Πολιτική Ανικανότητα - Φωτιές

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Φρούραρχος
Crazy poster
Crazy poster

Re: Πολιτική Ανικανότητα - Φωτιές

Δημοσίευσηαπό Φρούραρχος » 27 Ιούλ 2018, 15:35

Sarastro έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Σαραστρο, η πλειοψηφία εδώ μέσα χέστηκε για το κυβερνητικό σχέδιο ή για τα σχέδια των προηγουμένων κυβερνήσεων.
Τα εκατέρωθεν κυβερνητικά σχέδια, εδώ αφορούν δύο ή τρεις το πολύ μεμονωμένες περιπτώσεις που αθωώνουν η κάθε μία τη δική της πλευρά με επιχειρήματα του κώλου.
Πιθανώς, εγώ πάντως δεν χέστηκα. Εγώ ξέρω τι προβλήματα έχει η Ελλάδα και θέλω να ξέρω αν δεδομένων των προβλημάτων, είμαι ασφαλής όταν έρχομαι εκεί. Ενώ επί δεκαετίες ήμουν, τώρα ο Τσίπρας και οι υπουργοί του, μου λένε ότι όχι, δεν είμαι.
Ραν ταν πλαν έγραψε:Οι περισσότεροι εντοπίζουμε το πρόβλημα ως διαχρονικό και αποδίδουμε ευθύνες σε όλους όσους προμόταραν την αυθαίρετη δόμηση για ψηφοθηρικούς λόγους και σε αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν αυτό το προμοτάρισμα.
Και μέσα από τις επισημάνσεις μας, όχι ότι πιστεύουμε ότι θα αλλάξουμε τα πράγματα, άλλωστε σε κουφούς μιλάμε, θέλουμε να αναδείξουμε ότι υπάρχει και μια τρίτη άποψη που αν περάσει στη συνείδηση αυτού που ονομάζουμε απλού ανθρώπου θα αποφύγουμε στο μέλλον τραγωδίες όπως η πρόσφατη.
Μπλα, μπλα, μπλα, μιά χαρά δικαιολογίες γιά να μη κάνει κανείς τίποτα.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν ήσουν ασφαλής. Το 1998, ή 1999 έπιασε φωτιά το δασάκι, στο λόφο πάνω από τον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου. Δεν ήμουν εκεί, αλλά είπα στον πατέρα μου να αρπάξει το παιδί και να έρθει Αθήνα, όπως και έκανε. Υπερβολικό, γιατί ούτε που μας πλησίασε η φωτιά. Από το 2001 και μετά, πληρώνω ένα πενηντάρικο επιπλέον για αποψίλωση στο ένα από τα δύο οικόπεδα που συνορεύουν με το δικό μου, καθότι ο ιδιοκτήτης έχει έρθει σε 20 χρόνια το πολύ 5 φορές. Θα με σώσει; ΟΧΙ, αλλά θα καθυστερήσει η γαμημένη να έρθει έστω και λίγα λεπτά. Μπορεί αυτά να είναι κρίσιμα. Δεν μπορεί να πετάς κατοστάρια το μήνα για να μη σε κλέψουν σε σεκιούριτι και να γράφεις στα πελέ σου την πυρασφάλεια.
Θέλω να πω ότι ο καθένας μας, οφείλει να λαμβάνει προληπτικά μέτρα για την προστασία του, επιπλέον και ανεξάρτητα από το κράτος.
Δεν αθωώνω την κυβέρνηση, που εγκλημάτησε και ψάχνει τρόπους να διώξει την ευθύνη από πάνω της, αλλά ρε φούστη μου είσαι μέσα στο δάσος και μάλιστα σε πεύκα. Το σπίτι αξίζει εκατομμύρια. Άρα έχεις λεφτά. Πάρε μια γαμημένη γεννήτρια και έχε ένα από αυτά τους μαύρους ταμιευτήρες νερού, όχι για να σώσεις το σπίτι, αλλά για να καταβρέξεις όταν δεν θα έχεις πιθανώς ρεύμα, και για να δώσεις στον εαυτό σου περισσότερο χρόνο να αντιδράσει.
Δεν λέω το κομπλικέ, να πας στο δασαρχείο και να πάρεις άδεια να κόψεις και να φυτέψεις αντίστοιχα δέντρα, που θα πήξεις μέχρι να πάρεις την αδεια, αλλά κάνε 1, 2, 3 πράγματα που μπορείς.

Όταν θα έχεις κάνει αυτά, θα πας στο δήμο και θα τΟυς πρήζεις καθημερινά να καθαρίζουν, και να αποψιλώνουν στην άκρη του δρόμου. Και θα το κάνουν για να ξεφορτωθούν το μαλάκα που τους πρήζει τα παπάρια καθημερινά.
2 .

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 27 Ιούλ 2018, 15:36

Безымянный1.png
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 27 Ιούλ 2018, 15:57

Κατάντημα και αλητεία .

Δεν είναι 1, 2 είναι εκατοντάδες χιλιάδες..
0 .

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ » 27 Ιούλ 2018, 16:10

ВладимирВладимирович έγραψε:Безымянный1.png

Ο ιδιωτης πριν περιφραξει εχει αφησει απεριφρακτο ακρο πλατους πχ 1 μετρο.Ειναι παρανομος;
Διπλα στο περιοφραγμενο οικοπεδο του ιδιωτη εχει παει αλλος ιδιωτης η ο Δημος και εχει περιφραξει παρανομα την προσβαση στην παραλια.Ειναι παρανομςο ο πρωτος ιδιωτης;
Μεσα στο περιφραγμενο οικοπεδο υπαρχουν εγκατατασεις στις οποιες ο νομος επιτρεπει πληρη περιφραξη.Ειναι παρανομος ο ιδιωτης;
Μεσα στο περιφραγμενο οικοπεδο υπαρχει ειδος φυτευσης που επιτρεπει την πληρη περιφραξη του.Ειναι παρανομος ο ιδιωτης;
Για να αποκλεισεις προσβαση σε παραλια πρεπει να υπαρχει προσβαση.Υπηρχε;
Αλλο παραλια αλλο ακτογραμη.Βλεπω συσσωμη την Ελλαδα να ονομαζει παραλια ενα νεροφαγωμα που ειναια γνωστο ποτε δημιουργηθηκε.Πχ μπορει και μετα την περιφραξη

Μην βγαζετε ετσι ευκολα συμπερασματα
0 .
Αρίστος wrote: for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη...
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες....
..

nrg wrote:
H κυβερνηση περικόπτει τις συντάξεις 5% διότι το υπέγραψε στο 2015 και μετά από 10 μέρες δίνει αύξηση 5,5% διότι το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 27 Ιούλ 2018, 16:35

Sarastro έγραψε:Δεν μου αρέσει αυτό το "όλοι φταίνε". Αν φταίνε όλοι, τότε δεν φταίει κανείς. Ομως τα λεγόμενα "κακώς κείμενα" ήταν έτσι εδώ και δεκαετίες και παρ'όλα αυτά δεν υπήρχαν ποτέ τόσα θύματα. Τα θύματα υπήρξαν σε συγκεκριμένες περιστάσεις και μπορούσαν να τα αποτρέψουν συγκεκριμένοι άνθρωποι. Τόσο το 2007, όσο και τώρα. Οπως και στην Μάνδρα.

Αυτή η συλλογιστική μου θυμίζει ότι γιά το μνημόνιο φταίνε όλοι οι πολιτικοί, από την μεταπολίτευση και μετά. Ομως μετά το 1993, το χρέος είχε τιθασευθεί και χρειαζόταν ένας Καραμανλής γιά να πετύχει σχεδόν τον διπλασιασμό του. Ομοίως, χρειάσθηκαν Καραμανλής και Τσίπρας γιά να έχουμε θύματα.

Απο την μια εχεις δικιο. Απο την αλλη ομως ετσι ειναι γιατι μιλαμε για χρονια προβληματα δεκαετιων στα οποια φταιει κυριως το κρατος αλλα και οι πολιτες. Τι διαφορετικο θα εκανε η ΝΔΣΟΚ αν ηταν κυβερνηση?

Σε πρακτικο επιπεδο ομως, θα ημουν υπερ στο να μπουν καποιοι αρμοδιοι της τωρινης κυβερνησης φυλακη ωστε να γινει μια αρχη σε αυτην την χωρα. Οχι επειδη φταινε μονο οι ζαιοι, αλλα για να σταματησει επιτελους το γαιτανακι της αποδοσης ευθυνων προς τα πισω.

Φυσικα δεν προκειται να γινει τιποτα, απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου γινονται καρμπον οι ιδιες συζητησεις. Ολοι μετα Χριστον προφητες, ολοι τα ριχνουν στους αλλους και τελικα τιποτα δεν αλλαζει. Μεχρι το τελος της αλλης βδομαδας το πολυ θα εχει ξεχαστει το θεμα. Mark my words.
1 .

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 27 Ιούλ 2018, 16:52

ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
ВладимирВладимирович έγραψε:Безымянный1.png

Ο ιδιωτης πριν περιφραξει εχει αφησει απεριφρακτο ακρο πλατους πχ 1 μετρο.Ειναι παρανομος;
Διπλα στο περιοφραγμενο οικοπεδο του ιδιωτη εχει παει αλλος ιδιωτης η ο Δημος και εχει περιφραξει παρανομα την προσβαση στην παραλια.Ειναι παρανομςο ο πρωτος ιδιωτης;
Μεσα στο περιφραγμενο οικοπεδο υπαρχουν εγκατατασεις στις οποιες ο νομος επιτρεπει πληρη περιφραξη.Ειναι παρανομος ο ιδιωτης;
Μεσα στο περιφραγμενο οικοπεδο υπαρχει ειδος φυτευσης που επιτρεπει την πληρη περιφραξη του.Ειναι παρανομος ο ιδιωτης;
Για να αποκλεισεις προσβαση σε παραλια πρεπει να υπαρχει προσβαση.Υπηρχε;
Αλλο παραλια αλλο ακτογραμη.Βλεπω συσσωμη την Ελλαδα να ονομαζει παραλια ενα νεροφαγωμα που ειναια γνωστο ποτε δημιουργηθηκε.Πχ μπορει και μετα την περιφραξη

Μην βγαζετε ετσι ευκολα συμπερασματα

Ενταξει, αρα ο κοσμος καηκε νομιμα. Όλα καλα όλα ωραια. Κανεις δεν φταιει (εκτως από Τσιπρα γιατι ετσι) και δεν χρειαζεται να κανουμε τιποτα
Συνεννοηθηκαμε; :friends:
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ » 27 Ιούλ 2018, 16:55

H περιοχη ειναι ανδρο αυθαιρεσιας και παρανομιας
Οπως και πολλες αλλες
Αλλα το να κατονομαζουμε ως παρανομα σπιτια και οικοπεδα απο φωτο η επειδη ετσι μας καπνισε ειναι κατι διαφορετικο
Δεν ειναι ολοι παρανομοι
0 .
Αρίστος wrote: for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη...
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες....
..

nrg wrote:
H κυβερνηση περικόπτει τις συντάξεις 5% διότι το υπέγραψε στο 2015 και μετά από 10 μέρες δίνει αύξηση 5,5% διότι το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας

Άβαταρ μέλους
Φρούραρχος
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Φρούραρχος » 27 Ιούλ 2018, 17:03

Λαχουρένιε όλα ξεκινάνε από μας.
Δεν είμαι μέσα σε δάσος, αλλά κάθε Μάιο - Ιούνιο έρχεται πλέον συνεργείο του δήμου και αποψιλώνει το δρόμο μπροστά στο σπίτι. Πηγαίνοντας πίσω 15 χρόνια, έδωσα μάχη για να γίνεται αυτό. Για κάτι πάνω από εβδομάδα με τα τιμολόγια της γεννήτριας και φωνές μέχρι που για να γλιτώσουν τα καθημερινά πουστριλίκια και βασικά για να αποφύγουν να μου υπογράψουν ότι έλαβαν γνώση και πρωτοκολλήθηκε η απαίτησή μου να καθαρίσουν τα ξερά χόρτα γιατί θα κινηθώ νομικά εναντίον τους για αμέλεια και δόλο σε τυχόν φωτιά και ότι θα διεκδικήσω το τελευταίο ευρώ, κουνήθηκαν και δεν χρειάστηκε την επόμενη να πάω πάω από μία φορά. Μάλιστα θυμάμαι πως όταν δεν δέχτηκαν να καταχωρήσουν το αίτημα, τους απείλησα με εξώδικο που θα το τοιχοκολούσε δικηγόρος.
Αρκεί ο καθένας μας να θέσει αυτά τα ανεύθυνα καραγκιοζάκια προ των ευθυνών τους και με την υπογραφή τους φαρδιά πλατιά. Είναι τόσο ευθυνόφοβοι που κάνουν τα πάντα. Αρκεί να σηκώσεις το μαστίγιο και να αφήσεις το φιλικό και το ελαμωρέτωρα.

Είναι απίθανος ο Έλληνας που περιμένει να πιάσει το τζόκερ γιατί μπορεί να του τύχει, αλλά στα ρχίδια του αν θα σκοτωθεί στην άσφαλτο γιατί δεν φορά ζώνη, αν θα πνιγεί γιατί έχει φάει μισο αρνί πριν κολυμπήσει ή αν θα καεί, γιατί....

Σιγά μωρέ σε μένα θα τύχει. Εθα σου τύχει ρε μαλάκα γιατί το προκαλείς.
1 .

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 27 Ιούλ 2018, 17:10

Εδώ όπως βλέπουμε πρεπει να υπαρχει ενας παραθαλάσσιος δρομος που βεβαια υπαρχει μονο στον χαρτη
Безымянный2.png

και μετα καποιοι μιλανε για κατι συστηματα εκτακτης ενημερωσης, περιηγησης και πρασινα αλογα :laugh1: που θα σας παει το συστημα, στον δρομο που δεν υπαρχει;
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
1 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
zteo
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό zteo » 27 Ιούλ 2018, 17:19

Το θεμα με τα αυθαιρετα δεν θα γινει το αλοθι της κυβερνησης για τις παραλειψεις της.Ναι υπαρχουν αυθαιρετα,ναι σχεδον τα παντα χτιστηκαν αναρχα.Αλλα πειτε μου ποτε και που το Ελληνικο κρατος παρουσιασε εστω και ενα οργανωμενο σχεδιο χωροταξικης αναπλασης.
Ακομα και τωρα οι κινησεις που κανει η κυβερνηση ειναι καθαρα για επικοινωνιακους λογους.Πριν γκρεμισει τα αυθαιρετα ας παρουσιασει ενα ολοκληρομενο χωραταξικο σχεδιο.
1 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”