Πρὸς τὸν ἀσυμβίβαστον Κλινοσοφιστήν.

Φωτογραφία, Ζωγραφική, Γλυπτική κλπ.
Άβαταρ μέλους
ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
Basic poster
Basic poster

Re: Πρὸς τὸν ἀσυμβίβαστον Κλινοσοφιστήν.

Δημοσίευσηαπό ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ » 20 Μάιος 2020, 04:21

Ἰάνης Λὸ Σκόκκο
20 Μαΐου 2019.

(Ἀντίγραφον - ἴν γκρὴκ ὄφ κόρς):
~
Constantine Fantanas: (1) Τὸ πολυτονικὸ ὄντως κατηργήθη πρὶν 37 χρόνια ΑΛΛΑ μὲ φασιστικὴ διαδικασία.
(2) Στὴν κεφαλαιογράμματο γραφὴ τῶν Ἀρχαίων Ἑλλήνων ἐχρησιμποποιοῦντο ἡ δασεῖα καὶ ὑπογραμμένη.
(3) Ἄλλες γλῶσσες, οἱ ὁποῖες δανείζονται ἀπὸ τὸν πλοῦτο τῆς Ἑλληνικῆς, τηροῦν τὴν δασεῖα καὶ Γ´ Κλίσι, τὶς ὁποῖες ἔχουν καταργήσει φασιστικῶς διάφορες μεταπολιτευτικὲς κυβερνήσεις, ἀκόμη δὲ καὶ διφθόγγους, τὶς ὁποῖες θέλουν νὰ καταργήσουν μερικοὶ-μερικοί.
------
Ἰάνης Λὸ Σκόκκο: Οἱ ἆλλες γλῶσσες εἶναι ἆλλες γλῶσσες, μπὰτ δὲ γκρὴκ-οὐὰν ἴζ φὸρ χέσιμο.
0 .
https://www......com.gr/images/smilie ... klinoi.gif
* Ἠθοποιοί εἴμαστε, ὅ,τι πιό ἀέρινο, φίλε!

Άβαταρ μέλους
ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ » 28 Μάιος 2020, 16:50

~
Ἔ, μὰ πιά, ἄς ζαχαρατέψω κι' ἐγὼ μιὰ φορά, δὲν θὰ πάθω τίποτα!...
Πολὺ τὸ χάρηκα. Εὖγε! Τέλειο. Ἄν καὶ θἄθελα νὰ λείπουν τὰ τέτοια
παραδείγματα πρὸς σατιροποίηση.

Εικόνα https://www.youtube.com/watch?v=wByoMd4 ... wOhJ3X-z0Q
0 .

Άβαταρ μέλους
ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ » 29 Μάιος 2020, 07:17

(Μήνας καὶ κάτι... - μεθαύριο εἶναι τὸ μνημόσυνο τῆς Ἕλλης Βοζικιάδου. Τὴν ἡμέρα ποὺ ἐπιστρέφοντας...)
(... ναὶ, σκασίλα σας γιὰ τὸ ἄγαλμα τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου).
~
Ὄχι μόνον δὲν ἀπάντησε κανείς, ἀλλὰ καὶ πουθενὰ άλλοῦ δὲν εἶδα νὰ γίνεται λόγος.
Οἱ πλεῖστοι, φοβοῦνται μὴν προσβάλουν τὸ Δημόσιο, τὰ καταπίνουν ὅλα ἤ δὲν τοὺς νοιάζει γιὰ τίποτα.
Καταφεύγουν σὲ προαιώνιες ταπεινώσεις
(π.χ. ἅλωση Κωνσταντινουπόλεως, σὰν σήμερα 1453),
ἀλλὰ δὲν βλέπουν τὶς σημερνές.
Τόσος τρόμος ὑποβόσκει.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Νά, πρὶν ἕναν μήνα, λοιπόν.~~~~~~~~~~~~~~~~
3 Μαΐου στις 6:59 π.μ.
Πρὶν ἕναν χρόνο καὶ κάτι:
* Ο ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου τοποθετήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. NEWSROOM 17.4.2019.
* * Το άγαλμα τοποθετήθηκε στις 17 Απριλίου, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Αμαλίας.
Δύο ἑβδομάδες ἀργότερα:
* «Φονιάς των λαών» – Βανδαλισμοί στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα Από parallaxi - May 1, 2019.
Ἕναν χρόνο ἀργότερα, δηλαδὴ τὴν περασμένη Δευτέρα, 27
Ἀπριλίου 2020,
μετὰ τὴν κηδεία τῆς Ἕλλης Βοζικιάδου,
κατηφόρισα πεζῆ τὸν ὁδὸ Ἀναπαύσεως,
πέρασα, πεζῆ, ἀπὸ τὴν Ἁγία Φωτεινή, Ἰλισσός,
ἀνέβηκα, πεζῆ, ἀπὸ τὴν Ἀρδηττοῦ ὥς τὴν Συγγροῦ,
ἔστριψα, πεζῆ, ἐπὶ τῆς Συγγροῦ δεξιὰ καὶ πέρασα ἀπὸ τὴν Πύλη Ἀδριανοῦ, ὅπου στάθηκα νὰ ἀναζητήσω, Βασιλίσσης Ὄλγας καὶ Ἀμαλίας, δηλαδὴ σὲ γειτωνιὲς ὅπου γεννήθηκα, μεγάλωσα, ἔζησα χρόνια καὶ χρόνια, ἀναζήτησα, λέω, τὸ ἄγαλμα τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου, καὶ...
...δὲν εἶδα τίποτα.
Οὔτε πιὸ δῶ, οὔτε πιὸ κεῖ...
Ἔστιψα τὸ μυαλό μου, ἀναρωτήθηκα μήπως ἔχω ἄνοια - ἀρρώστεια ποὺ ἐπὶ 4 ὁλόκληρα χρόνια βασάνισε ἀνελέητα τὴν μάννα μου καὶ ποὺ τὴν λούστηκα ἀποκλειστικῶς καὶ μόνον ἐγώ, ἴσως γιὰ ν' ἁγιάσω πρὶν τῆς ὥρας μου, 1976 - 1980,
εἶδα κι' ἔψαξα ἀριστερά, δεξιά, πέρα, δῶθε, στὸν οὐρανό...
ἄγαλμα πουθενά.
Ἐπειδὴ ἔχω μάθει πρῶτ' ἀπ' ὅλα νὰ ἐλέγχω τὸν ἑαυτό μου,
ρωτάω τώρα καὶ ἐσᾶς, ὅλους ἀνεξαιρέτως,
καὶ θὰ ζητήσω συγγνώμη κι' ἀπὸ ἐχθροὺς καὶ ἀπὸ φίλους:
τὸ ἐν λόγῳ ἄγαλμα, τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου,
ποῦ βρίσκεται;
Ἄν εἶναι στὴ θέση του, τί νὰ πῶ; Κληρονόμησα τὸ μυαλὸ τῆς μάννας μου, ποὺ τὸ θαύμαζα!...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Καί:
Ἔμ, δὲν δουλεύει πᾶντα ὅπως πρέπει τὸ ρημάδι, τὸ νιονιό μου!... Μόλις τώρα κοίταξα στὸν Χάρτη, δορυφορικῶς.
Ὄχι μόνον ὁ Μέγας Ἀλέξανδρος ἀλλὰ οὔτε καὶ τὰ σκατὰ τοῦ Βουκεφάλα δὲν ὑπάρχουν.
Ζῶα! Ἀπόγονοι τῶν Ἀρχαίων Σκατῶν.
* Μόνο γιὰ γέλοια εἶναι αὐτὸ τὸ κράτος καὶ γιὰ οἶκτο ὁ δῆθεν λαός του, ποὺ ἔχει σχεδὸν ἀντικατασταθεῖ μὲ ἐχθρούς.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Φαντάζεται κανεὶς νὰ μὴν τὸ εἶδα ἀπὸ στραβωμάρα μου; (Δὲν ἀποκλείεται νὰ τ' ἀκούσω κι' αὐτό!...)

Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ » 30 Μάιος 2020, 02:53

(Λὰ μπὲλ μεμουάρ - ἡ ὡραία ἀνάμνησις):
~
Ἰάνης Λὸ Σκόκκο
30 Μαΐου 2019.
Σὲ μία χώρα ποὺ ὁ πρωθυπουργός της εἶναι ὄντως ἀγράμματος
(ἔχομεν ἰδέαν - ἤ μήπως ὄχι, δὲν ἦσαν σπουδαιότεροι, καὶ σφάλει ἡ μνήμη μου, λόγῳ προκεχωρημένης ἡλικίας; - καὶ περὶ τῶν πρώην καὶ ἐγραμμάτων...)
καὶ ὁ λαός του, ἀποφοιτήσας τελείως ἀγράμματος ἐπίσης
ἀλλὰ καὶ φοὺλ ξενομανής
(ἔχων τὴν ἀγγλικὴν ἤδη ἐκ τῶν σπερματοζωαρίων τῶν γονέων αὐτοῦ ἐξασφαλισμένην)
καὶ λυσσασμένος ἐχθρός,
ὅταν τοῦ τὸ ἐπισημαίνεις ὡς μειονέκτημα,
(ἔμ, λίγο τὄχεις νὰ βρίσκεις ἐλάττωμα ἐκεῖ ποὺ ἑδρεύει θεϊκὸν προτέρημα;)
γιατί κατὰ τὰ ἆλλα:
θεωρεῖ τὴν ἐξαίρεση ἀπόλυτο δημοκρατικὸν δικαίωμά του,
τί νὰ πεῖς;
Ὁ φασισμὸς ζεῖ καὶ βασιλεύει;
Θὰ σοῦ ποῦν: - Εἶσαι φασίστας καὶ φαίνεσαι!
Ὅτι ὁ Φασισμὸς οὔτε ζεῖ, οὔτε φυσικὰ καὶ βασιλεύει;
Θὰ σοῦ ποῦν: - Εἶσαι στραβὸς καὶ δὲν βλέπεις τὴν τύφλα σου.
Λέω, λοιπόν, μὲ τὸ φτωχό μου μυαλουδάκι:
* Νὰ καταργηθοῦν ὄλα τὰ Σχολεῖα πλὴν τῶν Παιδικῶν Σταθμῶν, ἀφοῦ τὰ παιδάκια ἔχουν ἔτσι κι' ἀλλοιῶς ἀνάγκη ἀπὸ μαμὰ ἤ ἔστω δασκάλα...
* Ὅλα τὰ παιδιά, μετὰ τὴν ἀποφοίτησή τους ἀπὸ τὸν Παιδικὸ Σταθμό, νὰ παίρνουν Δίπλωμα Ἀπολύτου Ἀριστείας στὴν Ἑλληνικὴ Γλώσσα.
Ἀλλὰ νὰ μὴν ἔχει καμίαν ζήτησιν, διὰ Νομοθετικοῦ Διατάγματος, ἕως ὅτου ξεχαστεῖ ἡ ὕπαρξίς του (τοῦ Διπλώματος...), ἔτσι, διὰ νὰ μὴν θεωρούμεθα καὶ σωβινισταί.
* Ὅποιος θέλει, ἄς σπουδάζει ἀγγλιστί, τουρκιστί, ἀφγανιστί, πακιστανιστί καὶ τὰ... λοιπαστί.
* Νὰ πέσει φωτιὰ νὰ κάψει ἅπαντα τὰ Ἑλληνικὰ Σχολικὰ Ἱδρύματα ἤ νὰ μετραποῦν ταῦτα σὲ Ἄσυλα Παρανομίας, ὅπως ἀπαιτοῦν οἱ καιροί.
* Νὰ ἀπαγορευτοῦν διὰ Νόμου, μὲ ποινὴ ἰσοβίου κι' ἀμετακλήτου φυλακίσεως, ὅσοι γιὰ ἐπαγγελματικοὺς λόγους χρησιμοποιοῦν τὴν ἑλληνικὴ γλώσσα - ἐξαιρουμένων τῶν παραγωγῶν πορνοταινιῶν, ὅπου τὰ ἕλληνικά, ἔ, ὅπως καὶ νὰ τὸ κάνουμεν, ἔχουν ἄλλην χάριν, νὰ τ' ἀκοῦς..., νὰ τὰ λές...,ἀσυναγώνιστον ἔναντι πάσης ἄλλης, ξένης πορνοδιαλέκτου. Στὸ κάτω-κάτω, δὲν θὰ βγάλουμε στὴ φόρα καὶ τὸ τί λέμε στὸ κρεβάτι μας, οὔτε κἄν μὲ ὑποτίτλους!
* Ἡ χώρα τοῦ περᾶστε, ἐκτονωθεῖτε σεξουαλικῶς, ἐπιδοτεῖσθε διὰ τοῦτο εἰς τὸν αἰώναν τὸν ἅπαντα.
* * * * *
Ἡ ὀρθογραφία περιττεύει - καὶ αὐτὸ τοῦτο μόνον διὰ τὴν σιχαμερὴν ἑλληνικήν, τὴν γαμημένην! Τὴν συφοριασμένην, ποὺ ὁ Διάολος νὰ τὴν πάρει καὶ νὰ τὴν σηκώσει ψηλὰ ὡς λάφυρον ἁπάντων τῶν τάχα μου ἀπολιτίστων ἐχθρῶν καὶ τῶν σὺν αὐτοῖς.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ » 31 Μάιος 2020, 08:13

(Χορτᾶστε... ἀναμνήσεις μου):
~
1η.
31 Μαΐου 2019.
(Ἀντίγραφον) (...καὶ γαμῶ τὰ ἀντίγραφα!):
~ Μάριος Χριστόπουλος‎,
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ:
Ποία ἡ κατάλληλος πρὸς γάμον ἡλικία ;
====
* Παντρεύτηκα σὲ καλῶς ἀνεγνωρισμένην ὑπὸ τῶν ἀρχαίων προγόνων μου (ὄχι "σας") ἡλικίαν, ὑπῆρξα λίαν ἐπιτυχὴς ἐραστὴς καὶ σύζυγος καὶ πατήρ (ἀπὸ πρὶν μάλιστα παντρευτῶ), ὅμως, δυστυχῶς, δὲν μᾶς εἶπον, οἱ ἀρχαῖοι <ἐμοῦ> πρόγονοι [Ἀριστοτέλης, Πλάτων,... - οἱ ἆλλοι ἀναφερόμενοι ἀνωτέρῳ δὲν μ' ἐνδιαφέρουσι] πότε, εἰς ποίαν ἡλικίαν δέον νὰ χωρίζομεν (ὄχι διὰ θανάτου ἀλλὰ) μετὰ διαζυγίου!
Ὁπότε, πρὶν 3 / τρία καὶ μισὸ (τριάμισυ - ὄχι τρεισήμισυ ποὺ λένε οἱ Γκρὴκς πολυσπουδασμένοι) πῆρα διαζύγιον καὶ ἡσύχασα.
Ἄν δὲν ἀρέσω εἰς τὰς ψυχὰς τῶν Προγόνων μου, ἐλπίζω νὰ ἀρέσω στοὺς μελλοντικούς, ἔστω κι' ἄν θὰ ἔχω ἀποθάνει προηγουμένως. Ἀπὸ τὰ πλῆκτρα μου καὶ...στοῦ ἀγνώστου θεοῦ τ' αὐτί!...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2η.
31 Μαΐου 2019.
(Ἀντίγραφον):
~
Σπυρίδων Νικολοβιέννης:
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ : Ο ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ.
==
* Σπυρίδωνα, σὲ σκεφτόμουν πολύ, γι' αὐτὰ ποὺ γράφεις. Αὐτὰ τὰ ἴδια ποὺ μὲ κάνουν κι' ἀγανακτῶ κάθε στιγμὴ ποὺ βγαίνω ἔξω ἀπὸ τὸ σπίτι μου. Χωρὶς ὑπερβολές, ἡ Τουρκία ἔχει μεταφερθεῖ ἐδῶ.
Ἄ, ἄκου μιὰν <ἀνακούφιση> κάποιων...Ἑλλήνων:
"- Εὐτυχῶς, ἐμεῖς ἀπὸ δῶ, δὲν ἔχουμε πολλούς. Ἐσεῖς, παρὰ εἴσαστε φορτωμένοι...".
Κατάλαβες ποῦ βρίσκεται τὸ πρόβλημα; Περιμένεις σωτηρία;
Ξέρεις μὲ πόση ἄνεση κυκλοφοροῦν οἱ τουρκοειδεῖς παντοῦ; Δὲν ὑποψιάζομαι πουθενὰ προσφυγιὰ καὶ φτώχεια - ἐξὸν πιὰ κι' ἄν γέρασα τόσο ποὺ δὲν ξέρω τί μοῦ γίνεται. Ὅλα τους τἄχουν.
Μᾶλλον τοὺς λείπουν τουλάχιστον δυὸ τζαμιὰ σὲ κάθε γειτωνιά καὶ ποὺ ὁ Ἐρντογὰν δὲν καθιερώνει ἐδῶ παρελάσεις καὶ γιορτές.
(Ἔ, τί; Θὰ παρακολουθοῦν ἑλληνικὲς; Ψώνια εἶναι;)
Οὔτε εἰσιτήρια κἄν πληρώνουν στὰ λεωφορεῖα, ἀνεβαίνουν σὰν νἆναι κτῆμα τους. Συνήθως, ἀσχολοῦνται κι' αὐτοί, ὅπως κι' οἱ Ἕλληνες, μὲ τὸ κινητό τους: ἄν δὲν τὸ κοιτάζουν, δὲν κυκλοφορεῖ τὸ αἷμα στὶς φλέβες τους, δὲν χτυπᾶ ἡ καρδιά τους. Ἀλλὰ αὐτοὶ φαίνονται πιὸ χαρούμενοι, πιὸ ξέγνοιαστοι ἀπὸ τοὺς Γκρήκς. Στὰ Αὐτόματα Ταμεία Εἴσπραξης πᾶντα ὑπάρχει κάτι καὶ γι' αὐτούς.
Οἱ δὲ γκρὴκ κωλόγεροι, βρῆκαν τὴν σεξουαλικὴ εὐκαιρία τῆς ζωῆς τους. Πεινασμένοι ἀνατολίτες κάνουν τὰ πᾶντα (ἀπὸ μπρός, ἀπὸ πίσω, ἀπὸ πάνω.... κτλ) γιὰ 5 εὐρώ. Αὐτὴ εἶναι ἡ Ἑλλάς.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
3η.
31 Μαΐου 2018.
(Ἄν δὲν σᾶς ἀρέσει ἡ πρώην Ἑλλάδα), νὰ φύγετε, νὰ πᾶτε ἀλλοῦ.
Spark, χθές, 16:17, ἔγραψε:
:fireworks:
η λύση του προσφυγικου προβλήματος βρέθηκε! ο κάθε έλληνας φορολογούμενος θα ταϊζει έναν ή περισσότερους πρόσφυγες. οι πρόσφυγες-μετανάστες θα γίνουν έλληνες πριν έρθει η ώρα των εκλογών, θα πάρουν χαρτιά παραμονής με αντάλλαγμα να ψηφίσουν αυτη την κυβέρνηση που τους βοηθά!!
έτσι το πρόβλημα πάει και όλα τα άλλα κόμματα οδηγουνται σε πτώχευση:
* * *
ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ, 3 λεπτὰ πρίν, ἔγραψε:
Ἄχ, τί ὡραῖα!... Πόσο μ' ἀρέσει ν' ἀκούω τέτοια. Πῶς ἐπιβεβαιώνομαι!...
Νὰ βλέπω: ἀλλοδαποὺς ἕλληνες, ὅ,τι πιὸ ἀπολαυστικό. Ἄλλωστε, δὲν φοβᾶμαι νὰ πάθω ξανὰ καρδιακὴ προσβολή! Νὰ μὴν ξαν'-ἀκούσσω τὰ ἑλληνικά σας.
Τούρκους καὶ Σκοπιανούς δῶστε μου, νὰ κάνω καὶ ἀχαλίνωτο σὲξ μαζύ τους. Σᾶς χαρίζω καὶ τὶς γάτες μου, οὔτε νὰ τὶς βλέπω
δὲν θέλω, τὶς σιχαμένες, ἄν εἶναι γιὰ εὐλογημένη καθολικὴ μπασταρδοποίηση τοῦ τόπου μας.
Spark, ὁ Ἀλλὰχ νὰ σ' ἔχει καλά, μπέστ ξεχωριστὸ δοῦλο του.
Τὰ εἶπες ὅλα.
Ἄν εἶχα ἀπορίες, ὥς καὶ μὲ λατινικὸ ἐρωτηματικὸ θὰ σὲ προκαλοῦσα νὰ μοῦ ἀπαντήσεις.
======
Τρεῖς ἀναμνήσεις τὴν ἡμέρα, βοηθοῦν μὴ γίνω λέρα. Προτιμῶ νἆμαι γλωσσάς, παρὰ νὰ μοιάζω... μ' ἐσᾶς!
0 .

Άβαταρ μέλους
ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ » 02 Ιουν 2020, 07:11

2 Ιουνίου 2018.
1 Νοεμβρίου 2008, καὶ ὥρα 6:03. Στὶς Κλινοσοφιστεῖες καὶ ὄχι μόνον.

Τί ὡραῖο [= κάτι ποὺ εἶναι στὴν ὥρα του, δηλαδὴ ὥριμο], νὰ τὸ ἔχεις δίπορτο [= διπλὴ διέξοδος, διπλὴ ὠφέλεια],
μιὰ νὰ μπαίνεις στὶς "Τύψεις" σου [μόνο καλλιτεχνικά] καὶ μιὰ στὶς "Κλινοσοφιστεῖες" σου [πάλι καλλιτεχνικά], νὰ περι-
φέρεις τὴν Μοναδικότητά σου [Ἰάνης ἀνεπανάληπτος, μέχρι τὸν ἀνεπανόρθωτο θάνατο] καὶ τὴν Μοναξιά σου [= τὸ νὰ
ζῆς μόνος, χωρὶς ἀνθρώπους],
νὰ ξέρεις πὼς δὲν πέρασες καὶ τόσο ἄσκοπα ἀπὸ τούτη τὴ ζωή [ὥσπου νὰ μὴν ὑπάρχει πλέον κανεὶς ποὺ νὰ τὸ ξέρει,
- οὔτε ἐσύ],
πὼς δὲν ξεφτύλισες τίποτα ἀπ' ὅσα βρῆκες, σοῦ δῶσαν, κατέχτησες, γεύτηκες, βαρέθηκες...,
νὰ βάζεις τὴν λατρεμένη σου μουσικὴ καὶ νὰ μὴν χρειάζεσαι πιὰ κάποτε νὰ τὴν ἀκούσεις,
νὰ βλέπεις τὸν ἥλιο καὶ νὰ τοῦ λές :
- Δὲν μὲ θαμπώνεις πιά! ἀλλὰ παραμένω ἐραστής σου. Κανένας ἆλλος δὲν εἶναι ὡραῖος, Ἥλιε, σὰν ἐσένα! Ἐσὺ κάνεις
τὰ πᾶντα ὡραῖα, δίνοντας ἀπὸ τὰ ἀνεξάντλητα περισσεύματά σου. Ἀγκάλιασέ με ὅπως πᾶντα! Φίλησέ με παντοῦ! Μὲ
βλέπεις, χαμογελῶ πονηρά...Σὲ θέλω, χαζέ!... Δὲν εἶμαι ἀπὸ τοὺς γυμνοὺς ποὺ λαχταροῦν νὰ ντυθοῦν. Φοράω ἐσένα
καὶ βγαίνω. Φοράω μόνον ὅ,τι μοῦ πάει.
~~~~
Εικόνα * <Ἑρμῆς>, ἔργο τοῦ Henry Scott Tuke.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ » 04 Ιουν 2020, 07:16

4 Ιουνίου 2019.
(Ἀντίγραφον - γιατί δὲν θἄθελα νὰ πάει χαμένη ἡ ἀπορία μου):
~
* Ἄσχετο θὰ μοῦ πεῖς, ἀλλά, τώρα ποὺ τὸ θυμήθηκα, ἄς τὸ ρωτήσω.* Ἔχει τύχει κάποιες φορὲς ν' ἀκούσω ἀπὸ κάποιους ὅτι <αὐτοὶ οἱ ἴδιοι> εἶναι τρελλοί <καὶ ἔχουν χαρτί> γι' αὐτό. Καὶ θέλησαν νὰ μοῦ τὸ δείξουν (τὸ εἶχαν μαζύ τους). Ὄχι, δὲν τὄπιασα στὰ χέρια μου. Ὡστόσο, ξέρω πὼς <αὐτοὶ οἱ ἴδιοι> εἶναι ταχτοποιημένοι οἰκονομικά - πολὺ πάνω ἀπὸ 1.000.- εὐρὼ τὸν μήνα, μπόλικη κακοήθεια καὶ μεγάλη ἀμορφωσιά, ὡς κοινὰ στοιχεῖα τους. Ὑποπτεύομαι διαχρονικὴ <ρουφιανιά>. Ξέρει κανεὶς τίποτα;
~~~~~~~~~~~~
Συμπλήρωμα τωρινό, 4.6.2020:
Τέτοιο εἶχε καὶ κάποιος ἠθοποιός καὶ μᾶς τὄδειχνε καμαρώνοντας (καὶ ἀπειλῶντας ἐμμέσως) λίγο πρὶν φύγουμε μ' ἕναν θίασο γιὰ περιοδεία.
Εἶχα ἕναν θαυμάσιο ρόλο, δοκιμασμένο κι' ἀπὸ παληότερα ἐπὶ δύο χρόνια, μὲ μεγάλη μου ἐπιτυχία. Σηκώθηκα κι' ἔφυγα ἀμέσως. Ἦταν ὁ τελευταῖος θίασος μὲ τὸν ὁποῖο πήγαινα νὰ συνεργαστῶ - πᾶνε χρόνια τώρα.
Ἡ παράσταση δὲν πέτυχε....
Ποτὲ δὲν μπόρεσα νὰ συγκρατηθῶ καὶ νὰ ὑποκύψω σὲ παληανθρωπιές.
Θὰ μποροῦσα νὰ γράψω βιβλίο ὁλόκληρο μὲ πουστιὲς ἠθοποιῶν ποὺ τὶς ἔζησα ἀπὸ πρῶτο χέρι, δῖπλα μου.
Εἶχε ἀπόλυτο δίκηο ὁ πατέρας μου ποὺ δὲν ἤθελε μὲ τίποτα νὰ ἀναμειχθῶ μ' αὐτούς - μολονότι ἔχω γνωρίσει, μερικὲς φορές, καὶ ἔντιμους ἀνθρώπους τοῦ θεάτρου.
Χίλιες φορὲς προτιμῶ νὰ λέω αὐτὰ ποὺ ἔχω νὰ πῶ, ἀπὸ τὸ Διαδίκτυο.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ » 09 Ιουν 2020, 16:33

Ἀπὸ τὸν 2ο τόμο
τοῦ Θεάτρου τοῦ Ὀνείρου, Ἀθήνα 1999.

Περὶ πολιτικῆς
καὶ
περὶ κομματικῆς,
ἐν ὀλίγοις - καὶ πολλὰ εἶναι!
*
Προσέξτε, μὴ μοῦ τὰ μπερδεύετε:
ἡ πολιτικὴ γνοιάζεται·
ἡ κομματικὴ πεισμώνει.

Ἡ μία τείνει νὰ μοιάσει τοῦ Δημιουργοῦ· ἡ ἄλλη τὰ θέλει ὅλα δικά της – γεροντοκόρη
λυσσάρα γιὰ ἄντρα, δηλαδὴ ἐξουσία.
Μὲ τὴν μία ζῶ· τὴν ἄλλη τὴν ξεμαλλιάζω.

Ὑπεράνω ὅλων τοποθετῶ τὸ γράψιμο καὶ τὴν ἠθοποιΐα – γενικῶς κάθε τέχνη: μουσική, ζωγραφική, γλυπτική... Ἄν σ' αὐτὰ χωράει, ἁρμόζει, χρησιμεύει κάποια τρίχα (νύξις, πρέπον) ἀπὸ τὸ τσουλοῦφι τῆς κομματικῆς... - γιατί ὄχι; Καλόβαλτη. Ἡ πολιτικὴ συνυπάρχει στὸ αἷμα ὅσων βράζει τὸ αἷμα τους.
Ὥς πρὶν μερικὰ χρόνια, θεωροῦσα τὸν ἑαυτό μου ἀνίδεον, ἄσχετον ὡς πρὸς τὰ κόμματα – καὶ ἤμουν.
Ἀπ' ὅταν μπῆκα στὸν χορό (τρία χρόνια τώρα), ἰδέαν ἔχω, σχέσιν εἴθε οὐδέποτε ν' ἀποκτήσω.
Ἀνήκω στὸ ΔΗ.Κ.ΚΙ., ποὺ εἶναι κίνημα.
Προτίστως, ἀνήκω στὴν Ἑλλάδα τοῦ πολιτισμοῦ. Γιὰ τοὺς βαρβάρους, νιώθω τὸν πειρασμὸ νὰ τοὺς ἀλλάξω. Κι' αὐτὴ εἶναι ἡ ἀποτυχία μου.
Προσχώρησα στὸ ΔΗ.Κ.ΚΙ. Παρθένος – ὅσο παρθένος μπορεῖ νὰ εἶναι ἕνας ἀνοιχτομάτης. Ἀλλά, φύσει ἐρωτικός, ἀπορῶ πῶς δὲν ἄλλαξα καὶ τὴν ἡμερομηνία γεννήσεώς μου: 26 Αὐγούστου καὶ Σάββατο – φτού, νὰ πάρει!...
Μ' ἀρέσει νὰ βλέπω τὴν ἀλήθεια μὲ τὸ μικροσκόπιο καὶ μπήγοντας τὸ νυστέρι. Καὶ νὰ τὴν λέω κατὰ πῶς θἄρεσε στὸν Κωστῆ Παλαμᾶ (“Ὅποιος στοχαστικός”). Ὤ, θεοὶ τοῦ Ὀλύμπου! Αὐτὸ ὅμως δὲν ἀρέσει σὲ κανέναν – οὔτε στὸ ΔΗ.Κ.ΚΙ., πλὴν τοῦ Τσοβόλα. Προφανῶς ἀρέσει στὸν Ῥένο Ἀποστολίδη καί, δὲν ἀποκλείεται, σὲ μἐνα. Πληρώνω ἀκριβὰ τὸ Μεγάλο ΟΧΙ μου. Ἀλλὰ νά, πῶς, ὁ Μαινόμενος Ἡρακλῆς, ἐκεῖνος, ἔφθασε νὰ κυριευθεῖ ἀπὸ σφοδρὸν θυμό:
* Ἡ Κῦπρος. Θἄπρεπε νἄχουμε πνιγεῖ καὶ ὄχι νὰ ἅδουμε Χάπυ Μπέρθεϊ στὴν 25χρονη διχοτόμησή της.
* Τὸ ξεχείλισμα τῶν ἀντιστασιακῶν (πρώην προσκυνητῶν) ἀπὸ τὸ 1975 καὶ ἐντεῦθεν. Ἔλεγαν ἀνέκδοτα· καὶ τώρα, χρυσοπληρώνονται.
* Ἡ κατάργησις τῆς Ἀδείας Ἀσκήσεως τοῦ Ἐπαγγέλματος τοῦ Ἠθοποιοῦ. Διὰ Νόμου, ὅποιος σκάει σὲ κάποιον θιασάρχη λεφτὰ γιὰ 50 ἔνσημα, γίνεται αὐτομάτως (ἀπὸ ἀγγοῦρι) ἠθοποιός. Καὶ ὁ ἐπαγγελματίας, ποὺ δὲν τἄχει τὰ 50, παραμένει ἄνεργος ἤ κόβει τὸν λαιμό του νὰ τὰ σκάσει κι' αὐτός. Ἡ Μελίνα εἶχε τὸν τρόπο της, ὄχι ὅμως κι' ἐμεῖς ποὺ δὲν χρηματίσαμε οὔτε κἄν ἔστω ὑπουργοὶ πολιτισμοῦ.
* Στὶς Λογοτεχνικὲς Ἑνώσεις λιβανίζονται μεταξύ τους βερεσέ, μὲ στιχοπλοκίες σὲ πατρὸν ἀπὸ τετράστιχα ἡμερολογίων τοῦ τοίχου.
* Ἄρχισαν νὰ λύωνται υἱοθεσίες (1982) καὶ νἄχουμε τραγωδίες χωρὶς ἔλεος καὶ κάθαρση.
* Καθιερώθηκε ἡ Δημοτική, ὄχι τοῦ Γρηγορίου Ξενοπούλου, ἀλλὰ τοῦ ἐπιρρήματος “παρεμπίπτοντα”, τοῦ ρήματος “πάρθηκε” καὶ τῆς ἀκατανόμαστης πτώσεως “τῆς μετρητῆς”. Ἡ Γλώσσα τῶν θεῶν ἔγινε στερεοφονικὸς βόμβος ξεγάνωτων τενεκέδων.
* Κωστῆς Στεφανόπουλος, ὁ μόνος πολιτικὸς ποὺ μιλλάει ἑλληνικά.
* Χριστόδουλος, ὁ “ἑλληνιστὴς” ποὺ κάνει πολιτική.
* Ἡ κάθοδος τῶν μυρίων Ἀλβανῶν. Ἆλλοι ἀναζητοῦν μιαν καλλίτερη ζωὴ κι' ἆλλοι μιὰ θεαματικώτερη ληστεία μετὰ φόνου. Οἱ πρῶτοι ἦρθαν κελεποῦρι στοὺς Ἕλληνες ἐργοδότες (πές: πλαστὲς μισθοδοσίες, μὲ τὶς εὐλογίες τῆς πράσινης κάρτας)· εὐκαιρία νὰ μᾶς σπάσουν τὸν τσαμπουκά, ἐμᾶς, τῶν ὑφισταμένων Ἑλλήνων: < δέξου μισθὸ τοῦ 1986 καὶ ἄνευ ἐνσήμων ἤ κᾶτσε ἐκεῖ νὰ πεινᾶς – κι' ἐμεῖς θὰ λέμε ὅτι εἶσαι τεμπέλης καὶ δὲν ἔρχεσαι νὰ δουλέψεις>. Ὅσο γιὰ τοὺς φόνους, καὶ ἐγώ, ἄν τὸ ἔσκαγα ἀπὸ τὶς φυλακὲς κάποιας ἑκτοκοσμικῆς χώρας καὶ διέθετα δυὸ-τρία καλάσνικοφ, φόνους μετὰ μουσικῆς δὲν θἄκανα; Μὲ μίαν ἐπιπλέον διαφορά: ἐπειδὴ θεωροῦμαι (μόνος μου, ντέ!...) διανοούμενος, θὰ σκότωνα τοὺς ὑπευθύνους.
Πρώτη μου φορὰ ἔκλαψα γιὰ πολιτικόν, στὴν πορεία γιὰ τὸν Ὀτσαλάν. Ὅπως κάποτε ὁ γυιός μου γιὰ τὸν “Μᾶρκο Μπότσαρη” ποὺ τοῦ διάβαζα
* Ἡ Σημαία τῶν Ἰμίων. Μπορεῖ νὰ μὴ συλλέγω κοκκαλάκια ἁγίων λειψάνων ἀλλὰ μία Κλωστὴ ἀπὸ τούτη τῆ Σημαία θὰ τὴν προσκυνοῦσα.
* Ἡ Μακεδονία. Οἱ Ἕλληνες μεταφραστὲς ἀνέχθηκαν τὴν Σκοπιανὴ ἱστορικὸ νὰ μιλάει γιὰ ἀρχαίους Ἕλληνες μεταφρασμένους στὴν “μακεδονικὴ” (τὴν σκοπιανή) γλώσσα, ἀλλὰ ἐγὼ τὴν πρόγκιξα καὶ κανένας ἆλλος δὲν μίλησε, στὸ Πνευματικὸ Κέντρο τῆς Ἀθήνας, ὅπως καὶ ὁ Δημήτρης Ἀβραμόπουλος, μιὰ μέρα πρίν, πρόγκιξε γιὰ τὸν ἴδιο λόγο τὸν Σκοπιανὸ Δήμαρχο.
* Ὑπάρχει διέξοδος. Ζητῶντας πολιτικὸ ἄσυλο, νὰ γίνω Γᾶλλος πολίτης καὶ νὰ παραμείνω Φιλέλλην. Αὐτὰ περὶ πολιτικῆς.

Καὶ κάτι περὶ ἔρωτος.
Ὁ ἔρωτας εἶναι θεατρικὴ παράστασις ἀνυπόπτου διαρκείας, χωρὶς συγγραφέα – ἄρα μὲ βλακῶδες κείμενο -, μὲ δύο πρωταγωνιστὲς σὲ ρεσιτὰλ ἠθοποιΐας, χειροκροτούμενοι διαρκῶς ἀπὸ τὶς καρδιές τους, κι' ὅταν πέσει ἡ αὐλαία κηρύσσεται πένθος. Οἱ θεωρούμενοι θεατές τους εἶναι ἁπλῶς περαστικοί. Γίνονται θεατὲς μόλις ἐπεμβαίνει ὁ συγγραφέας. Ἀντὶ γιὰ ἀναλύσεις θεατρικῶν ἔργων καὶ ἐρωτικῶν θρύλων καλλίτερα νὰ ἐπιδιώκει κανεὶς νὰ βλέπει καλὸ θέατρο καὶ νὰ εὔχεται νὰ ἐρωτευθεῖ.

Ἀθήνα, 26 Αὐγούστου 1999.

Ἐμπρὸς κοιτάζω τ' ἀναμμένα μου κεράκια
καὶ φού!...
τὰ σβήνω – μπορῶ κι' ἀλλοιῶς;
Θὰ φάμε τούρτα, λίγο τὄχετε;
Ἰάνης Λὸ Σκόκκο.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ » 14 Ιουν 2020, 16:09

26 Σεπτεμβρίου 2011, ὥρα 3:18μ.μ.
Κλινοσοφιστεῖες.

Γράφει .. .. ὁ Ἰάνης Λὸ Σκόκκο.

* Ἔχω μείνει ὀρφανὸ στοὺς πέντε ἔρωτες......... Φανταστικὴ ἀ-βιογραφία.

................................. " ...καὶ ξάπλωσα γυμνούλης μὲ τὸ χέρι ἐκεῖ. Ὁπότε θυμήθηκα:

Ἐπειδἠ οἱ ἔρωτές μου μοῦ ἔχουν κάνει τὸν βίο ἀβίωτο,

τί ἀ-βιογραφικὸ νὰ στείλω;

Θέλω νὰ λανσάρω τὴν νέα μόδα τοῦ πετυχημένου ἐραστῆ.
Διαθέτω μύτη μεγάλη - ἔ, ὄχι καὶ σὰν τοῦ Συρανὸ! Μία ἔτσι νὰ κάνω καὶ φεύγουν τὰ ροῦχα ἀπὸ πάνω μου - ὡς διὰ μαγείας.
Μοῦ ἀρέσουν πολὺ οἱ καθρέφτες ὁλόγυρα - δὲν χορταίνω νὰ μὲ θαυμάζω! Τί ὡραῖα ποὺ τὸ κάνω!... - φαντάζομαι, ὅλοι καταλάβατε ποιό! Εἶναι καὶ πράγματα ποὺ δὲν λέγονται οὔτε κἄν ὡς ὑπαινιγμός, - νὰ ἐξηγιόμαστε.
Ὅταν πλένομαι, τὸ νερὸ κατρακυλάει χυτὸ ἐπάνω μου καὶ δροσίζεται.Ὅταν σαπουνίζομαι, τὸ σαμπουὰν συγκεντρώνεται μαγεμένο καὶ χαζεύει μ' αὐτὰ ποὺ βλέπει! Ὄχι, δὲν τοῦ ὑποβάλλω τέτοιες σκέψεις, ἐγώ... Μόνο του, τὸ νερό, παθαίνει πλάκα!
Ἡ κλίνη μου σοφίζεται χίλια δυὸ ταλέντα τὸ λεπτὸ ἀλλὰ καὶ πάλι δὲν μὲ προλαβαίνει. Μᾶλλον χρειάζεται βοηθὸς ἐρωθεσίας, νὰ κρατᾶ σημειώσεις, ὥστε τὸ βιβλίο μου νὰ εἶναι πλῆρες, χωρὶς παραλείψεις - λεπτομέρειες ποὺ δὲν τὶς θυμᾶμαι, (ἔμ, παρασυρμένο μυαλὸ εἶναι αὐτὸ...) σίγουρα, μετά.
Μετρητὴ βόγγων ἔχω - καὶ μάλιστα πολὺ καλό, εἰσαγωγῆς, ἀπὸ τὴν Γερμανία - σιγὰ μὴν ἔπαιρνα κινέζικο!...
Οἱ σκιὲς στοὺς τοίχους, μὲς τὸ ἡμίφως, εἶναι χορογραφίες πού, ἄν τὶς ἤξερε ὁ Νουρέγιεφ, θὰ ζοῦσε ἀκόμα. Τῆς μοίρας του ἦταν!
Ὁ φυσικὸς χυμός μου εἶναι νὰ τὸν πιεῖς στὸ ποτῆρι. Χωρὶς παγάκια. Θὰ δροσιστεῖς θὲς δὲν θές.

Ὅταν θυμᾶμαι τοὺς ἔρωτές μου, ἀπορῶ πῶς δὲν τοὺς σκότωσα - νὰ τελειώναμε πιὸ εὐχάριστα καὶ πιὸ ἐξηγημένα.
Λίγη φυλακή, πονεμένα ποιήματα, ἔ, καί; Ὁ Ἰάνης ὁ ἐρωτοφονιὰς θὰ μποροῦσε νὰ τραγουδηθεῖ ἀπὸ τὸν Μητσιᾶ μιὰ χαρὰ, τώρα ποὔχει πάρει μάλιστα καὶ τὸ κολάι, μὲ τὸν σκέτο Γιάννη τὸν φονιά. Σὲ καλό του θὰ τοὔβγαινε. Ἐμένα κι' ὄχι τὸν Χατζιδάκι νὰ εὐγνωμονοῦσε, ὡς θἄπρεπε.
Ἄχ, δὲν μ' ἀρέσει νὰ θυμᾶμαι τί ἔχω τραβήξει ἀλλὰ λὲς καὶ ὁ Διάολος, ἄλλη δουλειά δὲν ἔχει, στρώθηκε στὸ μυαλό μου καὶ δός του, τὸ τριβελίζει! Ἄμ, ἐγὼ φταίω, ποὺ κάνω πὼς δὲν μὲ νοιάζει. Κι' αὐτό, τὸν τσιγκλάει ὅλο καὶ πιὸ πολύ, νὰ μοῦ τὴν πέφτει.
Θὰ μποροῦσα νὰ τοῦ ὑποβάλω μήνυση - ἀλλὰ ὁ Διάολος ἔχει τοὺς δικαστὲς μὲ τὸ μέρος του. Ὅλοι αὐτοὶ οἱ σοβαροὶ κύριοι, κατόπιν ψιθυριστῆς συνεννοήσεως, πίσω ἀπὸ τὶς δικογραφίες τους, θὰ μοῦ ἀνακοίνωναν αὐστηρῶς:
- Τἄθελε καὶ σένα ὁ κῶλος σου!
Κίχ δὲν θἄβγαζα. Γιατί, ἔνοχος ὤν, τί νὰ ἔλεγα; Ὁ λαὸς ἔτσι τὸ λέει: τἄθελε κι' ἐσένα ὁ κῶλος σου!
Ἀσχέτως ἄν, κατὰ βάθος, τἄθελε λὰ μία τσουτσούνα! Ἄν τὄλεγα ἔτσι, θὰ νόμιζαν πὼς δὲν ξέρω καλὰ ἑλληνικὰ, πὼς μιλάω ἰδιωματικῶς - θεὸς φυλάξοι!
Ἔφεσις, σὲ τέτοιες περιπτώσεις δὲν γίνεται ποτέ. Ἄφεσις ἁμαρτιῶν, συνίσταται.
Βρὲ κερατάδες, νὰ σᾶς πῶ ἔτσι, τί ἄφεση - λὲς κι' ἔχω διάθεση νὰ συγχωρῶ!... - ὅταν τὸ ἠθικό μου εἶναι σὲ ὕφεση καὶ σ' ἀντίθεση μὲ τὸ ταμπεραμέντο μου; Δὲν βλέπετε πὼς δὲν θέλω πιὰ νὰ ξαναερωτευτῶ;
Καὶ τί θὰ κάνω; Σύνταξιν ἐρωτικήν, προτοῦ πεθάνω, θὰ πάρω; Μὲ περικοπές; Βαλτοὶ εἴσαστε; Χρωστάω τίποτα στὴν Εὐρωπαϊκὴ Ἕνωση, π' ἀνάθεμά την;

Εἰς λίαν δύσκολον θέσιν, εὑρίσκομαι πλέον. Καταφεύγω εἰς τὰς γραφάς μου, μήπως καὶ δι' ἐξομολογήσεων, ἄνευ χαϊδολογήσεων - μακρὰν ἐμοῦ παρορμήσεις θεολογήσεων, δικαιολογήσεων, ψευδολογήσεων... - κι' ἄνευ ἀπεραντολογήσεων, μήπως, λέγω, εὕρω ἄκρην τινά.
Εὕρηκα! Πάω νὰ λουστῶ κι' ἔρχομαι. Πρῶτα θὰ ἡδονιστεῖ τὸ σαμπουάν - χαλάλι του!
Καὶ γρήγορα. Νὰ μὴν περιμένει καὶ ὁ βοηθὸς ἐρωθεσίας - μὲ τὴν ὥρα τὸν πληρώνω καὶ μὲ ΦΠΑ!

..................................................................................... μὲ χοὲς στοὺς νεκροὺς ἔρωτες".
0 .

Άβαταρ μέλους
ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ » 01 Ιούλ 2020, 07:27

1 Ἰουλίου 2020.
Κάποιοι, κάθε τόσο μοῦ στέλνουν "Καλημέρες" καὶ "Καλοὺς μῆνες" ἀλλὰ ξεχνοῦν
τὰ..."Καλὰ σκατά".
Θὰ μοῦ πεῖς, αὐτὰ εἶναι δεδομένα, στὴν κωλο-Ἀθήνα μένω, τί ἆλλο νὰ μοῦ συνέβαινε;
Ὅλη ἡ πρώην Ἑλλάδα ἔχει γίνει Ἀλλοδαπή.
Ὁ Διάολος μὲ τὸν Θεὸ νὰ συνεργαστοῦν
γιὰ νὰ μοῦ ἀλλάξουν τὰ μυαλά,
δὲν θὰ καταφέρουν οὔτε τὴν τύφλα Τους νὰ βελτιώσουν:
οἱ λαϊκοῦρες,
οἱ τουρκομοῦρες,
οἱ κωλόγλωσσές τους,
ὅσο ἀναπνέω,
θὰ εἶναι ἡ πρώτη σιχασιά μου.
Δὲν λέω ὁ κορωνοϊός μου, γιατί ἔχει καταντήσει μαλακία ὄρθια αὐτὴ ἡ χυδαία προπαγάνδα τρομοκρατίας.
Σὲ σπάνιες περιπτώσεις, ὅταν μπαίνω σὲ κανένα Νοσοκομεῖο γιὰ ὁποιονδήποτε λόγο, θὰ φορῶ μάσκα, γιὰ νὰ μὴ μοῦ ρίχνουν πρόστιμο. 150 εὐρώ! Ταΐζεις τὶς γάτες τῆς κωλο-Ἀθήνας τους ὁλόκληρης μιὰ μέρα μ' αὐτὰ τὰ λεφτά.
========================
1 Ἰουλίου 2019.
Σιγὰ μὴν ἀναζητήσω τὰ ταξείδια!
Ἀπὸ ξένους λαούς, ἔχω μπουχτίσει, ἐπὶ τόπου, στὴν..."πατρίδα" μου!
Παραμένω λοιπὸν στὴν Ἀλλοδαπ'-Ἑλλάδα, π' ἀκόμα δὲν ἔπεσε φωτιὰ νὰ τὴν κατακάψει,
μετανάστης ἀναγκαστικὰ αὐτοδίδακτος,
ἐφ' ὅσον Ἕλληνες ἐδῶ δὲν ὑπάρχουν πιά.
Ἄ, θὰ παραμείνω καὶ ἀπροσάρμοστος.
Κωλομετανάστης στὸν τόπο μου. Λόγῳ βαρεμάρας; Ἴσως!
Μὴν ξεχάσω νὰ ζητήσω ἐπίδομα ἀνοχῆς.
========================
1 Ἰουλίου 2018.
Θεὸς φυλάξοι! Λέγεται ὅτι στὸ Λονδῖνο ἀκούγονται συστηματικὰ πάνω ἀπὸ 300 διαφορετικὲς γλῶσσες καὶ διάλεκτοι!
----
Στὴν Ἀλλοδαπ'-Ἑλλάδα ψάχνω νὰ βρῶ Ἕλληνα.
0 .

Επιστροφή σε “Καλές Τέχνες”