Π Η Ξ Τ Ε

Σύνοδος Κορυφής: Ικανοποίηση της Ελλάδας για το ζήτημα της ενέργειας
«Καταλήξαμε σε κοινά συμπεράσματα, τα οποία θεωρώ ότι είναι ικανοποιητικά και νομίζω ότι είναι συμπεράσματα τα οποία θα τα λάβουν υπόψη τους και οι αγορές οι οποίες βλέπουν, ακούν, παρακολουθούν και αντιλαμβάνονται ότι έχουμε πια διάθεση ως Ευρωπαϊκή Ένωση να παρέμβουμε και να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμή μας ως πολύ μεγάλοι αγοραστές φυσικού αερίου για να σπάσουμε αυτό το παιχνίδι των κερδοσκόπων και για να μην αφήνουμε, να μην δίνουμε, να μην χρηματοδοτούμε ουσιαστικά με τις τιμές που πληρώνουμε, τον πόλεμο της Ρωσίας, διότι αυτό ακριβώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή.Υπάρχουν χώρες που πιστεύουν δογματικά στη λειτουργία των αγορών. Εγώ δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία. Πιστεύω ότι όταν οι αγορές δεν δουλεύουν προς όφελος των πολιτών πρέπει να παρεμβαίνει ο ρυθμιστής και εν προκειμένω ο ευρωπαϊκός ρυθμιστής. Άρα χώρες οι οποίες θεωρούν ότι «οι αγορές έχουν πάντα δίκιο» ήταν πιο πολύ στη γραμμή ότι δεν πρέπει να γίνει καμία παρέμβαση στις αγορές.Αλλά η πλειοψηφία των χωρών και νομίζω ότι γι΄ αυτό και απέδωσε και ο συντονισμός τον οποίο είχαμε κάνει με τις χώρες του Νότου, με την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, νομίζω δημιούργησε μία πίεση, όπου είπαμε ξεκάθαρα ότι δεν θα έχουμε συμπεράσματα εάν δεν υπάρχει αναφορά στο ζήτημα του πλαφόν και αν δεν υπάρχει ξεκάθαρη κατεύθυνση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μελετήσει παραπάνω το ζήτημα αυτό» είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
https://gr.euronews.com/2022/03/25/eu-s ... tis-kiprou

denplirono έγραψε:https://www.defencenet.gr/politiki/kybernisi/917454_kmitsotakis-plironoyme-timima-gia-tis-kyroseis-poy-psifisa
Κ.Μητσοτάκης: «Πληρώνουμε το τίμημα για τις κυρώσεις που ψήφισα»
---------------
ΜΓ ΜΓ ΜΓ ΜΓ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σαλτα ρε πνιξου ρε γιωτα, δωσε μου το μισθο σου να πληρωσω και εγω το τιμημα, παπαρα, νομιζεις εσυ ο μεσος ελληνας εχει 8000 το μηνα πανηλιθιε και εσυ και οι τρελοι που σε ψηφισαν....να δω πως οι τρελοι θα βγαλουν τον μηνα....εγω παντως δεν ψηφισα μητσοτακη
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη
να τα στειλετε να τα πληρωσουν οι μαλακες που τον ψηφισαν

.gif)