Ο Πούτιν ειρωνεύεται τους Δυτικούς: «Τι ώρα θα γινόταν η εισβολή στην Ουκρανία;»

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: Ο Πούτιν ειρωνεύεται τους Δυτικούς: «Τι ώρα θα γινόταν η εισβολή στην Ουκρανία;»

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 04 Οκτ 2022, 21:06

Biden announces another new $625 million security assistance package for Ukraine 'that includes additional weapons and equipment, including HIMARS, artillery systems and ammunition, and armored vehicles.'

Έτσι, μια απλή Τρίτη για την "χρεοκοπημένη" Δύση :laugh1:
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Ο Πούτιν ειρωνεύεται τους Δυτικούς: «Τι ώρα θα γινόταν η εισβολή στην Ουκρανία;»

Δημοσίευσηαπό pluton » 04 Οκτ 2022, 21:10

ВладимирВладимирович έγραψε:Παλι εκανα την μαλακια και απήντησα σε τρολλς. Ισως ηρθε η ωρα για αλλο ενα log out, νοιωθω οτι χρειάζομαι αποτοξίνωση.
Τα λεμε στο 2023 (I hope).

Γιατί το λες εγώ καλοπροαίρετα ρώτησα και καλοπιστα σου απάντησα.

Σκεφτόμουν.... Έχω υπηρετήσει τθ ουλαμαγος ....

Ένας αρματιστης οποιουδήποτε κράτους ξέρει από την εκπαίδευση του ότι αν βληθεί η μοίρα του είναι να καει μέσα στο άρμα, δεν γλυτώνει όλο το πλήρωμα, εγώ εκπαιδεύτηκα στα Μ48 είχαν πλήρωμα τέσσερα άτομα τα Μ47 είχαν πέντε άτομα, τα σύγχρονα άρματα νομίζω έχουν τρία άτομα....

Ένας αρματιστης λοιπόν μέσα στο ατσάλινο φέρετρο του θέλει να νοιώθει και κάποια σιγουριά, τα σύγχρονα άρματα έχουν συστήματα αυτοπροστασίας εγώ δεν τα ξέρω, όταν λοιπόν βλέπει τέτοια φθορά αρμάτων από πυραύλους, ξέρει ότι πουθενά δεν είναι ασφαλής.

Βάζω τον εαυτό μου στην θέση του Ρώσου αρματιστη, σκέφτομαι τον τρόμο που νοιώθει, 1200 άρματα δεν είναι αστεία είναι 24 επιλαρχιες αρμάτων, μαθαίνονται αυτά τα πράγματα τι σκέφτεται; Όπου και αν βάλω το άρμα μου σε κάλυψη τρώω πύραυλο από το πουθενά....

Στα χρόνια τα δικά μου κάθε ιλη είχε και άρμα μαχαίρι, δηλαδή κανονικό άρμα με μπουλντόζα μπροστά για να δημιουργεί θέσεις βολής στα άρματα της ιλης, κάθε άρμα είχε δύο θέσεις, την θέση βολής και την εναλλακτική θέση.

Μέχρι και τους αραβοισραιλινους πολέμους ο αντίπαλος του άρματος ήταν το άρμα.... Τώρα δεν ξέρω τι συστήματα αυτοπροστασίας υπάρχουν αλλά η συνεργασία ντροουν με μονάδες πβ τελειώνουν τον ρόλο των αρμάτων.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 04 Οκτ 2022, 21:25

pluton έγραψε:
ВладимирВладимирович έγραψε:Παλι εκανα την μαλακια και απήντησα σε τρολλς. Ισως ηρθε η ωρα για αλλο ενα log out, νοιωθω οτι χρειάζομαι αποτοξίνωση.

Γιατί το λες εγώ καλοπροαίρετα ρώτησα και καλοπιστα σου απάντησα.

Σκεφτόμουν.... Έχω υπηρετήσει τθ ουλαμαγος ....

Ένας αρματιστης οποιουδήποτε κράτους ξέρει από την εκπαίδευση του ότι αν βληθεί η μοίρα του είναι να καει μέσα στο άρμα, δεν γλυτώνει όλο το πλήρωμα, εγώ εκπαιδεύτηκα στα Μ48 είχαν πλήρωμα τέσσερα άτομα τα Μ47 είχαν πέντε άτομα, τα σύγχρονα άρματα νομίζω έχουν τρία άτομα....

Ένας αρματιστης λοιπόν μέσα στο ατσάλινο φέρετρο του θέλει να νοιώθει και κάποια σιγουριά, τα σύγχρονα άρματα έχουν συστήματα αυτοπροστασίας εγώ δεν τα ξέρω, όταν λοιπόν βλέπει τέτοια φθορά αρμάτων από πυραύλους, ξέρει ότι πουθενά δεν είναι ασφαλής.

Βάζω τον εαυτό μου στην θέση του Ρώσου αρματιστη, σκέφτομαι τον τρόμο που νοιώθει, 1200 άρματα δεν είναι αστεία είναι 24 επιλαρχιες αρμάτων, μαθαίνονται αυτά τα πράγματα τι σκέφτεται; Όπου και αν βάλω το άρμα μου σε κάλυψη τρώω πύραυλο από το πουθενά....

Στα χρόνια τα δικά μου κάθε ιλη είχε και άρμα μαχαίρι, δηλαδή κανονικό άρμα με μπουλντόζα μπροστά για να δημιουργεί θέσεις βολής στα άρματα της ιλης, κάθε άρμα είχε δύο θέσεις, την θέση βολής και την εναλλακτική θέση.

Μέχρι και τους αραβοισραιλινους πολέμους ο αντίπαλος του άρματος ήταν το άρμα.... Τώρα δεν ξέρω τι συστήματα αυτοπροστασίας υπάρχουν αλλά η συνεργασία ντροουν με μονάδες πβ τελειώνουν τον ρόλο των αρμάτων.

Οι Ουκρανοί το ντού στην Χερσώνα με άρματα, ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ το έκαναν.

Εχθρός του άρματος, των θωρακισμένων οχημάτων γενικότερα, δεν είναι τόσο πλέον τα άλλα άρματα, αλλά οι αντιαρματικές ομάδες του αντίπαλου πεζικού καθώς και το πυροβολικό. (οι Ουκρανοί έτσι ξεκώλισαν τους Ρώσους, με μικές αντιαρματικές ομάδες με σύγχρονα όπλα κρυμένες μέσα σε συστάδες δέντρων στα αχανή χωράφια. Τα άρματα τρέχανε, αλλά σε βάθος χιλιομέτρων αποδεκατιζόταν)

Το αντίδοτο σε αυτά είναι οι σωστές συνδυαστικές τακτικές, οι οποίες απαιτούν τόσο τα κατάλληλα μέσα όσο και εκπαίδευση όσων καλούνται να τα εκτελέσουν. Π.χ. η έφοδος αρμάτων συνοδεύεται απο ΤΟΜΑ, τα οποία αποβιβάζουν πεζικό με στόχο να καταπιέσουν τις αντιαρματικές ομάδες του εχθρού.

Το αντίπαλο πυροβολικό, το αντιμετωπίζεις με ραντάρ πυροβολικού, τα οποία αποκαλύπτουν απο τις τροχιές την ακριβή θέση του εχθρού και έπειτα αν εσύ έχεις τα μέσα ακριβών βολών αντιπυροβολικού, τους εξουδετερώνεις.

Όλα αυτά, οι Ουκρανοί έλαβαν την εκπαίδευση και τα μέσα, να τα εκτελέσουν σε έναν μινιμαλιστικό βαθμό (προφανώς δεν βρίσκονται σε επίπεδο ΝΑΤΟϊκού στρατού). Οι Ρώσοι απο την άλλη, αυτά δεν μπορούν να τα εφαρμόσουν, πέραν απο ελάχιστες ειδικές δυνάμεις που διατηρούν και προσομοιάζουν κάπως τους ΝΑΤΟϊκούς. Πρόκειται για στρατό κρέας, σοβιετικού τύπου, με την διαφορά ότι ο σοβιετικός το έκανε συνειδητά αυτό, βασιζόμενος στο τεράστιο μέγεθος. Ας πούμε, το ήξεραν ότι θα κατέβαζαν ανεκπαίδευτους και άρματα να προχωράνε απλά, αλλά μπορούσαν να κατεβάσουν εκατομμύρια πεζικού και πάνω απο 10.000 άρματα, ενώ παράλληλα θα έριχναν χιλιάδες ουρακοτάγκους αλεξιπτωτιστές να σπείρουν το χάος πίσω απο τις γραμμές του εχθρού. Όλο αυτό, λόγω αριθμών, είχε κάποια λογική.

Οι σημερινοί Ρώσοι, βρίσκονται στα ίδια ακριβώς επίπεδα εξοπλισμού και δόγματος, αλλά δεν έχουν τους αριθμούς γι αυτό. Τα περασμένα χρόνια, φορέσανε σε μερικούς ουρακοτάγκους κινέζικο tactical gear, τους έκαναν να μοιάζουν με ΝΑΤΟϊκούς στην εμφάνιση, εκπαίδευσαν και λίγες εκατοντάδες στα ΝΑΤΟϊκά πρότυπα, και μετά κάπως παραμυθιάστηκαν ότι έχουν σύγχρονες ένοπλες δυνάμεις, ενώ παράλληλα μειώσαν τις οροφές και στρατολογούσαν μόνο καθυστερημένους, για να μην χαλάσει η βολή των ψηφοφόρων που τους τάϊζε δυτική ζωή ο πούτλερ.

Δεν υπάρχει Ρωσία ως μεγάλη στρατιωτική δύναμη, ήταν απλά ένα ψέμα. Όσι πιο γρήγορα το χωνέψετε οι πουστινιάρηδες, τόσο το καλύτερο για τον ψυχισμό σας.
2 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 04 Οκτ 2022, 21:35

Δες εγώ θα σου πω αυτά στα οποία εκπαιδευτικα

ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ νομίζω είναι ελαφρά άρματα μεταφοράς προσωπικού, εμείς είχαμε Μ114 και Μ106 με όλμο μέσα.

Η Επιλαρχία (ταγμα) ήταν τρεις ιλες (λοχοι) ιλη διοικήσεως και ιλη αναγνωρίσεως.

Πάντα υπήρχαν αντιαρματικά, υπήρχαν τα ΠΑΟ βγήκαν τα Μίλαν και τα κόμπρα κλπ σε όλους τους πολέμους οι απώλειες από πβ και αντιαρματικά ήταν 7-10% ο αντίπαλος του άρματος ήταν το άρμα.

Τώρα βλέπω στα βίντεο είναι σε μια πεδιάδα ρωσικό άρμα σε διασπορά, το εντοπίζει το ντροουν δίνει συντεταγμένες και του στέλνει το πβ πύραυλο τέλος.

Έτσι νίκησαν και Αζέροι τους Αρμένιους πρόσφατα... Οι Αρμένιοι μυριστηκαν οτι είναι χαμένοι από χέρι με την ρωσική λογική πολέμου και τώρα στρέφονται στις ΗΠΑ.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 04 Οκτ 2022, 21:39

πλιζ μην το κανεις αυτο !!!!!θες να μαραζωσει ο προ και ο πλουτων; και εμεις δεν θελουμε!!! :angry:
1 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαλκάνιος Κούρος
Βαλκάνιος Κούρος

Δημοσίευσηαπό ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 04 Οκτ 2022, 21:48

Όχι, να μείνεις εδώ να καταπιείς όλα τα φλόκια. Τριάντα χλμ προελάσανε οι λεβέντες του βαλέρι του ζαλούζνι στη δυτική όχθη του ντνίπερ και αν δεν έβρεχε το απόγευμα στο ντουτσάνε και δεν κόλλαγαν τα τανκ, θα παθαίναν μεγαλύτερη νίλα από το λιμάν τα ορκ. Αν πραγματικά βρίσκεσαι στη Ρωσία και την αγαπάς, κοίτα τί μπορείς να κάνεις ώστε να συμβάλλεις στην αλλαγή καθεστώτος, γιατί έτσι που πάνε τα πράγματα φοβάμαι ότι θα πάτε δεκαετίες πίσω με μεγάλες απώλειες εδαφών. Όχι στα δυτικά, αλλά στις αποκίες και στην ανατολή.
2 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 04 Οκτ 2022, 21:49

pluton έγραψε:Δες εγώ θα σου πω αυτά στα οποία εκπαιδευτικά.

ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ νομίζω είναι ελαφρά άρματα μεταφοράς προσωπικού, εμείς είχαμε Μ114 και Μ106 με όλμο μέσα.

ΤΟΜΠ είναι το Μ113, όχημα μεραφοράς προσωπικού εφράθωρακισμένο, πχ έναντι 7.62mm ή μικ΄ρων θραυσμάτων.
ΤΟΜΑ είναι λίγο πιο θωρακισμένα, πχ έναντι 12.7mm, και με πυροβόλο 25 ή 30mm ή μεγαλύτερο.
Αυτά κινούνται μαζί με τα άρματα, βάλουν με τα ταχύβολα μικρότερα πυρά τους κατά ομάδων αντιαρματιστών και αν χρειαστεί σταματούν και αποβιβάζουν πεζικό θα να καλύψει τα άρματα απο τέτοιες ομάδες. Ή για να δημιουργησουν θέσεις άμυνας

pluton έγραψε:Η Επιλαρχίας ήταν τρεις ιλες (λοχοι) ιλη διοικήσεως και ιλη αναγνωρίσεως.

Πάντα υπήρχαν αντιαρματικά, υπήρχαν τα ΠΑΟ βγήκαν τα Μίλαν και τα κόμπρα κλπ σε όλους τους πολέμους οι απώλειες από πβ και αντιαρματικά ήταν 7-10% ο αντίπαλος του άρματος ήταν το άρμα.

Τα ΠΑΟ και τα MILAN δεν μπορούσαν να καταστρέψουν άρματα τόσο εύκολα όσα τα σύγχρονα φορητά αντιαρματικά. Σήμερα το άρμα απλά το βάζεις στο στόχαστρο, πατάς το κουμπί, και φεύγεις. Ο δε πύραυλος, πετάει ψηλά, και πέφτει σχεδόν κάθετα στην οροφή του άρματος όπου η θωράκιση είναι πιο αδύναμη. Υπάρχουν βέβαια και τα πιο κλασσικά αντιαρματικά, αλλά σήμερα φέρουν φονικότερες κεφαλές.

Ναι, στο προσεχές μέλλον θα υπάρχουν συστήματα ενεργής αυτοπροστασίας για τα άρματα και θα ξαναπάρουν κεφάλι για λίγο, αλλά αυτά ακόμη δεν υπάρχουν μαζικά στα πεδία των μαχών.

Στα της Ουκρανίας, πρόκειται για αχανή χώρα. Για απέραντα χωράφια με συτάδες δέντρων-ανεμοθώρακες. Όταν προχωράς, βρίσκεται εκτεθειμένος στο πουθενά, δεν έχει λόφους, βουνά, χαράδρες, μεγάλα δάση, κτλ.

Νικητής μπορεί να βγεί όποιος έχει καλύτερη, άμεση εικόνα του πεδίου, τις δυνάμεις και τα μέσα για ελιγμούς και για πλήγματα. Αυτά, ευνοούν έναν καλά εκπαιδευμένο στρατό, με υψηλές δυνατότητες επικοινωνίας, με άριστα τεχνικά μέσα απόκτησης τακτικής εικόνας, αλλά και εξαιρετικές δυνατότητες λογιστικής επιμελητείας.

Αυτά, δεν ευνοούν τους Ρώσους. Στην αρχή έκαναν ένα μαζικό ντού, προέλασαν σαν τους τρελούς, εκτός Ντονμπάς όπου υπήρχαν πολλαπλές θέσεις άμυνας (όπως σήμερα έχουν οι Ρώσοι στην Χερσώνα), αλλά μετά βρέθηκαν ξεβράκωτοι στο πουθενά. Οι διάσπαρτες καλά εκπαιδευμένες ομάδες των Ουκρανών τους ξεκωλιάσαν, ο εφοδιασμός τους κατέρρευσε, οι μονάδες δεν μπορούν να επικοινωνήσουν πρακτικά μεταξύ τους, φάλαγγες πέφταν σε μποτιλιαρίσματα, μικρές επιθέσεις έσπερναν τον πανικό, τα παρατούσαν όπως είχαν και έτρεχαν να σωθούν. Κλπ κλπ.

Το κόνσεπτ των Ρώσων είναι να φανούν μπόλικοι στην αρχή και να καταρρεύσει ψυχολογικά ο αντίπαλος, πχ Γεωργία. Ένα ψέμα είναι. Είναι σαν να κάνει Χάκα ιθαγενής απέναντι σε σκληροτραχηλο Βρετανό πεζικάριο με τουφέκι.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 04 Οκτ 2022, 21:54

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:

Όχι, να μείνεις εδώ να καταπιείς όλα τα φλόκια. Τριάντα χλμ προελάσανε οι λεβέντες του βαλέρι του ζαλούζνι στη δυτική όχθη του ντνίπερ και αν δεν έβρεχε το απόγευμα στο ντουτσάνε και δεν κόλλαγαν τα τανκ, θα παθαίναν μεγαλύτερη νίλα από το λιμάν τα ορκ. Αν πραγματικά βρίσκεσαι στη Ρωσία και την αγαπάς, κοίτα τί μπορείς να κάνεις ώστε να συμβάλλεις στην αλλαγή καθεστώτος, γιατί έτσι που πάνε τα πράγματα φοβάμαι ότι θα πάτε δεκαετίες πίσω με μεγάλες απώλειες εδαφών. Όχι στα δυτικά, αλλά στις αποκίες και στην ανατολή.

Ποιά Ρωσία ρε, στην Θεσνίκη είναι, με ψωρομετοχές στις ΗΠΑ και ψάχνει ντεμέκ διαμέρισμα για το παιδί Λονδίνο.

Μιλάμε για τυπική περίπτωση πουστινόφιλου κρετίνου με δυτικά @@.

Αν έμενε Ρωσία θα τον έβλεπες στις ουρές στα σύνορα με την Γεωργία.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 04 Οκτ 2022, 22:07

Πρέπει να γίνει κατανοητό κάτι.

Ο στρατός μιας χώρας είναι άμεση συνάρτηση της οικονομίας της, κατ επέκταση, της βιομηχανίας της, των υπηρεσιών της, της οργάνωσής της, της λειτουργικότητάς της. Χώρα που οι πολίτες εργάζονται σε σοβαρές δουλειές, έχουν μάθει να ακολουθούν διαδικασίες, να είναι πάντα στην ώρα τους, να υπόκεινται σε ιεραρχία και αξιοκρατία, θα έχει και τον ανάλογο στρατό.

Ποιός μπορεί να είναι τόσο ηλίθιος που να πιστεύει ότι ο ρωσικός στρατός είναι συννεφάκι στον παράδεισο και γύρω γύρω Ρωσία. Τέτοια είναι η χώρα, τέτοιο στρατό θα έχει.

Απο που κι ως που μπορεί να συγκριθεί με ανεπτυγμένες χώρες και τους στρατούς τους, ή έστω ακόμη και με ημιανεπτυγμένες που στηρίζει ο ο ανεπτυγμένος;

Ανοίξτε τα ματάκια σας, για να κλείσουν οι κώλοι σας, πουστινάκια.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 04 Οκτ 2022, 22:09

Προέλλην έγραψε:
pluton έγραψε:Δες εγώ θα σου πω αυτά στα οποία εκπαιδευτικά.

ΤΟΜΠ είναι το Μ113, όχημα μεραφοράς προσωπικού εφράθωρακισμένο, πχ έναντι 7.62mm ή μικ΄ρων θραυσμάτων.
ΤΟΜΑ είναι λίγο πιο θωρακισμένα, πχ έναντι 12.7mm, και με πυροβόλο 25 ή 30mm ή μεγαλύτερο.
Αυτά κινούνται μαζί με τα άρματα, βάλουν με τα ταχύβολα μικρότερα πυρά τους κατά ομάδων αντιαρματιστών και αν χρειαστεί σταματούν και αποβιβάζουν πεζικό θα να καλύψει τα άρματα απο τέτοιες ομάδες. Ή για να δημιουργησουν θέσεις άμυνας

pluton έγραψε:Η Επιλαρχίας ήταν τρεις ιλες (λοχοι) ιλη διοικήσεως και ιλη αναγνωρίσεως.

Τα ΠΑΟ και τα MILAN δεν μπορούσαν να καταστρέψουν άρματα τόσο εύκολα όσα τα σύγχρονα φορητά αντιαρματικά. Σήμερα το άρμα απλά το βάζεις στο στόχαστρο, πατάς το κουμπί, και φεύγεις. Ο δε πύραυλος, πετάει ψηλά, και πέφτει σχεδόν κάθετα στην οροφή του άρματος όπου η θωράκιση είναι πιο αδύναμη. Υπάρχουν βέβαια και τα πιο κλασσικά αντιαρματικά, αλλά σήμερα φέρουν φονικότερες κεφαλές.

Ναι, στο προσεχές μέλλον θα υπάρχουν συστήματα ενεργής αυτοπροστασίας για τα άρματα και θα ξαναπάρουν κεφάλι για λίγο, αλλά αυτά ακόμη δεν υπάρχουν μαζικά στα πεδία των μαχών.

Στα της Ουκρανίας, πρόκειται για αχανή χώρα. Για απέραντα χωράφια με συτάδες δέντρων-ανεμοθώρακες. Όταν προχωράς, βρίσκεται εκτεθειμένος στο πουθενά, δεν έχει λόφους, βουνά, χαράδρες, μεγάλα δάση, κτλ.

Νικητής μπορεί να βγεί όποιος έχει καλύτερη, άμεση εικόνα του πεδίου, τις δυνάμεις και τα μέσα για ελιγμούς και για πλήγματα. Αυτά, ευνοούν έναν καλά εκπαιδευμένο στρατό, με υψηλές δυνατότητες επικοινωνίας, με άριστα τεχνικά μέσα απόκτησης τακτικής εικόνας, αλλά και εξαιρετικές δυνατότητες λογιστικής επιμελητείας.

Αυτά, δεν ευνοούν τους Ρώσους. Στην αρχή έκαναν ένα μαζικό ντού, προέλασαν σαν τους τρελούς, εκτός Ντονμπάς όπου υπήρχαν πολλαπλές θέσεις άμυνας (όπως σήμερα έχουν οι Ρώσοι στην Χερσώνα), αλλά μετά βρέθηκαν ξεβράκωτοι στο πουθενά. Οι διάσπαρτες καλά εκπαιδευμένες ομάδες των Ουκρανών τους ξεκωλιάσαν, ο εφοδιασμός τους κατέρρευσε, οι μονάδες δεν μπορούν να επικοινωνήσουν πρακτικά μεταξύ τους, φάλαγγες πέφταν σε μποτιλιαρίσματα, μικρές επιθέσεις έσπερναν τον πανικό, τα παρατούσαν όπως είχαν και έτρεχαν να σωθούν. Κλπ κλπ.

Το κόνσεπτ των Ρώσων είναι να φανούν μπόλικοι στην αρχή και να καταρρεύσει ψυχολογικά ο αντίπαλος, πχ Γεωργία. Ένα ψέμα είναι. Είναι σαν να κάνει Χάκα ιθαγενής απέναντι σε σκληροτραχηλο Βρετανό πεζικάριο με τουφέκι.

Ναι είχαμε και Μ113 είναι το ίδιο με το Μ114 με πυργίσκο 0,50 πολυβόλο χρησιμοποιείτο από το πζ συνεργασίας των τθ

Τα Μίλαν ήταν ατομικά αντιαρματικά που στόχευαν άρμα στα τρία χιλιόμετρα τα κόμπρα είχαν και οθόνη στόχευσης, δεν εκπαιδευτικά σε αυτά....

Βέβαια ο αρματιστης είναι οπλίτης υψηλής πειθαρχίας, ηθικού και συνήθως έπαιρναν άτομα κάποιας μόρφωσης, εκτός των οδηγων, έβλεπα σε συνεργαζόμενες μονάδες πζ οποίος είχε τελειώσει την πρώτη γυμνασίου γινόταν επιλοχίας στον λόχο.

Θα πρέπει να ξέρεις ότι η στόχευση του άρματος στο εχθρικό άρμα γίνεται στον πύργο που δεν το πιο αδύνατο σημείο αλλά το πιο ισχυρό, αν στοχεύσεις στο σκάφος το ακινητοποιεί δεν το καταστρέφεις.
0 .

Επιστροφή σε “Διεθνή”