nemo έγραψε:Λαχουρένιος έγραψε:
Έχεις συναντήσει άνθρωπο με τέτοιες απόψεις?
οι περισσοτεροι ειναι ..και ναι εχω δει
Δηλαδή αυτός δεν θέλει να έρχονται αφρικανοί μετανάστες αλλά είναι ΟΚ με το να τους παντρευόμαστε?

nemo έγραψε:Λαχουρένιος έγραψε:
Έχεις συναντήσει άνθρωπο με τέτοιες απόψεις?
οι περισσοτεροι ειναι ..και ναι εχω δει

ageparian έγραψε:Καλησπέρα κ. Νέμο.
Να σας πω κι εγώ την άποψή μου.
Προσωπικά δεν νομίζω πως είναι πρόβλημα η βλακεία, η ηλιθιότητα ή γενικά η χαμηλή νοημοσύνη. Πιο μεγάλο πρόβλημα θεωρώ τους εγωιστές και ημιμαθείς ανθρώπους που δεν είναι ειλικρινείς, δεν παραδέχονται τα λάθη τους κι αρνούνται να μάθουν κάτι καινούργιο.

ageparian έγραψε:Καλησπέρα κ. Νέμο.
Να σας πω κι εγώ την άποψή μου.
Προσωπικά δεν νομίζω πως είναι πρόβλημα η βλακεία, η ηλιθιότητα ή γενικά η χαμηλή νοημοσύνη. Πιο μεγάλο πρόβλημα θεωρώ τους εγωιστές και ημιμαθείς ανθρώπους που δεν είναι ειλικρινείς, δεν παραδέχονται τα λάθη τους κι αρνούνται να μάθουν κάτι καινούργιο.

Προέλλην έγραψε:Δεν θα σου πω καλό κουράγιο για εδώ μέσα, που στην τελική είμαστε μιά μικρή εικονική παρέα, που με όλες τις διαφωνίες μας είμαστε γενικά καλή καρδιά ως αγνωστοι με αγνώστους, θα στο πω για εκεί έξω στο πεδίο της πραγματικότητας της καθημερινής ζωής
nemo έγραψε:ειμαι θιασωτης της ανθρωπινης συμπεριφορας και προτιμω να σκεφτομαι παρα να τα γραφω
ακου και μην μπερδευεσαι ....ολα οσα αναφερεις ανηκουν στην βλακεια και στην ηλιθιοτητα
ειδες εσυ ποτε σου εναν βλακα και ηλιθιο που να μην πιστευει οτι ειναι εξυπνος;
το αληθινο προβλημα ειναι το γιατι οι εξυπνοι αφηνουν τους βλακες στον αφρο
ομως και αυτο αρχισα να το κατανοω συμβαινει γιατι η ανθρωπινη πλευρα δεν αντεχει
περισσοτερο και συνεχομενο ορθολογισμο ετσι εχουμε αυτες τις νοητικες χρονικες μεταπτωσεις
εχουμε την κοινωνια των ηλιθιων και την ιδεολογικη βλακεια ..το ενα δινει τροφη στο αλλο

ageparian έγραψε:Προέλλην έγραψε:Δεν θα σου πω καλό κουράγιο για εδώ μέσα, που στην τελική είμαστε μιά μικρή εικονική παρέα, που με όλες τις διαφωνίες μας είμαστε γενικά καλή καρδιά ως αγνωστοι με αγνώστους, θα στο πω για εκεί έξω στο πεδίο της πραγματικότητας της καθημερινής ζωής
Αγαπητέ Προέλληνα,
Σας ευχαριστώ για την ευχή σας. Έχω βέβαια κάποια επίγνωση της καθημερινότητας αλλά και του εαυτού μου, μιας κι ο ίδιος πέφτω συχνά σ' εγωιστικά τρυπάκια. Πιστεύω όμως στο διάλογο κι ότι η αλήθεια βρίσκει τελικά τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια, επομένως διακατέχομαι από κάποια αισιοδοξία. Επίσης, γνώση του πόσο χειρότερα ήταν τα πράγματα στο παρελθόν με κάνει πιο ευγνώμων για το παρόν, όσο ατελές κι αν είναι.nemo έγραψε:ειμαι θιασωτης της ανθρωπινης συμπεριφορας και προτιμω να σκεφτομαι παρα να τα γραφω
ακου και μην μπερδευεσαι ....ολα οσα αναφερεις ανηκουν στην βλακεια και στην ηλιθιοτητα
ειδες εσυ ποτε σου εναν βλακα και ηλιθιο που να μην πιστευει οτι ειναι εξυπνος;
το αληθινο προβλημα ειναι το γιατι οι εξυπνοι αφηνουν τους βλακες στον αφρο
ομως και αυτο αρχισα να το κατανοω συμβαινει γιατι η ανθρωπινη πλευρα δεν αντεχει
περισσοτερο και συνεχομενο ορθολογισμο ετσι εχουμε αυτες τις νοητικες χρονικες μεταπτωσεις
εχουμε την κοινωνια των ηλιθιων και την ιδεολογικη βλακεια ..το ενα δινει τροφη στο αλλο
Καλησπέρα σας,
Καταλαβαίνω ότι έχετε τον δικό σας τρόπο κατανόησης και χρήσης του όρου «ηλίθιος», αλλά πρέπει να σας πω ότι ο αυτός δεν είναι καθολικός. Οι λέξεις έχουν συνήθως πολλαπλές έννοιες και μπορούν συνεπώς να χρησιμοποιηθούν με διαφορετικούς τρόπους.
Στις μέρες μας, ο πιο βασικός ορισμός του ηλίθιου είναι απλώς εκείνου που χαρακτηρίζεται από έλλειψη εξυπνάδας [1]. Η έλλειψη εξυπνάδας δεν συνεπάγεται αυτομάτως κι έλλειψη αυτογνωσίας ή μετριοφροσύνης. Στην πηγή που ανέφερα προηγουμένως χρησιμοποιείται μάλιστα ο όρος ηλίθιος για να περιγράψει το άτομο που χαρακτηρίζεται από υπερβολική τιμιότητα ή ευπιστία. Ο ηλίθιος μπορεί να 'χει λοιπόν διάφορα χαρακτηριστικά.