με σταματησε ενα καστανοξανθος στο δρομο και μου συστηθηκε για τουρκος
και μου ζητησε ευρω για να βαλει μπετζινα λογω οτι η καρτα δεν δουλευε
τουδωσα καπου 6 με 5 ευρω σε ψιλα θα τους εδινα περισσοτερα αλλα ειχα πενηνταρικα
και εικοσαρικα ..σας ετυχε ; και υποψιν μιλαμε για αυτοκινηταρα στην ακρη του δρομου
τι σκέφτεσαι τώρα;
-
nemo
- Supreme poster

Re: τι σκέφτεσαι τώρα;
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Τλαξκαλτέκος έγραψε:Λαχουρένιος έγραψε:Είναι ντροπή να μην γίνονται όλα αυτά ηλεκτρονικά. 2025 έχουμε.
.gif)
0 .
-
nemo
- Supreme poster

καλο φαγοποτι σε ολους ...και καλη ανασταση .....παω να αναψω την φωτια
και να ετοιμασω το αρνι ...
και να ετοιμασω το αρνι ...
1 .
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Χρόνια Πολλά - Χριστός Ανέστη!
Εγώ χοιρινό εψησα.
Εγώ χοιρινό εψησα.

1 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.

-
Τλαξκαλτέκος
- Extreme poster

Χριστός Ανέστη !!!
Υγεία και ευτυχία σε όλους !
Εμείς φάγαμε κοτόσουπα και βραστό κοτόπουλο χθες και σήμερα θα φάμε βραστό χοιρινό με βραστές πατάτες. Με αποχή απ' το κρέας για 55 ημέρες δεν λέει να πάμε απευθείας στα ψητά.
Υγεία και ευτυχία σε όλους !
Εμείς φάγαμε κοτόσουπα και βραστό κοτόπουλο χθες και σήμερα θα φάμε βραστό χοιρινό με βραστές πατάτες. Με αποχή απ' το κρέας για 55 ημέρες δεν λέει να πάμε απευθείας στα ψητά.

1 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Χριστός Ανέστη. Ελπίζω όλοι μας εδώ να περάσαμε το Πάσχα ειρηνικά, με υγεία και με τους αγαπημένους μας ανθρώπους.
1 .
-
nemo
- Supreme poster

σε αλλα νεα της ημερας ...αψαρος ψαρας που ειχε να δει ψαρι εναν ολοκληρο χρονο
εβγαλε χτες ενα καλο ψαρι καπου στο κιλο ...δεν τον μυρισα αλλα θα πρεπει να χεστηκε
εγω εχω να δω ψαρι απο τον δεκεμβριο αλλα αποψε κατι μου λεει οτι θατα ματωσω
τα καλαμια
εβγαλε χτες ενα καλο ψαρι καπου στο κιλο ...δεν τον μυρισα αλλα θα πρεπει να χεστηκε
τα καλαμια
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

nemo έγραψε:σε αλλα νεα της ημερας ...αψαρος ψαρας που ειχε να δει ψαρι εναν ολοκληρο χρονο
τα καλαμια
Αλληγορικό ποστ

0 .
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

Σκύλος ή σύντροφος; Ποιος βελτιώνει περισσότερο την ευζωία ενός ανθρώπου σύμφωνα με έρευνα
Πολλοί άνθρωποι περνούν τη μέρα τους στη δουλειά αντλώντας δύναμη κι ενέργεια από τη σκέψη των αγαπημένων τους προσώπων.
Άλλοι σκέφτονται τη στιγμή που θα πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο, άλλοι ανυπομονούν για ένα τρυφερό φιλί με τον/την σύντροφό τους, ενώ άλλοι ονειρεύονται πιτζάμες, παγωτό, και σειρά στην τηλεόραση αγκαλιά με το χνουδωτό τους φιλαράκι.
Όπως δείχνει μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Social Indicators Research, είναι πολλοί οι άνθρωποι που βρίσκουν μεγάλη ικανοποίηση στο να επιστρέφουν σπίτι στο κατοικίδιό τους – μεγαλύτερη ακόμα, τολμούν να πουν οι ερευνητές, κι από το να επιστρέφει κανείς στον ανθρώπινο σύντροφό του.
Η ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Κεντ στην Αγγλία κατέληξε ότι το να μεγαλώνει κανείς ένα κατοικίδιο μπορεί να προκαλέσει αντίστοιχα ψυχολογικά οφέλη με το να παντρευτεί ή να κερδίσει επιπλέον 80.000 ευρώ τον χρόνο.
Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν την προσέγγιση της “ικανοποίησης ζωής”, την οποία χρησιμοποιούν οι οικονομολόγοι για να ποσοτικοποιήσουν αφαιρετικά αγαθά, όπως είναι η φιλία ή η οικογένεια, σε ένα υποθετικό εισόδημα.
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 2.500 Βρετανικές οικογένειες κατέληξε ότι το να έχει κανείς κατοικίδιο συνδέεται με μια αύξηση στην ικανοποίηση ζωής της τάξης των 3-4 βαθμών σε μια κλίμακα 1-7, αντίστοιχη με το να συναντά κανείς συχνά τους φίλους και τους συγγενείς του.
ικανοποίηση που δίνει ένας γάμος, θα τη συνέκρινε με την αξία των επιπλέον 80.000 ευρώ τον χρόνο. Αντίστοιχα, ένας χωρισμός συνδέεται με μια μείωση της ικανοποίησης της τάξης των 196.000 ευρώ τον χρόνο.
Η Δρ. Adelina Gschwandtner από το Πανεπιστήμιο του Κεντ, κύρια συγγραφέας της νέας έρευνας, είπε στους Times ότι εμπνεύστηκε από μία έρευνα που τιμολόγησε την φιλία μεταξύ των ανθρώπων. “Σκέφτηκα “αν είναι δυνατό για φίλους, γιατί όχι και για κατοικίδια;” και πρόσθεσε: “Κατανοώ γιατί κάποιοι άνθρωποι μπορεί να είναι σκεπτικοί [για την τιμή των 80.000 ευρώ]. Από τη στιγμή που τα κατοικίδια θεωρούνται από πολλούς καλύτεροι φίλοι και μέλη της οικογένειας, αυτές οι τιμές μοιάζουν δυνατές ρεαλιστικές. Επίσης υποθέτω ότι πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πραγματικά πόσο σημαντικά είναι για εκείνους τα κατοικίδιά τους”.
Οι κηδεμόνες σκύλων που βγαίνουν βόλτα καθημερινά έχουν καλύτερη καρδιακή υγεία, ενώ τα παιδιά που ζουν σε σπίτια με γάτες κινδυνεύουν λιγότερο να αναπτύξουν άσθμα ή αλλεργική ρινίτιδα λόγω των ζωικών αλλεργιογόνων.
Απλώς χαϊδεύοντας το κατοικίδιό μας, μειώνονται τα επίπεδα της κορτιζόλης στο σώμα μας, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε πιο ήρεμοι, να έχουμε χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, και λιγότερες τάσεις για κατάθλιψη.
Όπως είπε η Δρ. Gschwandtner: “Αυτή η έρευνα απαντά στην ερώτηση για το αν γενικώς τα ζώα συντροφιάς είναι καλά για εμάς με ένα αποφασιστικό “Ναι”.”
“Τα κατοικίδια ενδιαφέρονται για εμάς και υπάρχει σημαντική χρηματική αξία που συνδέεται με τη συντροφιά τους. Αυτή η πληροφορία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις πρακτικές περίθαλψης και για τη θέσπιση πολιτικών που στοχεύουν στην αύξηση της ευημερίας και της ικανοποίησης των ανθρώπων σχετικά με τα κατοικίδιά τους”.
Η έρευνα ακολουθεί μια προηγούμενη που έγινε το 2022, η οποία βρήκε ότι πάνω από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων προτιμούν να βλέπουν το κατοικίδιό τους από τον σύντροφό τους όταν επιστρέφουν σπίτι από τη δουλειά.
https://www.kent.ac.uk/news/health-soci ... -wellbeing
https://www.topetmou.gr/skylos/skylos-i ... me-erevna/
Όταν το διάβασα αμέσως σκέφτηκα τον Νίμο

0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
-
nemo
- Supreme poster

Λαχουρένιος έγραψε:nemo έγραψε:σε αλλα νεα της ημερας ...αψαρος ψαρας που ειχε να δει ψαρι εναν ολοκληρο χρονο
τα καλαμια
Αλληγορικό ποστ
μια νυχτα που ειχαμε αποφασισει να ψησουμε μας επιασε βροχη
συν οτι φυγαμε α ψαροι ...χθες απο τις 7 το απογευμα μεχρι στις 5,30 το πρωι
καταφεραμε να πιασουμε ενα γυλο με 7 καλαμια
ενας τυπας εμενε πισω μεχρι να ξημερωσει
εγω θα παω ξανα σε διαφορετικο μερος προς το μεσημέρι αφου κοιμηθω πρωτα
.gif)
0 .