Συμβουλες-Πληροφοριες

Γενικά θέματα που αφορούν την σχολή και την φοίτηση.
Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Συμβουλες-Πληροφοριες

Δημοσίευσηαπό Adminović » 05 Μαρ 2017, 11:25

Goji Berry έγραψε:Καλημέρα! Μήπως ξέρετε τι κώδικες θα χρειαστούμε στο Β εξάμηνο;

Αστικό Κώδικα, Ποινικό Κώδικα, Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και κάποιες διεθνείς συμβάσεις (πχ Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας, Σύμβαση για το δίκαιο των διεθνών συμβάσεων κλπ).
Κάποια τα έχω ανεβάσει εδώ:
viewtopic.php?f=44&t=1897
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Goji Berry
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Goji Berry » 05 Μαρ 2017, 11:30

Αα μάλιστα ευχαριστώ! Έχω ακούσει και για βασικά νομοθετήματα διεθνούς δικαίου...
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 05 Μαρ 2017, 20:24

Goji Berry έγραψε:Αα μάλιστα ευχαριστώ! Έχω ακούσει και για βασικά νομοθετήματα διεθνούς δικαίου...

Δεν νομίζω ότι σου χρειάζεται. 4-5 διεθνείς συμβάσεις σου χρειάζονται, τις βρίσκεις και στο ίντερνετ.
Ούτως ή άλλως η εξέταση χωρίς κώδικα γίνεται (τουλάχιστον παλιά έτσι ήταν).
0 .

Goji Berry
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Goji Berry » 05 Μαρ 2017, 22:13

Admin έγραψε:
Goji Berry έγραψε:Αα μάλιστα ευχαριστώ! Έχω ακούσει και για βασικά νομοθετήματα διεθνούς δικαίου...

Δεν νομίζω ότι σου χρειάζεται. 4-5 διεθνείς συμβάσεις σου χρειάζονται, τις βρίσκεις και στο ίντερνετ.
Ούτως ή άλλως η εξέταση χωρίς κώδικα γίνεται (τουλάχιστον παλιά έτσι ήταν).

Α μάλιστα! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Θα περιμένω να ακούσω και τι θα πουν οι καθηγητές...Μην αγοράζω τζάμπα κώδικες....
0 .

Ελένη
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Ελένη » 06 Μαρ 2017, 00:53

Αυτά τα σεμινάρια που προσφέρονται όπως π.χ ένα που βλέπω τώρα ... Δικαιο και λογοτεχνία η σεμινάριο αστικού δικαίου είναι βαθμολογούμενα η απλώς παρέχεται κάποια βεβαίωση παρακολούθησης στο τέλος όπως συνέβη με τη δικαστική γραφολογια;
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 06 Μαρ 2017, 09:24

Βαθμολογείσαι κανονικά, μόνο που πρέπει να πας σε κάθε μάθημα γιατί η βαθμολογία βγαίνει από τη συμμετοχή σου στο μάθημα και όχι από εξετάσεις στο τέλος.
0 .

Ελένη
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Ελένη » 06 Μαρ 2017, 12:24

Admin έγραψε:Βαθμολογείσαι κανονικά, μόνο που πρέπει να πας σε κάθε μάθημα γιατί η βαθμολογία βγαίνει από τη συμμετοχή σου στο μάθημα και όχι από εξετάσεις στο τέλος.

Α ωραία σε ευχαριστώ! Και κατά τη γνώμη σου, το σεμινάριο δίκαιο και λογοτεχνία είναι καλύτερο να το επιλέξω σε μεγαλυτερο έτος η και τώρα θα μπορώ κανονικά; Και δεν το λέω μόνο από άποψη βαθμού αλλά γενικότερης απόδοσης;
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 06 Μαρ 2017, 12:47

Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω ποια είναι η ύλη αυτού του μαθήματος. Γενικά δεν επέλεγα σεμινάρια, διότι αδυνατούσα λόγω δουλειάς να παρακολουθώ.
Εκ πρώτης όψεως και κρίνοντας από τον τίτλο, φαίνεται πως είναι μάλλον πιο "θεωρητικό" μάθημα, οπότε μάλλον μπορείς να το παρακολουθήσεις. Αλλά πιο καλά θα είναι αν πας στο πρώτο μάθημα και δεις τί ακριβώς είναι.
0 .

Ελένη
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Ελένη » 06 Μαρ 2017, 21:24

Admin έγραψε:Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω ποια είναι η ύλη αυτού του μαθήματος. Γενικά δεν επέλεγα σεμινάρια, διότι αδυνατούσα λόγω δουλειάς να παρακολουθώ.
Εκ πρώτης όψεως και κρίνοντας από τον τίτλο, φαίνεται πως είναι μάλλον πιο "θεωρητικό" μάθημα, οπότε μάλλον μπορείς να το παρακολουθήσεις. Αλλά πιο καλά θα είναι αν πας στο πρώτο μάθημα και δεις τί ακριβώς είναι.

Ωραία, σε ευχαριστώ πολύ! Και μιας και ανέφερες το θέμα δουλειάς, απο την εμπειρία σου θεωρείς οτι το δεύτερο εξάμηνο είναι δυνατόν να συνδυασθεί με κάποια εργασιακή απασχόληση ή οι παρακολουθήσεις είναι αρκετά σημαντικές;
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 06 Μαρ 2017, 22:04

Εγώ εργαζομουν καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών μου στη Νομική. Έτρεχα και διδακτορικό παράλληλα, οπότε στα μαθήματα της Νομικής σπανίως πατούσα. Αλλά είχα σημειώσεις εξαιρετικές από τον αδερφό ενός φίλου και συναδέλφου. Διάβαζα από εκεί, ίσως να έβλεπα και λίγο το βιβλίο και έτσι περνουσα τα μαθήματα και με καλούς βαθμούς. Γενικά συνιστώ να διαβάζετε από τις σημειώσεις των παραδόσεων, έστω κι αν δεν πάτε στο μάθημα, εμένα τουλάχιστον με βοήθησαν πολύ.
0 .

Επιστροφή σε “Γενικά”