Athos έγραψε:Mira έγραψε:Έχω ζήσει αρκετά χρόνια στη Γερμανία. Θα παρέμενα, αν έκανα εκεί καριέρα φυσικού (είχα αρχίσει σπουδές), σε αυτή την περίπτωση ο καιρός θα έμπαινε σε δεύτερη μοίρα. Στην Ελλάδα έχασα την ζωή μου. Έτσι απλά. Εξαϋλώθηκε. Ζω για να δουλεύω και σηκώνω ένα σωρό παράσιτα στους ώμους μου που καλοπερνάνε.
Αν μπορούσα, θα έπειθα τους κοντινούς μου ανθρώπους να πάμε Γερμανία ή ΗΠΑ. Να μην γίνουν τα παιδιά τους σκλάβοι για τα παράσιτα. Εξάλλου δεν έχουμε πολλά εδώ.
Δεν εξηγείς γιατί έφυγες από τη Γερμανία.
Όσο για Ελλάδα βασική φιλοδοξία πολύ κόσμου είναι να γίνουν παράσιτα.
Όσοι δεν τα καταφέρουν προφανώς κουβαλάνε αυτούς που τα κατάφεραν.
Bλακεία μου. Γιατί μου είπαν ότι ένα τέκνο πολυτέκνων δικαιούται να δουλέψει στο δημόσιο. Έτσι γύρισα και διορίσθηκα στη ΔΕΗ. Στον έναν χρόνο ήθελα να φύγω γιατί κατάλαβα τι παίζει, αλλά αρρώστησα και άρχισαν οι απειλές. Το πως αρρώστησα, το γιατί η μητέρα μου που μπορούσε να με φιλοξενήσει στη Γερμανία (όπως πριν), άρχισε να λέει βλακείες "δεν σε θέλουν εδώ κλπ." ακόμη δεν το έχω καταλάβει. Αν είναι αυτά που πιστεύω μετά από τόσα χρόνια, πρόκειται για έγκλημα (διακίνηση προσωπικών δεδομένων, δηλητηριάσεις).
Ακόμη και αν δεν τελείωνα το φυσικό (που κάποια στιγμή σίγουρα θα ξανάρχιζα) εκεί μου είχαν προτείνει εργασία γραφείου. Εργασία, όπου από την πρώτη μέρα κάνεις μικρά όνειρα για το διαμέρισμά σου, το αυτοκίνητό σου, την αποταμίευσή σου. Όχι όπως εδώ που έφτασα 46 και δεν έχω μεταφορικό μέσο για τη δουλειά και μετράω το πεντάευρω. Για αποταμίευση ούτε λόγος.

Πάλι καλά είσαι Mira , 1081 εγώ με 23 χρόνια υπηρεσίας ,επίδομα γάμου , μεταπτυχιακό και διδακτορικό.