό μου γι' αυτά. Έρχεται η κυράτσα με την σύνταξη από τα 45 και μου βάζει το χέρι στην τσέπη κάθε μήνα. Αι στο διάολο δηλαδή. Ούτε στις πλουσιότερες χώρες δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.
Είμαι ΠΕ φυσικός, προσπάθησα να είμαι σε κάποια θέση με αντικείμενο φυσικού ώστε να μαζέψω προυπηρεσία στο αντικείμενο και να κάνω αιτήσεις στο εξωτερικό, αλλά όχι, αυτοί εκεί, με παράβαση και νόμων ακόμη, με έχουν σε απλή εργασία γραφείου για να βγάζω την δουλειά αυτών που ξύνονται ή δεν μαθαίνουν υπολογιστικά προγράμματα.
0 .

Love Ready's

Δημοσίευσηαπό Love Ready's » 27 Ιουν 2018, 14:26

Mira έγραψε:Έχω είκοσι χρόνια προυπηρεσία και παίρνω 1123 καθαρά. Πληρώνω ενοίκιο και 200 ευρώ περίπου δόσεις δανείου (γιατί μέσα σε 20 χρόνια έχεις κάποια έξοδα, για μετακομίσεις, ιατρικές δαπάνες, οικιακό εξοπλισμό για τα οποία δεν φτάνει ο μισθός αν είναι μονίμως κάτω από 1000 ευρώ). Φυσικά όσο μεγαλώνεις αυξάνονται οι ιατρικές δαπάνες, δεν έχω όμως την περίθαλψη που θα ήθελα, ότι κάνει ο ΕΟΠΥΥ.
Επίσης παίρνω 1123 στο χέρι και 1000 ευρώ τον μήνα είναι κρατήσεις και φόροι δικοί μου και εισφορές του εργοδότη. Εγώ δεν ξέρω αν θα πάρω σύνταξη, έχω κακή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πληρώνονται 1000 ευρώ τον μήνα από τον μισθό μου γι' αυτά. Έρχεται η κυράτσα με την σύνταξη από τα 45 και μου βάζει το χέρι στην τσέπη κάθε μήνα. Αι στο διάολο δηλαδή. Ούτε στις πλουσιότερες χώρες δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.
Είμαι ΠΕ φυσικός, προσπάθησα να είμαι σε κάποια θέση με αντικείμενο φυσικού ώστε να μαζέψω προυπηρεσία στο αντικείμενο και να κάνω αιτήσεις στο εξωτερικό, αλλά όχι, αυτοί εκεί, με παράβαση και νόμων ακόμη, με έχουν σε απλή εργασία γραφείου για να βγάζω την δουλειά αυτών που ξύνονται ή δεν μαθαίνουν υπολογιστικά προγράμματα.

Πολύ εύκολα λύνονται αυτά που γράφεις . Αντέγραψε αυτό που σου βάζω και υπέβαλε το εκεί που δουλεύεις και στείλε βιογραφικά σε ιδιωτικές εταιρείες όπως κάνουμε όλοι μας. Για μέτρια στελέχη με επαρκείς γνώσεις δίνουν 3-4.000 μικτά.
Εκτός κι αν δεν έχεις καθόλου προσόντα οπότε 1123 ευρώ το μήνα είναι εντελώς σκανδαλώδης σπατάλη. Επειδή κατέχω 12.000 μετοχές της ΔΕΗ αρνούμαι να πληρώνουμε πάνω από 500 μικτά τα οποία επιδοτούνται απ τον ΟΑΕΔ για πρακτική φοιτητών για να εκτελούνται απλές εργασίες γραφείου. Πρέπει να μειώσουμε τα κόστη ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον ανταγωνισμό.

Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 27 Ιουν 2018, 14:27

:laugh1: :laugh1: :laugh1:
0 .

Mira

Δημοσίευσηαπό Mira » 27 Ιουν 2018, 14:36

Μάλλον δεν είδες πόσων ετών είμαι. Επίσης μόνο στο εξωτερικό θα έψαχνα για εργασία. Οι φυσικοί χρειάζονται συνήθως διδακτορικό για καριέρα. Μια προυπηρεσία στα εργαστήρια της ΔΕΗ ίσως μου άνοιγε κάποια πόρτα.
0 .

Love Ready's

Δημοσίευσηαπό Love Ready's » 27 Ιουν 2018, 14:44

Mira έγραψε:Μάλλον δεν είδες πόσων ετών είμαι. Επίσης μόνο στο εξωτερικό θα έψαχνα για εργασία. Οι φυσικοί χρειάζονται συνήθως διδακτορικό για καριέρα. Μια προυπηρεσία στα εργαστήρια της ΔΕΗ ίσως μου άνοιγε κάποια πόρτα.

Πόσο είσαι? Εγώ 46 με μεγαλύτερη προϋπηρεσία και γύρω βλέπω να υπάρχουν δεκάδες θέσεις καθημερινά με 3-4.000 μικτά για προσόντα αρκετά χαμηλότερα απ τα δικά σου.
Ξέρεις σε προυπηρεσίες άνω των 10 ετών τα πτυχία/διδακτορικά κλπ είναι εντελώς δευτερεύοντα τυπικά προσόντα που δεν κοιτάει κανένας. Έχεις εργαστεί ποτέ στην πραγματική αγορά; Αυτό έχει σημασία. Απλές εργασίες γραφείου στη ΔΕΗ θα κάνουν μόνο επιδοτούμενοι φοιτητές για πρακτική. Δε γίνεται να μας κοστίζεις στους μετόχους όσο 10 φοιτητές ,ούτε οι καταναλωτές να πληρώνουν υπέρογκα τις κιλοβατώρες ώστε να παίρνεις τεράστιο μισθό. Δεν πρόκειται να συνεχιστεί για πολύ. Το κατανοείς αυτό;
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 27 Ιουν 2018, 15:52

Mira έγραψε:Έχω είκοσι χρόνια προυπηρεσία και παίρνω 1123 καθαρά.

Αυτά είναι. 1123 ευρώ το μήνα για να κωλοβαράνε οι δυ στα φόρουμ σε ώρα εργασίας.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 27 Ιουν 2018, 16:27

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Mira έγραψε:Έχω είκοσι χρόνια προυπηρεσία και παίρνω 1123 καθαρά.

Αυτά είναι. 1123 ευρώ το μήνα για να κωλοβαράνε οι δυ στα φόρουμ σε ώρα εργασίας.

Εγώ τελώ εν γονική αδεία :P Πάλι καλά είσαι Mira , 1081 εγώ με 23 χρόνια υπηρεσίας ,επίδομα γάμου , μεταπτυχιακό και διδακτορικό.
0 .

Mira

Δημοσίευσηαπό Mira » 27 Ιουν 2018, 16:30

Βρε αι στο διάολο, έχω και σοβαρότερα θέματα να ασχοληθώ από τα δίνω αναφορά σε αγνώστους.
0 .

Επιστροφή σε “Μετανάστευση”