Ευφυής Σχεδιασμός: Επιστήμη, Φιλοσοφία ή Ψευδοεπιστήμη;

Μεταφυσική, ανεξήγητα φαινόμενα, θεωρίες συνωμοσίας κλπ.
Άβαταρ μέλους
nrg
Crazy poster
Crazy poster

Re: Ευφυής Σχεδιασμός: Επιστήμη, Φιλοσοφία ή Ψευδοεπιστήμη;

Δημοσίευσηαπό nrg » 10 Μάιος 2018, 19:39

Το αυτοκίνητο είναι δημιούργημα της φύσης; Δεν σχολιάζω...............

Που να ξέρω τι εννοείς;
Από ολιστικής άποψης, ίσως να είναι.
Η φύση έφτιαξε τον άνθρωπο, ο άνθρωπος το αυτοκίνητο.
Άρα η φύση έφτιαξε και το αυτοκίνητο.

Αν διαφωνείς με το παραπάνω, τότε θα με χαροποιήσεις, διότι όπως το αυτοκίνητο είναι αδιανόητο να θεωρηθεί δημιούργημα της φύσης, άρα προέρχεται μία ευφυΐα.
Πόσο μάλλον η πολυπλοκότερη μηχανή του κόσμου.

Επίσης έγραψα "έχει την τάση να διατηρηθεί". Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άφθαρτο και αιώνιο, σημαίνει ότι αναπτύσσει μηχανισμούς άμυνας, επιβίωσης, αναπαραγωγής του. Τόσο η οργανική όσο και η ανόργανη ύλη.

Η οργανική ύλη (ζωή ή οργανικές ενώσεις; μάλλον ζωή θα εννοείς...) το γνωρίζουμε ότι είναι οργανωμένη.

Η ανόργανη ύλη, δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ να οργανώνεται.
Τουναντίον, παρατηρείται ΠΑΝΤΑ αποδιοργάνωση. Έχει γραφτεί και νόμος για αυτό.

Το πρόβλημα αφορά την μετατροπή της άβιας ύλης, σε έμβια.
Παρατηρήσεις δεν υπάρχουν.
Οπότε, προσφεύγουμε στην πιθανότητα και problem solved.

Ισχύει ό,τι έγραψα απο πάνω. Οργανικό μόριο που να είναι αιώνιο φυσικά δεν υπάρχει, τα οργανικά μόρια όμως οργανώνονται σε ζωή προκειμένου να διατηρήσουν την ύπαρξή τους όσο το δυνατόν περισσότερο μέσω οργανισμών. Και ο άνθρωπος μέσω της αναπαραγωγής εκείνο που επιδιώκει ειναι η διαιώνιση του είδους (ασχέτως αν θα τα καταφέρει ή όχι. Η προσπάθεια και η προδιάθεση μετράει.... )

Γενικά δεν διαφωνώ. Η ζωή ήρθε για να μείνει...
Το πρόβλημα είναι η οργάνωση της άβιας ύλης και όχι της έμβιας.

https://www.youtube.com/watch?v=8bEhkBwiyos

https://www.sciencedaily.com/releases/2 ... 113334.htm

Αυτά αφορούν συνεργασία. Ενδιαφέρον μεν, γνωστό δε.
Δεν ενώθηκαν τα διαφορετικά κύτταρα με διαφορετικό DNA, για να γίνουν ένας οργανισμός, με κοινό DNA.

Στο βίντεο, ένα ατυχέστατο παράδειγμα εντοπίζεται σε αυτά που λέει ο παρουσιαστής με το στομάχι. Το στομάχι αποτελείται από κύτταρα με το ίδιο το DNA, με το υπόλοιπο σώμα.
Είμαστε πολυκύτταροι μεν, αλλά με το ίδιο DNA στα κύτταρά μας.

Και λίγο προπαγάνδα.

Ακόμα είναι άγνωστο τι "ρυθμίζει" τα κύτταρα του στομαχιού, να μην μετατρέπονται σε πχ σπλήνα ή έντερο ή μάτι. Μιλάμε για δισ. κύτταρα που διαιρούνται καθημερινά. Γιατί ένα τυχαίο λάθος, δεν τα οδηγεί να σχηματίσουν τρίχες μέσα ή έξω από το στομάχι; Γιατί δεν φυτρώνει ένα άντερο στο δέρμα μας;
Οι πληροφορίες είναι εκεί. Ένα λαθάκι χρειάζεται... :)

Ακόμα είναι άγνωστο πώς τα κύτταρα μετράνε το μέγεθος του οργάνου που φτιάχνουν. Πώς ξέρουν τα κύτταρα το μήκος που έχει το λεπτό το έντερο και σταματούν την αύξηση στο μήκος του;
Μπαίνουν στην σειρά και κάνουν απογραφή;

Φυσικά δεν υπάρχει κάτι το υπερφυσικό, όπως σπεύδουν κάποιοι να θεωρήσουν.
Απλά μας υπενθυμίζουν ότι η λειτουργία και η ρύθμιση ενός πολυκύτταρου οργανισμού, είναι ένα απίστευτα πολύπλοκο πράγμα.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι όλα αυτά προκύπτουν στην τύχη.
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 10 Μάιος 2018, 19:47

BaKXOS_Lysios έγραψε:
stavmanr έγραψε:Είναι ακριβώς το ίδιο με το να βρεις ένα πισί σε ένα μέρος που μένει μόνος του και χωρίς έξωθεν πρόσβαση ένας ανοϊκός γέροντας. Όσο απίθανο κι αν σου φάινεται, μπροστά στο δίλημμα "το πισί έγινε από τυχαίες συνενώσεις των υλικών του ή από τον γέροντα;" διαλέγεις τυφλά και χωρίς διασταγμό το γέροντα. :yesyes:

Σε τι αντιστοιχεί το πισι στην συγκεκριμένη περίπτωση;

Σε μία κατασκευή που απαιτεί ευφυΐα για να κατασκευαστεί, κι επί τούτου δεν μπορεί να παράγεται από τυχαίες συνενώσεις υλικών. Σαν τους ζωντανούς οργανσιμούς, δηλαδή, αλλά σε πιο απλή έκδοση. ;)
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 10 Μάιος 2018, 19:58

BaKXOS_Lysios έγραψε:
nrg έγραψε:Και μέταλλο υπάρχει άφθονο στην Γη.
Συμπέρασμα: ο μηχανισμός των Αντικυθήρων προέκυψε με τυχαίο τρόπο.
Και ρολόγια προκύπτουν με τυχαίο τρόπο, αλλά ακόμα δεν ξέρουμε τον τρόπο...

Δεν χρειάζεται να πηγαίνεις στις μηχανές όταν θες να μιλήσεις για το απίθανες συμπτώσεις.
Μπορείς να φέρεις για παράδειγμα αυτη την ξερολιθιά:
Εικόνα
Τι πιθανότητες έχει να σχηματίστηκε απο μια κατολίσθηση βράχων οι οποίοι στήθηκαν με τον συγκεκριμένο τρόπο κατα τύχη; Πρακτικά μηδενική πιθανότητα.

Τελικά, παρότι μας έφαγες τα συκώτια, άρχισες να αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά μεταξύ ευυφούς κατασκευής και τυχαίας δημιουργίας... :stavros01:

Η διαφορά με την ζωή και το κύτταρο όμως είναι ότι η δομή τους δεν εξυπηρετεί κάτι άλλο πέρα απο την επιβίωση και εξάπλωσή τους. Το κύτταρο δεν γεννήθηκε στιγμιαία όπως άλλωστε μια ξερολιθιά δεν γεννήθηκε στιγμιαία αλλά εξελίχθηκε σιγά σιγά βάσει νόμων που για την ώρα μας είναι άγνωστοι αλλά σίγουρα έχουν να κάνουν με φυσικούς νόμους όπως η αρχή διατήρησης της ενέργειας.

Πρόσεξε ότι ήδη εισαγάγεις μία "αφύσικη" έννοια: την έννοια της συντήρησης που δεν υπάρχει στον κόσμο. Η ξερολιθιά δεν έχει την τάση να αυτοσυντηρηθεί. Ούτε το αυτοκίνητο. Ούτε το μίξερ. Αναφέρεσαι σε μία τελείως "μεταφυσική" εγγενή δυνατότητα του οργανισμού να προσπαθεί να αντιδράσει στις φυσικές δυνάμεις, κι όχι να τις ακολουθήσει. ;)

Κάθε τι που γεννιέται στην φύση έχει την τάση να διατηρηθεί. Η ύλη φτιάχνει δομές προκειμένου να διατηρηθεί.

Δηλαδή, ένας αμμόλοφος έχει την τάση να διατηρηθεί; Ή μήπως ένας ποταμός έχει την τάση να αυτοδιατηρηθεί;
Στη φύση, πέρα από τους ζωνταντούς οργανισμούς τίποτα δεν έχει την τάση να αυτοδιατηρηθεί. Υπακούει τυφλά στις επιταγές των φυσικών φαινομένων και νόμων.

Μπορούμε να αποκαλέσουμε αυτές τις δομές "ευφυείς δομές" αλλά στην πραγματικότητα υπακούν σε ευρύτερους φυσικούς νόμους.

Ο nrg σε ρωτά εδώ και δύο-τρία φόρα, ποιοι είναι αυτοί οι δήθεν φυσικοί νόμοι στους οποίους υπακούν οι "ευφυείς δομές". Φτάνει με τις εκθέσεις ιδεών! :s_bored

Άπαξ και μια νέα επιτυχημένη (δυνατή) χημική ένωση δημιουργήθηκε απο μόνη της η ύλη θα ψάξει τρόπους για να την διατηρήσει και να την επεκτείνει. Το βλέπουμε σε κάθε τομέα στην φύση αυτό. Το ίδιο και στην οργανική ύλη και την ζωή.

Η φύση δεν έχει την τάση να διατηρήσει οτιδήποτε. Γι' αυτό και τα πάντα αλλάζουν γύρω σου.
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 10 Μάιος 2018, 20:04

ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:Δεν υπάρχουν καθόλου έργα κάποιου φανταστικού φίλου σου ρε αρχηγόπουλο για να κάνω κριτική. Ολα τα έργα είναι της φύσης και των έμβιων όντων. Ενα απ τα προβλήματα εσας των θρησκόληπτων είναι ότι νομίζεται ότι οι πάντες είναι κατώτερα όντα ,όπου αν δεν υπάρχει ένα φόβητρο τότε δεν υπάρχει ηθική ,οπότε ο ένας βλέπει τον άλλο σαν όρθια μπριζόλα ,που το μόνο που σας εμποδίζει να δαγκώσετε τους διπλανούς είναι ο τρόμος ενος γέροντα που θα σας τιμωρεί αιώνια. Το θέμα φίλε μου είναι ότι οι μορφωμένοι sapiens στον 21ο αιώνα , δεν έχουμε ανάγκη να μας αποτρέπει ένας φανταστικός μπαμπούλας για να έχουμε ηθική.
Στο κάτω κάτω οι εκπρόσωποι του μπαμπούλα σου , ευλογούν όπλα για να κάνεις κιμά συνανθρώπους σου ,όχι η ατομική ηθική εμας των χειραφετημένων σοβαρών ενηλίκων.
Εσύ λοιπόν έχεις κλάψα ,που έχεις ανάγκη μπαμπούλες για να κανιβαλλίσεις ή να μην κανιβαλλίσεις ανάλογα με το εκάστοτε συμφέρον αυτών που υπηρετούν οι δήθεν εκπρόσωποι του φανταστικού σου φίλου.

Εμείς απλά γελάμε που ενώ έχετε κάθε ευκαιρία να ζήσετε σαν χειραφετημένοι πολίτες του 1ου κόσμου στον 21ο αιώνα με την απεριόριστη πρόσβαση σε όλη τη γνώση και τα επιστημονικά επιτεύγματα , επιλέγετε να σκέφτεστε όπως οι γιδοβοσκοί κάποιας στέπας πριν 2-3.000 χρόνια.

Εννοείται φυσικά ότι ως αληθινός πιστός , δεν πας σε νοσοκομεία , έχεις κάνει εμβόλια ή χρησιμοποιείς έστω και παυσίπονα και άλλα τέτοια επιστημονικά για να εμποδίσεις το φανταστικό σου φίλο να σε πάρει κοντά του. Αλλιώς μας δουλεύεις στα μούτρα μας.

Βέβαια είναι απίθανο να μη μας δουλεύει οποιοσδήποτε δηλώνει ότι πιστεύει στα αλήθεια ότι υπάρχει κάποιο αιώνιο ον που όμως έχει χαρακτηριστικά πρωτεύοντος θηλαστικού και ασχολείται με το συγκεκριμένο είδος θηλαστικού ενος εκ των 100.000.000.000.000.000.000 πλανητών του σύμπαντος.
Να μην αγοράζεις τα φύκια που σου πούλησαν για μεταξωτές κορδέλες ,ούτε που το σκέφτηκες ,λογικά.

Μπλα μπλα μπλα...

Τελικά, θα μας γράψεις πώς αποδεικνύεται ο εξελικτισμός σου τον οποίο πιστεύεις τυφλά ως δήθεν επιστημονική θεωρία ή όχι; :D
Από αντιθέσεις και νεύρα είσαι γεμάτος! Από γνώση όμως επί του θέματος;

Άντε, δώσε μας κι εσύ τα φώτα σου σαν τον άμπερ αλέρτ Νταγκλή... :giggle02:
0 .

Love Ready's

Δημοσίευσηαπό Love Ready's » 10 Μάιος 2018, 20:11

stavmanr έγραψε:
ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:Δεν υπάρχουν καθόλου έργα κάποιου φανταστικού φίλου σου ρε αρχηγόπουλο για να κάνω κριτική. Ολα τα έργα είναι της φύσης και των έμβιων όντων. Ενα απ τα προβλήματα εσας των θρησκόληπτων είναι ότι νομίζεται ότι οι πάντες είναι κατώτερα όντα ,όπου αν δεν υπάρχει ένα φόβητρο τότε δεν υπάρχει ηθική ,οπότε ο ένας βλέπει τον άλλο σαν όρθια μπριζόλα ,που το μόνο που σας εμποδίζει να δαγκώσετε τους διπλανούς είναι ο τρόμος ενος γέροντα που θα σας τιμωρεί αιώνια. Το θέμα φίλε μου είναι ότι οι μορφωμένοι sapiens στον 21ο αιώνα , δεν έχουμε ανάγκη να μας αποτρέπει ένας φανταστικός μπαμπούλας για να έχουμε ηθική.
Στο κάτω κάτω οι εκπρόσωποι του μπαμπούλα σου , ευλογούν όπλα για να κάνεις κιμά συνανθρώπους σου ,όχι η ατομική ηθική εμας των χειραφετημένων σοβαρών ενηλίκων.
Εσύ λοιπόν έχεις κλάψα ,που έχεις ανάγκη μπαμπούλες για να κανιβαλλίσεις ή να μην κανιβαλλίσεις ανάλογα με το εκάστοτε συμφέρον αυτών που υπηρετούν οι δήθεν εκπρόσωποι του φανταστικού σου φίλου.

Εμείς απλά γελάμε που ενώ έχετε κάθε ευκαιρία να ζήσετε σαν χειραφετημένοι πολίτες του 1ου κόσμου στον 21ο αιώνα με την απεριόριστη πρόσβαση σε όλη τη γνώση και τα επιστημονικά επιτεύγματα , επιλέγετε να σκέφτεστε όπως οι γιδοβοσκοί κάποιας στέπας πριν 2-3.000 χρόνια.

Εννοείται φυσικά ότι ως αληθινός πιστός , δεν πας σε νοσοκομεία , έχεις κάνει εμβόλια ή χρησιμοποιείς έστω και παυσίπονα και άλλα τέτοια επιστημονικά για να εμποδίσεις το φανταστικό σου φίλο να σε πάρει κοντά του. Αλλιώς μας δουλεύεις στα μούτρα μας.

Βέβαια είναι απίθανο να μη μας δουλεύει οποιοσδήποτε δηλώνει ότι πιστεύει στα αλήθεια ότι υπάρχει κάποιο αιώνιο ον που όμως έχει χαρακτηριστικά πρωτεύοντος θηλαστικού και ασχολείται με το συγκεκριμένο είδος θηλαστικού ενος εκ των 100.000.000.000.000.000.000 πλανητών του σύμπαντος.
Να μην αγοράζεις τα φύκια που σου πούλησαν για μεταξωτές κορδέλες ,ούτε που το σκέφτηκες ,λογικά.

Μπλα μπλα μπλα...

Τελικά, θα μας γράψεις πώς αποδεικνύεται ο εξελικτισμός σου τον οποίο πιστεύεις τυφλά ως δήθεν επιστημονική θεωρία ή όχι; :D
Από αντιθέσεις και νεύρα είσαι γεμάτος! Από γνώση όμως επί του θέματος;

Άντε, δώσε μας κι εσύ τα φώτα σου σαν τον άμπερ αλέρτ Νταγκλή... :giggle02:

Απ το ότι έχω 80% κοινό DNA με μια μύγα και ότι κάθε ζωή στον πλανήτη βασίζεται στα ίδια γονίδια και στο DNA.
Εσύ θα μου αποδείξεις γιατί ο μαγικος φίλος σου έδωσε μόνο 10% της ευφυίας που έχω εγώ ώστε να μεταφράζεις αφού δεν καταλαβαίνεις καθόλου ως μπλα μπλα αυτά που σου γράφω ; Ούτε λύκειο ε;
1 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 10 Μάιος 2018, 20:12

:D Nrg σε επαναφέρω στην τάξη!

Τσίμπησες στο φλέιμινγκ του Μπετατζή...
Περιμένω στοιχεία του για τον εξελκτισμό, να τα συζητήσουμε. Τί λες, θα φέρει; :giggle02:
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 10 Μάιος 2018, 20:15

ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:Απ το ότι έχω 80% κοινό DNA με μια μύγα και ότι κάθε ζωή στον πλανήτη βασίζεται στα ίδια γονίδια και στο DNA.

Αυτό το παρουσιάζεις ως επιχείρημα ...τυχαίοτητας; :laugh1:

Αν δεις μπροστά σου 1.000.000.000.000 ποτήρια που αποτελούνται κατά 80% από το ίδιο υλικό θα πιστέψεις ότι δημιουργήθηκαν από τυχαίες συνενώσεις αδρανών υλικών;

Εσύ θα μου αποδείξεις γιατί ο μαγικος φίλος σου έδωσε μόνο 10% της ευφυίας που έχω εγώ ώστε να μεταφράζεις αφού δεν καταλαβαίνεις καθόλου ως μπλα μπλα αυτά που σου γράφω ; Ούτε λύκειο ε;

Νομίζω ότι ο "μαγικός φίλος μου" * που έχεις πλάσει στο κεφάλι σου, σε παραπλανά και σου τροφοδοτεί τη φαντασιώση ότι δήθεν είσαι εξυπνότερος από τους συζητητές σου.

Ξεπέρασέ τον, και φέρε τα στοιχεία που σε έπεισαν ότι είσαι αποτέλεσμα τυχαίας συνένωσης υλικών... Άσε τις θεολογίες για τα θεολογικά νήματα. :yesyes:

* "Μαγικός" φίλος μου είναι ο ittteithe. Όταν ξαναβρεις τσοπάνο χάκερ που διαβάζει Βίντγκενσταιν στη μητρική γλώσσα (γερμανική), στείλτον να τον δούμε κι εκείνον... :)
0 .

Love Ready's

Δημοσίευσηαπό Love Ready's » 10 Μάιος 2018, 20:27

nrg έγραψε:Τι είναι αυτά που γράφεις;
Έκανες κοπτοραπτική και έβγαλες συμπεράσματα;

ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε: H Π.Διαθήκη είναι σαφής «Και γαρ εστερέωσε την οικουμένην ήτις ου σαλευθήσεται» (Ψαλμός 92,1)

Οικουμένη δεν είναι η Γη.
Ο ψαλμός δεν γράφει κάτι για τον ήλιο.

«Στήτω ο Ήλιος κατά Γαβαών…» («Ιησούς του Ναυή»)

Εδώ γίνεται αναφορά σε ένα θαύμα, στο οποίο σταμάτησαν να κινούνται ο Ήλιος και το φεγγάρι.

Εσύ ακινητοποίησες την Γη στο πρώτο κείμενο και την σύγκρινες με τον Ήλιο στο άλλο. Επιστήμονας... όχι αστεία...

Εννοείται φυσικά ότι ως αληθινός πιστός , δεν πας σε νοσοκομεία , έχεις κάνει εμβόλια ή χρησιμοποιείς έστω και παυσίπονα και άλλα τέτοια επιστημονικά για να εμποδίσεις το φανταστικό σου φίλο να σε πάρει κοντά του.

Πάλι κουτοπονηριές;
Σου έγραψα ότι ο γέροντας, λέει ξεκάθαρα ότι πρέπει να φροντίζεις το σώμα σου. Επίσης λέει ότι ο ένας πρέπει να φροντίζει τον άλλο, όπως το ίδιο του τον εαυτό...
...αλλά το συμπέρασμα είναι ότι ...δεν πρέπει να έχουμε γιατρούς και νοσοκομεία και φάρμακα... ΟΚ...

Για λέγε , είναι οκ θεότητα που να γουστάρει να υπηρετούν ανήλικα αρσενικά ,απομονωμένα ενήλικα αρσενικά θηλαστικά σε σημείο που να γίνονται "Άγιοι" ;

Άγνωστο.
Δεν βλέπω όμως κάτι το ανήθικο.

Γιατί όμως γράφεις ... να τον υπηρετούν;
(με την κακή την έννοια φαντάζομαι... αν όχι αγνόησέ το)
Του πλένουν τα ρούχα;
Του στέλνουν λεφτά;
Θυσιάζουν ζώα ή ανθρώπους για πάρτι του;

Αν σε κάποιος αρέσει να ζουν απομονωμένοι να φροντίζουν έστω και λιγοστούς επισκέπτες και να προσεύχονται... δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα;

Εντολές δίνουν σε σκύλους οι ιδιοκτήτες τους,όχι σε μένα.

Καλά, χαλάρωσε ...

Διακεκριμένοι επιστήμονες δηλώνουν ότι πιστεύουν ότι ίσως υπάρχει κάποια ανώτερη δύναμη που ως ανώτερη είναι αδύνατον να αντιληφθούμε τα χαρακτηριστικά της. Καμία σχέση με τις θρησκευτικές αρλούμπες αφ ενος και αφ εταίρου κι εγώ διακεκριμένος είμαι στο αντικείμενο μου ,οπότε δεν μπορείς να μου τους πασάρεις ως αυθεντίες.

Και πάλι κουτοπονηριές.
Διακεκριμένοι επιστήμονες δηλώνουν θρήσκοι, ανεξάρτητα το ποια είναι αυτή η θρησκεία τους.
Κάποιοι από αυτούς είναι χριστιανοί.

Εσύ επιλέγεις να μην πιστεύεις σε " αρλούμπες"... σε κατηγόρησε κανείς;
Την ίδια στιγμή όμως, κατηγορείς αυτούς που πιστεύουν, χωρίς λόγο και αιτία.
Κάνεις ακριβώς αυτό, για το οποίο κατηγορείς τους άλλους.
Την ίδια στιγμή, δηλώνεις τέρας ηθικής...

Ενθεες οικογένειες έχτισαν πανεπιστήμια και σπούδασαν τα παιδιά τους σε αυτά ακρωτηριάζοντας καίρια τους επιστημονικούς ορίζοντες των παιδιών τους

Όσο και σε τσουρουφλίζει, ακόμα και σήμερα ένθεες κοινωνίες χρηματοδοτούν τα πανεπιστήμια.
Οι κουταμάρες που γράφεις, δεν ανατρέπουν την πραγματικότητα.

Τι σχέση έχουν τα παραπάνω με την θρησκεία;

Παράδειγμα.

- Η Επιστήμη είναι κακή, διότι έφτιαξε όπλα και βόμβες και σκοτώνεται κόσμος.
- Μα δεν φταίει η Επιστήμη. Φταίει που κάποιοι ανήθικοι άνθρωποι, χρησιμοποίησαν την επιστήμη για τους ανήθικους σκοπούς τους. (στο όνομα πάντα της δικαιοσύνης... )

Διαφωνεί κανείς, με τον υποθετικό διάλογο;
Η κακή χρήση της επιστήμης, εννοείται ότι βαραίνει τον άνθρωπο.

Όταν όμως αλλάξουμε την "Επιστήμη" με την "Θρησκεία", συμβαίνουν παράξενα πράγματα.
Για να δούμε:

- Η Θρησκεία είναι κακή, διότι στο όνομά της έγιναν πόλεμοι και πολλά δεινά.

...και το "επιχείρημα" σταματά εκεί...
Όχι φίλε μου... ΔΕΝ σταματά εκεί. Για διάβασε προσεκτικά και την συνέχεια...

- Μα δεν φταίει η Θρησκεία. Φταίει που κάποιοι ανήθικοι άνθρωποι, χρησιμοποίησαν την Θρησκεία για τους ανήθικους σκοπούς τους. (στο όνομα πάντα του θεού... )

Εννοείται ότι οι άνθρωποι θα κάνουν λάθη.
Όταν όμως είναι επιστήμονες... έλα μωρέ που να ήξερε τότε...
Όταν είναι παπάδες... ειδές οι τράγοι;... είναι ενάντια στην επιστήμη...

Για τόσο ηθικός άνθρωπος, πώς παρασύρεσαι σε τέτοια κουτοπόνηρα συμπεράσματα;

Και ο Αριστοτέλης πίστευε στο Γεωκεντρικό σύστημα.
Και ο Νεύτωνας υποστήριζε ότι ο χρόνος είναι απόλυτος.
Τι να κάνουμε τώρα;
Να μηδενίσουμε ότι είπαν και ότι υποστήριξαν;

Φίλε μου, είσαι φανερά παραπληροφορημένος.
Τα δε επιχειρήματα σου, δεν έχουν καμία συνέπεια.
Υποστηρίζεις το ένα και βγάζεις αυθαίρετα συμπέρασμα για το άλλο.

Ελπίζω όμως, να βοήθησα...

Φίλε μου είσαι φανερά θρησκόληπτος αγράμματος. Σου βάζω καθρέφτη τα πιστεύω της πρωτόγονης θρησκείας σου και απαντάς με αρλουμπες. Τα επιχειρήματα μου είναι συντριπτικά κι εσύ μου φέρνεις σαν αντεπιχείρημα τον Αριστοτέλη και τον Νεύτωνα. Ποιος σου είπε ότι αυτοί οι δυο έχουν μεγαλύτερο γνωστικό υπόβαθρο απο ένα σημερινό καθηγητή γυμνασίου; Απ την εποχή τους ήυαν μπροστά .

Δεν υπάρχει καλή και κακή επιστήμη ή καλή και κακή θρησκεία. Αυτός ο διαχωρισμός καλού -κακού είναι για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Η επιστήμη ανακαλύπτει συνεχώς νέα πράγματα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για οποινδήποτε σκοπό ,ενώ η θρησκεία είναι απλά εξαπάτηση αφελών. Κάθε ενήλικας διαφωνεί με τις παιδαριώδεις υποθέσεις σου.

Εγώ σαν ηθικός άνθρωπος προσπάθησα να σε βοηθήσω να ανοίξεις τα μάτια σου. Εσύ απ τη μεριά σου μας παρμαυθάζεις κουτοπόνηρα ότι υπάρχει ένας πανίσχυρος Θεός που όμως όταν σου στέλνει πονοκέφαλο για να σε τιμωρήσει επειδή καύλωσες που είδες μια γυναίκα στο δρόμο ,που είναι θανάσιμο αμάρτημα ,πας και πέρνεις ένα χάπι που δημιούργησε κάποιος επιστήμονας με κόστος 0,1 ευρώ και ακυρώνεις το θέλημα σου.

Οσο και να σε τσουρουφλίζει ,εμεις οι σοβαροί ενήλικες που αποτελούμε τη ραχοκοκαλλιά του πρώτου κόσμου θεωρούμε τις θρησκείες στοιχείο φολκλόρ προηγούμενων εποχών.

Εσύ πάλι δεν θεωρείς ανήθικο ότι 2 απομονωμένοι ρασοφόροι πήραν έναν αγράμματο 13χρονο να του κάνουν βασανιστήρια (και ποιος ξέρει τι άλλο) σε μια απομονωμένη σκήτη στα βουνά για χρόνια. Επειδή ακριβώς είμαι τέρας ηθικής ,δεν θα είχα κανένα εδιασμό να σου σκάσω δυο ροχάλες στα μούτρα αν δε σε είχα μπροστά μου ,ανώμαλο τομάρι.
1 .

Love Ready's

Δημοσίευσηαπό Love Ready's » 10 Μάιος 2018, 20:30

stavmanr έγραψε:
ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:Απ το ότι έχω 80% κοινό DNA με μια μύγα και ότι κάθε ζωή στον πλανήτη βασίζεται στα ίδια γονίδια και στο DNA.

Αυτό το παρουσιάζεις ως επιχείρημα ...τυχαίοτητας; :laugh1:

Αν δεις μπροστά σου 1.000.000.000.000 ποτήρια που αποτελούνται κατά 80% από το ίδιο υλικό θα πιστέψεις ότι δημιουργήθηκαν από τυχαίες συνενώσεις αδρανών υλικών;

Νομίζω ότι ο "μαγικός φίλος μου" * που έχεις πλάσει στο κεφάλι σου, σε παραπλανά και σου τροφοδοτεί τη φαντασιώση ότι δήθεν είσαι εξυπνότερος από τους συζητητές σου.

Ξεπέρασέ τον, και φέρε τα στοιχεία που σε έπεισαν ότι είσαι αποτέλεσμα τυχαίας συνένωσης υλικών... Άσε τις θεολογίες για τα θεολογικά νήματα. :yesyes:

* "Μαγικός" φίλος μου είναι ο ittteithe. Όταν ξαναβρεις τσοπάνο χάκερ που διαβάζει Βίντγκενσταιν στη μητρική γλώσσα (γερμανική), στείλτον να τον δούμε κι εκείνον... :)

Ναι φυσικά το 0,0000000000000000000000000000000000000000000000000000000001% των διαθέσιμων ποτηριών σίγουρα δημιουργήθηκαν από τυχαίες συνενώσεις αδρανών συνθηκών σε 100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 διαφορετικους συνδιασμούς 100000000000000000000000000000000000 διαφορετικών θερμοκρασιών και 1000000000000000000000000000000000000 διαφορετικών πιέσεων. Τα θεολογικά νήματα είναι για να γελάμε με αμόρφωτους θρησκόληπτους .
1 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 10 Μάιος 2018, 23:36

nrg έγραψε:
nik_killthemall έγραψε:nrg στα χνάρια του σταβ επινοείς ψευδοαντιλόγους. Η τακτική σας είναι καθαρά πολιτική όπως είπα.

α) Για το πως σχηματίζονται οι πρωτεϊνες εγώ λέω "δεν ξέρουμε ακόμα", εσύ λες "ξέρουμε, ο θεός", οπότε αυτός που βαρύνεται με αποδείξεις είσαι ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ! Σαν καλός γκαίμπελς όμως παίρνεις σφουγγάρι, και όλα αυτά τα σβήνεις και στη θέση τους επινοείς τον ψευδοαντίλογο : "εσείς ισχυρίζεστε ότι οι πρωτεϊνες φτιάχνονται τυχαία και δεν φέρνετε αποδείξεις, άρα νια νια νια ".

β) Και βέβαια ξέρω πως η χημεία επιβάλλει περιορισμούς, αλλά γιατί αυτό βαρύνει εμένα και δεν βαρύνει εσένα που ισχυρίζεσαι πως ανάμεσα στα αμινοξέα δεν υπάρχει ούτε ένας περιορισμός, χωρίς καν να φέρνεις μια πηγή για αυτό ?

πασαλείβετε με θρησκευτική πολιτική την επιστήμη ... συγχαρητήρια ... :vomit:

α. δεν υπάρχει τρόπος που να παράγονται πρωτεΐνες με τυχαίο τρόπο.
Τι θέλεις να σου φέρω; Άπειρα αρνητικά πειράματα;
Σάλεψες καλέ μου άνθρωπε, βραδιάτικα;
Το διαδίκτυο είναι εκεί.
Αν κάνω λάθος, μπορείς να βρεις πληροφορίες για πειράματα, αφού... η αβιογένεση είναι γεγονός...

Και θυμίζω ότι οι πρωτεΐνες είναι ένα "μικρό" πρόβλημα.
Πρέπει να βρεις τρόπο που παράγεται και το DNA με τυχαίο τρόπο και πληροφορίες και μοριακές μηχανές

Καλή τύχη!
Θα περιμένω με αγωνία τα ευρήματά σου... μόνο μην αργήσεις...

β. Το άρθρο στην wiki δεν αναφέρει περιορισμούς στην ένωση των αμινοξέων. Ο πεπτιδικός δεσμός είναι μεταξύ των αμινοξέων. Λες να ξέχασαν να γράφουν τις εξαιρέσεις; :xaxax:
Αν κάνω λάθος, μπορείς να βρεις πληροφορίες για πειράματα στα οποία ένα αμινοξύ αρνήθηκε να ενωθεί με ένα άλλο....
Ίσως για πολιτικούς λόγους, ίσως από άποψη, ίσως λόγω προπαγάνδας από εμένα, ίσως λόγω θρησκευτικής πίστης, ίσως...

Σου γράφω πως η θέση μου είναι αγνωστικισμός ελλείψει αποδείξεων ενώ η θέση σου είναι θεός εξίσου όμως ελλείψει αποδείξεων και μου απαντάς σα να σου έγραφα πως η θέση μου ειναι πως έχω αποδείξεις πως όλα προήλθαν απο τύχη.

Εν ολίγοις είσαι εθισμένος στην προπαγάνδα και στην διαστρέβλωση, οπότε δεν έχει καμία σημασία το τι θα σου πει ο απέναντι, αφού ότι και να σου πει θα τοποθετήσεις κάτι άλλο στη θέση του.

Το γεγονός πως στο λήμμα πεπτιδικός δεσμός της γουικι δεν αναφέρει περιορισμούς σύνδεσης αλληλουχίας μεταξύ των αμινοξέων α) είναι εκτός θέματος του πεπτιδικού δεσμού β) δεν σημαίνει πως περιορισμοί δεν υπάρχουν, αλλά σημαίνει πως το αντικείμενο ερευνάται κι εσύ κατά συμφέρον δεν ψάχνεις.

Γενικά για όλα αυτά που εσύ ΧΩΡΙΣ αποδείξεις σχηματίζεις πίστη, η επιστήμη ΔΕΝ έχει αποδείξεις και διατηρεί αγνωστικισμό ερευνώντας τα. ΠΟΥΘΕΝΑ η επιστήμη ΔΕΝ διαθέτει αποδείξεις πως φτιάχτηκαν ή ΔΕΝ φτιάχτηκαν στην τύχη.

Θέση παίρνεις ΕΣΥ που είσαι πιστός και προ-αποφασίζεις κάθε μελλοντική έρευνα αφού θέλεις πίστη στο παρόν, μη τυχόν και "πεθάνει" ο θεός σου και ΟΧΙ η επιστήμη όπως ψευδώς ισχυρίζεσαι !

1) Στο πέηπερ που εσύ ο ίδιος κράδαινες τόσες σελίδες η επιστήμη υποθέτει (ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ) πως δεν υπάρχει συγκεκριμένος μηχανισμός για να περάσουμε από τις πρωτεϊνες στο κύττατο και υποθέτει πως αυτό έγινε από την τυχη χαοτικών καταστάσεων.
Εσύ επειδή είσαι φανατικός πιστός την πρώτη υπόθεση (την ίδια τη λέξη) την μετατρέπεις σε βεβαιότητα και την δεύτερη υπόθεση την εξαφανίζεις. Το ρεζίλεμά σου και η απόδειξη της θρησκευτικής σου πίστης σε αυτό το σημείο είναι μη αναστρέψιμο.

2) Στο πέηπερ που σου παρέθεσα εγώ (και δεν διάβασες) η επιστήμη ασχολείται με μικρές πρωτείνες των 5 αμινοξέων και εικάζει γιατί κιόλας από τόσο μικρές πρωτεϊνες μόνο των 5 αμινοξέων (άρα φαντάσου τι γίνεται στις πρωτεϊνες των 200 αμινοξέων που βρίσκονται στο κύτταρο) ΔΕΝ εμφανίζονται όλοι οι συνδυασμοί πράγμα που εσύ θεωρείς ΔΕΔΟΜΕΝΟ :

"The first possibility is simply because of a physicochemical factor such as steric hindrance being unavoidably associated with making such pentats. The second possibility is that the biological translational machinery, but not a binding energy of a pentat molecule, may not be suitable for making them. The third possibility is some evolutionary reasons, although they could easily be made if the system needs to make them."

Μάλιστα, οι επιστήμονες, ελάχιστους από αυτους τους συνδυασμούς τόσο μικρών πρωτεϊνών, οι οποίοι ΔΕΝ εμφανίζονται στη γη, τους έφτιαξαν στο εργαστήριο και διαπίστωσαν πως :

"These six zero-count pentat species in total showed a variety of chemical characters including hydrophobicity, but were successfully synthesized using a conventional Fmoc method with a reasonably high yield"

Δηλ. οι συγκεκριμένοι ΔΕΝ είναι φιλικοί προς το νερό, άρα να γιατί δεν εμφανίστηκαν !

Ενώ παρακάτω γράφουν ακριβώς αυτό που σου λέω τόσο καιρό, πως οι πρωτεϊνες σε κάθε μέγεθος κάποιες είχαν ευνοϊκές συνθήκες για να σχηματιστούν και να διατηρηθούν ενώ κάποιες άλλες όχι :

"Our results imply that proteins on the earth highly evolved in the direction where functionally useful constituent sequences were repeatedly used in any parts of proteins. Thus, instead of an evolutionary remnant, it could be a consequence of functional protein evolution."

Νά γιατί ενας τεράστιος αριθμός πρωτεϊνών δεν "δοκιμάστηκε" και δεν σχηματίστηκε ΠΟΤΈ !

Εν τέλει, το όλο θέμα των δυνατών συνδυασμών αμινοξέων, για την επιστήμη βρίσκεται σε ερευνητικό στάδιο και μπορεί να διαρκέσει αιώνες γιατί την επιστήμη δεν την βιάζει κανένας θεός μπαμπούλας να αποφασίσει γρήγορα και χωρίς αποδείξεις.
Αντίθετα εσύ που είσαι φανατικός πιστός δεν έχεις τόσο πολύ χρόνο, σε πιέζει ο θεός σου να "αποφασίσεις" χωρίς αποδείξεις, οπότε παρακάμπτεις κάθε μελλοντική έρευνα και προ-αποφασίζεις με βεβαιότητα θεό.
Βρίσκεσαι όμως εκτός της επιστήμης και εσύ και η ψευδοθεωρία σου που είναι λίγο πιο αδύναμη από την "επίπεδη γη" ...

Η πλάκα είναι πως ακόμα και αν η επιστήμη οδηγούσε σε θεό δεν θα υπήρχε ούτε ένα όχι αποδεικτικό στοιχείο αλλά ούτε καν ένδειξη πως αυτός θα συσχετιζόταν με οποιοδήποτε ζόμπι-θεό που έφτιαξαν οι γηινοι πρωτόγονοι μικρο-οργανισμοί πάνω στη διαστροφή τους, οπότε ειλικρινά προς τι η πρεμούρα ?
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

Επιστροφή σε “Εναλλακτικές Επιστήμες”