nemo έγραψε:pluton έγραψε:
Η γεωπολιτική των υπερδυνάμεων δεν είναι ζήτημα προέδρου.
Η ΕΣΣΔ έχασε κανένα πυρηνικό πόλεμο; Έτσι και ένα κράτος υστερήσει τεχνολογικά τελειώνει. Το ισραηλ είναι ένα μικρό κράτος, τεχνολογικά όμως είναι γίγαντας και κυριαρχεί στους Άραβες.
Μπορείς να φανταστείς μια Ρωσία που δεν μπορεί να συντηρήσει ένα αγωγό πετρελαίου, που δεν μπορεί να φτιάξει αερόσακο στα αυτοκίνητα του, που έχει τεχνολογια στον στρατό του της δεκαετίας του 90 και αν.... Είναι σε θέση να επιβιώσει; Ναι μπορεί όχι σαν υπερδύναμη αλλά με αντίπαλο την Ουκρανία, το Καζακστάν, την Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν. Τέλος
Φαντάσου τώρα αυτό το κράτος μετά από δέκα χρόνια. Σε τι θα διαφέρει από το Ιράν, την Β Κορέα;
Η Δύση θα έχει ενεργειακή επάρκεια από νέα κοιτάσματα βλέπε Κύπρος, από πράσινη ενέργεια, από υγροποιημένο... Η Ρωσία ποιο μέλλον έχει;
bre εντελως στραβαδια ειστε; οτι δεν μπορει να το παραγει μονη της θα το αγορασει
στην μαυρη αγορα -σημερα βγαινει μια παντετα -αυριο θα το εχει ...ντιπ ειστε!
Τότε τι σκούζουν αφού είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Θα σου πω μια ιστορία:
Υπήρχε ένας μάστορας που έφτιαχνε σταμνιά είχε και ένα βοηθό, ο βοηθός μετά από μερικά χρόνια σκέφτηκε ρε τι κάθομαι εργάτης σ αυτον αφού εγώ την κάνω την δουλειά δεν ανοίγω ένα δικό μου εργαστήριο;
Πράγματι το άνοιξε, έφτιαξε σταμνιά αλλά αυτά έσπαγαν.
Πάει στον μάστορα του και του λέει, αφεντικό γιατί σπάνε τα δικά μου σταμνιά αφού κάνω τα ίδια πράγματα που έκανα μαζί σου;
Α! Δεν ξέρεις; Όταν τα φτιάχνω τα φυσάω και δεν σπάνε.
Τον ειρωνεύτηκε.
Τόσα χρόνια γιατί οι βενζιναδες δεν αντέγραψαν την Δυτική τεχνολογία;
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».