Χρυσή Αυγή

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Χρυσή Αυγή

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Σεπ 2018, 16:54

ΩRIΩNAS7 έγραψε:...

Για να καταλαβω, ο Σταβμαν/ΝΡΓ εκτος απο απολογητης του ΣΥΡΙΖΑ, εγινε απολογητης και του Μιχαλολιακου τωρα?

Πατο εχει η καταντια του?
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 13 Σεπ 2018, 17:12

Λαχουρένιος έγραψε:

Για να καταλαβω, ο Σταβμαν/ΝΡΓ εκτος απο απολογητης του ΣΥΡΙΖΑ, εγινε απολογητης και του Μιχαλολιακου τωρα?

:laugh1:
Είσαι βλαξ. Οριστικό!
0 .

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 13 Σεπ 2018, 17:54

Λαχουρένιος έγραψε:

Πατο εχει η καταντια του?

Όχι. Καμία σχέση. Απλά είπε κάποια στιγμή κάτι, του απέδειξα ότι δεν ισχύει αυτό που είπε και επειδή δεν θέλει να δεχτεί το λάθος του, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα δικαιολόγητα.
Απλά επειδή σε αυτό το νήμα το θέμα ειναι οι (αυτοχαρακτηρισμένοι) ναζί της χα, το κάνει μέσω αυτών.
1 .

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 13 Σεπ 2018, 18:56

stavmanr έγραψε:
ΩRIΩNAS7 έγραψε:.

Δυστυχώς για εσένα δεν βιάστηκα καθόλου. Η κατηγορία ήρθε μετά από μέρες συζήσεων.
Με το Α δεν ασχολούμαι καν γιατί δεν αναφέρθηκα ποτέ σε αυτό.
Με το Β όμως θα ασχοληθώ. Οι χρυσυαγίτες, όπως ξέρουμε, χαιρετά ε ναζιστικά. Όταν λοιπόν ο αρχιψεύταρος ο κουραδοφύρερ τους λέει πως χαιρετάνε όπως ΑΚΡΙΒΩΣ χαιρέταγαν οι αρχαίοι Έλληνες, δεν είναι θύμα κάποιου hoax. Είναι απλά, καθαρά και μόνο ψεύτης.

Δεν έχεις καταλάβει ακόμα ότι δεν σου απαντά στην ερώτηση. Ποτέ δεν το έκανε και ποτέ δεν θα το κάνει.
Για να πεις ψέματα, πρέπει τουλάχιστον να απαντήσεις στην ερώτηση... ;)

Όταν τον ρωτάς "χαιρετάς ναζιστικά" σου απαντά "δεν είναι ο επίσημος χαιρετισμός της ΧΑ" ή "οι αρχαίοι έλληνες χαιρετούσαν με προτεταμένη την παλάμη". Είναι πονηρά εμπλεκόμενες απαντήσεις σε άλλες ερωτήσεις. Τρία πουλάκια κάθονταν...

Χάσμα επικοινωνίας. Ας τα ξαναπιάσουμε από την αρχή γιατί βραχυκυκλώνεις. Εγώ είπα πως έχει δηλώσει ότι ο χαιρετισμός αυτός είναι ο χαιρετισμός των αρχαίων Ελλήνων. Και ρωτάω ΕΣΕΝΑ (ΌΧΙ ΑΥΤΌΝ) με το ρητορικό ερώτημα αν αυτός ειναι ο αρχαιοελληνικός χαιρετισμός. Δεν ρώτησα αυτόν για να μου απαντήσει, για να μου απαντήσει. Με το τι δήλωσε για τον ναζιστικό χαιρετισμό ασχολούμαι. Και αυτό που δήλωσε (κι αυτός και οι λοιποί πολιτικάντιδες της ΧΑ) είναι ΨΈΜΑ. Κατάλαβες;
Μάλιστα από όταν το ψέμα αυτό άρχισε να καταρρέει, περιορίστηκαν στο ότι τον επέβαλε ο Μεταξάς.

stavmanr έγραψε:

Με το να πεις ότι επειδή σε άλλες πολιτικές ιδεολογίες (αν και κ ο ναζισμός δεν είναι ιδεολογία, αλλά ας υποκριθούμε πως είναι) υπάρχουν διάφορα είδη που τις απαρτίζουν, νομίζεις πως αποδεικνύεις ότι το ίδιο ισχύει για τον ναζισμός; Αυτό είναι από τις μεγαλήτρες ανοησίες που έχω διαβάσει ποτέ.

Μα αυτός θα υποστηρίξει οτι ο ναζισμός είναι μία εκδήλωση του εθνικοσοσιαλισμού, όπως συμβαίνει σε κάθε άλλη ιδεολογία. Πχ. ο κομμουνισμός έχει καμιά ντουζίνα παρακλάδια...
Ξαναλέω ότι δεν τίθεται θέμα για το πώς το εκλαμβάνουμε εγώ κι εσύ. Τίθεται θέμα τί απαντά εκείνος. Κι εκείνος ουδέποτε σου είπε ότι είναι ναζιστής (=εθνικοσοσιαλισμός του παγγερμανισμού των αρχών του 20ου αιώνα). Σου είπε ότι είναι γενικά κι αόριστα εθνικοσοσιαλιστής. Άσχετα αν εμείς έχουμε ως τώρα γνωρίσει μία μορφή εφαρμοσμένου εθνικοσοσιαλισμού...

Που το ξέρεις ότι θα πει αυτό που ΦΑΝΤΆΖΕΣΑΙ; Βλέπεις ότι έχεις μπλέξει το τι φαντάζεσαι ότι θα γίνει με το τι έχει γίνει; Άρα δεν μιλάμε για ειπωμένα πράγματα, αλλά για τις εικασίες σου. Οι εικασίες σου, όμως, δεν έχουνε σχέση με το θέμα μας. Ίσα ίσα που ακριβώς επειδή είναι άσχετες και άτοπες, μας κάνουν να χάνουμε το θέμα και το στόχο της συζήτησης. Ως εκ τούτου από την στιγμή που δήλωσε εθνικοσοσιαλιστής είναι ναζί. Τελειωμένη υπόθεση. Δεν έχει σημασία τι φαντάζεσαι εσύ πως θα πει, σημασία έχει τι είπε ήδη εκεί ος. Κι εκείνος είπε ψέματα, πως δεν ασπάζεται τον εθνικό σοσιαλισμό.

stavmanr έγραψε:
Λοιπόν ο εθνικοσοσιαλισμός είναι ένας. Μπορεί να είσαι ο μοναδικός στον πλανήτη που πιστεύει ότι υπάρχουν πολλά είδη, αλλά αυτό είναι μια προσωπική σου αυταπάτη. Ως εκ τούτου ο κουραδοφύρερ της χα είπε ψέματα, αφού σε τηλεοπτική συζήτηση είπε οτι δεν ειναι ναζί και σε ομιλία του σε μια τοπική της χα, είπε οτι είναι. Σε ποιους είπε ψέματα ειναι αδιάφορο. Το θέμα εί αι ότι πάλι πιάστηκε να λέει ψέματα. Μπορεί να μην θες να το δεχθείς γιατί σου χαλάει το αφήγημα και ο εγωισμός σου αυτό δεν το ανέχεται, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Τι να κάνουμε τώρα; Ο άνθρωπος είναι ένας πολιτικός που λέει ψέματα.

Και πάλι μου γράφεις τί πιστεύεις εσύ για εκείνον.
Ως τώρα συζητάμε για το τί ομολογεί εκείνος.
Τα έχεις μπερδέψει...

Ε είπαμε τι δήλωσε. Στον μπογδανο είπε ότι δεν ασπάζεται τον ναζισμό και στην τοπική του είπε πως είναι εθνικοσοσιαλιστής. Άρα κάπου είπε ψέματα. Η στον μπογδάνο ή στην τοπική.
Και μην λέμε τα ίδια όλη την ώρα. Ναζισμός και εθνικό σοσιαλισμός είναι το ίδιο πράγμα. Το ένα είναι η εν συντομία αναφορά του άλλου. Δεν είναι κάποια υποκατηγορία του εθνικοσοσιαλισμού. Είναι το ίδιο πράγμα. Αν λες ότι ει αι διαφορετικά, είναι σαν να λες πως άλλο το ΚΚΕ και άλλο το κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

stavmanr έγραψε:
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ουσιαστικό, για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, από την συγκεκριμένη δήλωση. Είναι, μάλιστα, τόσο ουσιαστική, τόσο περιεκτική και τόσο περιγραφική που δεν αφήνει κάνενα περιθωρίου για προσθήκη οποιασδήποτε "δημιουργικής πινελιάς". Μόνο κάποιος που δεν έχει ιδέα του τι σημαίνει εθνικιστής, ναζιστής και φασίστας θα νόμιζε πως είπε κάτι γενικό και (έστω κ μερικώς) αόριστο. Και ο ναζισμός και ο φασισμός και εθνικισμός περιγράφουν κάτι πολύ πολύ συγκεκριμένο το καθένα. Δεν ειναι όπως ο κομμουνισμός ή οκ αναρχισμός, ας πούμε.

Ξαναγράφω: Αυτά τα πιστεύεις εσύ. Εκείνος ουδέποτε σου είπε κάτι για αυτά και ουδέποτε θα σου πει ευθέως. Θα υπαινίσσεται, θα υποκρινεται, θα αλλάζει κουβέντα, αλλά ψέματα θα αποφύγει σου πει παρά μόνον όταν δεν έχει άλλη διαφυγή από την κατάσταση.
Μακάρι να είσαι ο πρώτος που θα του αποσπάσει ομολογία. :yesyes:

Κι εγώ ξαναλέω έχουμε βίντεο που δηλώνει ότι είναι όλα αυτά. Απλά επειδή, όπως αποδεικνύεται από αυτά που γράφεις, δεν γνωρίζεις ότι ο φασισμός δηλώνει ένα και μόνο πράγμα κι ο εθνικοσοσιαλισμός επίσης μονο ένα πράγμα, λες αυτά που λες. Και ξαναπάμε για άλλη μια φορά. Από την στιγμή που έκανε αυτές τις δηλώσεις, αυτά που δήλωσε ειναι. Ότι εσύ δεν το καταλαβαίνεις, δείχνει ότι εσύ έχεις το πρόβλημα. Όχι οι δηλώσεις του. Αυτός ήταν σαφέστατος.

stavmanr έγραψε:Μπορώ, αν θες, να προσπαθήσω να σου εξηγήσω γιατί η υπεκφυγή είναι ισχυρότερη του ψέματος. Έχει σχέση και με τις "δημιουργικές πινελιές" που βάλαμε στη συζήτηση, και φυσικά με το πώς ερμηνεύονται τα μισόλογα από ανθρώπους που κέρδισες συναισθηματικά και πώς από ανθρώπους που αμφιβάλλουν και αμφιταλαντεύονται.

Μα δεν σου παρέθεσα ποτέ κάτι που είπε κι ήταν υπεκφυγή. Ακριβώς για να αποφύγω αυτήν την περίπτωση, σου παρέθεσα πράγματα σαφή που δεν γίνεται να χαρακτηριστούν υπεκφυγές. Που να ξέρω ότι δεν γνώριζες πως ο ναζισμός είναι η συντομογραφία του εθνικοσοσιαλισμού, ή ότι δεν υπάρχουν υποκατηγορίες εθνικοσοσιαλισμού.

stavmanr έγραψε:
Ο ναζισμός ήταν η μορφή που πήρε ο εθνικοσοσιαλισμός πριν το Β' ΠΠ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορει να πάρει άλλες μορφές, όπως συμβαίνει με τον κομμουνισμό, τον αναρχισμό, τον φιλελευθερισμό κλπ.
Σου ξαναγράφω ότι εδώ δεν συζητάμε τις δικές σου ερμηνείες των λέξεων. Τις δικές του συζητάμε. Που δεν τις δίνει...

Ρε φίλε, δεν υπάρχεις. :laugh1:
Ναζισμός χαρακτηρίστηκε ο εθνικό σοσιαλισμός από τους Βρετανούς, για λόγους συντομίας. Ο εθνικοσσοσιαλισμός παραμένει ένας κι απαράλλαχτος.
Και σου ξαναλέω λοιπόν, εδώ δεν συζητάμε βάσει της πολιτικής σου αγνοιας, αλλά πάνω σε αντικειμενικά δεδομένα. Και αντε πάλι για άλλη μια φορά. Αφού στον μπογδάνο είπε πως δεν ασπάζεται τον ναζισμό, αλλά στην τοπική του τα αντίθετα κάπου είπε ψέματα. Ασχετως το που, αντικειμενικά είναι ψεύτης.

stavmanr έγραψε:Έχω μάθει να διακρίνω το ψέμα από την υπεκφυγή ή την υποκρισία.
Κι όταν κάποιος αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας , υπεκφεύγει.
Ο συγκεκριμένος, όπως και οι υπόλοιποι του χώρου του είναι μάστορες της υπεκφυγής στις συζητήσεις.

Δεν αντιλέγω ότι υπεφεύγει πολλές φορές, αλλά εδώ δεν μιλάμε για τις υπεκφυγές του, αλλά για προφανή ψέματα που είπε. Απλά δεν μπορείς ή δεν θες να ξεχωρίσεις, το ψέμα από την υπεκφυγή.

stavmanr έγραψε:

Θα φανούν στη δίκη. Μακάρι να έχεις δίκιο. Δεν έχω προσωπική εικόνα.

Ε τότε γιατί έχεις άποψη; Με το να χαρακτηρίζεις κάτι φήμη και εικασία, ενώ δεν έχεις εικόνα για αυτό τι επιδιώκεις; Ρητορικό το ερώτημα.

stavmanr έγραψε:
Δεν έχω σκοπό να αποδείξω τίποτα περισσότερο από το μηχανισμό που ταΐζει όλες τις ιδεολογίες, ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ.
Και φυσικά και τη ΧΑ που έχει πάρει μεταπτυχιακά στο "τρία πουλάκια κάθονταν".
Γιατί μου επιτίθεσαι;
[/quote]

Και στα 3 πουλάκια και στο ψέμα όπως είδαμε!!
Γιατί μου επιτίθεσαι!
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 13 Σεπ 2018, 20:37

Κουτσουμπας ... Ο λαός πρέπει να αντεπιτεθεί
Αλρουμπας ....Ποιος λαος βρε!
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 14 Σεπ 2018, 10:27

ΩRIΩNAS7 έγραψε: Εγώ είπα πως έχει δηλώσει ότι ο χαιρετισμός αυτός είναι ο χαιρετισμός των αρχαίων Ελλήνων.

Πρόσεξε πώς απαντά ο ίδιος σε τέτοιες περιπτώσεις:
Σε νύξη ότι χαιρετά ναζιστικά απαντά:
«Έτσι ακριβώς χαιρετούσαν τότε οι Έλληνες πατριώτες που έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερία της Πατρίδας» (επί Μεταξά)
Τρία πουλάκια κάθονταν...

Και ο εκπρόσωπος συνεχίζει παρακάτω επιτιθέμενος στα "δημιουργικά σχόλια" που σου περιέγραφα παραπάνω : "(...) έκοψαν κι έραψαν κατά το δοκούν τις δηλώσεις του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής".
http://www.tovima.gr/2012/10/22/politic ... rysi-aygi/

Αν πχ. σε πήγαινε σε δικαστήριο για συκοφαντική δυσφήμιση, πιθανότατα θα το έχανες, επειδή δεν έγραψε πουθενά ότι χαιρετά ναζιστικά. Όσο καλοπροαίρετος κι αν ήταν ο πρόεδρος απέναντί σου θα σε ρωτούσε "πού ακριβώς είδες σε αυτές τις δηλώσεις ότι ομολογεί πως χαιρετά ναζιστικά;"

stavmanr έγραψε:Μα αυτός θα υποστηρίξει οτι ο ναζισμός είναι μία εκδήλωση του εθνικοσοσιαλισμού, όπως συμβαίνει σε κάθε άλλη ιδεολογία. Πχ. ο κομμουνισμός έχει καμιά ντουζίνα παρακλάδια...
Ξαναλέω ότι δεν τίθεται θέμα για το πώς το εκλαμβάνουμε εγώ κι εσύ. Τίθεται θέμα τί απαντά εκείνος. Κι εκείνος ουδέποτε σου είπε ότι είναι ναζιστής (=εθνικοσοσιαλισμός του παγγερμανισμού των αρχών του 20ου αιώνα). Σου είπε ότι είναι γενικά κι αόριστα εθνικοσοσιαλιστής. Άσχετα αν εμείς έχουμε ως τώρα γνωρίσει μία μορφή εφαρμοσμένου εθνικοσοσιαλισμού...

(...) από την στιγμή που δήλωσε εθνικοσοσιαλιστής είναι ναζί. Τελειωμένη υπόθεση.

:D
Το τί είναι δεν σχετίζεται με το τί λέει ο ίδιος ότι είναι.

Στον μπογδανο είπε ότι δεν ασπάζεται τον ναζισμό και στην τοπική του είπε πως είναι εθνικοσοσιαλιστής.

Κατάλαβες τώρα; ;)
Δηλώνει ταυτόχρονα εθνικοσοσιαλιστής και όχι ναζί.

Και μην λέμε τα ίδια όλη την ώρα. Ναζισμός και εθνικό σοσιαλισμός είναι το ίδιο πράγμα. Το ένα είναι η εν συντομία αναφορά του άλλου. Δεν είναι κάποια υποκατηγορία του εθνικοσοσιαλισμού. Είναι το ίδιο πράγμα. Αν λες ότι ει αι διαφορετικά, είναι σαν να λες πως άλλο το ΚΚΕ και άλλο το κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Το κομμουνιστικό κόμμα Ελλάδος δεν είναι ο κομμουνισμός. Είναι μία πολιτική έκφραση του κομμουνισμού στην Ελλάδα. Υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικά κινήματα και υποϊδεολογίες.
Να είμαστε σωστοί σε αυτά που γράφουμε.
Ό,τι είναι το κομμουνιστικό ή άλλο κόμμα (φιλελεύθερο) για εμάς ήταν και οι Ναζί για τη Γερμανία. Ήταν ένα κόμμα με εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία που φυσικά σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που ανέφερα πιο πριν, κατέσφαξε το σύμπαν.
Ταυτίζοντας την πολιτική ιδεολογία με την έκφρασή της, δίνεις πάτημα να σου πουν ότι ο σταλινισμός ή το κίνημα του Πολ Ποτ είναι ο κομμουνισμός.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE ... E%BF%CF%84

Προσωπικά αποφεύγω τέτοιες ταυτίσεις. Άσχετα με το πώς κρίνω τον εθνικοσοσιαλισμό.

stavmanr έγραψε:Μπορώ, αν θες, να προσπαθήσω να σου εξηγήσω γιατί η υπεκφυγή είναι ισχυρότερη του ψέματος. Έχει σχέση και με τις "δημιουργικές πινελιές" που βάλαμε στη συζήτηση, και φυσικά με το πώς ερμηνεύονται τα μισόλογα από ανθρώπους που κέρδισες συναισθηματικά και πώς από ανθρώπους που αμφιβάλλουν και αμφιταλαντεύονται.

Μα δεν σου παρέθεσα ποτέ κάτι που είπε κι ήταν υπεκφυγή. Ακριβώς για να αποφύγω αυτήν την περίπτωση, σου παρέθεσα πράγματα σαφή που δεν γίνεται να χαρακτηριστούν υπεκφυγές. Που να ξέρω ότι δεν γνώριζες πως ο ναζισμός είναι η συντομογραφία του εθνικοσοσιαλισμού, ή ότι δεν υπάρχουν υποκατηγορίες εθνικοσοσιαλισμού.

Εγώ πάντως προσφέρθηκα. :hat44:

Ναζισμός χαρακτηρίστηκε ο εθνικό σοσιαλισμός από τους Βρετανούς, για λόγους συντομίας. Ο εθνικοσσοσιαλισμός παραμένει ένας κι απαράλλαχτος.

Οι Βρετανοί δεν τα είχαν με την ιδεολογία αλλά με το κόμμα του Χίτλερ που πήρε την κυβέρνηση και ορμούσε σε όποιον έβρισκε. Ακόμα και στους ίδιους.
Αυτούς αποκάλεσαν Ναζί.

Ρίξε μία ματιά, αν θέλεις, πόσο βαθύτερες είναι οι έννοιες όταν μπαίνουν σε ανάλυση.
https://analyst.gr/2017/10/19/i-ikonomi ... sialismou/

stavmanr έγραψε:Θα φανούν στη δίκη. Μακάρι να έχεις δίκιο. Δεν έχω προσωπική εικόνα.

Ε τότε γιατί έχεις άποψη; Με το να χαρακτηρίζεις κάτι φήμη και εικασία, ενώ δεν έχεις εικόνα για αυτό τι επιδιώκεις; Ρητορικό το ερώτημα.

Μα σου γράφω ότι δεν έχω εικόνα (σαφή άποψη για τα περιστατικά)! :dunno:
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ σε αυτά που υποστηρίζεις!

Πολύ καχύποπτος είσαι... :yesyes:
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 15 Σεπ 2018, 12:56

Υπενθυμίζω βέβαια ότι η συζήτησή μας στράφηκε στο αν οι πολιτικοί αρχηγοί (ειδικά) λεν ψέματα ή όχι (μισόλογα, υπεκφυγές) και ίσως θα έπρεπε να μεταφερθεί σε κάποιο αντίστοιχο νήμα πολιτικής φιλοσοφίας.
0 .

ελληνας
Rookie poster
Rookie poster

Χρυσή Αυγή για την πατρίδα και τον λαό

Δημοσίευσηαπό ελληνας » 23 Ιαν 2019, 14:34

χρειαζόμαστε ένα τέτοιο νήμα ώστε να γίνονται γνωστές οι θέσεις του λαικής οργάνωσης και οι μάχες που δίνει για το συμφέρον του ελληνικού λαού
καθημερινά στο κυνοβουλιο
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 23 Ιαν 2019, 19:36

Η χρυση αυγη προς το παρον δινει την μαχη μοναχη
κατι λιγο απομενει να ξεπερασει το 10%
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 24 Ιαν 2019, 00:11

Το ζήτημα ειναι αν θα μπείτε στην επομενη βουλη αφου ο κοσμος σας εχει παρει χαμπάρι τι νούμερα ειστε
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”