Ο Πούτιν ειρωνεύεται τους Δυτικούς: «Τι ώρα θα γινόταν η εισβολή στην Ουκρανία;»

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Ο Πούτιν ειρωνεύεται τους Δυτικούς: «Τι ώρα θα γινόταν η εισβολή στην Ουκρανία;»

Δημοσίευσηαπό pluton » 20 Σεπ 2022, 16:57

.....

Ωστόσο, σύμφωνα με άρθρο του πρώην ανώτατου συμμαχικού διοικητή στο ΝΑΤΟ Τζέιμς Σταυρίδης, που δημοσιεύτηκε στο «Time», το πιο σημαντικό στοιχείο της Δυτικής στήριξης στο ουκρανικό μέτωπο αποδείχθηκε η «παροχή εξαιρετικών πληροφοριών» από τις ΗΠΑ προς το Κίεβο.

Το πλέγμα πληροφοριών που οι Αμερικανοί διοχέτευαν διαρκώς προς την ουκρανική πλευρά περιείχε: μακροχρόνιες εκτιμήσεις για τις ρωσικές θέσεις, τους ευάλωτους υλικοτεχνικούς κόμβους, τις κινήσεις στρατευμάτων και τεθωρακισμένων, τις θαλάσσιες διαθέσεις του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και μια γενικότερη εκτίμηση των ρωσικών προθέσεων.

Κοινώς, οι ρωσικές δυνάμεις ήταν απόλυτα προβλέψιμες για τους Ουκρανούς στρατηγούς σε συνδυασμό με τις διαχρονικά «πεινασμένες», με βάση την εμπειρία του κ. Σταυρίδη, ουκρανικές Ενοπλες Δυνάμεις, που επιδιώκουν εις βάθος στρατιωτική εκπαίδευση.

Σημαντική υπήρξε ακόμη η συμβολή στην επιτυχία της επιχείρησης του συστήματος πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS), το οποίο αφενός μπερδεύει τις ρωσικές άμυνες και αφετέρου επιτυγχάνει την ακριβή καταστροφή κρίσιμων ρωσικών υλικοτεχνικών υποδομών, αναιρώντας έτσι το πλεονέκτημα που έχει η Μόσχα στα συμβατικά πυροβόλα.

Πάντως, «είναι δίκαιο να εκτιμήσουμε ότι η Ρωσία αιφνιδιάστηκε με ελάχιστα αποθέματα, τοπικά διαθέσιμα», τόνισε ο Μάικλ Κόφμαν, ειδικός στον Ρωσικό Στρατό στη δεξαμενή σκέψης CNA, κάνοντας λόγο, σε κάθε περίπτωση, για μια «πολύ σημαντική νίκη για την Ουκρανία»......

https://www.protothema.gr/world/article ... on-poutin/
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Ο Πούτιν ειρωνεύεται τους Δυτικούς: «Τι ώρα θα γινόταν η εισβολή στην Ουκρανία;»

Δημοσίευσηαπό pluton » 20 Σεπ 2022, 17:20

Ο κ. Ερντογάν μίλησε για «πολύ εκτεταμένες συζητήσεις» με τον κ. Πούτιν στη Σύνοδο Κορυφής στο Ουζμπεκιστάν την περασμένη εβδομάδα.

Προβληματικός ο τρόπος που εξελίσσονται τα πράγματα
Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο PBS, ο Τούρκος ηγέτης είπε ότι αποκόμισε την εντύπωση ότι ο Ρώσος πρόεδρος επιθυμούσε ένα γρήγορο τέλος του πολέμου.

«Στην πραγματικότητα μου δείχνει ότι είναι πρόθυμος να τερματίσει τον πόλεμο το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο κ. Ερντογάν. «Αυτή ήταν η εντύπωσή μου, διότι ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσονται τα πράγματα αυτή τη στιγμή είναι αρκετά προβληματικός».

Είπε επίσης ότι θα γίνει ανταλλαγή 200 «ομήρων» σύντομα μεταξύ των δύο πλευρών. Δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για το ποιοι θα συμπεριληφθούν σε μια τέτοια ανταλλαγή κρατουμένων.

Σύμφωνα με το BBC ο κ. Ερντογάν έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να μεσολαβήσει κατά τη διάρκεια του πολέμου, προωθώντας μια «ισορροπημένη» στάση για την Τουρκία, που ενώ είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αντιτίθεται στις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Ακόμα η Άγκυρα βοήθησε τον ΟΗΕ να μεσολαβήσει για την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία και δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι προσπαθεί να οργανώσει απευθείας συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός.

Τι θα γίνει με Ντονμπάς και Κριμαία

Εν τω μεταξύ, δύο μήνες αφότου οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον έλεγχο ολόκληρης της ανατολικής περιοχής του Λουγκάνσκ, η Ουκρανία σε αντεπίθεσή της έχει καταφέρει να επανακτήσει εδάφη. Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι «οι κατακτητές βρίσκονται σαφώς σε πανικό».

Ερωτηθείς από το PBS αν θα πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία να κρατήσει οποιοδήποτε έδαφος έχει καταλάβει από τον Φεβρουάριο και αν αυτό θα πρέπει να αποτελέσει μέρος μιας ειρηνευτικής συμφωνίας, ο κ. Ερντογάν είπε: «Όχι, και αναμφίβολα όχι».

Είπε επίσης ότι «τα εδάφη στα οποία έγινε εισβολή θα επιστραφούν στην Ουκρανία». Δεν ήταν σαφές αν συμπεριέλαβε και εδάφη που κατέχουν οι αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία από το 2014.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία να κρατήσει την Κριμαία -την οποία προσάρτησε το 2014- ο κ. Ερντογάν είπε ότι από τότε η Τουρκία συνομίλησε με τον κ. Πούτιν για την επιστροφή της χερσονήσου «στους νόμιμους ιδιοκτήτες της», αλλά δεν υπήρξε πρόοδος.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο Πούτιν τόνισε ότι ήταν ανοιχτός σε μία συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο, αλλά ο Ζελένσκι δεν συναινούσε.

:D :D

https://www.tanea.gr/2022/09/20/world/a ... -oukrania/

Όταν σας είπα ότι θα παρακαλάει για ειρήνη γελάτε.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 20 Σεπ 2022, 23:12

Ένα ωραιότατο σχόλιο, χαρείτε το:

"Η άποψή μου για τον Πούτιν άλλαξε τελείως μετά την εισβολή στην Ουκρανία". Τάδε έφη Ματέο Σαλβίνι.

Μετά την πρώτη έκπληξη, ετοιμάζεται και η δεύτερη. Με απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, η Ουγγαρία χαρακτηρίζεται ως "ένα υβριδικό καθεστώς κοινοβουλευτικής απολυταρχίας", και ως αποτέλεσμα αυτού δεσμεύονται τα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, που προορίζονταν γι αυτήν λόγω της γενικευμένης διαφθοράς.

Το επόμενο βήμα? Η Ουγγρική κυβέρνηση, μπροστά στο φάσμα του πληθωρισμού, απάντησε ότι θα πράξει Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ για να αποδείξει πως πρέπει να τα λάβει τα 7,5 δις. Κοινώς, ό,τι κάναμε μέχρι τώρα, μην το λάβετε υπόψη σας.

Όπως καταλαβαίνετε, σιγά σιγά, little by little, που λένε και στο χωριό μου, όλοι οι κατεργάρηδες στον πάγκο τους.

Αν πιστεύετε εσείς ότι η Ευρώπη της γραφειοκρατίας "έπαιξε μπάλα" είστε γελασμένοι. Η "μπάλα παίχτηκε" από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, χωρίς πολλά πολλά.

Έχουμε τα στοιχεία με τις χρηματοδοτήσεις του Κρεμλίνου, τα κόμματα, τις χώρες, τους πολιτικούς, τους επιχειρηματίες, και θα σας κάνουμε ρόμπα ή θα βρεθείτε κατηγορούμενοι με παραγωγή πλούτου από εγκληματική δραστηριότητα, κάτι που θεωρείται βαριά κακουργηματική πράξη.

Τα μηνύματα σαφέστατα. Τα "αιλουροειδή" της Άκρας Δεξιάς της Ιταλίας, έγιναν γατάκια, ενώ όσοι επενδύουν σε "κίτρινα γιλέκα" και "ροζ αρκούδες" θα φάνε μεγάλη πίκρα.

Είσαστε ανάξιοι να δέσετε τα παπούτσια σας, το μήνυμα της Αμερικής στους Ευρωπαίους. Από εδώ και πέρα αναλαμβάνουμε εμείς. Όμορφα, ωραία και κυρίως παστρικά.

Dimitrios Koumoustiotis
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 21 Σεπ 2022, 12:07

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε την Τετάρτη μερική επιστράτευση στη Ρωσία, επικαλούμενος απειλές εκ μέρους του ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας την πρόθεση της Μόσχας να μεταχειριστεί όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της ώστε να προστατευθεί.

Έτσι μπράβο να αρχίσουν little by little να νοιώθουν οι Ρώσοι τις επιπτώσεις της ειδικής στην ζωή τους, μετά την ειδική ήρθε και η μερική και με λίγη καλή θέληση μπορεί να έρθει και η γενικη.... :D

Ξέρεις ВладимирВладимирович στην Δύση μπορεί να ζοριζομαστε προς το παρόν με τα καύσιμα, αλλά ούτε ειδική, ούτε μερική, ούτε ολική επιστράτευση έχουμε. :D

Εσένα σου ήρθε φύλο πορείας η ακόμα. :D Συγνώμη ξέχασα εσύ είσαι σλαβοποντιος.

Τίποτα οι Ρώσοι παγούρι, αρβύλα, σακίδιο και δρόμο τους περιμένουν οι Ουκρανοί οι οποίοι σύντομα θα έχουν εκπαιδευτεί από Δυτικούς και κυρίως θα έχουν όπλα Δυτικά.
0 .

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 21 Σεπ 2022, 12:18

Σιγα μη μου ερθει ρε, οταν που και που φτανω στα πενήντα μου. Οσο για τα παιδια αυτα δεν εχουν καν ρωσικα διαβατήρια, θα μας κλασουν δηλαδή κι ο Πούτιν και ο Κουλης και ολοι οι αλλοι.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 21 Σεπ 2022, 13:06

ВладимирВладимирович έγραψε:Σιγα μη μου ερθει ρε, οταν που και που φτανω στα πενήντα μου. Οσο για τα παιδια αυτα δεν εχουν καν ρωσικα διαβατήρια, θα μας κλασουν δηλαδή κι ο Πούτιν και ο Κουλης και ολοι οι αλλοι.

Eγω στην θέση σου θα πήγαινα και εγώ και τα παιδιά μου να πολεμήσουμε τους φασίστες, να προστατέψουμε τις Σονιες.

Τι σκατα λόγια λες τόσο καιρό;
0 .

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 21 Σεπ 2022, 13:10

pluton έγραψε:
ВладимирВладимирович έγραψε:Σιγα μη μου ερθει ρε, οταν που και που φτανω στα πενήντα μου. Οσο για τα παιδια αυτα δεν εχουν καν ρωσικα διαβατήρια, θα μας κλασουν δηλαδή κι ο Πούτιν και ο Κουλης και ολοι οι αλλοι.

Eγω στην θέση σου θα πήγαινα και εγώ και τα παιδιά μου να πολεμήσουμε τους φασίστες, να προστατέψουμε τις Σονιες.

Αφου εσυ εισαι μαλακας και εγω είμαι έξυπνος :yesyes:

pluton έγραψε:Τι σκατα λόγια λες τόσο καιρό;

Ειπα ποτέ οτι θελω να παω πολεμο; Δεν παιζει ουτε σενάριο, αν υπαρχει κανα τετοιο ποστ ειναι σιγουρα αποτέλεσμα του χακινγκ του ακκαουντ μου απο τον Προχελ ή ΓΓ.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 21 Σεπ 2022, 13:26

Αναρωτιούνται οι πουτνισκοι αυτή η μερική επιστράτευση τι κοστολογιο έχει;

Ποιος άραγε θα πληρώσει την μερική επιστράτευση;

Έτσι μετά τον σταδιακό μηδενισμό εξαγωγής ΦΑ θα έχουμε και μερική επιστράτευση.... Όσοι επιστρατευτούν θέλουν φαγητό, ένδυση, χαρτζιλίκι για τις ανάγκες τους, οπλισμό, εκπαίδευση, χωριά το σημαντικότερο ότι αφαιρείται εργατικό παραγωγικό δυναμικό από την ρωσική οικονομία.

Δηλαδή άνθρωποι που δούλευαν και παρήγαγαν πλούτο, σταματούν να παράγουν και επιβαρύνουν την οικονομία της χώρας.

Οι οικογένειές τους σταματούν να οφελουνται από τον μισθό τους και υποχρεώνονται να τους βοηθούν στις ανάγκες τους.

Θα ευτυχησετε στην Ρωσία. Τουλάχιστον τον χειμώνα θα κάνετε ζεστό μπάνιο, αυτό που το βάζεις;
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 21 Σεπ 2022, 13:30

ВладимирВладимирович έγραψε:
pluton έγραψε:

Αφου εσυ εισαι μαλακας και εγω είμαι έξυπνος :yesyes:

pluton έγραψε:Τι σκατα λόγια λες τόσο καιρό;

Ειπα ποτέ οτι θελω να παω πολεμο; Δεν παιζει ουτε σενάριο, αν υπαρχει κανα τετοιο ποστ ειναι σιγουρα αποτέλεσμα του χακινγκ του ακκαουντ μου απο τον Προχελ ή ΓΓ.

Όσο ναναι ένα ζήλο και μια ευαισθησία στις Νατασες είχες, τόσες φορές πάτησες το ρουφιανοκουμπι για πάρτη τους....

Τώρα δεν πονάει η καρδούλα σου; Θα τις αφήσεις στο έλεος των φασιστών;
0 .

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 21 Σεπ 2022, 13:31

Μεχρι στιγμής εμεις χεζουμε στα ταλιρα και γεμιζουμε τα ακκαουντς μας, κι εσυ τραβα πλερωνε τους λογαριασμούς σου αφου ο καγκεμπιτης εχει αναγκη τα φράγκα :xaxax:
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Επιστροφή σε “Διεθνή”