τι σκέφτεσαι τώρα;
-
bizeli
- Moderator

Re: τι σκέφτεσαι τώρα;
nemo έγραψε:γενικως εχει πεσει ψυχοπλακωμα μπιζελι και βαλλον ετοιμαζονται μεσα σε μαυρα χαλια
να δικαιολογησουν τους μισθους τους πουενα ολοκληρο καλοκαιρι κοπροσκυλιαζαν
0 .
-
nemo
- Supreme poster

μια ενημερωση προς τα μελη ειμαι και επισημα πλεον κυνηγος με κανονικη αδεια
οπλο μπαλασκες κλπ και 15 του μηνος αρχιζει το κυνηγι του λαγου και των αγριοχοιρων
ειμαι πανετοιμος αφου ενα μηνα τωρα προπονουμαι σχεδον καθημερινα
επισης ειμαι και κατοχος ενος μικρου γκεκα που τον ονομασα προ
αυτα... τις ευχες σας για την πρωτη μερα του κυνηγιου
οπλο μπαλασκες κλπ και 15 του μηνος αρχιζει το κυνηγι του λαγου και των αγριοχοιρων
ειμαι πανετοιμος αφου ενα μηνα τωρα προπονουμαι σχεδον καθημερινα
επισης ειμαι και κατοχος ενος μικρου γκεκα που τον ονομασα προ
αυτα... τις ευχες σας για την πρωτη μερα του κυνηγιου
1 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
pluton
- Supreme poster

Βανδαλισμοί προτομών Καπετάν Άγρα και Αντώνη Μίγκα
Εικόνες ντροπής αποτελούν οι βανδαλισμένες προτομές των Μακεδονομάχων Καπετάν Άγρα και Αντώνη Μίγκα, τόσο στο Πάρκο Καταρρακτών όσο και στο μνημείο του χώρου όπου μαρτύρησαν οι ήρωες, κοντά στον οικισμό της Καρυδιάς.
Άγνωστοι έσπασαν τις προτομές των ηρώων που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα και την απελευθέρωση της Μακεδονίας, προκαλώντας θλίψη και οργή.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, που επισκέφθηκε τους δύο χώρους με τον Αστυνομικό Διευθυντή Πέλλας, κ. Πέτρο Περδικάτση, συντετριμμένος έκανε την εξής λακωνική δήλωση: «Ντροπή και θλίψη».
Φυσικά όλοι γνωρίζουμε από ποιο χώρο προέρχονται οι δράστες αν είναι ,,Έλληνες,, αν είναι τουρίστες ξέρουμε από πού ήρθαν.
Εικόνες ντροπής αποτελούν οι βανδαλισμένες προτομές των Μακεδονομάχων Καπετάν Άγρα και Αντώνη Μίγκα, τόσο στο Πάρκο Καταρρακτών όσο και στο μνημείο του χώρου όπου μαρτύρησαν οι ήρωες, κοντά στον οικισμό της Καρυδιάς.
Άγνωστοι έσπασαν τις προτομές των ηρώων που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα και την απελευθέρωση της Μακεδονίας, προκαλώντας θλίψη και οργή.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, που επισκέφθηκε τους δύο χώρους με τον Αστυνομικό Διευθυντή Πέλλας, κ. Πέτρο Περδικάτση, συντετριμμένος έκανε την εξής λακωνική δήλωση: «Ντροπή και θλίψη».
Φυσικά όλοι γνωρίζουμε από ποιο χώρο προέρχονται οι δράστες αν είναι ,,Έλληνες,, αν είναι τουρίστες ξέρουμε από πού ήρθαν.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».
-
nemo
- Supreme poster

ακομη δεν αρχισαμε ,το γρουσουζεψαμε -ηθελα να σταματησω ενα σκυλι που ετρεχε με χιλια
με το ποδι μου που το απλωσα και μονο που δεν το πηρα στα χερια μου
συμπερασμα τα σκυλια ειναι εκατο φορες πιο σκληρά απο τον ανθρωπο
αυτο δεν καταλαβε τιποτα και εγω κυκλοφορώ με ενα ποδι
με το ποδι μου που το απλωσα και μονο που δεν το πηρα στα χερια μου
συμπερασμα τα σκυλια ειναι εκατο φορες πιο σκληρά απο τον ανθρωπο
αυτο δεν καταλαβε τιποτα και εγω κυκλοφορώ με ενα ποδι
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
-
Τλαξκαλτέκος
- Extreme poster

pluton έγραψε:Βανδαλισμοί προτομών Καπετάν Άγρα και Αντώνη Μίγκα
FB_IMG_1662710311701.jpg
Έχουν ξαναγίνει στο παρελθόν. Γράφει ο Ιός της Ελευθεροτυπίας πριν 22 χρόνια :
Το Νοέμβριο του 1998, άγνωστοι αποκεφάλισαν την προτομή του μακεδονομάχου Μίγκα, στους καταρράκτες της Έδεσσας. Αποδίδοντας το γεγονός σε άγνωστους "αναρχικούς", η τοπική "Εδεσσαϊκή" μας θυμίζει (14/11/98) ότι "δεν είναι η πρώτη φορά που βεβηλώνονται αυτές οι δυο ερμαϊκές στήλες" -του Μίγκα και του συντρόφου του, καπετάν Άγρα.
1986. Ακολούθησαν, τα επόμενα χρόνια, οι "εξαφανίσεις" αμφιλεγόμενων προτομών στη Δράμα και τη Φλώρινα. Η πρώτη περίπτωση (26/3/86) αφορούσε την προτομή του εκτελεσμένου από τον ΕΛΑΣ επιτελάρχη της δοσιλογικήςΠΑΟ, αντισυνταγματάρχη Βασίλειο Αβδελά. Σύμφωνα με μια εκδοχή, την ευθύνη ανέλαβε μια άγνωστη οργάνωση με την ονομασία "Νέες Ταξιαρχίες" (Π.Ι.Παπαθανασίου "Για τον ελληνικό βορρά", Αθήνα 1990, σ.704). Το δεύτερο συμβάν αφορούσε τον μακεδονομάχο Στέφο Γρηγορίου, μεσοπολεμικό αποσπασματάρχη διάσημο για τις βιαιοπραγίες του κατά των γηγενών χωρικών, που επίσης εκτελέστηκε από τον ΕΛΑΣ το 1943. Άγνωστο πότε ακριβώς, η "εξαφανισθείσα" προτομή του ξαναστήθηκε στο βάθρο της.
http://www.iospress.gr/ios2000/ios20001126b.htm
1 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )
-
Ακρίδης Κατσαριδόπουλος
- Crazy poster

Τλαξκαλτέκος έγραψε:Το Νοέμβριο του 1998, άγνωστοι αποκεφάλισαν την προτομή του μακεδονομάχου Μίγκα, στους καταρράκτες της Έδεσσας. Αποδίδοντας το γεγονός σε άγνωστους "αναρχικούς", η τοπική "Εδεσσαϊκή" μας θυμίζει (14/11/98) ότι "δεν είναι η πρώτη φορά που βεβηλώνονται αυτές οι δυο ερμαϊκές στήλες" -του Μίγκα και του συντρόφου του, καπετάν Άγρα.
Οι ντόπιοι στην πλειοψηφία τους δεν ήταν φιλικά προσκείμενοι προς τα ελληνικά ανταρτικά σώματα.
Βλ. το χωριό Βλάδοβο (Άγρας) :
«Οι κάτοικοι ήταν περισσότερο βουλγαρόφιλοι, έδειχναν εχθρική στάση και δεν ανοίγανε τα σπίτια» (για να προστατευτούν οι στρατιώτες από τη βροχή). «Αναγκαστήκαμε να σπάσουμε μερικές πόρτες και έτσι άνοιξαν». (Σαράφης 1952, σ. 55)
pluton έγραψε:Εικόνες ντροπής αποτελούν οι βανδαλισμένες προτομές των Μακεδονομάχων Καπετάν Άγρα και Αντώνη Μίγκα, τόσο στο Πάρκο Καταρρακτών όσο και στο μνημείο του χώρου όπου μαρτύρησαν οι ήρωες, κοντά στον οικισμό της Καρυδιάς.
Ήρωες τους θεωρείς εσύ. Οι ντόπιοι Μακεδόνες μάλλον τους έβλεπαν ως τρομοκράτες ή μισθοφόρους.
0 .
-
Τλαξκαλτέκος
- Extreme poster

Ακρίδης Κατσαριδόπουλος έγραψε:Λογικό. Εξάλλου οι ντόπιοι στην πλειοψηφία τους δεν ήταν φιλικά προσκείμενοι προς τα ελληνικά ανταρτικά σώματα.
Τeovo και Tehovo. Τέχοβο(ν) στα ελληνικά. Χριστιανικό χωριό του καζά Βοδενών. Το 1912 ζούσαν εδώ περίπου 520 Μακεδόνες (εξαρχικοί και πατριαρχικοί). Το 1926 ο οικισμός μετονομάστηκε Καρυδιά. Στο τέλος του εμφυλίου πολέμου αρκετοί κάτοικοί του κατέφυγαν, σαν πολιτικοί πρόσφυγες, στη Γιουγκοσλαβία.
https://www.lithoksou.net/2020/11/maked ... nas-2.html
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )