stavmanr έγραψε:nik_killthemall έγραψε:Απέδιδαν οι ειδωλολάτρες μαγικές, θαυματουργικές, θεραπευτικές, υπερφυσικές, ιδιότητες σε συγκεκριμένα από τα είδωλά τους όπως κάνουν οι χριστιανοί ? ΟΧΙ !
Φίλαγαν τα είδωλά τους οι ειδωλολάτρες όπως φιλάνε οι χριστιανοί τις εικόνες τους ? ΟΧΙ !
Άρα ψεύδεσαι !
Είσαι παλαβός ρε Νικ;;;![]()
Σου έγραψα εγώ ποτέ ότι είναι το ίδιο πράγμα;
stavmanr έγραψε:
ο χριστιανισμός νοσεί. Έπεσε στο επίπεδο των ειδωλολατρών και των παγανιστών.
Εγώ είμαι παλαβός ρε φουκαρά ή εσύ ουτε καν τι γράφεις δεν ξέρεις ?
Ο χριστιανισμός δεν έπεσε απλά στο επίπεδο των παγανιστών, ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ επίπεδο από τους παγανιστές !
Γιατί όπως σου γράφω, οι αρχαιόθρησκοι δεν απέδιδαν μαγικές ιδιότητες στα είδωλα τους, όπως κάναν οι χριστιανοί !
Επίσης οι αρχαιόθρησκοι ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΥΑΝ το συγκεκριμένο άγαλμα, όπως οι χριστιανοί λατρεύουν το συγκεκριμένο μαγικό εικόνισμα (ειδικά π.χ. εκείνο της Τήνου), το συγκεκριμένο τίμιο ξύλο, το συγκεκριμένο κομποσκοίνι κλπ.
ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΥΑΝ το είδωλο ούτε γενικά, ούτε συγκεκριμένα, αυτό το αναγνωρίζει ακόμα και η Αρβελέρ, λάτρευαν την θεότητα που το άγαλμα συμβόλιζε και μόνο ! Πλαστώς, επομένως, καταχωρήθηκαν από τους χριστιανούς, ως ειδωλολάτρες απλά και μόνο για να υπερισχύσει το χριστιανικό κατεστημένο που εξ αρχής υπηρετούσε τον πλούτο και τον νέο πόλο εξουσίας !